Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kkv14 csütörtök, 14:44
Előzmény: #46854  signal2
Ha valaki több órát dolgozik ugyanabban a munkakörben a kollégájánál, miért kell büntetni plusz adóval?
Ez igazságos? 
 Azért kell büntetni adóval mert szorgalmas, mert kevesebbet van a családjával ,mert többet szeretne nekik juttatni?
signal2
signal2 csütörtök, 14:43
Előzmény: #46856  kkv14
A korrupció visszafogása legyen évi 1000 mrd, EU-s pénzek szintén (bár annak nagy része csak átfolyó tétel az államháztartásban). Ellenben több pénz kell az oktartásra, közinfrastruktúrára, egészségügyre, szocális szférára, fel kell újítani a teljes vízvezetékhálóztatot, fizetni kell PaksII-t, szóval nyugodtan számolhatsz azzal, hogy ez a +2000 mrd el is megy pusztán azokra a dolgokra, amiböl eddig kispórolták a pénzt. 
tehát a költségvetés folyó 5000 mrd-os hiányát más módon kell csökkenteni. 
Persze az is egy út, hogy mindent hagyunk tovább rohadni, és úgy csökken a hiány, de én azt nem preferálom.
Boby
Boby csütörtök, 14:43
Előzmény: #46857  signal2
Jé, hát a végén még kiderül, hogy egyet beszélünk!
signal2
signal2 csütörtök, 14:38
Előzmény: #46855  signal2
Ami viszont aggasztó, hogy semmilyen kommunikáció nincs erröl. Nincs társadalmi vita erröl a fontos kérdésröl, majd a költségvetési törvény benyújtásakor kell szembesülnünk a tervekkel. Pedig most lenne 1-2 hónap jól kibeszélni.
kkv14 csütörtök, 14:37
Előzmény: #46852  kornel1949
Dőlnek az Unios pénzek , visszaszerzik a rengeteg lopott pénzt, ezentúl  már nincs lopás, Csak külföldiek nyernek a közbeszerzéseken,( harmad áron) -akkor miért is kell rúgozni ezeken a plusz adókon?
signal2
signal2 csütörtök, 14:36
Előzmény: #46853  Boby
Én ezt csinálnám. Most januárban egyben lépném meg a teljes adóreformot. Mire felócsudnak belöle az emberek, már el is felejtik, milyen volt.
signal2
signal2 csütörtök, 14:34
Előzmény: #46852  kornel1949
Levezettem, hogy közgazdaságilag nem igazságtalan, Söt a éppenohgy az egykulcsos rendszer igazságtalan.
Boby
Boby csütörtök, 14:29
Előzmény: #46844  signal2
"Ellenben, ha nem lennének ezek a pazarló juttattások, akkor egy sokkal egészségesebb adórendszer és társadalom alakulhatna ki,, söt abbó la pénzböl egy sor, jövöt megalapozó beruházást lehetett volna végrehajtani, és alapból jobban menne minden családnak."
Ez tök igaz! És miért nem csinálják így? Miért nem alakítják mondjuk januárra,vagy a következő januárra ilyenné egylépésben a rendszert. Mert akkor akik bukik az egyik oldalon,nyerhetne a másikon. Ezt hívják reformnak. Ellenben a magyar megoldásokkal,amik általában inkább csak az elvételre koncentrálnak. Mert nem azért mentek bele az emberek a borítékos rendszerbe,mert ilyen erkölcstelen a magyar,hanem mert így tudtak kellő életszínvonalon megélni. A kellő szó,ugye nem valami magas szintet takar,mert 89-től úgy sikerült lecsúsznia az országnak,hogy mára Európa utolsói vagyunk. És nem csak orbán alatt csúsztunk lefelé!
kornel1949 csütörtök, 14:27
Előzmény: #46845  signal2

A többkulcsos SZJA igazságtalan! Miért büntetnéd azokat akik egykor többet tanultak vagy egyszerűen tehetségesebbek és jobban keresnek a jobb/értékesebb munkájukkal?
Miért nem pl. a 15%-os társasági adó bevezetése mellett kampányolsz?
Vagy az olyan multinacionális/online cégek adózásán, akik kb. semmit nem adóznak a magyarországi bevételeik után (fbook, googl, stb). Ezekből nagyságrendileg jóval több állami bevétel lenne, mint a dolgozók agyon adóztatása jóval magasabb %-os kulcsokkal. (Mutass egy országot is, ahol a többkulcsos szja mellett 27% még az ÁFA is.)
mab csütörtök, 14:02
Előzmény: #46812  slash
"Itt is játssza magát a sok hazafi elsőnek pakolják ki a lovét részvényből MAP-ból mindenből ha csak ezer ftra megbasszák őket. Álszentség itt minden azt mondom."
.
Megneveznél párat abból a sokból aki itt azt álította, hogy hazafiságból veszi az állampapírt?
El tudsz képzelni olyat, hogy ennek ellenére sokan képesek üdvözölni olyan intézkedéseket (legyen ez kamatcsökkenés vagy adóreform) amely az ország javát szolgálja, pedig rövid távon a személyes hasznot csökkenti?
Boby
Boby csütörtök, 13:53
Előzmény: #46842  fokukac
"Én szeretnék közszolgáltatásokat kapni cserébe, mert a felnőtt életemben nem nagyon kapok ilyeneket, csak a szar utakat és a szar állami rendszereket."
Pedig a jelenlegi helyzet szerint ez fog maradni. Ezen fényesítenek majd egy picit a következő évek eus pénzei,oszt jó napot!
Tapasz01 csütörtök, 13:26
Előzmény: #46847  Tapasz01
Bizonyos érték felett a gépjárművekre, hajókra stb  50%-áfa, ha külföldön veszed akkor is. Çeges tulajdon esetén nincs semmilyen.kedvezmény. Ingatlanadó, amiből levonhatod a befizetett szja-dat. Cégeknél ugyanígy. MRP magasabb adózása, főleg, aki több helyről is kap.
signal2
signal2 csütörtök, 13:24
Előzmény: #46847  Tapasz01
Igen, a TAO tekintetében is van egy olyan javaslatom, hogy többkulcsos legyen. Mondjuk 50 millióig maradjon a mostani 9%, a feletti részre meg legyen a globális minimumadónak megfelelö 15%. 
Hozzáteszem, hogy az OTP csoportszintü profitja nem Magyarországon termelödik meg, tehát nem is itt kerül jellemzöen leadózásra, tehát pnt az OTP esetében ez nem sokat hozna. Lehet, hogy a magyar leány még veszteséges is, azaz nem is fizet TAO-t. 
Tapasz01 csütörtök, 13:17
Előzmény: #46836  signal2
Én inkább pl. az otp-t adóztatnám jobban. A részvényeseit meg leszarom.
DAXHU csütörtök, 13:17
Család szintű adózás kell.
signal2
signal2 csütörtök, 13:17
Előzmény: #46843  slash
2001 Orbán-korszak. Gondoltam, szólok. Teljesen felsleges azzal jönni, hogy mi volt régen, ugyanis soha senki még csak nem is utalt rá, hogy hasonlóra készül. Gyakorlatilag minden országban pöpecül müködi ka többkulcsos rendszer, senki nem menekül, senki nem borítékozik. Nálunk is tökéletesen müködne, és egyböl egészségesebb lenne az adórendszerünk.
signal2
signal2 csütörtök, 13:14
Előzmény: #46840  GajdicsNemErti
Mondom, látszik az eredménye. Idén tán már 70 ezer gyerek sem fog születni. Gyakorlatilag azok a gyerekek születtek meg, akik egyébként is megszülettek volna, de az államháztartásból ezermilliárdok vándoroltak egyes polgártársainkhoz. Ellenben, ha nem lennének ezek a pazarló juttattások, akkor egy sokkal egészségesebb adórendszer és társadalom alakulhatna ki,, söt abbó la pénzböl egy sor, jövöt megalapozó beruházást lehetett volna végrehajtani, és alapból jobban menne minden családnak.
slash
slash csütörtök, 13:11
Bizony! Fletó korszak! Többkulcsos adó. 2001 ben otthagytam a teljesre bejelentett szar nettós  munkám és elmentem egy minimálbér+cash a boritékba melóba mert 30%al több volt így a nettóm. fizetni kellett a lakáshitelt.  Mindennek a felét levonták! Mindennek!  Nyomorogtunk. Fusiztam meg minden szart elvállaltam csak hogy csöpögjön a fekete pénz. ezt akarjátok?  
fokukac csütörtök, 12:58
Előzmény: #46825  Freszelés

szerintem nem ördögtől való a több kulcsos, de rohadtul nem mindegy, hogy mikor jönnek be a magasabb kulcsok.
Az MSZP (és az első fidesz) kormány alatt az volt a baj, hogy már az átlagbérnél bejött a legfelső kulcs. úgy nyilván torz az eredmény. Nyilván csak az átlag sokszorosánál van értelme, és az se mindegy, hogy hol van a teteje, ha az elvonás nagyobb, mint 50%, az mindig demotiváló.
Emlékszem, 2001-ben az első munkahelyenem októberben kezdtem, decemberig fasza volt, mert éves jövedelmet néztek, aztán januárban megjött az első fizetés, és néztem, hogy ez mi? aztán kiderült, hogy a bruttó 105 ezer forinttal már a felső kulcsba tartoztam.
és azt se szerettem igazán, amikor 2007-2008-ban bónuszt kaptam, és a bruttó összeg 47%-át kaptam meg, 53% meg ment az állambácsinak.
.
az a baj az egy kulccsal, hogy oké, hogy az szja csak 15%, de közben meg a járulékok magasabbak, és igazából 33,5% az elvonás, mindenkinek. Szóval ez sem egy igazán alacsony szint.
DE ha olyan a sávos adózás, hogy aki keveset keres, annak 20%-ot vonnak, aki meg sokat, attól 40%-et, az nem ördögtől való, szerintem.
Én szeretnék közszolgáltatásokat kapni cserébe, mert a felnőtt életemben nem nagyon kapok ilyeneket, csak a szar utakat és a szar állami rendszereket.
Ishar
Ishar csütörtök, 12:57
Előzmény: #46811  slash
1. Az anyák élethosszig tartó adómentességének bevezetése eleve nonszensz és teljesen torz rendszert eredményez: minél kevésbé szorul rá valaki, annál többet kap.
2. Egykulcsos SZJA: erről lehet vitatkozni.
3. Erről is lehet vitatkozni, de a Fityisz olyan munkaalpú tátrsadalmat épített, ahol a tőke lényegében nem adózik. :)
4. Legyen árréstop, hurrá, de talán még hatékonyabb lenne magának az Árhivatalnak a visszahozatala. A Kamatstop esetében meg az egész társadalom fizeti, hogy egy felelőtlen kisebbség, aki tovább nyújtózkodott, mint a takarója, ne bukjon be: "Az erkölcsi kockázat olyan közgazdasági helyzet, amikor az egyik fél fokozza a kockázatvállalását, mert a lehetséges negatív következmények költségeit vagy kárát egy másik fél viseli."

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek