Ezt írja még: A kifizetendő kamat mértéke (0,01%-ra kerekítetten) a kamatfizetési időpontok között ténylegesen eltelt naptári napok – szökőév esetében az eltelt napok számolásánál február 29-ét is figyelembe véve – és a 360 napos év alapján kerül meghatározásra.
Többet ír, vagy kevesebbet? Kerekít a kincstár. Lehet, hogy a lefele kerekítésekből előbb-utóbb kijön egy +0,01%-os szeletke, így nem 1,92 hanem 1,93. Akár. Erre tippelnék. 1,922 1,924 1,924 Ha ezt a 3 lefele kerekítem, a 3. nál már kijön a 0,002 + 0,004 + 0,004 = 0,01%
Értem, köszi. A 360-al számolva sem az jön ki, mint amit ír következő esedékességnek. Nem nagy az eltérés, de nem ugyanaz. A névértéknek veszem a 7,52%-át, osztom 360-al és vissza szorzom 92-vel.
Tudja valaki, hogy a 2030/N Bmáp évi hány nappal számol? Mert a következő negyedéves 7,52%-al és az esedékesség fizetésig hátralévő 92 nappal számolva nekem sehogy sem jön ki az az összeg, amit a webkincstar ír .
a legártatlanabb kérdés is lehet rossz hatású (és én minden áron el szeretném kerülni, hogy akár csak egy rossz kérdéssel bárkit is befolyásoljak (A fentiek sem befektetési tanácsok!)
szvsz tegnap érdekes (és nekem meglepő, de ez szubjektív) eredményt hoztak a kérdéseim, amelyek arra vonatkoztak, hogy venne-e most valaki intézményi devizás (eurós vagy dolláros) állampapírokat (magyar vagy/és román kötvényeket), miután eddig még senki nem írta, hogy most venne (vagy legalább fontolgatja, hogy venne) pedig kínálat van bőven különböző futamidőkre és mindkét devizában kibocsátott papírokra * azért meglepő ez nekem, mert közben a most kapható magyar lakossági eurós papír (28/U) hozama folyamatosan csökken (a 3 hónapos euriborhoz van kötve és az beesett 2%/év alá, azaz 0.5%/negyedév alá), amihez képest a fenti papírok hozama jóval magasabb persze lehet, hogy az okot kézenfekvőbb lenne inkább abban keresni, hogy a forintos lakossági papírok kamata is jóval magasabb (6.5% a Fix, a BMÁPok jelenleg ennél is magasabbak), mint az eurós magyar állampapíré? * (A fentiek nem befektetési tanácsok!)
a "régi" +1.5%-os, majd +2.5%-os kamatprémiumú BMÁP-okra nosztalgiával tekint az ember, mert a számaidból az tűnik ki, hogy egyelőre megverik a 6.5%-os Fixmápokat ez tényleg szép és jó, de mi a helyzet, ha a mostani, +1%-os BMÁP-ot hasonlítod össze a Fixmáppal? nekem ránézésre még mindig jobb a BMÁP, mint a Fix, és ez egészen addig így lesz, amíg a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozam 5.5% felett marad, jól látom?! aktuális is a kérdés, mert a 2029/N kamatfizetése ma van, hová érdemes tennie a kamatot annak, aki a állampapírba tenné? (A fentiek semmiképpen nem befektetési tanácsok!)
Igen. Nekem is juli 24,25,26 ban jon a kovetkezo aranyeso. Az embernek valsagallonak kell lenni es jovore valasztasok ezert kell valamennyire elgondolkodni. Kozel 20% hozamnal nem volt kerdes 6,5 nel gondolkodunk.
Mintha felvettek volna 4 milliárd dollárt és 30%-kal nőtt reálértéken az államadósság pár év alatt, miközben közszolgáltatások lerohasztva. Nem túl jó kombináció. A piac be fogja nyújtani a szàmlát.
Csak nem azért,mert kitiltottad őket?! Rémlik valami?! Azért, mert valaki nem úgy látja, mint te, már troll? Én nem vagyok dollárpárti, de nagyon remélem, hogy lesz még egy utolsó last minute akciós euro árfolyam,kell a B verziós tervemhez, ha esetleg újra behúznák a fideszes kommunistàk 2026-ot.
Magyar Állampapír tulajok