Nem a kiszámíthatosaggal van a bajom. Hidd el egy likviditasi válságban a VNA nagyon sérülékeny... nem azt mondom, hogy ez lesz, de jelenleg a piac ad neki minimális esélyt. Szerintem most érdemes kivarni, hogy tart e a támasz.
Eladósodás nem tetszik? Csökken az adósság. A refinanszírozáson sem lehet meglepődni mert évekre előre lehet látni. Semmi romlás nincs. Évi átlag 4mrd kerül refinanszírozásra. Ki lehet számolni mennyivel nő a kamatköltség. Ha 4%-on teginanszíroz akkor 4-1,9=2,1%. 4000x0,021=84 m plussz kamatköltség. Ezt vesd össze az Ebitda növekedéssel és már nem lehet mellébeszélni. Az eredmény nő.
NovoNordisk sem valami szép 😕 felfelé vártam, gondoltam ennél lejjebb már nincs Tegnap reggel szép zöld volt minden részvényem, délutánra pedig szinte minden pirosba vágta magát, nem is kicsit. Igazán leállhatna már a háború, így is nagy kárt okoztak
SGL Carbon Megjött a jelentés. Vacak, ahogy vártam. :) "Consolidated sales declined accordingly by 17.2% to €850.2 million (2024: €1,026.4 million)." "At €135.0 million, adjusted EBITDA was 17.1% below the previous year's figure of €162.9 million, but within the guidance for 2025 of €130 to €150 million. As a result, the adjusted EBITDA margin remained at 15.9% at the previous year's level (2024: 15.9%)." "In line with expectations for our existing sales markets and largely unchanged economic conditions, we anticipate consolidated sales of between €720 million and €770 million (2025: €850.2 million) and adjusted EBITDA (EBITDApre) of between €110 million and €130 million for fiscal year 2026. " https://www.sglcarbon.com/en/newsroom/news/press-report/sgl-carbon-restructuring-ensures-earnings-forecast-and-creates-basis-for-new-growth/ https://www.sglcarbon.com/news/user-upload/SGL_Carbon_Annual_Report_2025_EN_s.pdf
Jó nagy ökörnek kellett lennem ahhoz, hogy ennyi Vonovia jó hír mellett majd 3 milliós mínuszban vagyok! Félek mi lesz, ha még ennél is jobb hírek jönnek majd! 😂
Az eladósodás nem tetszik. A kamat szint nőtt 1,9-2,1. Továbbra sem értem, hogy miért kell a core busineestol eltero devizaban forrást bevonni, hogy aztán a 98% hedgelve legyen. Nekem rossz üzenete van. Macro fronton hatalmas a potenciál és a value added is jó irány, sokkal jobb megterulessel. A potenciális áremelés szintén rejtett kincs. Elég nagy a következő évek debt lejárata, amit nagy részben refinanszirozni kell, szóval a kamat költség nőhet, a deleveragingtol függetlenül. A megjelölt kifizetési ráta alsó széle kerül kifizetésre a 2,29 az 1,25-1,38 as régió alja. Rossz üzenete van. Szóval nekem ez egy 10 es skálán olyan 6,5. Ha amerikai cég lett volna, a kommunikáció sokkal jobb lenne. Szerintem is alulertekelt, de sajnos a piac értékel, nem mi. Ha a 23,7 elveszik és az SP500 le megy 5500 ra, betoltve a rest, akkor sajnos 20 alatt lesz.
A Vonovia üzletmenete kiszámítható nincsenek benne nagy meglepetések. De nekem ez a jó. A lényeg: stabilan negyedévről negyedévre hozza a folyamatos fejlődést a számokban. Előbb-utóbb a piac nem nézhet át a számokon (mág ha az elmúlt 1-2 évben ezt teszi is). A Tegnapi árfolyam az EPRA NTA 53%-a (vicc de inkább abszurd). Mindegy a piac józanodásáig zsebre teszem az osztalékot.
Jó. Nem kiemelkedő. Az, hogy az ára ott van, mint 12 hónappal ez előtt azt jelenti, hogy vagy ez az árazás rossz, vagy a tavalyi. 25,5 nel dobom a swinget, amit visszavettem tegnap.
Earnings presentation webcast registration: https://www.webcast-eqs.com/login/vonovia-2025-fy Itt lehet regisztrálni. 14 órakor indul a regisztrációra kapott linken. CEO és CFO válaszol az elemzőknek. Én már regisztráltam.
Talált, süllyedt. :) Év eleje óta amikor írtam, hogy 5 alatt árfolyamot várok valójában a 4 alatti szintet és egészen pontosan a 3,80-at vizionáltam, amit a tegnapi 3,79 aljjal egyelőre tűpontosan hozott. Ez volt a 3-dik szintem, mivel azonban időben ennyire elhúzódott, ismét homályos lett a kép. Eléggé meglepődtem, hogy csak úgy a semmiből belekérdeztél 1 hónappal ezelőtt. :O A jelentést kicsit alaposabban átolvasva én továbbra is látom benne a potenciált, viszont minden pozitívum ellenére is kiábrándító, hogy az idei évre még csak egy erősebb stagnálást sem tudtak előrejelezni. Mindenesetre szerintem 3 alá már hosszabb távon sem megy és ha így lesz, akkor hosszú távra akár most sem rossz vétel, de a kockázat továbbra is jelentős. A következő hetekben/hónapokban ismét oldalazást várok, aminek a tetejét talán egy sikertelen réstöltési próbálkozás adja majd 4,3-4,4 körül, de az első lépés hogy megtalálja az alját. 5 feletti szinthez viszont innen már meg kellene törni a 9 hónapos csökkenő trendet is. A short állomány az elmúlt hetekben csökkent néhány százalékot, érdemes lesz figyelni az elkövetkezendő napokban is hogyan alakul majd. @dip: Ha szeretnél 4 alatt bővíteni, akkor ma még biztosan kapsz. ;)
DOW JONES--A Vonovia elérte céljait tavaly. Az üzemi eredmény kismértékben nőtt, a vállalat pedig milliárdos nettó nyereséget könyvelt el. A részvényesek részvényenként 1,25 euró osztalékot kapnak, szemben az előző évi 1,22 euróval. Megerősítették a 2026-os és 2028-as célokat. Az új vezérigazgató, Luka Mucic határozottabb megközelítést ígért az adósságcsökkentés terén.A folytatódó tevékenységekből származó, kamatfizetés, adózás és értékcsökkenés előtti korrigált eredmény (EBITDA) 6,0 százalékkal 2,8 milliárd euróra emelkedett. A Vonovia így teljesítette saját előrejelzését és kielégítette a piaci várakozásokat.Az osztalékfizetés szempontjából legfontosabb mutató, az adózás előtti korrigált eredmény 4,8 százalékkal 1,9 milliárd euróra emelkedett. A szabad cash flow (OFCF) 2,9 százalékkal 1,78 milliárd euróra csökkent.Az adók és a harmadik féltől származó kifizetések levonása után a Vonovia 3,72 milliárd eurós nyereséget ért el, miután az előző évben közel 900 millió eurós veszteséget könyvelt el.A Vonovia a folyó évre továbbra is 2,95 és 3,05 milliárd euró közötti korrigált EBITDA-t prognosztizál. A DAX-on jegyzett vállalat a 2026-os korrigált adózás előtti nyereséget 1,9 és 2,0 milliárd euró között várja.A Vonovia célja, hogy 2028-ra 3,2 és 3,5 milliárd euró közötti értékre növelje korrigált EBITDA-ját. A vállalat ambiciózusabb célokat tűzött ki az eladósodottsági rátája tekintetében is.Kapcsolatfelvétel a szerzővel: unternehmen.de@dowjones.com
A Vonovia 2,8 milliárd eurós (+6%) korrigált EBITDA-ra és 1,54 milliárd eurós korrigált nyereségre számít 2025-ben a magasabb bérleti díjbevételeknek, a kiegészítő szolgáltatásoknak és az ingatlanértékesítésnek köszönhetően; az osztalék részvényenként 1,25 euróra (+2,5%) emelkedik. A vállalat megerősíti a folyó évre és a 2028-ra vonatkozó céljait, és fel kívánja gyorsítani az adósságcsökkentést.
Eurós részvények vitasarok