Az is be fog esni. A piac örül annak, hogy véget ér a ruszkibérenc hazaárulók korszaka. Nem sokáig lesz már szerintem ezekkel a kondíciókkal Fixmáp és Máp+.
Én értettem mit, miért csináltál. Szerintem rendben van, de ha már kötvény, azért hiányolom nálad az intézményit! Spekuláltál certivel, de pl a sokszor elemzett 2051/G-vel miért nem?
Én az iráni háború előtt átcuccoltam a pmáp-okat fixmáp 2031Q1-be. Nem igazán számítottam arra, hogy ez jön. Infláció szakértők nem félnek attól, hogy MP megdobja az inflációt? eltöröl mindenféle árrésstopot és még sorolhatnám? Akkor rossz volt át-kijönni PMÁPból, bár az első 3 hónap átlaga már botrányosan alacsony. Sokan nem értették, miért váltogatom át a 2027Q1 és 6,5%-os csomagokat, miért nem csak akkor, ha már indokolt. Hát most erősen indokolt, és 2-3 hónap alatt sikerült szinte bukó mentesen átcuccolnom, még ha nem is olyan sokat jelent: 2027Q1 & 2030Q2-Q3 papírokból 2031Q1-2031Q2-be. 2030Q4 & 2030Q5 értékeit holnap beizzítom 2031Q2be. 2030Q5 kamatfizetése nagyon ramaty időszakban van 2031Q1-Q2 teljes azonos, legalább nem kell annyit figyelgetni.
13-14. havit max jövőre tudják elvenni, mert már megkapták. Én egyelőre nem aggódok, úgy tűnik? Holnap veszem tovább a fixmáp 2031Q2-t, felhalmozott kamattal, nem ezen +0,5-1%on múlik.
jah igazad van nekem is az agyamra ment ez az evek ota tarto gyuloletkeltes az oriasplakatokon inkabb neznek jysk-es kerti ulogarnitura hirdeteseket :)
Magyar Állampapír tulajok