Nem ez a kérdés. Ha a lakások árát lejjebb várják, akkor az nem fog jót tenni. Valamiért leesett 25 alá és ez könnyen megtörténhet újra. Akkor újra venni is fogok.😊
Vonovia sem Bull a rendszerem szerint. A jövő hét, ha fehér gyertya, akkor sanszos lehet. Ma hatalmas fogalommal verték vissza. Bevallom én idáig láttam, és úgy gondoltam, hogy a hét utolsó napján jön egy kis megnyugvás. Ez nem talált. Innen nagyon kétesélyes a dolog. Ha a hétvégén nem lesznek politikai bejelentések, akkor ha elindul a csorda, semmi nem fogja megfogni. Én is belenyultam a Carrefourba, de nem biztos, hogy jó ötlet volt. Ma már forgalom is van.
A német piaci bérleti díj 12 euro. A Vonoviáé 8 euro. Ez még nálunk sem sok. 50nm lakás átszámolva 160000ft/hó német frekventált területeken. Az ingatlanárak pedig az elmúlt 3 évben 20%-kal estek. Innen az esés nem valószínű. A német statisztikai hivatal 2027 végéig kb 10% növekedéssel számol.
Ezzel kicsit vitatkoznék. Hogy a topiknál maradjak, nézzük meg a Daxot. Tudod hol áll a “nagy esés” után? Pont ott ahol idén január 16-án állt. Most akkor Trump manipulálta le vagy előtte Merz kancellár a tervezett költekezésével felfelé? Melyik volt a nagyobb manipuláció? Mi volt a valós teljesítménynövekedés, hogy a Dax 2 hónap alatt 3000 pontot emelkedett?
Nekem úgy tűnik, hogy Trump játszik az egész világgal. Az történik a tőzsdéken az egész világon, amit Ő akar. Lehet bàrhol a világ bármely részén az eddig legjobbnak tartott részvényed is. Trump miatt bukni fogsz rajta, ha Ő azt akarja. Vegyétek már észre, hogy Európától Àzsián át Amerikáig brutálisan esnek a tőzsdék.Lehet elemezni, de amíg ez a bigott ember a világ ura, addig jobb ebből a tőzsdézésből kimaradni!
Most megint hazabeszélek de a logikám szerint a 2. negyedévtől nem sok európai cég lesz ami jót fog jelenteni nemcsak a vámok de ami még rosszabb a bizonytalanság miatt (cégvezetők nem tudnak tervezni ha Trump naponta meggondolja magát). A kevés stabil eredményt jelentő cégek egyike a Vonovia lesz (a norvégok mai kijelentése miatt a fegyvergyártókban sem vagyok olyan biztos már).
Szerintem erre ugrott Puma: Aktien von Sportartikel- und Schuhherstellern wie Nike, Lululemon, On Holding und Crocs ziehen an, nachdem Trump einen Tweet über Gespräche mit Vietnam veröffentlicht hat.
Eurós részvények vitasarok