Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
5000 vasárnap, 19:45
Előzmény: #12619  Borisz
Én nem gondolom, hogy leváltanák, az hatalmas bukta lenne.
Más módot el.tudok képzelni
Borisz vasárnap, 19:41
Előzmény: #12615  5000
Novemberig még nyolc hónap. 
Nekem van halvány belső érzésem, hogy talán nem is fog addig megmaradni a székben.
Ha még nagyon futtya az ámokot Iránban, esetleg Kubában, meg megint elkezd Grönlandozni és Kanadázni és ICE-ozni, meg ami még ezeken kívul a buksi fejében közben megfogan, én nem zárnám ki, hogy megfogják, oszt beteszik a gumiszobába.
5000 vasárnap, 19:40
Előzmény: #12617  todi
Igen, de először nem jó érzés, aztán megszokod ...😆😁🤣
todi vasárnap, 19:39
Előzmény: #12615  5000
Az utolsó mondatod a lényeg.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch vasárnap, 19:36
Előzmény: #12611  thinkpositive
Azért mert lenn megijedek! :D :D 
Félek a sötétben a "Pincék nagyon sötét helyek" ..vagy hogy is mondta Maculay Culkin a minden Karácsonykor kötelező Reszkessetek betörőkben???  :D 
Amúgy Novo-t vettem 45 USD- mert azt hittem az az alja és pattan és még sajnáltam h megin de óvatos voltam de keveset vettem én HÜ...JEEEEEE :D ...azóta látott már 36 alatit is ...dejóóó :D  (38 alatt voltam olyan Bátorak h rá is wettem) 
Nike om is piros 
SAP om is 
Ferrarival is újra szakadék.... pince .. meg pokol az Irán... őőő irány! :D :D 
Bocsi Seri azért vagyok hepi mert: 
1 Bízom a cégeimben..pl. OTP...volt hüpp....   (kivéve amikor nem: Puma menekülő nullában 22 -n  azóta volt az 25 is, de nem mertam a tartást kockáztatni) 
2 Lefelé vásárolok csak , mert az alj alap h nem sikerül, de ha a cég strukurálisan nagyon okééé és para v átmeneti sokkakat veszek meg... tudom ez sem könnyű .. én is izgulok! Thinkpoz kolléga Viccesen rá is mutat : Túl óvatos vagyok ...s igaza van, s még így is én is félek h tévedek... (Szorongó szemű emoji)
3 Amit nem csinálok pedig kéne: Felfelé venni... valahogy mentális blokkom van, ésszel látom trend up go with the flow! De a blokk még nem enged (Egyedül azzal jártam jól h felfelé nem vettem h Novo-t nem vettem fomoban mikor 50 -60 USD fölé rakétázott nemrég itt épp jó volt h hagytam menni fel a kis pakkot, s legyűztem a fomo-mat itt épp bejött az óvatosság...de ugye ez is csak utólag derült ki...)
4 -  75 % kess (S így is fosok venni)!!! Pénteken 16 cent választott el a Microsoft vételtől :D 
Az is a jövő zenéje h vehetem drágábban, nem veszek, v szerencse mert olcsóbb lesz (és azt is elszalasztom) :D 
S én is tav év végén adtam el az OTP-m MIND és én is fogtam a fejem mikor benyalt 42 alá pár héttel később ....  Össze is vesztem kicsit az egyik krássommal mert nem volt kellően empatikus velem mikor nem voltam épp kitörően lekes és boldog... :D s azzal próbált vigasztalni h "de hát ők még tartják az OTP-t nekik tök jól megy hát miért nem örülök annak?" HADEBAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D 
5000 vasárnap, 19:32
Előzmény: #12613  Seri
A második esett is benne van, annyi örömmel, hogy akkor talán a sárga hajú is belebukik novemberben.
Osztalékot a legnagyobb pozimra kapok talán (Vonovia), a többit kénytelen leszek kiülni.
Ugyanakkor a cash ott van, a kérdés, sikerül-e jó időben beszállni.
Csak olyan pénzem van tözsdén, ami éveket is maradhat.
Atafan vasárnap, 19:29
Azon agyaltam  hogy ha jól látom nem látom a hormuzi szoros lezárása mennyire ütötte meg a olaj -gáz - szállító tankeres cégeket?
Seri vasárnap, 19:23
Előzmény: #12607  5000
Ha mindenki menekül, igen nagy gap down-nal indulna a nap, amit nem lenne jó megvárni. 
Pénteken nem adtam el őket, reggel ráneztem és még délelőtt is szép zöld volt minden, de már tudom, hogy piszok nagy átverés volt a délelőtti felhúzás....
Épp ez a baj, kettős gondolataim vannak folyamatosan: hamarosan megoldódik az iráni háború, jön az időközi választás stb és hamarosan ismét fölfelé veszi az irányt az árfolyam / nem lesz vége a háborúnak, energia áremelkedések, infláció, recesszió stb és az árfolyam még lejjebb megy még több veszteséggel. amit ki tudja hány év lesz kiülni azért hogy nullában legyél
5000 vasárnap, 19:09
Előzmény: #12610  Seri
Nem tudom mennyi cash van, nálam ez 50 %.
Én kivárok
thinkpositive
thinkpositive vasárnap, 19:07
Előzmény: #12604  Zoltanovitsch
Az úgy nem ér, hogy te mindig beírod hogy nagyon alacsonyan nagyon vennél, aztán amikor odaér nem veszel. :D
"AI szoftverpara még tart??"
Szerintem még el sem kezdődött.
Seri vasárnap, 18:54
Előzmény: #12607  5000
NovoNordisk, ArcelorMittal, Renk, Eutelsat, CEBS (réz), Telekom
buythedip vasárnap, 18:44
A héten majdnem minden piros volt, kivéve aki az energia-ársokkból valahogy profitál, mint SMA Solar 
Most csak heti gyertyákat és heti chartot nézve az első megközelítésem a tavalyi vámpánik.
Ami lejjebb ment:
7C Solarparken : Itt bizakodó vagyok, mert januárban csinált egy dupla aljat nagy forgalommal, és a fundamentumok is mellette szólnak.
Adidas: 25%-kal van lejjebb, mint a vámpánikban. A 2022-es aljak jönnek (93-95), de inkább az ottani fair value gap (103-108). Egy hónap múlva jelent Q1-et.
Alfen: Ezzel erősen víz alatt vagyok. Lassan 4 éve nem tud az 50 heti mozgóátlag fölé keveredni.
Carl Zeiss: fordulós gyertyát produkált, de a forgalom még csak közepes, és már több ilyen fals volt. Viszont a héten majdnem minden heti mélyponton zárt, ez meg nem. Péntek ex-dividend, el lehet kezdeni venni csütörtökön. De nem teljes méretben.
Delivery Hero: A 2024es aljat megsértette, de lehet dupla alj is. Ő a jelentések miatt 2024 februárjában mélyebben volt, mint a vámpánikban. Swing Trade-re jó lehet. 3 egységet venni 15ért, az 45 pénz. Kettőt eladni 22.3nál, és egy egység ingyen megmarad.
Diageo: ez rendkívül rosszul néz ki. Négy hét alatt esett 27%-ot, osztalék megvágva. Nagy forgalmú piros gyertyák. 13.00GBP-nél néznék rá megint, de én már nem adok hozzá.
Gerresheimer: A felvásárlási pletyka kizöldítette, kérdés hogy valóban felvásárolják-e, és még inkább kérdés, mennyi short interest maradt, szerintem még van benne kakaó.Egy 2009 augusztusi fair value gap fogta meg, igaz van egy másik lejjebb is 12nél, ha megcáfolják a felvásárlást.
Hellofresh: minden korábbi támaszt elvesztette, nagy forgalmú piros gyertya alsó kanóc nélkül. Jön a 2.95 és utána fel, de minden korábbi támasz ellenállás lesz. 4.4, 5.2, 6.3 persze ezek 3ól felfelé jó tradek lehetnek.
Lenzing - félig-meddig kalapácsot produkált, forgalom nagy, az üzenet az, hogy 19.3 és 20.8 közt vannak vevők. De sokáig fog szenvedni a hetin az 50 és a 100MA-val. Hosszabb távon ezek fölé keveredve lehet jó. Szerintem évek.
Novo Nordisk - nem vesztette el a márciusi aljat, és kis forgalommal esett. Talán 180DKK alá megy, de előtte nagy ralik is lehetnek benne. 2024 szeptembere óta esik, de 25-50%-os ralikkal.
Pandora - most már jól néz ki. Megállt az S1 pivot szinten, fordulós gyertya, nagy forgalommal. Ezüst is esett, innen jó lehet.
SAP - elvesztette a 200 heti mozgót, nagy forgalommal esett és nincs alsó kanóc. Persze 2020-ban kétszer is elvesztette és azonnal ralizott. Én még lejjebb várom.
Stellantis - 4.3nál néznék rá, de lehet hogy megcélozza a covid-aljat. De ahhoz ugyanakkora pánik is kell, akkor meg semmi se jó csak a cash.
Feljebb van, mint a vámpánik és mint a 2022 recesszió alj
BASF: azért a piros hetek forgalma nagyobb, mint a zöldeké, évek óta oldalaz, de az tény hogy 2022-2025-2026 aljak emelkedőek
Dermapharm: inverz fejvállból készül kitörni, zöld a heti gyertya
Lufthansa - nehéz megmondani, meddig esik, de egyelőre magasabb aljak és csúcsok vannak. 6.2ről 8.x?
OMV - a legjobban teljesítő a listából az elmúlt időben. De fordulós gyertyát produkált nagy forgalommal.
Általában divergens dupla csúccsal tetőzik, simán lehet 70 mielőtt esni kezdene.
S92 - fülescsésze készülődik, de már túl sokat emelkedett, itt nem szállnék be. Azt hiszem 16€ alatt hypeoltam itt a fórumban. Korábban a fülescsészék nem teljesültek a heti charton. 
TUI - csökkenő forgalommal esik, szerintem az 5.3 megfogja.
Feljebb van, mint a vámpánik, de lejjebb, mint 2022 alj:
Bayer - ez elég trükkös, itt már nem vennék, de a 200 heti mozgó megtartotta. A Bayer inkább van eufóriában most, mint pánikban. 160%os emelkedésen van túl. De tud ennél többet is emelkedni, lásd 2011-2015
Douglas - Forgalom sincs, 50MA az ellensége a hetin, ha fölétör és megtartja, vehető.
Hugo Boss - meglepően jól bírja, P/E alacsony, lehet egy inverz fej-váll fölfelé? Talán mernék venni itt.
Kering - hatalmasat ment, szerintem lemegy 200 alá, de jól tartja magát
LVMH - ijesztően nagy forgalommal esett, 432 aljat kötelező figyelni, de elvesztheti
Polytec - ha azt csinálja, mint tavaly tavasszal (rakéta -20% +45%), akkor idén meglesz az €5. Uptrend van, és alig van forgalom a heti piros gyertyában, ami kicsi is.
Puma - lefordult, de nem megy 18.3 alá ahogy nézem. Ha 26 fölé se nagyon.
Renault - a hetesen death cross készül. Pár héten belül ha nem indul meg felfelé, az 50MA leszúrja a 200MA-t. Az elmúlt 20 évben kétszer volt ilyen, 76 és 86% esések jöttek utána. Ez €8ra mutatna. Merész, de historikusan igazolható.
Folyt köv.

thinkpositive
thinkpositive vasárnap, 18:35
Előzmény: #12594  oldrider
Ezt a részét engedd el. Attól még vezethetsz jól autót, hogy nem tudod leírni a motorban zajló termodinamikai folyamatokat.
Nem akarok tanácsokat adni, de én a helyedben 28 felett eladtam volna a felét már októberben és most is. Szerintem mindkét esetben sejthető volt, hogy ha megy is tovább lesz egy kis korrekció. Ezt be is írtam, de persze alakulhatott volna másképp is. Nem is ez a lényeg, hanem hogy ebben az esetben a virtuális veszteségednek csak felét realizáltad volna, ami ugye könnyebben viselhető, másrészt utána bármerre megy azzal jól jársz. Ha felfelé, akkor csak alig kellett volna az eredeti beszállódnál magasabbra menni, a veszteséget hamar kompenzáltad volna, ha pedig lefelé megy, akkor egy alacsonyabb visszavásárlással csökkenthetted volna az átlagárad, ezzel előrébb hozhattad volna a végső szabadulásod időpontját. Mondom ezt annak tudatában, hogy ahogy kivettem a szavaidból az első lehetséges alkalommal megválnál tőle. Ez persze nem megoldás olyan esetre, ahol valami csak esik és esik, de a Vonovia minden bizonnyal nem megy a süllyesztőbe hosszabb távon sem. Ahogy szokás mondani ez a hajó már elment, viszont ez jó alkalom arra, hogy higgadtan átgondolja az ember a lehetőségeket. ;)
5000 vasárnap, 18:31
Előzmény: #12606  Seri
Jó látni, hogy egyre több a félelem.
Emlékszem, amikor sok-sok éve felhívott a feleségem, hogy bemondták a rádióban, hogy "mindennek vége, innentől nulláig zuhanunk".
Ez jó jel volt, aznap volt az OTP alja, felfüggesztették lefele és ha jól emlékszem még aznap felfele is.
Persze most még a helyzet bőven változhat (Irán), ami miatt van lefele tér, de jó látni, hogy a fear faktor nő.
Nem tudom mid van, de szerintem az iráni helyzet 2-3 napon belül el fog dőlni.
Még nem történt visszafordíthatatlan, energiaellátó rendszerek működnek.
Ha elkezdik szétlőni, akkor menekülés.
Seri vasárnap, 17:49
Előzmény: #12581  Dave110
Én tavaly novemberben adtam el az OTP-t. Életem egyik legnagyobb hibája volt, mert azóta elveszítettem az azon szerzett nyereségemet és már az eredeti tőkém ég az újra befektetés miatt. A Telekomot megtartottam, de nem kompenzálja a veszteséget. Nagyon egyformán érzünk Dave110, sokszor megfordul a fejemben, hogy lehettem akkor hülye. Hiába esett most az OTP x százalékot, nyugodtan aludnék. De most....
Számomra hihetetlen mennyire "nyugodtan" kezelitek a hatalmas bukókat és maradtok benne feltételezve a további esést. Én még mindig nem tudtam eldönteni mi lenne a jobb, mindent eladni (és realizálni a további bukókat, de legalább megmarad a tőzsdére vitt tőkém nagyja) és pár hónapra elfelejteni a tőzsdét, vagy hagyni és nem nézni rá több hónapon keresztül lesz ami lesz. 
todi vasárnap, 17:01
Előzmény: #12602  buythedip
Erről ez jut eszembe a The smart money method könyvből:
„Many sell-side firms use price targets, but I think the practice (common on the sell-side) of having a price target 20% above today’s price and then constantly pushing it higher is rather a waste of energy.”
És ugyanez igaz lefelé is.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch vasárnap, 16:26
Előzmény: #12588  thinkpositive
Heti figyelő listám. :)
Én nem tudok ilyen jó összefoglalót írni mint Thinkpoz Kolléga! :)))
SAP nálam is van egy szint ott 119 körül ott tuti ajándék lenne. Nagyon venném!! :D 140 körül lehetek kövi vétel. 
Airbus Ez is rút..a csárt  igen erős lefelé trend ki tudja hol az alja 150 felett nem bizti h beszállok alatta tán.
(Boeing et is lesem odaát) 
Hellofrashtől most nagyon beparáztam.. a legutóbbi céges számok jajj tán ha beárazódtak... de figyelem.
Zeiss: Félek én is h 20 lesz belőle.. perpill mozi.  
NOVO -t most nem bővítek, hold on vagyok. Elképesztő szerencsétlen vállalat, mindet elrontottak amit el lehet... egy giga piac elején. Gyanús h igen gyengék az ajánlások -hold- és célárak. Félek nem véletlenül. Hosszabb távon (mint hittük) jó lehet azért, oly nehéz elhinni h a fogyi piac gigásza és innen value trap?
Adidas 130 mindjárt meglesz Dip Kolléga! ;) 250 környékéről elég dinamikusan jön le fűrészfogasan. Nem gondolom azért h 94 környékére lejönne dupla aljra. hááátt... :) (Odaát Nike 50?) 
Diageo... Nem értem ezt a céget sem....  hol lesz az alja???  Kellemetlen h a prémium szeszek helyett a nép olcsó szennyeket vesz. 
Heinekent figyeli valaki? 
64 környékén támasz (kodnia kéne) jó P/E ajánlás PEG és célárak..."nem is értem" kategória
Autósok kezdenek olcsók lenni de tudom riszki az egész szektor. (Ferrarit (egyedül) tartom még nem tudom hol bővítsek és menniyre vagy NE! :D ezt is sokan dícsérik csak épp a csártban nem ezt látom) :D :D 
Végezetül úgy vélem kb szokásos nyomás alatt a tőzsde -Irán energia sokk EU ban is hat Infla Kötvények nem tudom :) 
TheSnake2020 vasárnap, 16:22
Előzmény: #12599  Zoltanovitsch
Nincs. Nem is vennék 120 ig.
buythedip vasárnap, 16:00
Előzmény: #12510  todi
Tavaly februárban €14 célár mellett 'hold' ajánlást adtak ki, az árfolyam aznap €13 volt.
Utána kijött még kb 6db ajánlásuk tartásra, 9, 8, 6, 5 € célárakkal.
Akkor ha rájuk hallgatva valaki tartotta €13nál, most itt az ideje eladni €3.6nál.
Mégpedig azért, mert esés várható, még 10 cent (szerintük).
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch vasárnap, 15:58
Előzmény: #12600  Goldstein17
https://invst.ly/1g9t5n
SAP
Szerintem fundásan nem kéne lejjebb jöjjön :) 
Mélyebben nem tudom... talán a mostani iráni global válság infla lesz és -AI szoftverpara még tart?? Ha igen ezek nyomhatják még le az árfolyamot (Tehát sztem nem bizti h a cég xar csak a körülmények)? 
TA szerint inkább eshet ..simán csak mert lefelé trend van. 
Rátettem fibot 0.618 mintha elesett volna. Nekem a kövi vétel tán 140 felé lenne de nem bizti még 
s 119 nél mintha lenne egy erős támasz csak mert régen is az volt - bár az mág odébb van.. túl mélyen.  :) 

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek