Mivel igény van rá a fórumon nyitottam egy új OTP topikot, aki akar ír ide.
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!
Minden jót, kitartást Neked! Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!
Törölt felhasználó2022. 12. 25. 21:26
Egyébként megköszönök minden kritikát, hozzászólást , véleményt. Ha úgy tűnik is, hogy győzködni akarok másokat,- függetlenül attól-, mindig elgondolkodom azok véleményén. Örülök, hogy itt lehetek, tisztelek mindenkit. kezdő vagyok ezért sokszor nem sikerül normálisan fogalmaznom. További Boldog Karácsonyi Ünnepeket minden kedves fórumozónak.
Fele tőkém van OTPben ezenkívül Telekomban vagyok és 3 kicsi részvényben,mert azokat meg szinte "kötelező" tesztelni annyira alacsonyak az árfolyamaik.A háborúnak meglett az a hatása, hogy rendkívül lenyomott mindent. 5ből 4 részvénypakkom zöld. Az OTP per pillanat piros mert régi vételemet nem vettem vissza. De összességében pozitív az idei évben az OTI is.. Jó én egyértelműen longban ülök az tény..Short az nem a kezdők szintje ugyhogy kihagyom..Sportfogadásból jöttem át, ugyhogy idegekkel jól bírom:_)) Nem az észt akarom osztani, csak mindig azert irok be mert sok emberhajamos a pánikra.. Tipikus magyar ember módjára sok embernek semmi nem jó..Jön egy negatív hír egyből jön a világvége hangulat. Csak ami irritál hogy ahogy Kovko is írta, ne dőljünk már be folyamatosan ugyanannak a gumicsontnak..Ugyanazokata témájú cikkeket olvassuk már lassan egy éve. Ismétlem nem fogunk megkapni minden uniós pénzt.. Az OTP ha most esne 1000 pontort egy nap alatt akkor sem aggódnék mert ezta szintet visszafogja hozni..
A HUF a mérvadó itt szerintem, nem az OTP árfolyam. Ha ez a hír "működött" volna és megeszik, akkor nem erősödött volna a HUF csütörtök-péntek, sőt. Nyilván megszokták a srácok, hogy ha ínak egy olyan cikket, hogy nincs EU pénz, akkor 415 a HUF egyből, mert hát ez elég jól működött hónapokig és hatalmas kasza volt rajta. Felteszem látták hol áll és gondolták mekkora lenne, ha 400 környékéről pattanna 415-re és bepróbálkoztak, aztán nem jött be. Egyelőre nem látszik, hogy lenne súlya. Úgy fest új poén kell. Ami az alapokat illeti a külföldi tulajdon nem nagyon változik sajnos OTP-nél, illetve én egyszerű halandó nem látom, hogy a szükséges szavazati rész fölött rendesen belevettek volna az extraprofit adó óta. Az EU megállapodás aláírása miatt ez változna? Nem tudom, én nem spekulálok rá. Valami magyar alap átjön Ricsiből ide egy nagyobb pakkal? Most, hogy Ricsit éppen megcsapták még az is lehet, de ha ki nem is maradok belőle, olyan sok nyerőt nekem egyelőre nem jelent, ha most indul meg az OTP felfelé. Amit rávettem Otira azt egy kis nyerővel vissza is adtam az oldalazásban 10460-ért, szóval megint kisebb a pakkom. Van még , de nekem első a nyugi szóval csak annyit tartottam meg, amit egyrészt rendesen fel tudok hígítani ha kell, másrészt érzem magamon, a közérzetemen, hogy mennyi papír az elég. Ha aggódom akkor az sok. :) Most nem aggódom. Meglátjuk én nagy, magas forgalomra nem számítok kedden.
Abban a tekintetben mindenképpen érdekes lesz látni a jövő keddi piaci reakciókat, hogy ad1 a Ricsi nyakonvágása semmiképpen nem árfelhajtó tényező az otp viszonylatában sem, ad2 az eu forrásos hírek és pletykák eddig is nagy hatással voltak azonnal az árfolyamra, ad3 mindez nyakonöntve az év végi illikvid forgalommal, és a jelenlegi általános inkább negatív, de legalább bizonytalan piaci hangulattal, mit fog eredményezni az árfolyamban. De még az is lehet, hogy az összesítve az ünnepek alatt kijött negatív momentumok ellenére a papír oldalazni fog, netán emelkedne, akkor viszont ez jelenthetné azt, hogy már rossz hírekre sem tud tovább esni, akkor viszont az egy jó hír lenne... :D
No offense, de a hozzászólás cubamiből amit most ide leírtál egyértelműen látszik, hogy sokkal nagyobb tőkével ülsz a papírban, mint ami kényelmes lenne és most minden negatív információt próbálsz jelentékteleníteni.
Tényeket írtam le...Ellenzéki hangvételú cikk egy ellenzéki portáltól..Tény. Blomberg is ukrjnát védi..Tehát "objektív"..Aki akarja érti. Ne hogy azt hidd én mindenben egyetértek a kormánnyal; vagy hogy én nem bírom értelmezni mit jelent a bizalomeljátszása a piacok felé.. Ok zavarjuk el Orbánt...S kit javasolnál helyette??mert elég csak Budapestre tekinteni ahhoz, hogy láthassuk a másik oldal szakmaiságát...Magánemberként ismerősök közt én is rengeteget kritizálom a kormányt..de per pill nem látom az alternatívát..
Akarom írni jövőre, mert idén már a fű se nől. fejben már 2023ba tartok..
Törölt felhasználó2022. 12. 25. 14:19
Idén szerintem zárul a háború, és úgy néz ki újratöltik a Covid mizériát..Az sokkal jobban érdekel milyen hatással lehet az OTP-re..
Törölt felhasználó2022. 12. 25. 14:16
Direkt elolvastam ezt a 22MRD os EUS cikket, szokásomtól eltérően..Mert általában a címből lehet látni, hogy kb egy baromság..Elolvastam, bár ez tipikusan az a szenzácuióhajhász ellenzéki hangulatu hatásvadász cikk, amit egy hosszabbb távon gondolkodó befektetőnek irreleváns.. Sokan saját magukat kergetik a pánikba. Mikor kvázi megegyeztek az UNiós pénzekről, megállapodtak feltételekben...Tudta mindenki. Most mikor az uborkaszezon közepén eladják a témát hatásvadászként, mindenki játssza a meglepődödett. . Blomberg is a nyugati média része.. Természetes hogy ellenőrzik, a feltételek betartását.. Leirtam már régebben is hogy ez a lebegtetés zsarolás politikai játszmázás fog menni minimum fél évig..S lesz pénz amit meg sem kapunk..Az OTP-hez meg ennek kurvara semmi köze nem lesz. Majd kapom ezerrel a minuszokat :_)) Nevetséges összeg a több ezer MRD-hoz képest.
Ket kis megjeygzest tennekh ozza. 1)koztudott: nagy alapok a negyedevet megelozo 2-3 nappal szoktak kezdeni a potrfolio atalakitasat, es nagyjabol 3 hettel utana fejezik be. Az eves atalakitas nagyobb merteku, mint a negyedeves. . 2)A sulyos, fundas hireket soha nem arazzak be a hir megjelenese napjan. Mert a volumenek miatt abszolut lehetetlen. OTP-nak 280mdb reszvenye van, a napi forgalma 0.2 - 1.0m db. Aznap csak az irany mutatkozik meg
A Ricsi tényleg gáz, de ezt szerintem túlértékeled. A HUF árfolyammal szerettek volna még játszani a fiúk, de vélhetően már elég átlátszó volt, mert nem jött össze.
Ez a shortfolio egyre gázabb. Vélhetően azért kaptál ennyi nem tetsziket, mert valójában ez egy csütörtöki Reuters cikk volt https://www.reuters.com/world/europe/eu-holds-back-all-hungarys-cohesion-funds-over-rights-concerns-2022-12-22/ Megjelent csütörtökön, pénteken átvette a Bloomberg is és mi történt ez után pénteken? Semmi, ugyanúgy alacsony forgalommal oldalaztunk tovább. Alá van írva a megállapodás, amit már beárazott a piac. Ne trollkodjunk már azzal, hogy egy aláírt megállapodást újra fog árazni a piac. Pláne miért kedden tenné és miért nem pénteken, miután csütörtökön jelent meg a cikk?
OTP Trollmentes topik
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!