Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Istvan78 szombat, 16:13
Előzmény: #81138  Phylaxa
Ahogy írtam, szakértői vélemények alapján írtam. Te minek alapján írod azt, amit?
Istvan78 szombat, 16:12
Előzmény: #81137  SBob
Az AI alapján írtam a dolgokat. De látom, részetekről nincs semmi konkrétum, számok, adatok, amivel cáfolnátok azt. 
Phylaxa szombat, 16:08
Előzmény: #81134  Istvan78
Számokat írtál? Vágd már be légyszi, mert nem találom. Én látom, a tőzsdei árakat, de nyilván ha ott megvenném, azt be kellene kapcsolni a hazai ellátásba. Nos lenne egy kis árkülönbség. Én erről beszéltem és arra kértelek, hogy indokold meg, amiért ennek az ellenkezőjét állítod. Rendszeresen írod ugyanazt és erre reagálok ilyenkor. Nem nekem kellene indokolnom, hanem neked.
SBob szombat, 16:07
Előzmény: #81134  Istvan78
István, próbáld értelmezni a "parítás" fogalmát. Hogy mit jelent a "molekula ára" (TTF) , a LNG technológia költsége és egyéb szállítási költségek.  Utána vitatkozz olyanokkal, akiknek fogalmuk van erről. Az AI neked is rendelkezésedre áll.
SBob szombat, 16:04
Előzmény: #81128  Fsociety
ha energetikai cégnél dolgozol, akkor ugye nem állítod, hogy az LNG technológia árban és környezetterhelésben valaha is versenyképes lesz a hagyományos, vezetéken szállított földgáznál? Ezt nem lehet megvédeni racionálisan, aki mégis megpróbálja, az nem a földön jár. Teljesen más kérdés, ha az "ellenséget"-től politikai okokból nem akarunk vásárolni. Ekkor az a kérdés, hogy ez kinek árt, vagy használ nagyobb arányban.
Istvan78 szombat, 16:03
Előzmény: #81129  Törölt felhasználó
Még annyit: a véleményem nem változott rólad.
Istvan78 szombat, 16:01
Előzmény: #81131  Phylaxa
Baj van a számaiddal. Ja, hogy azok nincsenek is... Amit én írtam, azok szakértői véleményeken alapulnak, nem az én kitalációim. Te annyira értesz az enerigiaszektor ügyeihez, hogy tőlük is jobban. Te leszel a fő előadó a májusi konferencán?
Fsociety
Fsociety szombat, 15:59
Előzmény: #81131  Phylaxa
Meselnel akkor esetleg te,hogy az az 1/5 aron hazudott orosz gaz,az vegul mennyibe is kerul,es miert kellett errol is hazudnia a kormanynak? A vegfogyasztokat sztem ez jobban erdekli. Koszi szepen. Es h a rezsicsokkentett ar miert is volt regen a piaci arnal dragabb? Sokat segitene a megertesben,h mennyire jo biznisz volt a ruszki gaz.
Istvan78 szombat, 15:55
Előzmény: #81129  Törölt felhasználó
Remélem, tiltanak.
Phylaxa szombat, 15:54
Előzmény: #81124  Istvan78
Beszarok. Mi a fenének írsz valamit arról, aminek semmi köze ahhoz amit mondani akarsz.

Azt állítod, hogy a tőzsdén annyiba kerül a gáz, hogy az orosz gáz drágább, tehát az orosz gáz magyar paritással drágább, mint a tőzsdei ár. OK, vedd meg a tőzsdén és add el ugyanazt magyar paritással. Olcsóbban tudod adni?

Szerinted mennyi lenne a norvég gáz, ha azzal fűtenél otthon? Eszed ágában sem lenne most meg mondom. Miért írod ezt a hülyeséget rendszeresen? Árakat kellene írnod, ha ebbe belefogsz. De nem tudsz. Akkor miért csinálod? :)
Törölt felhasználó szombat, 15:53
Előzmény: #81127  Fsociety
Értem , köszi … :)
Törölt felhasználó szombat, 15:52
Előzmény: #81125  Istvan78
Veled persze es te kezdted , nem felejtek :)
Mondjuk nem tehetsz róla, tudod aki kiírja az IQ-jat a neve után es azt hiszi, hogy így nagyon okos lehet egy kis AI-val,hat mit mondjak…
Fsociety
Fsociety szombat, 15:47
https://www.portfolio.hu/uzlet/20260328/vege-az-olcso-energianak-magyarorszagon-kiderul-hat-het-mulva-a-portfolio-iranyado-energetikai-konferenciajan-827330#
__
Erdemes lenne itt nehany agitprop orosz trollnak elmennie erre a konferenciara,es akkor elmondjak,h miert nincs mar olcso orosz olaj. 
Fsociety
Fsociety szombat, 15:45
Előzmény: #81126  Törölt felhasználó
Este megnezed a hiradot,es megtudod..soros,tisza,zelenkszij,hatterhatalmak. Vagy oroszhirek.ru,es ott relevans es hiteles valaszokat kapsz a total trollkodo kerdeseidre. 
Törölt felhasználó szombat, 15:44
Előzmény: #81102  Fsociety
Továbbra is értem, de : kinek mi a véleménye arról, hogy az Ukránok nem engedik az Eu delegációt a barátság vezeték megtekintéséhez.
Nagyon érdekelne az oka azért....
Szóval, ne legyél pityu es bízd a biztonságot a delegáció döntésére ;)
Istvan78 szombat, 15:41
Előzmény: #81123  Törölt felhasználó
Neked mindig csak ennyire futja, a személyeskedésre. 
Istvan78 szombat, 15:40
Előzmény: #81122  Phylaxa
Hogy jön ide a pritás, elmagyaráznád? Mi nem stimmel a számaimmal? Mit jelent az, hogy semmi köze az üzemeinkhez? Egyelőre neked kell bizonyítanod más állításokkal az igazad.
Törölt felhasználó szombat, 15:39
Előzmény: #81122  Phylaxa
Hagyd már AI-zik, így próbál okosnak tűnni ! :)
Fingja nincs semmiről ….
Phylaxa szombat, 15:34
Előzmény: #81121  Istvan78
 A tőzsdén milyen paritással veszed a gázt? Légyszíves írd már le, mert valami nem stimmel a számaiddal, amit már régóta írsz! Meg tudod tenni?

Rendszeresen ismétled ugyanazt, aminek semmi köze az ország üzemeihez. Nem értem miért?
Istvan78 szombat, 15:26
Előzmény: #81117  Murdoch
Az orosz olaj csak pár százalékkal volt olcsóbb a Brentinél 22 előtt és egyébként Németország olajimportjának csak egyharmada származott Oroszországból.
.
Ha átállítják az orosz olajról a finomítót arra, hogy másfajta olajat is fel tudjon dolgozni, az azt jelenti, hogy oroszt is tud továbbra is.
.
Az orosz gáz 24-25-ben gyakran drágább, mint tőzsdei. 
"A becslések szerint Magyarország 2021 óta összesen 285 milliárd forintot fizetett ki többletként az orosz szerződés miatt a tőzsdei árhoz képest."
Nesze neked orosz olcsó energia. A reszicsökkentésnél ezt is meg kellene említenie Orbánnak.
Az LNG gáz ára ma már versenyképes az orosz árral.
.
Örülnék, ha segíthettem volna, de tudom, hogy semmi nem hatol be az agyadba, ami orosz érdekkel szembe megy.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek