Házi feladat :)Mennyi idő alatt amortizálod le valós értékének felére a 100M-s FIXMÁP (6,5%) vagyonodat, ha elköltöd a teljes kamatot évente, és az infláció 4% (esetleg 14%), valamint nem termelsz bevételt mellette? (Puska: ~18 év és ~5 év)
"Te sem dolgoznál, ha a FIXMÁP annyit adna legalább, mint amennyit keresel." . Én biztos dolgoznék. Még van 12 évem a hivatalos nyugdíjkorhatárig, de egyáltalán nem vagyok biztos, hogy azonnal nyugdíjba szeretnék menni. Ha mehetne csökkentett óraszámban a munka könnyen lehet, hogy a maradnék, ahogy jópáran a cégnél és nem pénzügyi okok miatt. . Apukám is pár év nyugdíj után visszakivánkozott és félmunkaidőben szivesen foglalkozott problémákkal. Egyáltalán nem a pénz miatt, azt csak a munkája elismerésének tekintette.
Nem is lehet terelni. Ez is egy hülye duma, hogy Te vagy én azt akarom más ezt vegye. Nem is értem ilyet hogy gondollnam emberek. Mivel más síkon mozgunk, így inkabb nem is írogatok mar. Ennek a sok kötekedésnek, vádaskodásnak, cikizésnek semmi értelme.
Én ezen nem fogok vitazni. Nem értem Ők miért vitáznak. Többször leirtam, nekem semmi bajom azzal ha más elmegy dolgozni, es reggel csörög a vekker. Azt is leírom, nem dicsekszem. Most sem beszéltem volna erről, ha nem jött volna ez a beillesztett gondolat. Na de mi másra vágyna az ember, mint a függetlenségre, és szabadságra? Kinek mivel jó elérni, arról maga dönt. Aki szeret dolgozni, alkotni, bejárni dolgozni aztal sincs baj. Vannak sokan, akinek a munkája a hobbyja. Én a stabadságot, családdal együtt töltött időt, utazgatást, sportolást, sajat hobbijaim űzését/gyakorlását választottam.
a mindennapi munka szuksegessege is szemelyiseg fuggo, en pl ha nem melozok szetesek, csak a zulles megy. Ez fuggetlen attol mennyi penzem van kotveny reszveny etf ben. Nekem szukseges az alkoto ertekteremto napi tevekenyseg,. ez ad egy tartast es nemi kis onbecsulest is es van sikerelmeny. Ez nem penz kerdes
Magyar Állampapír tulajok