Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 02. 18:39
Előzmény: #8870  MikeCorleone
Igen egyetértünk sztem kb én is hasonló cipőben. Még csak az idén kezdtem el nézegetni a külföldi piacot ÚGY hogy már tényleg a bőrömön is érezzem -tehát idén már vásároltam is (Tipik kezdő húzás óó kérem mekkora leárazás-bevásárlás..Jeeee... őőő JA???? Megyünk még lefelé? (PUMA -USA Merck) Ja okéé akkor korai voltam késekbe nyúltam ...jó akkor ülök a kezemen..na ez meg most jól megy mert csak lesem a remek lehetőségeket amik elmennek előttem s csak pislogok utánuk pl. Trumpos leárazások áprilisban. amcsi piás rv ek pattantak egy jót  pl. Nike heló :D ilyenek.. persze utólag mindent látunk mi lett volna jó ..igen )  :) 
A nagy vola viszont már nem lep meg..úgy értem megszokta a szemem. Egyszerűen látom h ez van EU. USA ha jelentésre nem az van amit vártak akkor óriási öntések vannak. Nem akkora % ok mennek mint a BÉT -en :D kivéve persze is igazi nagy krássokat 2008 -20 -22 
bandimester69 2025. 08. 02. 18:06
Előzmény: #8877  Pitkin
Értem, de azért a részvényesek a hosszú életéért imádkoznak azért.
Borisz 2025. 08. 02. 17:59
Előzmény: #8870  MikeCorleone
Vannak, vagy talán inkább voltak igen jó stabilan emelkedő részvények is az utóbbi egy évben. Például Siemens Energy négyszerezett, Deutsche Bank, Heidelberg Materials több mint kétszerezett. Aki egy évvel ezelőtt ezekbe nagy pénzt rakott, az igen örömködhet most. Én sajnos nem tartozom közéjük, mindről lemaradtam, nem is vettem észre őket.
Viszont ezek mostanra már úgy el vannak szállva, hogy most már meg azért nem mernék beléjük összegeket helyezni.
Ehelyett mostanában olyan székletekkel küszködöm, mint Daimler Truck, vagy Vonovia. Nem is tudom, minek.
Egyetlen német részvény, ami még tetszene, az a SAP, csak a nagy gyönyörű gazdasági bajok közepette nem tudom, hogy a vállalatok nem teszik e hátrább az informatikai bevásárlásokat. Régen mindig az volt a recept, ha bajok vannak, akkor no informatikai fejlesztés, no autopark megújítás. Másfelől a mai AI világban lehet, hogy az IT már nem így van. Szóval nem tom.
Pitkin 2025. 08. 02. 17:52
Előzmény: #8876  bandimester69
Már átadta Abelnek az operatív vezetést. Hosszú távon gondolkodnak, a cégeik vezetését arra ösztönzik, hogy ne a profitra törekedjenek (az osztalék régóta nulla), hanem hosszú távon a cégérték növelésére.
bandimester69 2025. 08. 02. 17:19
Előzmény: #8874  Pitkin
Csak szegény öreg meg ne halljon. 
stansmith
stansmith 2025. 08. 02. 12:36
Előzmény: #8873  Benzedrine
Pont így. Másrészt én nem szoktam ki-beugrálni a részvényekbe, de pont az autósoknál kivételt teszek. Ha nagyon elszáll az árfolyam, akkor dobom a pakkot. 

Ez már bejött egyszer-kétszer a Fordnál, a Mercedesnél és a BMW-nél is. 
Pitkin 2025. 08. 02. 12:30
Előzmény: #8872  bandimester69
Nekem van Veolia, és tartom. Mostanában inkább több Berkshire Hathaway-t vettem EUR-ért, mert Buffett/Abel tele van készpénzzel, arra várva, hogy akciósan bevásároljon. Remélem, a papírjuk emelkedni fog, és a dollár is erősödhet, ami dupla haszon lenne.
Természetesen ez nem befektetési tanácsadás!
Benzedrine
Benzedrine 2025. 08. 02. 11:56
Előzmény: #8869  Zoltanovitsch
2009 óta van autós részényem de még egy gyorsjelentést sem olvastam el. Nagyobb pánikokban érdemes venni és néhány évnyi osztalék után megérős lesz a befektetés.
bandimester69 2025. 08. 02. 11:49
A veolia-ról mi a véleményetek? Stabil osztalék,most kicsit alacsonyan is van.
einstein 2025. 08. 02. 08:43
Előzmény: #8869  Zoltanovitsch
Ez a cikk már a múlté :) 
A rázós hét amit várt meg is jött. 
A folytatás a kérdés......  
Hosszabb távon én még mindig bizakodó vagyok, de már oly sokszor tévedtem .
MikeCorleone 2025. 08. 02. 08:21
Előzmény: #8865  Zoltanovitsch
Őszintén, nem nagyon értem ami most történik, nemrég óta foglalkozom EU részvényekkel és mindig meglep milyen hirtelen pánikszerű esések meg aztán hasonlóan éles felfelé korrekciók vannak, most nyilván általánosságban beszélek. EU vámegyezség mondjuk nagyon nem tetszik. Azt nem látom miért kellett pénteken kb majdnem mindennek zuhannia. Pl Douglas?? DaimlerTruckot viszont eladom ha kicsit korrigál. Védelmi szektorban sem bízom már. Más iparágban viszont ha lesz akciós és látok fantáziát beszállnék, már csak diverzifikáció miatt is.
buythedip 2025. 08. 01. 19:28
Heti gyertyák elkészültek, és a heti charton az alábbi érdekességek vannak:
Bayer - megtámasztotta a heti esésben az 100 heti mozgóátlag, 2 évet töltött alatta, adódik célárként a rés, ami egyben a 200 heti: 39.xx
Polytec - bull flag, 4.4-4.5 a cél, a heti pánik alig hatott rá
UBM Development - elromlott a buli, jön a 18
Porsche - Bollinger teteje visszaverte, nagyobb baj, hogy a közepe nem tartotta meg. HA hétfőn nem zárunk 43.6 fölött, jön egy újabb nagy esés
Lenzing se néz ki jól, de ez is jelent csütörtökön.
SMA-n is a heti Bollinger működik jól, mint a Porschén. 2 éve esik a szalag, vagyis a közepét képző 20MA. Márciusban emelkedni kezdett, áprilisban Trump leverte a 20MA alá, de a szalag emelkedik és azóta a teteje visszaveri, közepe megtámassza, most is ez történt. 18 alatt venném.
Stellantist 7 alatt nagyon figyelném.
Renault elvesztette a 200 heti mozgót, és a visszatesztet is, letörte a múltkori pánik aljat, 30 alatt figyelem ezt is.
Mit jelent a figyelés? A napi gyertyák formáját és forgalmát figyelem majd.
buythedip 2025. 08. 01. 19:06
Előzmény: #8864  Zoltanovitsch
16.4-17.9 megfogja, de az is lehet hogy hétfőn minden pattan és ez is.
A valódi kérdés, hol a kijárat?
Nem volt olyan hónap idén, hogy a 20 napi mozgóátlagot nem érintette volna meg, ez ma 21.92
buythedip 2025. 08. 01. 18:40

Jövő heti műsorfüzet:
Hétfő: PostNL, Snake kedvence
Kedd: BP, Diageo (Ez utóbbi az én kedvencem, jó hogy van belőle, talán még jobb lenne ha nem lenne), féléves jelentései vannak, a téli szezon erősebb értelemszerűen. A léc szerintem elég alacsonyan van, persze vámok ebben a félévben jöttek be.  De pattanhat felfelé, hétfőn még vehető ha valakit érdekel.
Continental - itt ellenkező a helyzet, magas a léc, és az árfolyam meg gyorsan és magasra ment.
Hugo Boss - ez is hasonló
Szerda:
Voestalpine
Vonovia
Commerzbank - ez már növekedési részvényként van árazva, meglátjuk, hogy növekszik
Zalando - ruha-cipő szektorra lehet következtetni
Bayer - ma lelőtték a poént, eshet majd
Novo Nordisk - itt is lelőtték, emelkedhet
Siemens Energy -  ez is túl nagyot ment, szerintem a 108-at nem viszi át vagy nem tartja meg ha fölészúr, persze itt se magas a léc
Csütörtök a dax komponensek napja:
Siemens
Rheinmetall - november óta nem vesztette el az 50 napos mozgóátlagot, most meg alákerült, hetin a forgalom csökken, miközben emelkedik, korrekció jöhet
Allianz - nagy forgalommal esett ma, és ez is túl van húzva
DTE - ebből se vennék itt
Péntek - valamirevaló cég sosem jelent pénteken
Már semmi jelentősége ezeknek a dátumoknak, pár nappal előtte bemondják a lényeget.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 01. 18:36
Előzmény: #8863  MikeCorleone
S vannak olyan kellően megalapozatlan gondolataim h még hétfőn sem .. ;) valahogy én hosszabbnak vélem az eséseket (Szektor és rv. függő persze). de tuti nagy vásárok lesznek ez bennem sem kétséges csak tán később....? Hmmmmm.......... 
 (Korrekciókat persze meg lehet venni lefelé irányban is... tkp nekem is így sikerült csak épp nem ez volt a szándékom.... :D )
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 01. 18:33
Előzmény: #8861  stansmith
Puma. Bizony csorog lefelé... sztem 18 sem állítja meg... kb mintha ott sem lenne  
Bááár elvileg ha CSAK Ta alapon nézem (Optimista fog könyv sacc 20% ): akkor akár dupla alj is lehet de ugye pont a pattanásnak kb most (jöv héten) kellene eljönnie. Kiderül milyen erős támasz a 18. 
Saccolok csak hasra 70%  ot h átmegy a 18 -on lefelé már ugye a jövő héten!!! ..(3 havi napos átlagok kb dupla forgalmával esik a napokban). s dörzsizhetjük a tenyerünk 15 nél ki venni akar. :) (Ez lehetek akár én is csak most befo...tam... nem látom a céget jövőben... USA Merck-et bátrabban rávenném 70 alatt pl.) Szóval ha ott leszünk 15 felé nekem lehet nem a kezem fog remegni hanem a gyomrom.... HA erősebbnek látnám v majd látom a cég hosszú jövőjét akkor lehet én is ráveszek :) .. ami azért nem kizárt csak kevesebb esélyt látok a feltápászkodásra 2026 ban tán majd 27 ben.  
Sacc 10 % v annyi sem h itt oldalazás lesz hetekig. 
MikeCorleone 2025. 08. 01. 17:59
Jó nagy szívás a mai nap, esik minden. Hétfőn bevásárlás?
stansmith
stansmith 2025. 08. 01. 17:09
Előzmény: #8853  oldrider
Ki kell bekkelni, szerintem jó lesz az. 
stansmith
stansmith 2025. 08. 01. 17:09
Előzmény: #8845  Zoltanovitsch
És a Puma még mindig csorog lefelé… 15 alatt szerintem már elkezd majd remegni a kezem. :D 

Bár túl vagyunk az osztalékos szezonon, így nagy pénzt úgysem fogok tudni rászánni. 

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek