Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Fsociety
Fsociety szombat, 20:39
Sikerült! Megrettent a kormány, újranyitják a Terror Házát! Már csak Schmidt Máriát kérjük vissza!
___
Újabb fideszes agyhalott, nem akarták bezárni eleve...komolyan, ezek honnan az istenből lettek szalajtva..
Fsociety
Fsociety szombat, 19:56
Az iráni vezető azt mondta: ahhoz, hogy vége legyen a háborúnak,az Egyesült Államoknak és Izraelnek be kell szüntetnie minden katonai tevékenységet a régióban, fel kell oldani a tengeri blokádot Irán körül és fel kell oldani az iráni vagyonelemek befagyasztását.Irán a követeléseit továbbította Pakisztánon és Kataron keresztül a Fehér Házba, most Trump elnök reakciójára várnak.Arra is kitért, hogy Irán kész folytatni a háborút, ha nem sikerül megállapodni Amerikával: korszerűbb légvédelmi rendszereket szereztek, hajó elleni rakétákat építettek és most már pontosan tudják, melyek az Egyesült Államok gyenge pontjai.
___
Hát sztem most már mindenképpen kdierül, hogy Trump háború párti-e. Méltányos ajánlatnak tűnik. Ha nem fogadja el az ajánlatot, akkor sztem az EU lesz a hibás. De majd a chatgpt-t megkérdezem, a nemzetközi jogban nem vagyok otthon. 
Fsociety
Fsociety szombat, 19:23

Fsociety
Fsociety szombat, 18:57
Előzmény: #85156  keeper
Kidobok én mindent, hidd el. Én erre mondtam, hogy akkor Putyin ne szarakodjon, aztán küldje az atomot, essünk túl rajta. Ha meg csak dumál, akkor adja meg magát. És akkor vége,mindenki hazamehet. 
keeper szombat, 18:51
Előzmény: #85149  Fsociety

"The Telegraph: Az európai vezetők attól tartanak, hogy Putyin az ukrajnai háború fokozására és a NATO szövetségesek elleni hibrid támadások kiterjesztésére készül."
.
Na hát most már az is baj, hogy hamar le akarja záni a konfliktust...ejjj semmi sem jó nekik. :D
A telegraphot, meg dobd ki a kukába csak hergelnek vele.
Fsociety
Fsociety szombat, 18:50
Előzmény: #85153  the_outsider
Persze...aztán megy köré a mese. Aztán néha befut egy paywallos cikk,de az kerekítési hiba.Mondjuk ez így nekem még mindig agitprop tevékenység,mert nem az van, hogy van egy cikk, aztán elmondom róla a véleményem, hanem konkrét mese, átkötésekkel,bele két három link a bugyorból...persze ha bele van írva a promtba, hogy legyen védhető a dolog,meg ne tűnjek nagyon orosz szimpatizánsnak, meg olykor belecsúszhat egy két olyan link is, ami kicsit semlegesebb, az úgy emeli a hitelességi szintet..azóta mondjuk, mikor szóltam, hogyle kéne csípni azt a linkvéget, legalább erre figyel.
keeper szombat, 18:31

https://www.portfolio.hu/global/20260919/megtamadtak-a-kozel-kelet-legerosebb-orszagat-voros-riasztas-a-fovarosban-863916
Rekordszintre nőhet jövőre a francia államadósság
.
Igen hülyének kell lenni, hogy valaki azt higgye, hogy a jelen gazdasági helyzetben megvalósítható a hadsereg fejlesztése....irány a totális csőd.. éljen a Napkirály....
the_outsider szombat, 18:28
Előzmény: #85151  Fsociety
Igen, az a chatgpt-s linkvég nekem is egyből szemet szúrt. Lehet, hogy van egy ilyen összeállított fix promptja, hogy miket gyűjtsön össze, akár a legfrissebb hírekből, aztán azt futtathatja akár óránként is.
keeper szombat, 18:27
Előzmény: #85145  Fsociety

Mindhárom hozzászólással egyetértek.
.
"Csak mondjuk én nem jövök ennyire eksztázisba, hogy az a hely, ahol élek, hanyatlásnak indult."
Osztom a véleményed, miszerint mindent békésen kell megoldani és az emberiségnek békében kellene élnie és prosperálnia a gazdasági együttműködésekből, de sajnos ez, a már itt is többször leírt okoknál fogva lehetetlen és az is biztos, hogy nem a nyugat fogja elhozni ezt hőn áhított idilli érát, amire egyébként minimum 1990-óta bőven meg lett volna a lehetősége. Hogy a kelet elhozza-e? Nem tudom, lehet hogy nem, mert az emberek úgy vannak kódolva, de azért egy próbát megér....Az én részemről nagyon remélem, hogy Mo kimarad a háborús konfliktusból és ha majd elül a por és a feszkó, akkor tud majd fejlődni és profitálni az új korszakból ami be fog köszönteni előbb vagy utóbb.
Fsociety
Fsociety szombat, 18:14
Előzmény: #85150  the_outsider
Ja, én nem harcolok vele, csak azt felejti el, hogy hiába ignorál, attól még itt meg van szólítva, az meg ugye látszik, plusz a mondanivalóm is. ennyi meg bőven elég. :) A múltkor már rájöttem, hogy chatgpt-vel megy a cikkgyűjtés, ami köré a mondanivaló meg az üzenet van betolva körítésnek(kb 5 perc lenne egy ilyen agent-et megírni), innentől igazából okafogyott minden,azt hittem, legalább saját fejből megy. 
the_outsider szombat, 18:07
Előzmény: #85148  Fsociety

- Pár órás BBC, és hasonló, néha eléggé eldugott cikkeket gyűjt össze nagy(!) hévvel.       
- Még a fillérekért is lehajol itt a fórumon (értsd: a legrövidebb, értelmi fogyatékos benyögésekre is reagál).       
Egyszer már felsoroltam egy rakás érvet, hogy miért tartom propagandistának, ez a kettő nem is volt közöttük, habár a propagandista hatalmas intenzitása az igen. Semelyik másik fórumozóra ezek a jellemzők nem állnak fenn, pláne nem így, egy csomagban.         
Kellemes szájkaratét a propagandistával!
Fsociety
Fsociety szombat, 17:46
The Telegraph: Az európai vezetők attól tartanak, hogy Putyin az ukrajnai háború fokozására és a NATO szövetségesek elleni hibrid támadások kiterjesztésére készül. Nyugati hírszerzési tisztviselők szerint Oroszország adminisztratív előkészületeket tesz egy esetleges, a választások utáni „titkos mozgósításra”, bár kétségbe vonják, hogy valóban sor kerülne egy 300000 fős teljes nyilvános mozgósításra. A tisztviselők szerint Moszkva fokozza a toborzási erőfeszítéseit, többek között olyan személyeket is megcélozva, akiknek jogi vagy pénzügyi problémáik vannak, miközben az európai vezetők arra figyelmeztetnek, hogy Oroszország Európa ellen irányuló hibrid műveletei egyre fokozódnak.
___
Szerencsére a ruszkik amúgy tökre békét szeretnének, mert már elegük volt abból, hogy hülyére nyerték magukat így is Ukrajnában 4.5 év alatt,é szeretnének végre kereskedni ismét, hogy felszívják magukat,aztán ki tudja..
Fsociety
Fsociety szombat, 16:54
https://www.portfolio.hu/global/20260919/oroszorszag-egyuttmukodest-ajanlott-a-nemet-szelsojobboldali-afd-nek-863904
__
Jaj, gyerekek, aztán ment itt a sírás, hogy nevetséges, hogy minden mögött a ruszkik vannak...annyira de annyira átlátszó már az itteni orosz propaganda..
Fsociety
Fsociety szombat, 16:46
Előzmény: #85141  keeper
"tulképpen ezt az egész leépülést és válságot a saját országaikban ők idézték elő, de nem vállalják érte a felelősséget...."
__
Illetve jó populista módon most elhitetik azt, hogy van rá megoldás,és csakis és kizárólag a jobberek tudják erre a választ,mert a többi az a hibás a kialakult helyzetért. Hát oké,sztem ez sem lesz igaz,de amíg szhar van, veréb is lesz. 
Fsociety
Fsociety szombat, 16:44
Előzmény: #85143  keeper
USA szépen halad egy Orbánc vagyis orosz autoriter államforma felé. Ott talán még időben rá lehet lépni a fékre, bár amekkora idióta az amcsik javarésze, lehet, hogy tökmindegy. Azért kezdik kapizsgálni, amikor tankolni mennek, hogy nem ez lett ígérve. Majd a németek is rájönnek, ha a szivárványos kamu náci AfD lesz, hogy nem ez lett ígérve. Beköszön a normalitás kora mindenhol, aztán majd egyszer mindenki megkérdezi magában, hogy ez a normalitás?
Fsociety
Fsociety szombat, 16:41
Előzmény: #85142  keeper
Nyilván. Csak mondjuk én nem jövök ennyire eksztázisba, hogy az a hely, ahol élek, hanyatlásnak indult. Más viszont elég erőteljesen. Nem vagyunk egyformák, valakinek a rombolás kell, miközben békét kiált,és azzal vádolja a másikat, hogy ő rombolás párti. Érdekes lelki kivetülések ezek, Orwell biztos érdekesnek találná. 
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 16:40
Előzmény: #85140  Murdoch
1. Emiatt.  "Emiatt"-on én az agressziót értem. Emiatt hal meg rengeteg ukrán, akiket én sajnálok, te meg meg sem említed az orosz halottakat.
2. 2022 óta Scholz megbukott, Merz demokratikusan megbuktatható, Putyin 1999 óta elnök. Ha Oroszországban lennének igaz választások, akkor tisztább képet alkothatnánk Putyin mantrájának népszerűségéről is.
Megszoktam, hogy kétes kisebbséghez tartozom. Már a kádári diktatúra alatt is a másként gondolkodókhoz (értsd: egyáltalán gondolkodókhoz) tartoztam. Még mindig jobb annál, hogy a szovjet megszállást és az orosz agressziót dicsőítők közé tartozzak.
keeper szombat, 16:28
Előzmény: #85140  Murdoch
Az oroszoknál megint elszállt 1-2 finomító. XD ez az olaj longnak jót fog tenni....
.
Szabad sajtó, jogállamiság:
https://www.portfolio.hu/global/20260919/donald-trump-tobb-sajtoorganumot-is-kitiltott-a-feher-hazbol-863906
Leglább már biztosan tudjuk, hogy melyek a demokrata hírforrások. :D A demek a bevándorlást és a nepességhigítást nyomják, a repek meg a háborút... választhatnak melyik kardba akarnak beledőlni....
keeper szombat, 16:20
Előzmény: #85132  Fsociety

Így van! DE erre van válaszom: Régebben megkérdeztem valakit, hogy és mit szól ahhoz, amikor a kínai ópiumháborúk idején - a kínai társadalom több, mint fele drogfüggő volt -  a nyugati hatalmak a fejlett fegyvereikkel lenyomták őket és pusztulásba taszították?
Tudod mi volt a válasz?
Ha ennyire hülyék és tesznyék voltak meg is érdemelték, erről ennyit. Most fordítva történik meg ugyanez, ne várjanak kegyelmet...most ők az erősebb kutya.
keeper szombat, 16:14
Előzmény: #85135  Phylaxa

", hogy amit itt vagy ott elad, azt vásárolja is le, "
.
Már csak azt kell kitalálni, hogy mi az amit kína itt tudna venni és ott nincs és még nincs rajta exporttilalom by USA....(chipgyártó eszközök hollandiából stb...)
Európa és az usa is teljesen a szolgáltatóipar felé tolódott és most megisszuk a levét....a többi ipari termékre meg akkora haszonkulcsot tettek, hogy saját magukat tették vele versenyképtelenné, miközben a minősége silány lett. Nézd meg pl. F-35 hajtóműprobléma, autókon megrepedő/leszakadó benzintartály, hogy csak az elmúlt napokból idézzek....egyébként meg mindent ők vittek ki kínába (ipart) senki nem kényszerített rá őket, szóval ne vinnyogjanak, hogy a külker mérleg nem tetszik, mert a történethez ez is hozzáratozik...az USA pl mexikóba vitt ki mindent és most amiatt vinnyog... tulképpen ezt az egész leépülést és válságot a saját országaikban ők idézték elő, de nem vállalják érte a felelősséget....

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek