Topiknyitó: Toka 2024. 03. 05. 13:01

Toka Club/Labanc/Laruska/Nacky/Bpali/Oldrider/Josefernando/Mcbull/Kawaszabi  

Üdvözlet a Toka Club-ban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Toka vasárnap, 22:15
Előzmény: #24198  Labanc
Hát nem tudom, de sokkal ner-esebbnek tartom azokat akik állami bevetelekhez igazitották a mukodesuket.Van a kotvénypiacon is.Allami elnyert tenderek gyoztesei.
Labanc
Labanc vasárnap, 21:46
Előzmény: #24198  Labanc
Látom a klónok képesek még vasárnap este is serényen dolgozni, 2 perc alatt 5 dislike... még azt is letagadnák, hogy az ég kék...
Labanc
Labanc vasárnap, 20:59
Előzmény: #24197  Borisz
Még mindig az a baj, hogy a Wabererst pusztán logisztikai cégnek gondolják sokan, miközben az EBIT kétharmada a biztosításból származik...
Évek óta stagnál a  magyar gazdaság, és még így is 5-ös P/E-vel forog kb., amivel a legalulértékeltebb a szektorban... mi lesz itt, ha megint jön majd a konjuktúra?
Egyébként meg a bevétel egy jelentős részét külföldi partnerek adják... úgyhogy mondjuk úgy elég sok lábon állnak... viszont Magyar Péter pikkel rájuk, már nem egyszer nevezte nevén őket a Tiborczal...
Borisz vasárnap, 20:45
Előzmény: #24195  Toka
Nincs Wabererem. Amim van: vegyes érzésem.
Vagyont invesztáltak raktározásba, vasúti és közúti áruszállításba.
Ehhez kellene virágzó gazdaság, sok áru, amit raktározni meg szállítani lehet.
Én a közeljövőben a virágzást nem igazán látom. Sem a szárba szökkenést. Legfeljebb a repülőrajtot. 
Toka vasárnap, 17:47
Előzmény: #24191  Labanc
Igen, de pozitiv eléggé.A politikai kockázat szerintem fontos, de tényleg nehéz forintosítani.Szerintem a 2 nagy tömb most jól fej-fej melett van, az egyéni korzeteken mullik a dolog.Én nem félek soha a valtozástol de sokan nem igy vannak vele, most pl albániai nyaralas kerult szóba, jol utanna jartam hova-merre, kiválasztottam a szállodát s a házaspár akikkel szoktunk menni Torokországba Sidé-be, ma reggelre fentartással kezeli Albániát...mer hogy ne menjunk a bizonytalanba...milyem jo volt mindig Side.
Labanc
Labanc vasárnap, 17:32
Előzmény: #24192  Catles1
Pontosan, ez okoz nekem is fejtörést, ezért lennék/lettem volna kíváncsi mások véleményére/spekulációra 🙂
Catles1 vasárnap, 16:53
Előzmény: #24191  Labanc
Az a baj hogy a politikai kockázat elég szubjektív, nehéz forintosítani pl egy célárban.
Labanc
Labanc vasárnap, 16:44
Előzmény: #24187  Toka
A legutolsó a Waberers, amely egyébként egy ponton pontatlan, mert nincs benne hogy hamarosan a Posta Biztosítóban 100%-os tulajdonrészt fog szerezni, ami méginkább hatással lesz az EBIT-re. Meg a politikai kockázatról sem érkezett komolyabb értékelés. Ez utóbbi miatt lennék kíváncsi a cigre is.
Toka vasárnap, 16:26
Elon Musk ingyen műholdas internet-hozzáférést ajánlott fel VenezuelánakFebruár 3-ig a Starlink szélessávú szolgáltatást biztosít Venezuela polgárai számára.
Toka vasárnap, 16:08
Előzmény: #24188  Zno
Ha jon beteszem.
Zno vasárnap, 16:04
Előzmény: #24173  Toka
Tiszteletem Toka úr!
Amennyiben akad a tarsojában 4IG elemzés legyen kedves azt is megosztani.
Toka vasárnap, 16:03
Előzmény: #24186  Labanc
Ott a legutolso amit beraktam oda...uj az otp, mol, duna van.
Labanc
Labanc vasárnap, 15:15
Cig Pannóniáról is majd kérhetek elemzést Toka úr?
Toka vasárnap, 14:45
Lenézek 1et, sokaig nem maradok mert vendégségbe megyunk ma 
Toka vasárnap, 12:21
Előzmény: #24181  Labanc
A 4ig-t anno jol jelezte, pedig ha akkor veszek jol jártam volna...de kesobb vettem reszt benne kis ideig.
Toka vasárnap, 12:18
A cégcsoport középtávú stratégiája szerint 2031-re az EBIT meghaladja a 100 millió eurót, amit öt stratégiai pillér mentén kíván elérni. Ezek közé tartozik az országos logisztikai hálózat kiépítése, belépés a vasúti áruszállítás és a közúti személyszállítás piacára, a kontrakt logisztikai szolgáltatások regionális terjesztése, valamint a biztosítási tevékenység diverzifikálása.A Waberer’s logisztikai üzletága a korábbi nemzetközi fuvarozási és szállítmányozási szegmensből, valamint a szerződéses logisztikából áll, amelyet a PSP Csoport és a GYSEV Cargo többségi tulajdonrészének megszerzésével egészített ki a vasúti fuvarozás és a terminálüzemeltetés területén, így lehetővé vált az intermodális szállításszervezés. A Pannon-Busz-Rent Kft. többségi tulajdonrészének megvásárlásával a vállalat a személyszállítási piacon is jelen van, amely tovább növeli tevékenységi körének diverzifikációját.A vállalat stratégiai célja egy országos logisztikai hálózat kiépítése, különös figyelemmel az új ipari központokra. Debrecenben 2026 elejére egy 22 ezer négyzetméteres raktár készülhet el, míg 2030-ig a cég 100 ezer négyzetméter új logisztikai kapacitást kíván fejleszteni. A Waberer’s sikerrel pályázott a Magyar Posta raktárlogisztikai központjának kivitelezésére, amely zöldmezős beruházásként Ecseren 2026-ban valósulhat meg. Ezen kívül a szerb MDI 55 százalékos részesedésének megszerzésével a vállalat regionális terjeszkedést indított, amelyet helyi partnerekkel kíván tovább folytatni.A biztosítási üzletág átalakításán keresztül a Waberer’s a Posta Biztosítók 67 százalékának megszerzésével a nem életbiztosítási termékek mellett az életbiztosítási szegmensben is jelen van. Az integráció és a lehetséges szinergiák kiaknázása várhatóan a következő két évben valósul meg, ezt követően a szegmens külön tőzsdei cégbe szervezése is szerepelhet a terveik között. Az üzletág kilenchavi árbevétele jelentősen, mintegy 91 százalékkal, 117,5 millió euróra nőtt, amelyet főként a Posta Biztosítók akvizíciója eredményezett. Az árbevétel 17 százalékát az életbiztosítási, míg 83 százalékát a nem-élet biztosítási termékek adták. Az üzletág kilenc hónap alatt elért EBIT-je 27,5 millió euró volt, ami a korábbi időszakhoz képest jelentős, 75 százalék feletti növekedést jelentett.A vállalat a stratégiák megvalósítását jelentős tőkeberuházásokkal tervezi, 2025 és 2030 között legalább 400 millió eurót kíván fordítani fejlesztésekre. Ennek 60 százalékát országos raktárfejlesztésre, 30 százalékát akvizíciókra és kisebbségi tulajdonosok kivásárlására, míg 10 százalékát a személyszállítási flottára, azaz buszbeszerzésre fordítja.A Waberer’s flottája 2800 tehergépjárműből, 18 mozdonyból, több mint 1000 vasúti vagont, valamint 160 buszt tartalmaz, a logisztikai kapacitás pedig meghaladja a 275 ezer négyzetmétert, ezzel a régió legnagyobb logisztikai hálózatát működteti. A Waberer’s a stratégiai terveket sikeresen ötvözi a napi üzletmenet menedzselésével, a 2025-ös konszolidált EBIT meghaladja az 50 millió eurót, ami a vállalatcsoport hitelességét fogja erősíteni a befektetők körében.
Labanc
Labanc vasárnap, 11:43
Előzmény: #24178  Toka
Hát látszik hogy naprakész, de nem bennfentes infókkal dolgozik. De ilyet még nem tud az AI, jók az összefoglalói, úgyhogy szép munkát végez 👍
Engem érdekel, hogy alulértékelt ugyanakkor neres cégekről mit gondol: cig, waberers. Funda/osztalék számít-e jobban vagy a politika?
Masterplast is érdekes lehet, mert pro oldalt van az ébredező építőipar, kontra oldalt van a cég magas eladósodottsága és a menedzsment hiteltelensége. Hasonló a helyzet az appnál, ott is van alulértékeltség, de az osztalékkal sokakat átvertek.
Illetve vannak olyan cégek, amelyek bár nagyon erősek, részvényárfolyamuk alapján kicsit drágának tartom őket. DH Group, Alteo lehet érdekes.
Hogy az osztalékpapíroknál (nyomda, matáv, shopper, zwack) lesz rally osztalékig, abban szinte biztos vagyok...

Topik gazda

Toka
3 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek