én szoktam ezt a szókapcsolatot használni, várom a BIG SHORTot,aztán nagy lószar jön. De 1x úgyis eljön, csak legyen türelmem hozzá, és maradjon tőkém addigra... :D
én shortos vagyok általában a tőzsdén, ebből kifolyólag mindent rommá vernék, ha rajtam múlna :D Lásd NQ-t most is shortolom, aztán +1,8%, ez ilyen. Az,h mit várok, és mi lesz ,az lehet tök eltérő. Ha beindul a gazdaság, tovább csökken az infláció, a gazdaságot helyrepakolják (nem az EUR HUF árfolyamról beszélek, hanem a gazdaság állapotáról), ha kevésbé jönnek negatív államháztartási adatok, akár pozitívak, akkor itt a 3hó dkj úgy leereszt, mint egy lufi, igen, mint egy lufi. Mert eddig a FIDESZ fújta, a sok szarságával együtt, de már más szelek fújnak, kifele fúj, ereszt ez a lufi, akár elfogadom ,akár nem.
Ahhoz, hogy a 2,5-ös prémiummal 7-es átlagot hozzon, a DKJ-nak 4,5-ös átlagot kell hoznia 2 évig. Miből gondolod, hogy annyira le fog csökkenni? Már megint a múltbéli trendet hosszabbítod meg fejben? Nem azt mondtad, hogy hamarosan jön a nagy ébredés a tiszával szemben? Akkor nyilván nem mehetnek tovább lefelé a hozamok, igaz?
A 2029N -el csak 1 baj van, a 2029-es lejárat. 2029-2031 a kérdőjel, nem 2029 július lejáratáig. Jövőre +2,5%-al hozni fogja a 7%-ot kb. 6,86% vs. Fixmáp 7%. Ha így nézzük, ez csak éves átlagban 0,14 eltérés, míg én pl. leváltottam a 2029N-t és -1%ot behúztam magamnak. Tehát idő, mire visszatermeli a -1%-ot.
Keddi ülésén 25 bázisponttal 5,75%-ra csökkentette az alapkamatot a
Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa. A lépés nem okozott
meglepetést, hiszen a jegybank már egy hónapja jelezte, hogy további
kamatcsökkentések jöhetnek. Jöhet az 5,25%-os fixmáp.
Tudod mit szoktak írni: fiatal generáció kockáztat, rakja fel a tőzsdére a pénzét, mert van ideje kiülni a további long fázist. Ha te már nem kockáztatsz, akkor vagy már nem vagy iatal, vagy már megjártad az utad, és már nem kockáztatsz, ahogy Hathor sem teszi fel ingjét gatyáját tőzsdére, jó neki a 6,5-7%. B oldal forog :D Még kockáztatok, de csak a tőke kicsi hányadával. "Tőzsdecápa", az sem érdekel, ha elbukom ez a 2-2,5%-ot. Megpróbálom, max nem jön össze.
Olyan is van, h a saját inflációd alacsonyabb a KSH-snál. Nekem 5 éve a kiadásaim ~40%-a a 4%-os jelzálogom volt, ami ma már csak ~25-27%, mert fixen vettem föl. KSH kosarában ilyet nem látok. Nagy buli volt a pmáp. Nekem sokkal jobb volt a 1,5% "reálhozam" 19% nominállal, mint a mostani 3% "reálhozam" 7% nominállal.
a mai aukció átlaghozama 5,35% lett, az elmúlt négy aukció volumennel súlyozott átlaga pedig 5,3557% Ha két tizedesre kerekítenek, akko az 5,36%, akkor pedig 6,86% lesz a 2029/N következő kamata. Ha jól számoltam.
Te most a 2020-2024 között big fáking inflációra gondolsz ami az életet megnehezitette. Igen ez volt. Ott volt a 18% kamat mindenki szippantotta, kész ennyi volt. Most más van. Semmi van.
Magyar Állampapír tulajok