Valóban 50000 körül írtam először a 130-ról és láthatóan "csak" 109-ig ment... Az utolsó hullámot vártam csak nagyobbra... Az, hogy nem ment el odáig, egy picit átírta a képet és a mostani korrekció után, aminek az alja 48000 körül lehet, utána 180 környékére fog menni... Ennyi változást jelentett csak... A forintban viszont ez nem az utolsó hullám... Az első 370-alatt kezdődött és 416 körül ért véget... Onnan jött le a második 400-alá, ami még mindig nem biztos, hogy teljesen elkészült, ezért írtam, hogy ha innen lefordul akkor még lejöhet akár 380-ig is... Viszont ha nem tud lefordulni akkor már most a harmadik hullámban lehetünk és ennek a sokszor ismétlődő szintje az első hullám 161%-a... az az 440-környéke... (nem pontosan számoltam csak úgy ránézve..)
Azt kell látni a chartok békeidőben jelezhetnek valamit. Teljesen átalakulóban van a világ. Egy trumpi beszólásra hova rajzolsz chartot? Egy valuta értékét az érte kapható javak és szolgáltatások adják. Ebből jól áll szerintem a Forint. Persze lehet egy zavar a baromfiudvarban de előbb utóbb visszaáll a rend. Hol jelzi a chart ha pénteken leminősítenek minket? És ha nem? A zavarokat le lehet kereskedni. Amit itt a túlképzett okosok nem tudnak mindig a kockázat és a hozam aránya a lényeg és nem utolsó szempont a likviditás. A tőzsde kockázatos ha oda fektetsz akkor hozamprémiumra pályázol egy olyan piacon aminek a 105-át látod. Nem ismered a működését nem azonos információk alapján döntesz, nincs a kezedben olyan elemzés ami a nagyoknál ott van. Nem beszélve a kereskedő robotokról amik a mesterséges intelligenciával tanított napi 24órában kereskedő pénzgyárak. Most ezt vesd össze a szines cerkával rajzolgató bácsikákat. A fix állampapír arra jó ez most az etalon ehhez lehet mérni.
Nem tudom miért itt trollkodtok, van egy nagyon sikeres saját állampapír ellentopikod is nem. Hozzáadott értéketek semmi. Látom nagy arccal mindent tudtok de valamiért nem egy sikeres ember benyomását keltitek. Szerénység elvtársak szerénység. Ha pénzért nyomjátok akkor rendben, meg kell dolgozni a zsetonért ha nem akkor az a balek kategória. Na puszi megyek dolgozni. Tudjátok nagyfiúk hatnak alkotnak gyarapítanak. :)
https://www.investing.com/currencies/eur-usd-chart Elég megnézni az eur usd mozgását. EUR HUF 397> 408, Miközben az EUR USD 1.015>>>1.104 EUR PLN vs. EUR HUF: a képen a lila a HUF. (kezdődátum: Trump - megnyerte a választást) https://kephost.net/p/MTg4NjgzNg.png Azóta Złoty -3,8% Forint +7,69% SZUM ~ 11,5% eltérés.. A forint lehetett volna 380, ha a złotyival ment volna.... de nem.
Magyar Állampapír tulajok topichoz kapcsolódóan : Hogy ez milyen hatással lehet az állampapírokra: Ha rövidtávon gyengül a forint > Rövidhozamok emelkednek: BMÁP tapsol. Infláció emelkedik: PMÁP tapsol. (júliustól indul a nagy pénzosztogatás, a semmiből nem lehet osztogatni, csak frissen nyomtatott Vargás pénzből>forint gyengülés) Akkor pedig FIXMÁP, MÁP+ szomorkodhat.
Irigylem az elszántságodat....,vagyis nem,de olyan fafejű emberrel vitatkozol aki olyan tényeket tagad, hogy pl. a dax kb. 3 hónap alatt emelkedett 19 000-röl 24 000 pont közelébe vagy egy otp 21-22 000 forintról 27 000 közelébe, és még sorolhatnám. Ennél a faszinál nem kell körtét cserélni,elég ha azt mondod, hogy kicserélted és ő boldogan ül tovább a sötétben.
Vargával az élen, aki a gazdaságért "bármit" alapon került az MNB élére, kétlem, hogy visszafordul a forint. Pont az autógyártást súlytja legjobban a vám. Magyarország meg pont ebbe fektetett, állami támogatásokat is. Recsegnek ropognak a beruházások - "támaszok", már kilőtték az egyik lábunkat.. Az akkugyárak szarul termelnek, az -e autók iránti kereslet visszaesett. A forint is visszaeshetne, de pont az ilyen tényezők miatt szerintem északra tart. Szerintem már 408 fölé sem szabadott volna néznie. 404 409 felett jöhet a 415-416. És mint tudjuk, ismerjük, látjuk a múltat. Szikra, és 435. Varga féle MNB vezetés: Nincs árfolyamcél. Nagy Úr is tapsol. Mindenki boldog lesz.
Magyar ingatlanba egy fillért nem tennék, már csak a demográfiai folyamatok miatt sem és nem mellesleg túl is húzták ezeket szerintem itt a sok kedvezményes támogatásokkal... Korrekció érik bennük, ami nem feltétlenül az esést jelenti, inkább azt, hogy az infláció fogja évek alatt a normális értékükre rakni... Hosszú távra töretlen a Bitcoinba vetett hitem, de az aranyat, ezüstöt is jónak tartom, ha valami nagyon eldurran a világban és szerintem el is fog durranni... Közvetlen hozzátartozóim élnek Ausztriában és hosszabb-rövidebb ideig mi is, ezért fektetek be ott is ingatlanokba... A komolyabb szabályozás miatt, sokkal biztonságosabban lehet kiadni őket... Tenerife.-n voltunk majdnem három hónapig, személyesen győződtem meg arról, hogy ott milyen lehetőségek vannak... Ősszel lemegyünk Marbella környékére, ott is leszünk több ideig és ott is feltérképezek mindent... Egyébként Tenerife-n és Spanyolországban is tudsz úgy befektetni, hogy szállodaláncba veszel mondjuk egy kis lakást és ezt a szálloda üzemelteti neked, ezért garantált havi/évi jövedelmet fizet neked, ez az ingatlan értékének 4-8%-a is lehet évente... + van ahol 2-hónapot a saját céljaidra is használhatod... Na mindegy erre itt nem vagytok kíváncsiak... Néhány millió forinttal meg én nem aggódnék, teljesen mindegy, hogy azt mibe fekteted, nem oszt nem szoroz.. (forintban viszont nem tartanák egy fillért sem...)
1 Milyen értéknél van diszkont ? 2 Mennyi volt 1996 és 2009 kőzőtt a SP500 értéke ? (Nem tudok chartot olvasni ) . Nem mindenkinek van még 15-20 éve hogy fel akarja használni a pénzt .
Ha lediszkontaljak maguknak a piacot (sztem ez tortenik masodvonalon) akkor hosszu tavon az SP500 jo lehet. A dollar arfolyama azert nem mellekes ilyenkor,de tolsz melle egy Dax etfet euroban felesben,es akkor az arfolyam kockazat kezelve. Csak otlet,nem beftanacs.
Mondanam,h van ertelme egy soknickes trollal vitatkozni,de nincs. Hamarosan kiderul,hogy kin nincsen gatya,amikor jon az apaly,es ezuttal ugy gondolom,h azokon,akik "csakazaertis" forintban maradtak.
Ez mind igaz .Németország most törli el az adósság plafont,a gazdaságuk nagy fellendülésben van,ez Európa vezető gazdasága. A franciáknál belpolitikai jó helyzet van, az USA rá kényszerít olcsó energiát az europai gazdaságra + vám. Mi lesz az euróval ? Trump egy kiszámítható ember jó lesz amerikai részvényekbe vagy amerikai állampapírba tenni a pénzt ?Mondj egy alternatívát ami jobb és nem tőzsdei skalp . Legalább a nominális értéket megörzi.
Technikailag úgy fest jelenleg a forint chart, hogy innen még mindig vissza fordulhat és kb. 380-ig is erősödhet... Viszont ennek is egyre kisebb az esélye... Ha most a napokban, még 410 alatt vissza fordul, akkor 380-környékéről fog menni 440-körüli szintre... Viszont ha nem tud vissza fordulni most, akkor pár nap-héten belül is meglesz a 440... Tehát a vége az mindenképpen ott lesz és egy nagyobb korrekció után onnan is tovább fog menni.. A chartban már a hírek is benne vannak, igaz még azokra várnunk kell kicsit, de előbb utóbb olyan hírek fognak jönni ami támogatni fogja a chart megvalósulását...
"Itt nyomtátok majd öccáz lesz eur meg majd ki sem fizetik a népeknek a
pénzüket..meg a többi blődséget. Most is megy a propaganda 1000el.
Értem én frusztrált vagy vagytok ( a fentiek miatt nem is csodálom) de
szedd már össze magad. Elöször ki kellene mondani, bocsi tévedtünk és
elnézést kérünk azoktól akiket megtévesztettünk és emiatt elbukott jópár
milliót. Neked is itt van a lehetőség mond meg előre most mibe kell
fektetni ami jobban hoz mint a fix állampapír." Azt, hogy mikor lesz "öccáz"azt nem tudhatjuk, viszont abba az irányba tartunk és nem az ellenkezőbe... A 6.5% forint kamatnál meg majdnem minden jobb, elég csak vissza nézni azt, hogy amióta elérhetőek a 6.5%-os kamatok, azóta a forint mennyit gyengült és mi történt volna akkor, ha csak a legegyszerűbb euró kamatozásba fekteted a pénzedet... Itt nagyon sokan még a múltban éltek és abban vagytok, hogy a forintnak kiszámítható árfolyama lesz... Az államadósság folyamatosan növekedik, költségvetési hiány hatalmas... Egyre több új devizahitelt kénytelenek felvenni ennek kezelésére, ez átmenetileg emeli a devizatartalékot és stabilizálhatja a forintot... Viszont ennek is vége lesz egyszer és szerintem már nem is kell rá sokáig várni... Na ekkor fog újra eldurranni a forint és egy jóval magasabb szintre beállni... Úgyhogy én kicsit sem érezném magamat biztonságban, ha forint befektetéseken ülnék... (Azt már kiveséztük, hogy a 19.1%-os kamat jó volt és azt ki kellett használni, viszont az már a múlt...) A kilátások sem jók, gyümölcsösök gyakorlatilag lefagytak... A nagy sarki jégolvadás miatt az előrejelzések is azt mutatják, hogy újra nagyon aszályos évünk lesz és ismétlődhet a három évvel ezelőtti időszak, amikor az ország import gabonára szorult... Erre még jön a száj és köröm fájás, aminek következtében jelenleg ezrével ölik le az állatokat... Iparból szintén siralmas adatok jönnek és már a nagy gyárak beindulásától sem várnak sokat... Én kamat csökkentésre sem számítok sőt, inkább emelést tartok valószínűbbnek és ezen a recesszióba forduló világgazdaság folyamatok sem fognak fordítani... Úgyhogy lehet itt rózsaszín szemüvegbe nézni mindent, de szerintem nagyot hibázunk ha ezt tesszük... (Azt csak úgy megjegyzem, hogy egy éve írtam arról is, hogy az államadósság nem fog tudni csökkenni 2024-es évben.. Azóta látjuk, hogy ez úgy is lett, még a sok kozmetika ellenére is emelkedett...) A forintra előrejelzést mondani pár napra, hétre gyakorlatilag lehetetlen, viszont olyan folyamatok indultak el, hogy 2030-után már nem biztos, hogy forinttal fogunk fizetni... Tartok tőle, hogy ezen már egy kormányváltás sem fog tudni segíteni, elkéstünk azzal is...
Magyar Állampapír tulajok