2024-ben lezárt euros ügyletek: SMA Solar, március 18. €24.10 eladás, 2024 októberben vettem azt is, €16.7ért, 38.5-ig ment év végén, de a stratégiám nem a reménykedésen alapult Lufthansa március 6. €8.06 eladás, 2023 októberében vettem 6.8ért Bayer kisebbik fele, 33.5 eladás december 5-én Amiket tartok: Polytec, mínuszban Douglas, kb breakeven Puma, kb. breakeven Lenzing, kis pluszban UBM Development, kis pluszban Alfen -15% P911 -17% Saipem - ez teljesen értéktelen lett, és adókiegyenlítés miatt tartom Vodafone - nem euros, de pluszban van
Nordex, durva, a tavalyi év részvénye, 10-ről 30-ra megálló nélkül. Formycon: Szerintem idén kitölti a fenti rést, de ez itt nem beszálló nekem. Steico, mintha a 20 havi verné vissza, a Bollinger közepe.
Bayer elkelt. 2024.10.11 €26.4 vétel 2026.01.02 €38 eladás 14 hónap alatt +44% Lesz még feljebb is idén, az egész HC szektorra bullish vagyok, de bosszantott hogy sosem volt likviditásom, amikor megtetszett valami, pl. SMA Solar vagy Delivery Hero. Visszaálltam venni 27.9-re, de inkább csak azért, mert nincs ötletem épp.
Figyeld az Eutelsatot... múltkor beszéltük..... 1.9 nél korrekció leszúrás és akkor vétel . addig ne zavarjon a napi 5% körüli emelkedése.... kéz lefogva.
ezért is nem veszem én a DAX-ot, mint indexet, hanem próbálok mazsolázni a kisebb komponensek közül, de köszönöm az észrevételt!!! ez is óvatosságra kell, hogy intsen
köszi a tippet :) erősen agyalok eddig van rajta 18-20% körül, az aktuális EUR/HUF függvényében, október végétől ( ami YTD-ben kiváló, és nem is a telhetetlenség hajt, hanem egy belső pozitív érzés a céggel kapcsolatban, ami miatt a kitörést várom ) minden részvényem csomagom 1-3millió között van "gondosan" szétosztva vagy 20 ilyen egységgel a harcban, így tán biztonságosabb, bár egy világégés (SOSE LEGYEN!!!) esetén ez se menedék, de ilyen piaci körülmények között szerintem szinte kötelező
Hát ezt nem igy gondolom. DAX 40 Bollonger havi beleutkozott a lefelé konyulo felső szalagba. Minimum elkezd szűkülni megtovabb, de jöhet egy éles letores. Nem 5-6%. Sokkal több.
véleményem szerint a hosszabb távú csártokat elnézve ígéretes hozamokkal kecsegtet a német tőzsde idén, figyelni kell a volatilitás miatt a poziméretre és a diverzifikációra. Az "IKON"-ikus cégek éve lehet? Nagy nevek nagy várakozások a részemről. Abban a pillanatban amint kézzelfogható hír jön az "olcsó" energia problémájának megoldásával kapcsolatban az egész német ipar száguldani fog ...majd meglátjuk :)
Én a profitra szavazok. Persze nem mindegy mekkora a profit jelenleg és mekkora a pozíció. Ha csak játékpénz, akkor majdnem mindegy. De ha nagyon hiszel benne, akkor stoppold be lentebb vagy add el csak a felét. :)
kérdés buythedip kollégához :) tartod még a 38as eladási ötletet BAYER-nél? Havin nagy hasonlóság van TKA-hoz, csak elvileg ez kitört (az usa peres ügyek lezárásának jövőbeli reményére ) https://www.tradingview.com/x/TTC53XKa/ idén akár itt is képbe kerülhet egy dekoratív target olyan 55-60 között
hasonló dilemma Thyssenkrupp esetében: https://www.tradingview.com/x/1c6qTsGM/ ha hiszünk a német élénkítési csomagban, ééés az indiai partnerban, akkor egy havi leszorítóból akár ki is törhetne olyan 16-17 magasságáig elvileg simán elmasírozhat idén 8-12hónap alatt (vagy megtépve akár gyorsabban is) az pedig majdnem 70%
és itt milyen folytatásra tippeltek? https://www.tradingview.com/x/IzypagbH/ 6-dik érintés.... komoly dilamma, profitot eltenni vagy várni a kitörést? Az usa szektortárs hasít, én meg csak agyalok, hogyan tovább :)
nem találtam rá kézzelfogható és elfogadható indokot, tudjuk be a volatilitásnak és a meglepetés erejének amúgy az usa szoftvereseket is csapkodják, lehet némi rotáció ( az el szokott múlni )
Eurós részvények vitasarok