Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
papafilip vasárnap, 00:39
Előzmény: #38599  Placi82
2020-21-től 2023-ig úgy tudták kordában tartani az árat, hogy a raktárkészleteket nyomták ki a piacra 2023 év végére ezek annyira lefogytak, hogy már akadályoztatva volt a kiszállítás, ezért 2024-től elindult egyre gyorsulva az ára felfelé. Azt amit eddig játszottak el, az nem működik tovább ezért ha van is korrekció, ami természetes, hosszabb távon amíg a kitermelés nem nő, vagy a szükséglet csökken addig az árak emelkedni fognak. Nincs garancia, hogy egyenesen és exponenciálisan, de emelkedniük kell idővel.
Amúgy aranyos a terelés amit csinálsz, aki érti érti....
Placi82 vasárnap, 00:21
Előzmény: #38598  papafilip
​A 17%-os adat az kb stimmt. . Bár a technológia igyekszik csökkenteni a napelemekbe az  ezüstfelhasználást a napelemek mennyisége olyan mértékben nő, ami az ezüst felhasználási csökkentés törekvést anulálja.
Amit még a COMEX és az LMBA csinál a mesterséges lenyomás bármi áron, ossze nyomni erőszakkal az árát arról már írtam hogy tipikus echte zsidó vicc jut az eszembe!! 
Kohn boltos  kiirja nála 1000 Ft/kg az alma. 
Erre vele szembe Grun kiirja nal 900 Ft az alma. 
Ez igy megy hetekig míg végül Kohn  kiirja a boltjában hogy nála már csak 50 Ft az alma kilója. Erre idegbetegen átrohan Grün, hogy normális vagy Kohn 50 Ft ért adod az almát,? hát nekem 100 Ft nal elvittek a osszes almámat, és csődbe megyek miatta.!! 
Mire Kohn válasza. Ó Grün, hát nekem már 800 Ft nal se volt már  almám!!! . 🤣
Na ez lesz az ezustel is, ha ezt csinálják tovább mint múltkor leverhetik az árát 40$/unciáig csak simán. Ja csak leszállitani, azaz teljesíteni nem fogják majd  tudni........mert nincs. 
Mint Kohnak és Grunnek. 
Aki érti az érti aki meg nem, az így járt... 
papafilip szombat, 23:56
Előzmény: #38545  Placi82
Teljesen egyetértünk abban, hogy a magas árak azért vannak mert hiány van.
2021-ben megnőtt az ezüst kereslet és ezt nem követte le a bányászat, annak idő kell, de addig mennek fel az árak, szerintem fognak menni még feljebb is.
https://silverinstitute.org/silver-supply-demand/
A kérdésed úgy szólt miért nem az NVDIA-nál avatkoztak be ilyen formában, arra pedig az a válasz szerintem amit írtam. :D
És nem, nem tudom pontosan mennyi ezüst kell egy napelem táblába, de a fenti táblázat alapján az éves ezüst kereslet nagyjából 17%-a megy a napelemekbe.
ASR szombat, 23:52
Előzmény: #38593  Spiller
Simán ér egy Kárpát-medencei Háttérhatalom-Észlelő Keresztet!
Placi82 szombat, 23:00
Előzmény: #38595  Placi82
Meg még valami ötlet, az hogy orosz arany nagy része rúd formájában megy Kínába, mert kell a likviditas a háború hoz, de a kínai finomítóknak úgymond át kell önteni, ujracimkezni ezeket az orosz rudakat, hogy megfeleljenek a kínai szabvány aranyrudaknak
Placi82 szombat, 22:49
Előzmény: #38587  MrSomm
Én is pont erre jutottam. Miközben vacsoráztam. Teljesen igazad van!! 
Az aranyfinomítás nem csak egy kemence, vagy egy kohó. Ez egy összetettebb  elektrokemiai folyamat. 
 Finomitoi kapacitas sokkal lassabban fordul, mint a gyors pénzügyi piacok. 
Szerintem nem a pár milliárdot nem szán rá Kína , hanem inkább sok idő mire felépül egy komoly kapacitas. 
De az anomália  megoldásod perfekt és gyors volt! Grat. 
Placi82 szombat, 22:39
Előzmény: #38589  MrSomm
Szerintem, ha Kínat behelyetesíted az. USA val. USA mennyiségét pedig Kinaaval. Az lehet az igaz.:) 
Maganvéleményem......de mindenképpen 5000T fölé saccolom Kínat, mert aluljelenthetik a  vasarlasaikat. 
Spiller szombat, 22:13
Előzmény: #38560  Borisz
A változások kezdetekor eu lehetett volna 4 elem.. kina, orosz usa mellett.  Aztán a vezetöi eladták. orosz kinai partnerséget  usa függöségre cserélték.  
Jó üzleti modell volt,  olcsó energia orosztól..olcsó és magas technológiájú áru kinából és ezért magas hozzáadott értékű technológiával, szerszámgépekkel, gyártósorokkal autókkal fizettek.  Arról volt szó saját védelmi és kommunikációs rendszert fejlesztenek. Jöttek usa ügynökök az eu vezetésbe.  zöld átállás, idegenek terhelik a társadaombiztositási költségeket, rongálják a közbizalmat és közbiztonságot a hagyományos értékeket. Parancsra embargókkal elveszitik a két legnagyobb piacukat.. Ursi azt mondta ki kell alakitani az európai uniót transzatlanti kötödéssel. Most 4x-es energiaárak, fegyverkezés amerikai fegyverekkel, és a haver még vámokat is kivet ránk. Usa fegyverekkel gázzal kommunikációval függés alakult ki.  Ha ez nem árulás akkor mi? sztem EU 10 évre elvesztette versenyképességét, diplomáciai erejét, közgazdasági befolyását.  Jó ha egyáltalán megmarad az EURO. Az EU csak az alap formában maradhat..független államok szoros szövetsége. Európai egyesült államokként a legnagyobb 3-4 állam rátelepedne a kisebb országokra. Közös hitel de a pénz sorsáról a nagyok döntenek.. nem túl elönyös pl nekünk. Austriában konkrétan tudom.. az új osztrák shilling  ott van a trezorokban. 
Borisz szombat, 22:00
Előzmény: #38591  randomly
Úgy van! Greenspan. 
Rossz vezetőképességgel rendelkezik. 
Viszont annak idején a FED-et egész jól elvezette :-)
randomly szombat, 21:08
Előzmény: #38586  TElek
Csak jobban oxidálódik a réz mint az ezüst, és nem tudsz 25 év garanciát vállalni ... az amúgy is soha meg nem térülő napelemedre ... meg az 3% haszonkulcsod terhére az bátorság lenne ... Persze hol van egy átlagos magyar Kft. 25 évtől :-) 
Nandi szombat, 21:07
Előzmény: #38582  MrSomm
FB Investo blogon van 2 durva bejegyzés az ezüstről.
MrSomm szombat, 20:40
Előzmény: #38575  Placi82
https://tradingeconomics.com/country-list/gold-reserves
Itt egy kicsivel tobbet mutatnak. Ha azt nezem, hogy az oroszokkal vannak egy szinten, de a GDP nominalisan meg 8x, akkor igen, keves...
En alapbol iranymutataskent nezek fokent a kinai statisztikara. Szerintem hazudnak, de lehetetlen megmondani, hogy eppen milyen okbol melyik iranyba.
Bpali2 szombat, 20:33
Előzmény: #38586  TElek
Értem .
MrSomm szombat, 20:29
Előzmény: #38584  Placi82
Valoszinuleg ott is a kapacitas a megoldas. Azert az arany ujrahasznositas nem egyszeru eljaras. Magas homerseklet es gondolom savakat kell hozza hasznalni, a tisztasag sem mindegy a folyamat vegen. 
Szerintem draga lehet a beruhazas, volatilis ar mellett en nem mernek beruhazni uj kapacitasra, mert ha most beszakad 20% par nap alatt, akkor nem biztos, hogy megterul a fejlesztes. 
TElek szombat, 20:28
Előzmény: #38583  Bpali2

Kb. 6%-al jobb jobb az ezüst vezetőképessége a réznél. Nem kell túlgondolni a dolgot.
MrSomm szombat, 20:25
Előzmény: #38575  Placi82
E is jo kis riport az ETF-ekrol es a bearamlo aranyro,, regionalis lebontasban.

https://www.gold.org/goldhub/research/gold-etfs-holdings-and-flows/2026/02#registration-type=google&just-verified=1
Placi82 szombat, 20:24
Előzmény: #38582  MrSomm
Figyelmedre méltó szerintem , hogy ennel a magas árfolyamnál  az arany újrahasznosítása  csak 3%-kal nőtt.
Anomalia! Érdekes .....
Bpali2 szombat, 20:23
Előzmény: #38570  randomly
Nyugi ez lesz a Data centereknél is . Először használjunk aranyat , ja hogy az drága , jó az ezüst , ha az is drága jó lesz a réz kétszer annyiért mint a mostani árfolyama - igaz nem tud annyit lemaradunk a versenyben.. de nem baj 
MrSomm szombat, 20:16
Előzmény: #38572  MrSomm
https://www.gold.org/goldhub/research/gold-demand-trends/gold-demand-trends-full-year-2025
Azt mondjak, hogy 5000t keresletbol 863t (1092t - 2024) volt a jegybanki. Szerintem ami fontosabb, hogy az ETF kereslet -3t-rol lett 800t es az aranyrudak iranti kereslet is +206t (+25%) nott YoY. Tehat nekem ez azt mondja, hogy az igazan nagy arfelhajtast nem a jegybankok, hanem a hozza csapodo ETF-en keresztul jovo es valodi fizikai aranykereslet okozza. De hozza kell tenni, hogy Q3-hoz kepest nott a jegybanki kereslet is, de YoY csokkent vagy 200 tonnaval. Emiatt is gondolom, hogy a retail inkabb az aki barmi aron megveszi. Ameddig Joe rakkattint az aranyetf-re vagy megveszi a lapkat, addig a jegybankokban sokat latott traderek vasarolnak. Joe vasarlasa megtortenik barmi aron, a jegybanki trader nagy valoszinuseggel jobb aron probal vasarolni.
Es akkor a legfontosabb kerdes. Jon-e tovabbra is a kereslet. Szerintem igen.
A jegybankok felol szerintem lassulni fog, a retail most kezd bele, es ami megtolhatja ismet a keresletet, ha a portfolio managerek is elkezdik beletolni a reg lesajnalt aranyat a portfoliokba.
Hirtelen ennyit tudok az arannyal kapcsolatban irni. Az ezust pedig megy a farvizen, csak oda szerintem a kripto vilagbol erkezo penzek es traderek rangatjak az arfolyamot. Nem gondolom, hogy az ezust piacon regota jelenlevo tradereknek gurult el a nyugtatojuk es veszik az ezustot olyan napokon, amikor mar 5+% pluszban van. (Persze az algok is ugranak ilyenkor). Szerintem ep eszu portfolio manager nem tesz ezustot 50% emelkedes utan ujjonnan a potfoliojaba.
Bpali2 szombat, 20:15
Azért hasznos amiket írunk mert adja magát hogy milyen szintek közt fogunk mozogni rövid távon pl .Azt ha a TA is megerősíti már van 2 erős érvünk..

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek