Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
randomly ma, 07:40
Előzmény: #38682  MrHighway
Na és akkor ezután mennyi lesz? Van aki még vesz USA részvényt? Ha jól sejtem nem sokan ha pont most akarják bevezetni. -> These new products will enable market participants to trade futures on more than 50 of the top U.S. stocks from the S&P 500, Nasdaq-100 and Russell 1000 indices, including names such as Alphabet, Meta, NVIDIA and Tesla  - all with the flexibility, capital efficiency and precision of financially settled futures.
MrSomm ma, 00:46
Előzmény: #38681  Nandi
81.07$ az ezust. 58.07$ volt januar 1-en. Tehat csak YTD kb 40%-ot emelkedett az ara. Szerintem ez nagyon jelentos emelkedes.
MrHighway
MrHighway kedd, 23:16
Előzmény: #38679  Placi82
Jogos a kötekedés, igazad van, nagyon leegyszerűsítve, nagyvonalakban írtam a fenntartásaimat. 
Nem az árfolyamok közötti korrelációra gondoltam függősség alatt, hanem arra, hogy a portfolio margin számlákon továbbra is magas a kripto és nemesfém kitettség együtt, ezért egy újabb BTC esés az újra kényszerlikvidálást indíthat a tőkeáttétes ezüst pozíciókban 
Nandi kedd, 22:27
Kobeissi Letter:
A Shanghai Futures Exchange ezüstkészletei összeomlanak:Shanghai's Silver szállítható mindössze 350 tonna, 2015 óta a legalacsonyabb.Ez -88%-os csökkenést jelent a 2021 januárjában látott ~3000 tonnás csúcshoz képest.Ezt a szűkséget súlyosbította a 2025-ös Kínából Londonba irányuló nehéz ezüstexport, ami enyhítette a globális fizikai szorongást, de a helyi készleteket még tovább fogyta.Ritkán volt ilyen szűk a fizikai ezüst piac.
Az ezüst ára meg semmi... Mintha két total külön piac lenne.
Placi82 kedd, 18:53
Előzmény: #38676  randomly
+
A vevők hiába agresszívak, ha a market markerek  a nagy intézményi eladók hatalmas iceberg ordereekkel ott ülnek az eladói oldalon.
És jól érzékeled......... Ezért még egy +pont jár neked, mert tényleg azért ültették le,.... mert már  81.6 os volatiltas azt jelzi, hogy a kockázati keretek vörösen villogó zónában vannak...... 
Randomly elfogadsz tőlem egy kéretlen tanácsot jobban hígy önmagagadban kevesebbet hallgass másokra. 
Mert bár szerény vagy,  és ahogy elfigyeltem kapizsgalod a lényeget, de inkább a hangosabb mások   "zajának" hiszel. 
Ezt jó szándékkal mondtam. 
Placi82 kedd, 18:27
Előzmény: #38678  MrHighway
Már nem akarok bele szólni semmibe......Mert teszem amit tennem kell. 
De már sokadik embertől. Olvasom ezt, amit írtál..  
Baromság.... ​Már elnézést.... 
A valóságban nem a kripto rángatja az ezüstöt, hanem mindkettőt ugyanaz a "áthatatlan árnyék erő " fojtogatja: a dollár likviditás csokkenes és margin callok.
Es különösen  az ezüst esetén (kripro esetén nem) most már az az új  dinamikus, új  algoritmusra  szerkesztett, automata margin call emelések. 
MrHighway
MrHighway kedd, 14:30
Még mindig nagy a kriptó függőség... ismét beszakadhat ha a BTC folytatja a lefelé való trendet.
Nandi kedd, 14:19
Hol követed a volatilitást?
randomly kedd, 13:17
Előzmény: #38674  randomly
Jó leültünk 81,6 a volatilitás ... és jönnek az vevők, lassan 3x annyian mint az eladók és mégis egyenes vonal az ár... persze 3x annyi eladást zártak mint vételt.
MrSomm hétfő, 19:47
IGaz aranyrol szol, de nem lennek meglepve, ha nagyon hasonlo lenne az ezust chartja is a kinai forgalom es aremelkedesrol. 
https://www.gold.org/goldhub/gold-focus/2026/02/weekly-markets-monitor-china-factor
randomly hétfő, 19:32
Ha a volatilitást 30-40 közé szeretnék levinni akkor lesz még itt letét emelés bőven ... most 87,9 a volatilitás. A 30 napos átlag meg 98,46 ... na ha azt akarják letörni akkor még több emelés. ...  de 125-ről azért sikerült lecsalni. Persze Kína ünnepel.
Bpali2 hétfő, 19:22
Én se értek hozzá. Unalomból beleolvastam , máris az a véleményem. ; nem biztos hogy vége a korrekciónak . Persze megtudom győzni magam hogy nagyjából stimmel.. 😂 . De nem is ez a lényeg . Aki hosszútávra vett azt annyira nem zavarná a 60 se . Lehet benne napizgatni is . Most bent hagytam a pozikat . Nem léptem feljebb a certikkel . Bíztam a jó piaci hangulat kitart holnapig  89 érdekes lehet ha oda eljutnánk .. az sose könnyű eset . De addig még itt a 83-87 közti sáv is ..Viszont érzésre — kapunk relatíve rövid idő alatt egy új ATH-t .Úgyhogy Borisz remélem igazad lesz.
Borisz hétfő, 19:06
Nézegettem az ezüst 3 havi görbéjét, én ezen egy teljesen normális elliott-wave rendszert vélek felfedezni. Örömhír a számomra, hogy amennyiben igazam van, akkor túl vagyunk az ABC korrekción, és innen jó eséllyel ismét három új emelkedő hullámnak illenék következnie. Hát nem tom. Szerencsére én nem értek ehhez, úgyhogy én bármit is bele tudok látni a görbébe :-) Még azt is, hogy arányaiban az új három hullám simán 160-170 körülre vihetné.
Bpali2 hétfő, 15:13
Holnap zárás után MSCI bejelentés , az nagyjából beállítja egy sávba az egész BUXot 2 hétre . Utána jön a jelentési szezon Osztalék bejelentések indul tovább fel . 
randomly hétfő, 15:01
BÉT-el mi legyen? Nagyon lassan araszolunk lefelé, azt is benéztem?
randomly hétfő, 14:59
Előzmény: #38667  Bpali2
Most mintha az USA húzná felfelé, de ez még premarket. 64,5-94,14 a  sáv mintha kezdenénk megnyugodni 92,68 a volatilitás 1 pixel magas de hogy zöld vagy piros azt nem látom :-) de elvileg most piros
Bpali2 hétfő, 13:45
Előzmény: #38667  Bpali2
Mondtam már ezerszer sávosan kell gondolkodni . Mindegy hogy 81,82,80,5 .. Majd meglátjuk a folytatást  . De nem kell félni ..
Bpali2 hétfő, 13:43
Előzmény: #38666  randomly
Akkor Te mit nézel ma ? Piros vagy zöld ??
randomly hétfő, 13:04
Ne marakodjunk , mar az ezüst minket rendesen ... vagyis én arra hajlok hogy ez a mainap nem felfelé menetről fog szólni.
Bpali2 hétfő, 12:57
Én nem szólok bele ebbe se meg másba se . Csak röhögök a Richteres bohócokat hogy mit össze őrjöng ének mert emelkedik . Itt is megy néha a bohóckodás de itt legalább nincs örjöngés . 👀😂. Csak egymást basztassák . 
HZsooolt
HZsooolt hétfő, 12:41
Előzmény: #38663  Spiller
ezt honnan veszed hogy fogalmam sincs?  
Spiller hétfő, 12:31
Előzmény: #38662  HZsooolt
szoval fogalmad sincs mi zajlik a vilagban...a gazdasagban..:( pedig bekeszultem jon egy eszencia egy csepp a vegtelen tudasbol..amin honapomig elvagyunk..ujra es ujra elolvasunk.. Fuss neki ne keresd magad..
HZsooolt
HZsooolt hétfő, 12:26
Előzmény: #38661  Spiller
arra gondolsz amit soha senki nem tud eltalálni ( tőzsde) én mondjam meg neked a tutit? Jó lesz neked Lacika hatodik érzéke is, kövesd azt. 
Spiller hétfő, 11:29
Előzmény: #38659  HZsooolt
nem érdekel a pénzed..tőlem üvegeket is visszaválthatsz. A lényeg az a tudáshalmaz és gondolkodási mód amit állításod szerint jól megfizetnek..annak elő kellene jönni más témákban is..  lássuk ezt a csillogó elmét ne szerénykedj.  Ne másra mutogass nyomjad.  

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek