Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kkv14 ma, 09:59
Jövő héten figyelj , kamatcsökkentéssel kapcsolatban , amit nem vártok.
Jellemző: 4 mínusz
Gondolom ők jó irányban vannak kereskedési szemponból. 
Megint mondom ,nem csodálkozni !  Meg a hitelmínősítőket várni.
ktamask ma, 07:57
Előzmény: #40470  Hathor
Volt róla hír.
Hathor
Hathor péntek, 22:43
"Szolgáltatás jelenleg nem elérhető "
ktamask péntek, 19:56
Nacky péntek, 15:51
Előzmény: #40458  Angelo
2008 ban hol voltak a barátaid  Moody’s , S&P,  Fitch 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
kkv14 péntek, 15:06
Előzmény: #40466  FR73
380-nál felvett USD hitel végképp rossz döntés...
FR73 péntek, 14:38
Amit leírtál, annak a kockázati felárát a magyar állam szépen ki is fizeti.
A lakossági és intézményi befektetőknek is.
Így működik a világ.
kkv14 péntek, 14:35
Előzmény: #40462  ktamask
Jóságpor, másik oldalon meg varázspor...
kkv14 péntek, 14:24
Előzmény: #40461  Angelo
Te is veszed, vagy csak el vagy a mínuszolgatásaiddal? 
Angelo péntek, 13:04
Előzmény: #40460  ktamask

Senki nem mondta, hogy szemét vagy.
És ne becsült alá magad, mert több olyan dolog van itt ami hasznos az itteni közösségnek és azokban kifejezetten jó vagy. Én is szeretem a számolgatásaidat és a fejtegetéseidet az állampapírokkal kapcsolatban és ezzel sokan így lehetünk.
ktamask péntek, 13:01
Előzmény: #40461  Angelo
Forró tőke, amikor elindul az inverz mozgás:
HUF gyengülés + tartós dollár erő jön, akkor fognak tiplizni.
Ha erre gondoltál ,akkor értem.
A dollárból is menekülnek, közel 20%-os leértékelődés, totálisan érthető Trump fenyegetőzése, hogy ne merjék eladni a kötvényeket, mert ezen áll vagy bukik az ország működése, hasonlóan, ahogy nálunk is.
Csak itt nálunk hintik a jóságport az arcba, hogy "minden szép és jó", meg hogy a -5% os hiány ellenére vállalják, odaadják mindazt, amit megígértek, mondják a választások előtt 2 hónappal.
Tudom, hogy mézesmadzag, aztán lehet a fele se lesz igaz.
Angelo péntek, 12:48
Előzmény: #40459  ktamask

Kötvényeket is leírtam, hogy miért veszik és eddig abban voltam, hogy megértetted, de látom azt sem siketült. 
Az állampapírokat nyugodtan zsákolhatod én is veszek belőlük folyamatosan. Amikor baj lesz és lépni kell, azt fogjuk látni előre. 
ktamask péntek, 12:44

Angelo és mab is kapott tőlem egy +1t, ne mondjátok,  hogy szemét vagyok ;-).
ktamask péntek, 12:44

Ettől függetlenül  3-5x túljelentkezés jött a szutykos kötvényekre ;-). Csoda,h nem tiporták agyon egymást.
Mindent értek és elfogadom amit írtok, de én kb. ugyanúgy zsákolom a magyar állampapírokat, mint azok a befektetők, akiket nem érdekel ez a besorolás. És finoman fogalmaztam.
7%-ot kapok rá? annyit.
Meddig? Kit érdekel.
Mentem volna inkább USD-be , vagy BTC-be ~ a PMÁP kamatfizetés előtt 2 hónappal. Snake kolléga javaslatára, beírom.
Ha nem tetszik nektek ilyen fos szar országba fektetni 7%-ért, akkor vegyétek az épp összeomlásban lévő BTC-t vagy NQ részvényeket, lehet + 5% jön 2 hét alatt, utána meg -30%, és lehet pislogni, csak mert ott szebben ragyog a sarki fény.
Angelo péntek, 12:28
Előzmény: #40456  Angelo
"Összegzés – legrosszabb EU-tagállam hitelminősítés szerint
📉 Leggyengébb besorolás az EU-országok között:
  • 🇭🇺 Magyarország (Moody’s: Baa2; S&P: BBB-; Fitch: BBB)
  • 🇷🇴 Románia (Moody’s: Baa3; S&P: BBB-; Fitch: BBB-)

Ezek az EU-országok rendszerint a hitelminősítési skála alsóbb befektetési kategóriájában vannak, míg a legtöbb nyugat- és észak-európai ország ennél magasabb („AA” vagy „AAA”) besorolást kap."
---
Ezt most kértem le AL-barátomtól. 
Az összes országnak jobb a besorolása, egyedül a románokkal vagyunk versenyben itt is, de már velük sem sokáig.
Tehát kilógunk a sorból rendesen és nem a "csúnya hitelminősítők" miatt, hanem egyszerűen mi vagyunk a legszarabb helyzetben és ez akkor is így van, ha ezt még mindig nem érted.
mab péntek, 12:27
Előzmény: #40455  ktamask
Volt egy rövid időszak a 2000-es években amikor arról ötleteltek, hogy mi majd az erős magyar oktatásra alapozva tudásalapú gazdaság leszünk, szoftveripar, gyógyszeripar, pénzügy, kutatás stb.
Aztán hirtelen irányváltással összeszerelő ország akartunk lenni alacsonyhozzáadott értékkel és a felsőoktatás visszaszorításával inkább legyen mindenki kétkezi munkás.
Ez azért is érdekes mert már évek óta látszik, hogy a kormányunk által imádott Kina is szeretne továbblépni az összeszerelő ország szintjéről.
.
Nem csak a napi intézkedések vitathatók, hanem az az irány amerre a Fidesz pozícionálta az országot. És egy ilyen irányt nem lehet naponta oda-vissza rángatni úgy, mint az árstoppot vagy az extraadókat.
Ahogy annak is hosszútávú hatása van, hogy az embereket szándékosan az államhoz láncolta, a sikerüket rengeteg módon függővé tette az állam intézkedéseitől. Az USA részben azért sikeres, mert ez pont fordítva van, nagyrészt álamtól független gazdaság, magánélet és egyéni sikerek (persze a gyenge szociális háló árnyoldalaival). És nálunk az államhoz szoktatott emberek leszoktatása megint csak sok-sok évbe fog kerülni. Most mindent az államtól kell várnunk, ha hideg van csökkenti a rezsinket, ha infláció van árstoppot hirdet, ha drágul a lakás akkor 37 féle kedvezményre lehet jelentkezni (ami persze tovább drágítja). És emellé még mindenféle kitalált veszélyeket terjeszt amitől persze csak az állam képes megvédeni minket. Egyik kedvencem a nemváltó műtétek népszerűsítésének tiltása az óvodákban.
Angelo péntek, 12:04
Előzmény: #40455  ktamask

Az a baj, hogy itt nem ellenérvek, tények vannak.
A másik probléma, hogy nézz jobban utána az államadósságoknak, hiányoknak, kamatoknak vagy engedd el ezt a témát.
Az USA államadósság kilóg az összes közül, de meg sem próbálom már elmagyarázni, hogy miért. 
Az összes ország amiket "bezzegországnak" felhozol, nagyságrendekkel van jobb helyzetbe nálunk.
Magyarország lóg ki legjobban, mi vagyunk a legszarabb helyzetben.
A hitelminősítők látják, én is látom és sokan mások is.
Hitelminősítési besorolásunk sem véletlenül a legrosszabb az eu.-ban.
ktamask péntek, 11:49
Előzmény: #40453  mab

Részemről téma lezárva.
Mindig mindenre van valami ellenérv, hogy Magyarország miért kivételesen szar helyzetben van, amit elfogadok természetesen, mert tényleg változás kellene.
Stiv
Stiv péntek, 11:32
Előzmény: #40451  ktamask
A magyar export nagyon egy irányú szerintem egy zsákutca, 75-80%-ban az Unióval kereskedünk...
Az, hogy nem tudnak évek óta érdemi növekedést a magyar gazdaságból kicsikarni az megerősíti a hozzá nem értést....Az elég baj ha más ország tüsszent mi meg megbetegszünk...
---
Egyedi szemlélettel egy tartós növekedést önerőből simán el lehetne érni, 
ne a külföldi befektetőktől várjunk mindent...  
mab péntek, 11:10
Előzmény: #40445  ktamask
"Mondj 1 országot, ami most nem hitelből osztogat."
.
Valamiért az országunkat vetíted ki mindenre. Pedig elég csak egy rövid keresést beütni:
  • Dánia: 2,9%-os többlet,  államadósság: 31,10%
  • Írország: 1,2%-os többlet, államadósság: 40,9% (2024)
  • Észtország és Bulgária: Alacsony államadósságuk mellett a deficit aránya is kedvező a régióban.
  • Liechtenstein: Gyakorlatilag elhanyagolható (0,5% alatti) adóssággal és alacsony hiánnyal/többlettel.
  • Dél-Korea, Szingapúr, Svájc: hagyományosan alacsony hiánnyal vagy többlettel működő gazdaságok.

Mellesleg érdekes módon több szovjet utódállamnak és az oroszoknak is kicsi az államadósságuk (20%-30% körüli).
ktamask péntek, 10:54
Előzmény: #40449  Stiv

Mit mondott Trump? Ha EU-válaszul a Grönlandi storyra - elkezdi eladni az USA államkötvényeket, akkora vissza...nak az EU-nak.
Az USA államkötvények 20%-al kevesebbet érnek a dollár gyengülése miatt. Hiába az 4-5%-os hozam, ha 4-5 évnyi bukta van már így is rajta.
Na ezért veszik a forintot, és ezért fognak minket bődületesen hitelezni, viszont ha 1x robban a lufi, az nem fog megállni az EU partjainál.
BTC-Tőzsde-Arany, ez csak a kezdet.
ktamask péntek, 10:49
Előzmény: #40450  Stiv

Őszintén? Nincs igazuk?
Németország visszaesett, eddig az húzott mindenkit (EU-t), most Németország fog vissza mindenkit.
Lassul a világ, lassul Kína, lassul Németország.
Az eddigi 2-3-4-5%-os GDP-t, ha volt is ennyi, ennek köszönhettük, a gyorsuló világnak, aminek vége van.
Stagnálás várható, akár recesszió is.
Elektromos autózás story befuccsolt.
Mi nem fuccsol be?
Kecskeméti Mercedes jár alapjáraton pörög, de hallgatnak.
Stiv
Stiv péntek, 10:43
Előzmény: #40449  Stiv
Nem pariba működik a világ, vannak akik ráfizetnek a kereskedelemre.....
Nagy Márton kiállt a magyar gazdaság nemnövekedése mellett
https://forbes.hu/hirek/nagy-marton-kiallt-a-magyar-gazdasag-nemnovekedese-mellett/
Stiv
Stiv péntek, 10:36
Előzmény: #40448  ktamask
Az Amerikai Egyesült Államok költségvetési hiánya a 2026-os pénzügyi évben a jelenlegi előrejelzések szerint megközelíti a 2 billió (2000 milliárd) dollárt.
----
Egyre többen eladogatják az usa kötvényeket, Európának is van 2000 milliárd értékben , néha az eladással zsarolnak...Korlátlanul megveszem a világ áruját de hitelezzétek Amerikát....Ez akadozik a vámokkal...
ktamask péntek, 10:16
Előzmény: #40447  Stiv

És?
Finanszírozzák őket.
Van miből: irgalmatlan pénzek vannak.
Stiv
Stiv péntek, 10:12
Előzmény: #40445  ktamask

Vannak országok ahol szigorú fegyelem van, ameddig a takaró ér..Nem kell messzire menni, van olyan ország ahol 100 éves papírokat is piacra dobtak..
Az adósságot nem is akarják visszafizetni, már felfoghatatlan hitelen ül a világ..    
Stiv
Stiv péntek, 10:06
Előzmény: #40444  hekki
Majd elválik, hogy ez meddig fog menni....
ktamask péntek, 10:03
Előzmény: #40443  Stiv

Mondj 1 országot, ami most nem hitelből osztogat.
USA 7%-os hiány.
Lengyelország 7%-os hiány.
Ismét beírom, azzal jöttök, hogy dehát ők növekednek is (GDP) + a kamatkiadásuk sem akkora, mint nekünk.
Ettől még nekik is 7%-os hiányuk van. Hitelből osztogatnak.
hekki
hekki péntek, 10:02
Előzmény: #40443  Stiv
Egész világ hitelből müködik. 
Stiv
Stiv péntek, 09:54
Előzmény: #40439  ktamask
Az a rendszer ami hitelből osztogat és működtet egy országot az alkalmatlan...
Stagnáló GDP-nél is hiány van, amúgy van NATO kötelezettség ami most 2% de hosszabb távon 5% lesz....

ktamask péntek, 09:16
Előzmény: #40440  Angelo

Orbán a GDP arányos államadósságról beszél, nem a "nettóról".
Mindig mindent ehhez mérnek, akár tetszik, akár nem.
USA-ban 80-ról felment 130%-ra, tehát a GDP növekedése ellenére (mert hogy ott még GDP növekedés is volt, nem csak stagnálás) felment 80ról 130%-ra, csak ismételten leírom.
Az olasz 100-ról 160-ra, ami most talán 150%, értem amit írtok, hogy a kamatkiadások a lényegesek, ettől még a GDP arányos 80-90 között mocorog.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek