Topikgazda: Kvazir 2005. 11. 20. 20:32

MOL topik  

vagy nem :) ebben semmilyen pozit nem vettem fel, de egisszel együtt jól megshortolom, ha a piac megindulna lefelé... ők esnének a legtöbbet sztem egy nagy zuttyban
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2023. 07. 30. 14:48
Előzmény: #680  farkasfu
#700
Az a vicces, hogy nem a kitiltásodról beszéltem hanem a felfüggesztésedről, légyszíves azt másold be ide, lássa mindenki. Miért történt és mit írtál Stevnek és HuTinak , áttételesen sok más topikosnak. Mol 3k árazást is tagadtad még egy hónapja, tévedtél majd támadtál. Minden más csak elfogultság és sértődés. Aki tévedett már az jobban teszi ha csendben marad és másokat nem kritizál, de főleg nem inkorrekt. Azért majd mutasd be, hogy TA grafikonjaid hol jelezték a váratlan kormányzati új adókivetést Molra?
Valótlan állítás irányomban az, hogy osztalékvágás utánra 3k alá sem megy állítás, 2900-ra vártam ami teljesült. Pár napon belüli vissza pattanás nem aminek egyik fő oka 30-40 mrd új adó beavatkozás.  Zárszóként: elfogultan és sértődötten nyilvánulsz meg pl. Bakter ügyében, egy olyan topikossal szemben aki sokadszorra lett -más topikokban is - moderálva, így nem veszed észre, hogy hitelességed sérül, TA tudásodat pedig erodálja. Itt persze kapsz elfogult támogatást, de ez mellékes. Pomperj is tévedett már , de soha nem csinált belőle ügyet, te még a fórum moderátorával is szembe mész. Lelked rajta. Igen mindenki tévedhet csak te nem, Balint kritizálod elfogultsággal mikor te magad is elfogult vagy sőt sértődésből ebben a kiválasztott topikban tevékenykedsz. Mindig lesz aki elhiszi a mesédet, mert  a kiinduló tényeket elhallgatod . Amiről én beszélek annak semmi köze Balinhoz és az általad ide citált véleményhez. Emberileg akkor szerepeltél le amikor Steve arra kért, hogy a személyeskedést mellőzd, mert TA alapon szívesen olvasna. Erre te minősíthetetlen stílusban nyilvánultál meg. Nem bírtad elviselni, hogy igaza lett. Tényleges hisztit te írtad meg. pont.
Kvazir 2023. 07. 30. 14:46
#699
Reménytelen..., vannak emberek, de mindegy is, inkább elengedem a lelkinyugalmam érdekében. Biztos rosszul emlékszem, de valahol ott csúcsosodott ki az egész ellentét, amikor Farkasfu felrakta a Pletser elemzést a nagy optimizmus között, amiben többek között szerepelt egy 2950-es ár, mint reális ár.
Le is lettek hülyézve, Pletser és Farkasfu is. Sőt jött egy kitiltás is utána. Nem Pletsernek.
Más.
A hetes charton bőven benne van, /ahol tényleg látszik a fránya fibo 50% retrace aminél vagyunk/ hogy a 2. hullámban vagyunk, amely az 1-es hullám 50-61 fibója illik lenni. Viszont akkor fordulni kellene lassan és igen magasra juthat.
https://invst.ly/10uviw
4 órás charton benne lehet egy ilyen mozgás:
https://invst.ly/10uvo3
Danalf 2023. 07. 30. 14:27
Előzmény: #696  farkasfu
#698
"Azért az  egyhelyben maradni,  toporgásból még baj is lehet!! 
Vagy pattan mindjárt, vagy megvárjuk merre indul el! szvsz' 
Erre írtam hogy ez alapvetően egy nagyon hasznos topic. Majd amikor odakerülünk eldől melyik gondolat menet a jobb, de a hozzászólasod miatt addig lesz időm agyalni és elgondolkodni hogy van egy másik lehetőség is. Köszönöm a hozzászólásod, ment a + 
farkasfu
farkasfu 2023. 07. 30. 14:22
Előzmény: #695  haywood
#697
Köszi!
Van aki másként látja az elemzést, chartot, ez normális, ezért is van mindig vevő és eladó egy azon szinten! 
Vannak akik fikázzák, de várják és használják amit felteszek és vannak akik alapból fikázzák, leszólnak mindent! Az emberi "természetek"  érdekek különbözőek! 
Azon el kell gondolkodnom, amit a néma többségről írtál, hogy hogyan lehet kielégíteni őket! Nyilván a reagálás mellőzése a fikázásra megoldás lenne, de legtöbbször valótlanság,  vádaskodás és rágalmazással együtt teszik, amire "illő" válaszolni! 
Részemről figyelni fogok ezekre, de csak a magam nevében tudom ígérni!
 "Teljes" szólás szabadság van a topikban, nem egyszerű a történet azért! 
farkasfu
farkasfu 2023. 07. 30. 13:49
Előzmény: #690  Danalf
#696
"Szóval összefoglalva én is tervezek venni osztalékból, amennyire lehet lent, és nálam az fogja kijelölni a lentet amikor az árfolyam esése megáll és elkezdünk egyhelyben maradni."
Azért az  egyhelyben maradni,  toporgásból még baj is lehet!! 
Vagy pattan mindjárt, vagy megvárjuk merre indul el! szvsz
haywood 2023. 07. 30. 13:41
Előzmény: #680  farkasfu
#695

Hali!
Általában readonly vagyok, de most szeretném jelezni, hogy szoktam nézni a chartokat, amiket felteszel és hasznosnak találom őket. Köszönöm a munkádat, szerintem sok fórumtársnak segítesz, akik keveset írnak, de sokat olvasnak. Csak azért jeleztem ezt most, mert úgy látom, ebben a topicban is több már a kritizálás (értsd: nem véleményütköztetés, hanem fikázás), mint az elemzés, de a néma többség az elemzésekért jön. Szerintem.
farkasfu
farkasfu 2023. 07. 30. 13:33
Előzmény: #691  Balin2020
#694
Na végre belátod, hogy igazam van! 
Igaz az 50%, igaz ~11% és együtt is igaz, mivel ott volt hozzá a melléklet" a chart magyarázatnak, ahol be volt fibozva az emelkedő szakasz, aminek az 50% esett el! 
Akkor lett volna félrevezető, mint a te általad nyomatott propaganda 5K felé, ha nem lett volna hozzá a fibos trendcsati! Te ismered a ta-t, fibot, és dobálod is a chartokat fel! 
Pont te akarsz belekötni?? Na ne..! Tudom, hogy neked ez nem tetszik te még mindig fent a magasban jársz..! 
Nem kell ferdíteni, hogy miért lett indítva a topik! Nem mi indítottuk, csak feltámasztottuk, bár nem volt szándékos! Nem akartam újat nyitni, ahol kitiltástól kell félni ha ellenvélemény van! 
Kerestem az 550db MOL topik közül egy olyat, amelyiknek egyszerű, de konkrét topik neve van! Se tulaj, se normális, se más, csak a lényeg! A MOL topik lett a választott az egyszerűsége miatt, hogy néha bedobjam a chartokat! 
Arról volt szó, hogy ide mindenki írhat longos, shortos véleményeket,  nincs helyi moderáció! Az viszont tény, hogy téged nem hívott senki....! 
Ezt  a moderáció nélküli topik használatát, lehet hogy elszúrtam, de mások felett pálcát törni, azért nem ilyen egyszerű, ahogy itt csinálják páran!  
Végezetül békülj meg az 50% és 11%-os adatokkal, összevetésével és figyeld a NET MÉDIA hogyan mükszik! 😃
Fibonacchi
Fibonacchi 2023. 07. 30. 12:46
Előzmény: #681  Yoakedvem
#693
Abból persze! :)
farkasfu
farkasfu 2023. 07. 30. 12:22
Előzmény: #681  Yoakedvem
#692
Abból nem!
Balin2020
Balin2020 2023. 07. 30. 12:09
#691
Én tettem itt egy bejegyzést, egy másik bejegyzésre reagálva.
"Több mint 50%-s esést szenvedett el a MOL a ~11%-os osztalékszelvény leesését" követően!!
hmm.hu 
https://ibb.co/GMG5J97. "
Ami külön-külön értelmezhető a különböző %alapra. Együtt leírva azonban félrevezető, mert %-os összehasonlítást azonos %alapra szokás tenni jobb helyeken. Ez a topic elvileg a korrekt, elfogulatlan vélemények helyének lett indítva. Szóval a szándékom a korrektség megörzése lett volna. Aztán csoportosan letámadtak, hogy minek írok ide, nem hagyom élni az ide írókat. Szerintem nem én személyeskedek.
Danalf 2023. 07. 30. 11:52
Előzmény: #684  Yoakedvem
#690
"Jo lenne ha a Nagy Vevő is vissza forgatná az osztalékot és venne további részvényeket! :)"
Saját elgondolás jön, csak ötletelgetés: mi van ha a nagy vevő is vissza akarja forgatni, de ő is törekszik a legjobb áron és kivár. Én is visszaforgatom és az én elképzelésem is az hogy akkor kezdem el venni amikor az esés megáll és elkezd topogni. Péntekig az esés része meg is volt, az osztalék ugye péntektől kezdett jönni és pénteken emelkedtünk. Szóval én ennek a nagy vevőnek még adnék esélyt, bár nem valószínű hogy egy akkora befektető ilyen pénzekkel pont úgy gondolkodna mint én - bár ki tudja. Szóval összefoglalva én is tervezek venni osztalékból, amennyire lehet lent, és nálam az fogja kijelölni a lentet amikor az árfolyam esése megáll és elkezdünk egyhelyben maradni. 
kacsahus
kacsahus 2023. 07. 30. 11:12
Előzmény: #681  Yoakedvem
#689
Később igen, egyelőre nem érzem, hogy megnyugodott volna a papír, a szelvényvág!st ki kell heverni. Ha egy támasz stabilan megfogja és a fontosabb indikátorok vételt mutatnak, akkor veszem is tonnaszámra.
Törölt felhasználó 2023. 07. 30. 10:44
Előzmény: #686  Törölt felhasználó
#687
A Q2 re nagyon kíváncsi vagyok. Ezek a mondatok rövid távon nem hangzanak jól számomra . Extraprofitadót , idei év, gazdasági környezet,kilátások ...
Danalf 2023. 07. 30. 10:32
#685
Annyira sajnálom hogy kb 10 hozzászólásból 8 személyeskedés és vita. Biztosan nem egyedül vagyok aki azért függ a fórumon hogy tanuljon, tájékozódjon. El se hiszitek hogy mennyi hasznos gondolat vagy néha csak mondat van itt - amin el lehet indulni utána keresgetni. És én aztán nem tartok ott hogy osszam az eszet, de mivel nem sértek senkit leírom amit gondolok. Látom hogy itt sokan egymás stílusán és reakcióin akadnak fent. De azokat általában a nézőpontbeli különbség adja. És azt szerintem el kellene fogadni hogy tőzsdén sose fogunk meggazdagodni ha mindenki adott időben azonos módon látja a jelent és azonos módon a jövőt. Az én vízióm, ami tükrözi a várakozásaimat az 3000 felett van. 3050 nekem már nagyon jó lenne. Én ezt reálisnak tartom és tartom hosszútávon az elképzelésemet. Ahhoz hogy én ebből a 3050-ből a legtöbbet kihozzam ahhoz még kellene vennem. Értelemszerűen minél olcsóbban. Ezt vagy azoktól tudom megvenni akik úgy gondolják hogy ez nem igazán fog fentebb menni vagy sok idő múlva, vagy azoktól akik szerint most kell eladniuk mert ezután csak rosszabbul járhatnak. De semmiképp sem azok adják el nekem akik hasonló célt látnak maguk előtt. A teljesesség hiánya nélkül soroltam fel a lehetőségeket.
Szóval tudom hogy nem nagy igazsagot írtam le de szerintem pont ez adja a lehetőséget tőzsdén hogy másképp gondolkozunk. Ezért kéne átértékelni a stílust és a reakciókat. Hiszen mindkét álláspontnak van létjogosultsága. A másik: láthatjuk mi megy a tőzsdén. Mi vagyunk a kicsik akik legutoljára kapnak infot, mi tapogatózunk a szürkében. Ezért lehet kéne mellőzni a vitát mert nem azt mondom hogy egységben előrébb lennénk, de ez jelenleg csak a hátrányunkat szolgálja.
Yoakedvem 2023. 07. 30. 10:27
#684
Jo lenne ha a Nagy Vevő is vissza forgatná az osztalékot és venne további részvényeket! :)
Danalf 2023. 07. 30. 10:15
Előzmény: #681  Yoakedvem
#683
Igen!!
Coulthard14
Coulthard14 2023. 07. 30. 10:05
Előzmény: #681  Yoakedvem
#682
Igen
Yoakedvem 2023. 07. 30. 10:00
#681
Ti vesztek az osztalékból MOL részvényt? 

Topik gazda

Kvazir
4 1 4

aktív fórumozók