Magadnak mondsz ellent, Helyesled pl. a 13, 14. elvételét, nyílván mert szerinted akkora a baj. Ugyanakkor meg azt írod ,minek aggódni állampapírok ügyében....
A szociális alapú juttatás az nem nyugdíj, nem tudom miért ennyire nehéz ezt megérteni. Az meg hogy nincs járulékfedezet honnan jött neked? Kielemezted a költségvetést?
Tisza 2/3-hoz kellettek a nyugdíjasok is, tehát vállalták, hogy elvehetik a 13-14. havit. Katának igaza van, én is elvenném a 13-14. havit is. Nekem sem jár 13. havi. Hitelből nem osztogatnék, nem is ígérték, mindenki tisztában volt vele. Ha az árak nem emelkednek tovább (majd kiderül), az a nyugdíjasnak többet ér, mint a 13-14. havi.
A szüleim már nyugdíjasok, ők azt mondták: belegyeznének a 13-14. havi nyugdíj elvesztésébe, pedig 250-400k körül kapnak, csak tartsák meg a családoknak szánt megemelt családi adókedvezményt + SZJA kedvezményt. (több gyermekes anyáknál). Érdekes lesz, hogy mit tartanak majd jónak, és kevésbé fontosnak. Portfoliot tudnám idézni, mindegy ki nyer, nagytakarítást + ráncfelvarrást+ fordulatnak kell következnie, vagy összeomlik a gazdaság. Megszorítások jöttek volna akkor is, ha a FIDESZ nyer. Ez az én saját véleményem. Családi pótlék kérdése is érdekes, azt 2009 óta nem piszkálták: 12200 ft az alap. Semmilyen inflációs újrahangolás nem történt. Vagy ezt emelném, vagy eltörölném, és akkor a családi adókedvezmény megemelt értéke marad, mint munka alapú juttatás: ami az SZJA-ból vonódik le, szerintem itt a FIDESZ alapötlete jó volt (munka alapú jutattás) Tehát tudnék úgy ötletelni, hogy jusson és maradjon is, de áldozatot kell hozni. Nekem is van gyerkőcöm.
13.havi nyugdíjnak nincs járulékfedezete! Sőt, már a 12.nek se. Adósságból ment az osztogatás, ezért a 13.havinál lehet szűkíteni a kört, szociális alapon. Nincs pénzfa!
13-14. havi elvétele, erről beszélünk amúgy. Kb. arról írnak a kollégák itt, hogy húznának egy vonalat, pl. 300.000 ft-nál ,aki e fölött kap havonta, annak nem jár a 13-14. havi, aki ez alatt, annak jár a 13. havi. 14. havi game over. Igazságtalan? Szerintem nem. Meg kell húzni egy határt, költségcsökkentés, ez költségcsökkentés.
A Fidesz nyugdíj indexálási módszere okozta a 13. és 14. havit, amit a propagandájuk ajándékként hirdetett. A megoldás az indexálás igazítása a bérekhez (legalább részben).
Törölt felhasználó2026. 04. 13. 10:41
azé' egy kerdes tegnap kicsit emelgettem a Penny soroket mikozben szurkoltam a Mi Tanyanknak nekik ment a 2X asszem a Partizanon hallgattam A Zsiday beszelgeteset aszongya: ha stabil eus orszag leszunk akik a tobbi tagallammal egy iranyba huz olcsobban jon majd a kulso hitel akkor meg mi a fenenek lennenek ilyen magas allamkotvenykamataink a lakossag reszere a jovoben ? Gondolom en .Bar ez nyilvan osszetetteb. Mindegy Orulok hogy 7%-osokba ulok. A fene adja el oket
A topic ismét elmegy az ötletelés, a spekuláció irányába. Aggódtok az állampapír miatt? Aggódtok, hogy nem lesznek visszaválthatóak a papírok? (Xakp kolléga kérdezte) Aggódtok, hogy meg lesznek adóztatva az állampapírok visszamenőleg is, nem csak X naptól? Szerintem ezek sokkal fontosabb kérdések, mint a nyugdíj + havi juttatások kérdése.
Magyar Állampapír tulajok