Már nem annyira emlékszem, de nem átutalás volt a Feleségemtől, hanem Átvezetés az én MÁK számlámra. Ez volt fizetős, 10 ezer. Onnan én átutaltattam bankszámlámra ingyen, majd onnan utaltam ingyen. Így lehetett.
Nálunk a Feleségem Államkincstár számlájáról kellett utalni az én számlámra és volt levonás. Úgy emlékszem valamennyi %, de maximum 10.000 Ft-ot csíptek le. Ez volt régebben. De most már csak saját számlára utalhatsz ( talán a csalások, lopások miatt).
." A vidéki otthonfelújítási program kinyitása pedig mintegy 600 ezer nyugdíjas számára jelent új lehetőséget".Megtervezhetik belöle a sírjukat és a sír helyüket.
Postán keresztül intéztem, mert biztosabb, biztonságosabb számomra. Megkapom a nyomtatott papírokat is az utalás igazolásáról is. Nem merek 20-40 milliókkal gombnyomásra találgatni, hogy vajon sikerült e , vagy nem. Pedig van web kincstárom. Lehet hogy kicsit öregszem. 🙂
Nálunk soha nincs békeidő, mindig valami "rakétákat" indítgatnak :-)) A jegybankokat anno azért találtàk ki, hogy független monetáris intézményként működjenek, és biztosítsàk a fizetőeszköz stabilitását, akár a mindenkori kormány esetleges hibàs gazdasági lépéseivel szemben is, ha erre van szükség. Szóval a lényeg az intézményi függetlenség, ahogy az alkotmánybíróság, számvevőszék, ügyészség esetén is. Persze nem nálunk, hanem egy normális demokráciában. De most új idők vannak, terjed az autokrácia a világban, meglátjuk, mi lesz a FED-el pár év múlva. Kérdés, mire vezet mindez.
Különböző gazdasági helyzetben más más prioritások vannak. Más békeidőben és más amikor be akarják indítani a rakétákat. A jegybanknak van komoly kutató csapata. Tényleg minden infó a rendelkezésre áll ami a döntésekhez kell. Sokan azt gondolják királyság van, Orbán vagy Varga dönt egy személyben. De nem, van egy szürke szakértői rész akik előkészítik a döntéseket. Ráadásul tudtommal ez a szürke rész átível a kormányokon. Pár vezetőt cserélnek de a szakértők elemzők maradnak. Szerintem izgalmasabb rész amikor a pénzt kell biztosítani a nagyobb ügyletekhez, fedezetet kell biztosítani pl külföldieknek és ezt jó árfolyamon kell megtenni amin még nyereség is lehet. A hitelekhez A és B verziókat hozzágondolni gondolom ez nem csak Akk feladata. stb stb.
Utalt már ki valaki EUR-t bankszámlára? Mennyi idő múlva utalnak? Tegnap adtam el EMÁP-ot, megjelent a számlán hogy lezárt tranzakció. Tegnap óta ott van hogy 02.05 15:50 teljesíthető de nem történik semmi.
Magyar Állampapír tulajok