"Ha a kamatok begyújtják a rakétát, akkor a tőke 25-30%-át átrakom 2051G-be." --- Mindenki hozamemelkedésről ír, aztán a változásokat leggyorsabban lekövető BMÁP kamatok éppen most csökkentek. :)
3-4 éve sem volt tolongás a hosszú papírokért pedig 10+ százalékon mentek. Most azt mondod a 10% jó, de ha közben betolnak egy 15-20%-os lakossági papírt, akkor azt veszi a nép. Ez már megtörtént egyszer nemrégiben.
"Ha a kamatok begyújtják a rakétát, akkor a tőke 25-30%-át átrakom 2051G-be." . Ez csak most tűnik egyszerűnek. Nem úgy van az, hogy süt a nap és közben két kézzel osztják a 8-10% -os kamatokat 25 évre. A legnagyobb para közepette kéne belőlük venni, pont mint egy nagyon rossz hírre zuhanó részvénynél. Csattognak az államcsőd elemzések, leminősítések és hasonlók.
Szia! Régebben sokat beszélgettünk a 2035/A-ról, majd megismersz! Én a napokban sokat vettem belőle, a kötvényrész így 9,5 évre fixálva 7%-on, de van még fix és máp+ is. Nekem fontos a kifizetett kamat, ezért nem a 2051/G-re lőttem!
Ha 2-3 év múlva 30%-ot realizálhatnék, és úgy tűnhet, hogy ismét rotty jön. Akkor nem tartanám 1 percig sem tovább. Sell. Mert nincs értelme esetleg újra bukóban ülni, ha 30%-ot tudok fogni. Érted? Mintha egy rv-t a csúcson realizálnál, mert tudod, hogy 50%-os esés jön. Tartanád? Nem.
Igazad van de én ha beszállok akkor azt úgy számolom hogy lejáratig tartom mert akkor a 100százalék névértéket kapom.Az hogy közben hogy alakul a világ már csak jóslás
Ha két-három év múlva 2-3%-ot csökken a hozam hasraütésre írom, nem számoltam ki, ez a 64,5%-ös árfolyam felugrik vagy 90%-ra, és visszaválthatod a kezdeti 0,645 helyett akár kb. 0,82-nél. 2-3 év alatt zsebeltél 2-3x 6% körüli-feletti kamatot + 27,1% az árfolyamnyereségen. 27+3*6 = 27+18 = 45 / 3 = 15%/év. Természetesen ehhez javulnia kell Magyarországnak, a világnak. De mintha nem ebbe az irányba haladnánk (gigantikus adóssághegyek, lufik, bubik) 1 összeomlás, és ez a mostani 0,645 árfolyamszint lemehet 0,50-re, akkor rossz beszállót választottál. Ha a türelmesek 0,5-nél vesznek és szintén 0,82-nél adják el +64%. Vagy vegyél sávosan, X pack most, ha romlik a szitu 2x pack alacsonyabb árfolyamnál, "higitasz". :D. Azért érdemes árfolyamnyereségnél eladni, mert az tuti nyerő, lehet újabb 2-3 év múlva megint rotty van, akkor minek tartogatod?
Magyar Állampapír tulajok