Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kkv14 2026. 02. 08. 09:52
Előzmény: #40479  Angelo
Nem jól látod.  
     "közvetlenül a pogárok kezébe"  Az árstop is valahol a kiskeresetűek támogatása. Mennyi szidalom van miatta.
A vállalkozások támogatásával az előállított termékei olcsóbbá válhatnak.
. A kicsik támogatásával a verseny is nőhet, ami segíti új termékek megjelenését.
A nagyoknál , ha multi , új munkahelyek teremtése a cél,- hazaiaknál a profit helyben maradása is a cél.
Angelo 2026. 02. 08. 06:04
Előzmény: #40476  Kolika

A támogatásokkal nincs gond, én azokkal egyetértek, legyen az nyugdíj vagy bármilyen szociális alapon járó támogatás.
Sőt, kifejezetten előnyösnek tartom az olyan támogatásokat, amelyeket közvetlenül a polgárok kezébe kerül. 
Ezek a plusz pénzek közvetlenül kerülnek bele a fogyasztásba, ezzel is erősítve és pörgetve a magyar gazdaságot. Én annak a híve vagyok, aki abban hisz, hogy nem a vállalkozásokat kell milliókkal, milliárdokkal támogatni, hanem éppen a fogyasztókat kell támogatni és azzal a vállalkozások is megerősödhetnek. 
A vállalkozások számára az alacsony energia és működési költségek a legfontosabbak és ha ez a kettő együtt van, akkor azok sikeresek és fejlődni tudnak.
Angelo 2026. 02. 08. 05:43
Előzmény: #40476  Kolika
"A 13. és 14. havi nyugdíjjal kapcsolatos költségeket illetően vannak hivatalos és becsült számok Magyarországon, különösen a 2025–2026-os időszakban: 🧾 13. havi nyugdíj költsége
  • A 13. havi nyugdíj kifizetése visszaállítása évente több mint 500 milliárd forintba kerül a magyar államnak. A pénzügyminiszter bejelentése szerint 2026-ban a 13. havi plusz juttatás az állam költségvetését több mint 500 milliárd forinttal terheli, és a nyugdíjkassza saját bevételeiből ezt nem fedezi teljesen, hanem kiegészítést igényel a költségvetésből.
💡 14. havi nyugdíj költsége
  • A 14. havi nyugdíj bevezetésére tett tervek szerint a teljes havi összeg évente megközelítőleg 600 milliárd forintba kerülne, ha a teljes összegben fizetnék ki.
  • A 2026-os évben részlegesen, a 14. havi nyugdíj 25 %-át fizetik ki – ez is külön kiadást jelent (a 14. havi első részlete nagyjából 130-140 milliárd forint körül van).
📌 Összegzés (durva költségbecslés)
JuttatásÉves költség a költségvetésnek
13. havi nyugdíj~500+ milliárd Ft évente
14. havi nyugdíj (teljes)~600 milliárd Ft évente (ha teljes havi összeg kifizetése)
14. havi nyugdíj (részlegesen 2026-ban)~130–140 milliárd Ft (első részlet)
👉 Tehát a magyar államnak összességében évi kb. 1 000–1 100 milliárd Ft (1 ezer milliárd Ft felett) kiadást jelentene, ha a 13. és teljes 14. havi nyugdíjat is kifizetnék. A jelenlegi tervekben 2026-ban viszont a 13. havi teljes összege és a 14. havi negyedrésze van betervezve, ami így összességében kevesebb, de így is jelentős terhet ró a költségvetésre." 
Angelo 2026. 02. 08. 05:31
Előzmény: #40475  Kolika

Egyetértek némi kiegészítéssel. 
Nem több száz milliárdot bukunk, hanem ezer milliárdokban mérhető már a bukta és ez évről évre.
Az EU. pénzek meg azért nem jönnek, mert nem tartjuk be az EU. törvényben rögzített szabályokat sem.
Például a most meghozott törvényük, hogy az állam nem perelhető, minden demokratikus törvényt megszeg és még a legalapvetőbb demokrácia szabályait, normáit sem tartja be.
Májustól indulnak a hitelminősítési értékelések, ezt a demokráciát korlátozó törvényt ők sem fogják figyelmen kívül hagyni. 
Kolika
Kolika 2026. 02. 08. 05:21
Előzmény: #40475  Kolika
A 13. havi nyugdíj éves költsége kb. 400–450 milliárd!! Ft.Az EU-s források visszatartása több ezer milliárd forintnyi devizabeáramlást késleltet vagy zár el, ami növeli az országkockázatot.A megemelkedett kockázat miatt Magyarország százmilliárdos nagyságrenddel többet fizet kamatokra évente, mint a régió stabilabb országai.Már mérsékelt kamatfelár-csökkenés is évi több száz milliárd forintos mozgásteret teremthet a költségvetésben.Gazdaságilag nem szükségszerű a nyugdíjak vagy családi támogatások elvétele, a pénzhiány fő oka a bizalomhiány és a drága finanszírozás, nem a lakossági juttatások.
Kolika
Kolika 2026. 02. 08. 05:17
Előzmény: #40474  Angelo
Nem a nyugdíjak és támogatások miatt nincs pénz magyarországon hanem mert az EU-források visszatartása és a magas országkockázat miatt az ország évente több száz milliárd forintot bukik drága finanszírozáson – ezen egyébként változtathat egy kormányváltás, nem az embereken való spórolás lenne amúgy sem a megoldás.
Angelo 2026. 02. 08. 03:36
Előzmény: #40473  ktamask

"Ha MP nyer, minden extra juttatást eltörölnek (13-14. havi nyugdíjakat, amivel-őszinte  leszek - egyet is értek, (SZJA kedvezményeket, megemeltcsaládi adókedvezményt, mindenféle "családbarát" marhaságot (babaváró és még sorolhatnám, talán a rezsicsökkentést is)Nyugdíjas hogy fog többet kapni, ha eleve elveszek tőle?"
Szépen felmondtad a hazug, propaganda szöveget.
A valóság: 
A TISZA nem fog elvenni semmit, minden embereket érintő támogatás meg lesz tartva sőt, még kiegészítik és jóval igazságosabbá teszik. 
Úgyhogy ne riogass!
Miből tudják ezt meg tenni?
A lengyelek amióta elzavarták, hasonlóan önkényuralmi rendszert, illiberális országot építő kormányukat, azóta száguldanak. Helyre állt a befektetői bizalom és ömlenek hozzájuk az EU. támogatások. 
Ugye emlékszel még a norvég alapok pénzére, amit már nem folyósítanak azért, mert látni akarták, hogy azt a magyarok mire költik. Orbán ebbe nem ment bele, hogy a norvégok bele lássanak az állam működésébe mert akkor nem tudta volna kiépíteni önkényuralmi rendszerét. 
Norvégia nem tagja az EU.-nak így nem is tud befizetni az EU. kasszájába. A piachoz viszont hozzá akar férni, ezért létre hozott egy alapot, amibe befizet és ezt minden évben szétosztja az EU. tagállamok között az EU. szabályrendszere szerint.
Ebbe az alapba a norvégok mellett Lichtestein és Izland is befizet.
Na mi ezt a pénzt már bebuktuk Orbán miatt és az eltelt évek alatt, ez szintén nagyon sok milliárd bukást jelent. 
2.1 milliárdot + napi 1 millió kamatot (ez már olyan 3-milliárd euró lehet) végleg elbuktunk és jelenleg több milliárd EU. támogatás végleges elbukása is élesedik. 
Sőt, még a teljes pénzügyi támogatás megvonása is!
Tehát amennyiben kormányváltás lesz, özönleni fognak ide a támogatások ez több ezer milliárdot jelent.
Helyre áll a befektetői bizalom, elindulnak a beruházások.
A befektetők szívesen veszik olyan EU. országok állampapírjait ahol látják, hogy rengeteg EU. támogatás érkezik devizában, ezért a befektetésük biztonságban és vissza fogják kapni a pénzüket.
Egy biztonságosabb országba, ahová deviza milliárdok érkeznek, hajlandóak alacsonyabb kamatokra is odaadni a pénzüket mert azt, biztonságban látják.
Csak a kamatokon spórolhat az ország évi 1500-2000 milliárdot, jelenleg ennyi felárat fizetünk Orbán miatt évente! Ennyivel több maradhatna az emberek zsebében!
Tehát ne riogass azzal, hogy a TISZA elveszi a 13-14 havi nyugdíjat és az ilyen olyan támogatásokat mert ez, csak propaganda szöveg.
Amikor az országban helyre áll a normális piaci szabályokat tiszteletben tartó működés, nemzetközi politikai környezet, akkor azok a pénzek amiket az Orbáni rendszer jelenleg eléget, azok újra meg fognak jelenni az államkasszában bőségesen.
Tehát egy kormányváltás több ezer milliárd plusz bevételt jelentene az országnak évente.
Ha pedig összeszámolod a 13-14 havi nyugdíjra kiadott kb. évi. 800 milliárdot, akkor szépen látszik, hogy csak a bizalom visszaállításával is olyan ezer milliárdos tételek keletkeznek, amiből könnyedén kifizethetik ezeket az ellátásokat és támogatásokat.
Már csak az a kérdés, hogy a magyar társadalom képes lesz-e ezt megérteni és változtatni a jelenlegi helyzeten. 
ktamask 2026. 02. 07. 21:52
Előzmény: #40472  kkv14

Én félek az államkötvényektől.
Ha jól emlékszem azt számoltuk, hogy legalább 1% hozamcsökkenés kell ahhoz, hogy a vételi és eladási  árfolyam kiegyenlítődjön.2051G-re 11.03-án ezt írtam fel vételinek
6.99% hoz 66.9210% tartozott, most 6,65% hozamnál az eladási érték: 65.5658%

bár nem tudom,h a 66,92%-ban mennyi felhalmozott kamat volt, de végülis közel 0,4% hozam csökkenés már kihozta 0-ba, akkor így logikusan a 2035A -nál kell 1% hozamcsökkenés a 0-hoz.
A fenti két árfolyam különbsége kb. 2%,  11.03 óta eltelt ~ 97nap, a fixmáp  kb. 1,86%-ra jön ki (a 97 napra), tehát kb. azonos értékkel növekedett a fixmáp is.
2035A még nem lenne 0-ban sem, míg a fixmáp 1,86%. Értem, hogy a 2051G és 2035A hosszútávra jó..értem..
A realitás:
OV 2027-re is 5%-os hiányt lát-vár (míg a jósdában 4%-ot mondtak még csak)..., nem látom magam előtt azt a bődületes hozamcsökkentést, amit te vizionálsz, kivéve ha MP nyer. Ha bekövetkezik a sokak által vizionált "fordulat".
Ha MP nyer, minden extra juttatást eltörölnek (13-14. havi nyugdíjakat, amivel-őszinte  leszek - egyet is értek, (SZJA kedvezményeket, megemeltcsaládi adókedvezményt, mindenféle "családbarát" marhaságot (babaváró és még sorolhatnám, talán a rezsicsökkentést is), cserébe magasabb béreket ígérnek.
Nyugdíjas hogy fog többet kapni, ha eleve elveszek tőle?
A magyar dolgozónak ki fogja fentebb emelni a bérét, ha eddig az állam adta "gratis", amit most amúgy elvesznek?
Értem, hogy az 5000 MRD likat be kell tömni, de mivel lehet betömni? 
kkv14 2026. 02. 07. 09:59
Jövő héten figyelj , kamatcsökkentéssel kapcsolatban , amit nem vártok.
Jellemző: 4 mínusz
Gondolom ők jó irányban vannak kereskedési szemponból. 
Megint mondom ,nem csodálkozni !  Meg a hitelmínősítőket várni.
ktamask 2026. 02. 07. 07:57
Előzmény: #40470  Hathor
Volt róla hír.
Hathor
Hathor 2026. 02. 06. 22:43
"Szolgáltatás jelenleg nem elérhető "
ktamask 2026. 02. 06. 19:56
Nacky 2026. 02. 06. 15:51
Előzmény: #40458  Angelo
2008 ban hol voltak a barátaid  Moody’s , S&P,  Fitch 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
kkv14 2026. 02. 06. 15:06
Előzmény: #40466  FR73
380-nál felvett USD hitel végképp rossz döntés...
FR73 2026. 02. 06. 14:38
Előzmény: #40458  Angelo
Amit leírtál, annak a kockázati felárát a magyar állam szépen ki is fizeti.
A lakossági és intézményi befektetőknek is.
Így működik a világ.
kkv14 2026. 02. 06. 14:35
Előzmény: #40462  ktamask
Jóságpor, másik oldalon meg varázspor...
kkv14 2026. 02. 06. 14:24
Előzmény: #40461  Angelo
Te is veszed, vagy csak el vagy a mínuszolgatásaiddal? 
Angelo 2026. 02. 06. 13:04
Előzmény: #40460  ktamask

Senki nem mondta, hogy szemét vagy.
És ne becsült alá magad, mert több olyan dolog van itt ami hasznos az itteni közösségnek és azokban kifejezetten jó vagy. Én is szeretem a számolgatásaidat és a fejtegetéseidet az állampapírokkal kapcsolatban és ezzel sokan így lehetünk.
ktamask 2026. 02. 06. 13:01
Előzmény: #40461  Angelo
Forró tőke, amikor elindul az inverz mozgás:
HUF gyengülés + tartós dollár erő jön, akkor fognak tiplizni.
Ha erre gondoltál ,akkor értem.
A dollárból is menekülnek, közel 20%-os leértékelődés, totálisan érthető Trump fenyegetőzése, hogy ne merjék eladni a kötvényeket, mert ezen áll vagy bukik az ország működése, hasonlóan, ahogy nálunk is.
Csak itt nálunk hintik a jóságport az arcba, hogy "minden szép és jó", meg hogy a -5% os hiány ellenére vállalják, odaadják mindazt, amit megígértek, mondják a választások előtt 2 hónappal.
Tudom, hogy mézesmadzag, aztán lehet a fele se lesz igaz.
Angelo 2026. 02. 06. 12:48
Előzmény: #40459  ktamask

Kötvényeket is leírtam, hogy miért veszik és eddig abban voltam, hogy megértetted, de látom azt sem siketült. 
Az állampapírokat nyugodtan zsákolhatod én is veszek belőlük folyamatosan. Amikor baj lesz és lépni kell, azt fogjuk látni előre. 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek