Neked a mondanivalom lenyege nem ment at. Nem igazan erdekel,h kire szavazol,ez privat dontesed. Mondjuk arra,akivel Medvegyed lejattolt,meg Orban egyeduli ellenzeknek nevezett, nem szavaznek,de ez meg az en dontesem. A mi hazank a fidesz szeljobb kirendeltsege,eleg csak 2006ra gondolni,szoval gyakorlatilag akkor tudod,hova szavazol. Mindegy,a te dolgod.
Majdnem meghatodtam,ha nem ment volna el az adofizetoi penzekbol.sok sok millard arra,h a kormany az elbaszott gazdasagot egy ukran elnokkel fedje el a kampanyban,mert 16 ev teljhatalom.utan ennyit tud felmutatni..de csak majdnem..ez nem orban gyulolet,hanem kurvara nem szeretem,ha hulyenek neznek..ezek szerint te igen,es ez a te dolgod. Melysegesen leszarom Ukrajnat,de az adóm ne hergelo plakatokra es ruszki propagandara menjen,meg EU ellenes gyulolkodesre,ahonnan nem keves zseton jott,amit Orbanek.lenyultak..na remelem,kezded erteni,h mi a baj..
Én sem kedvelem Orbánt,de fanatikus Orbán gyülőlő sem vagyok ,az a bajj veletek,hogy gyakorlatilag teljesen képtelenek vagytok objektíven értelmezni egy egyszerű mondatot is úgy,hogy ne kevernétek bele Orbán gyűlöleteteket. Magyarország EU-s tag és aktív befizető, míg Ukrajna nem is tag és csak a markát tartja,így értelmetlen összehasonlítani a két ország elnökét,legyen az bárki is.
Mi is meg akartuk allitani Brusszelt,de csak miutan elzartak a penzcsapot,es tele kekplakatozta Orban szinten milliardokert az orszagot ,h stop Brusszel. Lehet h Orban =Zelenszkij? Mik derulnek ki...az utolso mondatod feletteb komikus ebben az aspektusban 😄
Miért lenne lényeges,hogy Bandera börtönben volt-e vagy sem,ha a banderisták vagyis az emberei követték el a népírtást.Hitler és Szálasi sem vett részt személyesen népírtásban, sőt egy zsidót sem öltek meg személyesen,és,ki a fenét érdekli,a megítélésük szempontjából.Az ukrán Bandera olyan volt mint a magyar Szálasi.
Az ukránok Banderában az ukrán önálló államért küzdő valakit látna, a negatív szerepére nem akarnak emlékezni. Sajnos, nem egyedi jelenség. 14 után nőtt is a népszerűsége, nem kell magyarázni miért. Annyit még érdemes megemlíteni, hogy ő végig náci börtönben volt a népirtások idején, személyesen nem vett részt ezekben. . A nyelvtörvénynel kapcsolatban. . "
2019: A "szigorítás" éve
A Petro Porosenko elnöksége alatt elfogadott törvény az ukránt tette meg az egyetlen állami nyelvnek, amelynek használatát a közélet szinte minden területén kötelezővé tette.
Kötelező használat: Előírta az ukrán nyelv használatát a közigazgatásban, az oktatásban, a médiában, a szolgáltató szektorban és a kultúrában.
Szolgáltatások: Az ügyfélkiszolgálás alapértelmezett nyelve az ukrán lett; más nyelven csak az ügyfél kifejezett kérésére lehetett megszólalni.
Média: Kötelezővé tették az ukrán nyelvű kvótákat a rádióban és televízióban, a nyomtatott sajtónak pedig ukrán nyelvű változatot is ki kellett adnia." . Mindemellett 2017-ig.. . "
Intézményi háttér: A magyar tannyelvű iskolák hálózata megszilárdult, és több mint 100 intézményben folyt részben vagy egészben magyar nyelvű oktatás.
Felsőoktatás: A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (alapítva 1996-ban) kulcsszerepet játszott a pedagógus-utánpótlás biztosításában, 2001-ben bocsátva ki első végzőseit. Emellett az Ungvári Nemzeti Egyetem Magyar-Ukrán Oktatási-Tudományos Intézete is biztosította a magyar nyelvű szakemberképzést.
Jogszabályi keretek: A 2012-es regionális nyelvtörvény (Kivalov-Kolesznyicsenko törvény) tovább erősítette a magyar nyelv használatát azokon a településeken, ahol a kisebbség aránya meghaladta a 10%-ot" . Ez azért nem tűnik rossz helyzetnek. Figyelembevéve, hogy háborúban álltak és erősíteni akarták az ukrán államiságot. 17 után voltak szigorítások, nem függetlenül az oroszok elleni háborútól.
Mtelekom kedd, 09:43#260510a távolkeleti országok (pl. Dél-Korea) számára óriási tanulság, hogy diverzifikálni kell, mert bajt okozhat egy 80% körüli kitettség. A diverzifikáció iránya pedig adott és nyilvánvaló, csak politikailag nehéz. ___ Erted a diverzifikaciot a fenti kommented alapjan,de Orbanek nagyon jol csinaltak,h felemeltek a ruszki dirty biznisz olaj arányalát 90 szazalekra,mikozben kertek par evet,h levalhassanak rola(es addig se tegyenek semmit a diverzifikacioert,ergo hazudtak,surprise)..nincs is tobb kerdesem.
Akkor viszont nem ertem,szidtad a mocskos penzt,de ha az az oldal csinalja,akit partfogolsz,akkor rendben van? Es akkor a WS az ellenfel? De kozben gennyesre keresi magat bennfentes kereskedessel?.azert ez nekem kicsit mar a bemagyarazas kategoria,meg onigazolas kereses folyamatosan.
Ne viccelj, hát gondolod, hogy nem tudom? Amikor jött a trump meg melani coin? Bennfenteskedés level100. Na de a wall street ellenfél, Trump mögött a teches kriptósok vannak, lehet, hogy tudatos a sztori és meg akarja fektetni őket, mélyállamostul. A forgatókönyvet vagy 10+ éve vázolta egy srác pc-s fórumon, aki irtó nagy tételben szállt be a bitcoinba. Igaza lett.
Iran,=olajarak felverese,ami hat nem kell magy esz,h tudjuk,kinek jo. Aki Trumpnak azt mondta,h Irannal.egy het alatt vegzunk,az kb az lehetett,aki a putyinnak azt mondta,h Kijev 3 nap. Ja,azt tudtad,h Trump jr jelentos olaj long poziba lepett a tamadas elott kozvetlenul? ( A Mol vezerel meg MOL shorton kerestek masfel yardot ,mikor koderult,h nem jon cucc a Baratsagon)Na,hat ez itt a nagy big picture..a penz. Ti meg itt oldalakban meg egyebekben gondolkoztok,kozben mindenki hulyere van veve.
Most akkor a Z fele korrupciot,vagy a Z fele rezsimet tamogatjuk? El kene donteni.. mint irtam,MOL kartyam van,en a fideszes-orosz kizsakmanyolast tamogatom akaratlanu is. Akkor en most a jofiu lettem hirtelen,gondolom,es barati allampolgar..a penzszallitos sztorit sztem ne feszegesd mert ezer sebbol verzik,olcso propaganda eszkoz. Erdekes,eddig sok szallitmany atment az orszagon a nav szerint is,de most ez igy kampanyfinishben nagyon fontos lett. Nyilvan,mert a gazdasagi eredmenyekkel nem nagyon lehet standupolni,marad az ukran gyulolet,a la orosz propaganda. Kedvencem volt,h ezt a tiszanak vittek,meg nekik is jutott..akkor miert nem akkor kaptak el oket,amikor a tiszanak atadjak,akkor sakkmatt es valasztas is 4/5 a fidesznek. Ja,mert ez nem igy volt. Hat...akkor itt valaki hazudott. Kocsis gyerek is bemondta a tutit,h a bankfiokoknak nem visznek ennyi casht,hanem utaljak a penzt...ez megint a hulyenek nezesetek,aki a bankfiokba cashert megy be,az hogy vesz fel casht? Bitekben es byte-okban? Hagyjuk mar,minden banki szakember rohog ezen a bohoc szinjatekon..
OROSZ-UKRÁN háború