Mintha különböző tudatmódosítók együttes hatása alatt lenne a csapat. A kiskatonák eközben egymást belezik ki a lövészárokban. Nem tűnik ez így korrektnek. Legalább kimehetne a színész zongorázni egyet az azovistáknak, a hangulat kedvéért
Rutte nato főtitkár és gyakorló elmebeteg egy ukrán kutyával találkozva, kiolvasta a szeméből, hogy fukrajna sohasem adja fel... :)))))))) Nem kell ezeknek valami alapszintű pszichológiai tesztet írni, mielőtt kinevezik őket?
"Minden tiszteletem az orosz és a kínai elnöknek, mert nap, mint nap ..." Az orosz elnöknek? Mármint egy maffiavezérnek? Azaz egy gyilkos és tömeggyilkos gazembernek?
Tartom a #79441-ban írt véleményem: "a maffiafőnököket is csak alvilági beállítódású vagy érzelmű emberek tudják csodálni."
Az érveim arra vonatkoztak korábban, hogy miért nem lehetett megkötni akkor azt a békét. Látom, még arra se vetted a fáradtságot, megérts mi a téma. Ehhez a kérdéshez meg egyáltalán nem kapcslódott az, hogy mi a helyzet most, hogy szerinted az oroszok mennyi embert tudnak még harcba állítani. Ennyit rólad.
1. Semmilyen érved nem volt, csak pár vágyvezérelt mondatod, meg a szokásos AI copy paste. 2. Amit viszont én írtam, azt az ukránok mondták, azon belül is Szirszkij, a főparancsnok. Ennyit rólad, még az ukránokra is tojsz.
De sikerült? Mert ugye te nagyon osztottad a szőke fegyverlobbista nézetét. A nagy túrót, Ukrajna ötöde orosz kézen, minden fronton mennek előre. És most Szirszkij is elmondta: https://newsukraine.rbc.ua/news/russia-aims-to-form-11-new-divisions-for-1768760321.html 11 hadosztályt állítanak fel az éppen elvérzett és agyonvert oroszok, 400.000 friss katonával. És a háttérben van 4,5 millió, meg 20 millió mozgósítható. Az erő nyelve ugyebár, mennyit tudna Európa nélkülözni, mondjuk húszezer katonát? Mire jó ez az egész?
Már legalább ötször hoztam az érveimet, hogy az a terv nem volt akkor elfogadható több okból és ha Boris azt mondta, hogy ne kössetek ilyen kedvezőtlen békét és nyomjátok vissza a háború kirobbanása előtti vonalakra az oroszokat, ez is azt jelenti, hogy támogatták az ukránokat a hazájuk megvédésében.
Azt írtad, hogy az oroszok nem avatkoztak be olyan direkt módon a magyar belügyekbe, mint brüsszel. Erre írtam, hofgy de, beavatkoztak direkt módon a magyar belügyekbe, sőt sokkal inkább durván, mint Brüsszel és hoztam példákat. A legdurvább közvetlen beavatkozás 56 és 68, sőt a lengyeleknél a Szolidaritás idején Jarzelski és a statárium. Hogy mi nem világos neked ebben, fel nem foghatom.
Olvasd el a korábbi linkeket, te troll és te ne hazudozz. "Az Ukrajnának adott támogatások Ukrajna védelmét szolgálták, azt, hogy ne foglalhassa el Oroszország az országot." Már ez önmagában egy ordas nagy hazugság, már mindeki tudja, hogy BoJo beszélte rá Z-t a háború folytatására amerika jóváhagyásával, amikor már megegyeztek volna a békés rendezéről az oroszokkal és még a Donbasz is az ukránoké maradt volna. Mi a farncnak foglalkozom veled, már én sem tudom.
:) aranyos vagy. Ezek szerint tényleg nem sikerült ezt az egyszerű halmazelméleti kérdést sem felfognod. Vagy ami még rosszabb, képtelen vagy elismerni még teljesen triviális dolgokat sem, ha az a korábbi narratíváddal ellentétes. Sosem állítottam olyat, hogy a SZU nem viselkedett elnyomóként Magyarország vonatkozásában. Ellenkezőleg, éppen azt írtam, hogy Jaltán abban egyeztek meg a győztes hatalmak, hogy Magyarország a SZU érdekszférájába kerül. De te csak mondod, mondod, mondod és mondod... Vélhetően nagyon utálhatnak ezért a környezetedben is, mert ez egy nagyon rossz tulajdonság, de ez a te problémád.
Az időközi választásról csak annyit, ha még emlékeztek rá, hogy Biden idején Tump megesküdött mindenre, hogy ha a republikánusok nyernek(kerülnek többségbe) az időköziben, akkor azonnal elkaszálják majd ukrajna fegyverekkel és pénzzel való támogatását. Na ebből nem lett semmi, már ott lehetett tudni, hogy amerikában mindeki meg van véve kilóra.
Ezek erre képesek. Ne csodálkozz rá! Inkább ne írj ide, mert csak pörgeted nekik a kommentszámlálót, ami után lóvét kapnak. Csak azt nem tudom, hogy forintban vagy rubelben fizetik őket. 🤔
3 dolog van ami mentén folyik a gyíkemberek által irányított "amerikai geopolitikai" 1. Nagy Izrael projekt (ha beledöglünk is) 2. Kína elvágása az energiahordozóktól és a petrodollár visszaállítása -> monetáris rendszer fenntartása (de már tegnap) (oroszország elszigetelés, árnyékflotta megtámadása, Nigéria, Venezuela, Arab-öböl régió feletti kontroll megszerzése ASAP) amit nem tudnak megszerezni, azt szét kell lőni, a "ha a mienk nem lehet ne legyen senkié" elv alapján 3. BRICS szétverése, az országok megfélemlítése, Oroszország leszkanderozása Európán keresztül. ------ Az iráni konfliktus hetek kérdése, épp most küldik oda a legmondernebb (G.R.F.) anyyahajót, de még lehet küldenek egy harmadikat is. A kínaiak és az oroszok már részben ott vannak. "Reports indicate the Chinese Navy has deployed a
Type 055 destroyer, a Type 052D, and the Liaowang-1 surveillance ship to
the Gulf of Oman amid rising US-Iran tensions." A legmodernebb szatellit komm hajójukat küldték oda: Yuan Wang 8 (Liao Wang 1) - 2024 "The Yuan Wang-class (Chinese: 远望; lit. 'far-seeing' Yuǎn wàng) are a line of Chinesetracking ships used for surveillance and communication of launch vehiclerockets and intercontinental ballistic missiles by the People's Liberation Army Aerospace Force." Olyan feltételeket szabnak az irániaknak, hogy az már nevetséges (nulla dúsítás, nulla ballisztikus rakéta, rezsimváltás, nem vagyok diplomata, de ebből 100% hogy semmi sem fog teljesülni) , Vance azt nyilatkozta a reptéren, hogy ha gondolják az irániak, akkor kivívhatják a szabadságukat, de ők nem azért mennek most oda... jaa kössz, tudjuk már megint sz olaj... Ezek össze fogják hozni a világháborút, egyszerűen azért, mert lépéskényszerbe hozzák a kínaiakat, meg az oroszokat. Amerika már elvesztette a gazdasági háborút, mi sem mutatja ezt jobban, hogy csökkenteniük kellett az alumíniumra és acélra kivetett vámokat, mert már a saját gazdaságuknak okoztak kárt vele: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260213/kaoszba-fulladt-donald-trump-mesterterve-fordulat-keszul-washingtonban-817666 Összetehetjük a két kezünket, hogyha megússzuk a globális vagy regionális nukleáris összecsapást. "Papolnak a demokráciáról, közben már jönnek a radikális föderalizmussa" Szerinted miért akarják mindenhová bevezetni az eurót... így már csak elég egy valutát manipulálni és akkor is lerántanak, ha neked már 0 amerikai államkötvényed van, minden felett kontroll van, gazadaságilag és politikailag egyaránt. Szerintem az alábbi kis klipp nagyon jól leírja, hogy mi folyik itt, miért halnak meg az ukránok és, hogy válik az unió egy nyugati "varsói szerződéssé" a háttérhatalom irányításával: https://youtu.be/pcYzeu2Cjzw Egyébként felteszem a kérdést, hogy mi a fenének kellene harcba menni? Miért nem lehetett békésen élni egymás mellett. Ja, hogy egyesek folyton kavarták a háttérben a politikát, meg egymás ellen fordították a népeket. Tudjuk kik ők...
Totál tévedésben vagy. Te azt hiszed, hogy csak Trump akarja az új világrendet. Amit nem akar amúgy, hanem kénytelen tudomásul venni, hogy eltelt 80 év és a világ megváltozott. Kína megerősödött, az angolok-franciák meggyengültek. Három érdemi szereplő van jelenleg, USA, Kína és Oroszország és ez nagyjából egyben sorrend is, bár Kína már kezdi átvenni az első helyet. Trump cseszte el? Miközben az ukrán háborúval összehozták az oroszokat Kínával? Ami a létező legrosszabb forgatókönyv a nyugati világ érdekei számára. Trump robbantatta fel az északi-áramlatot, vagy a Biden adminisztráció? Költői kérdés. Csak ennyit a nagy szövetségedről, soha nem fogja megengedni az usa, hogy Európa a fejükre nőjön. Eddig ez volt, ebbe lép be Kína: https://www.counterfire.org/article/keep-the-russians-out-the-americans-in-and-the-germans-down-a-potted-and-bloody-history-of-nato/ A régi világnak meg vége, teljesen mindegy, mit dob az időközi választás, a demokraták is megmondták. Max tompítani lehet a dolgot.
Az neked nem direkt mód, hogy minden fontos személyi kérdést egyeztetni kellett Moszkvával? Az se, hogy a szovjet tanácsadók ott voltak minden fegyveres testületnél és titkosszolgálatnál? Az se, hogy megkontrázták a 68-as reformot, leverték a magyar, cseh, lengyel szabadságharcot, felkelést? . Egyébként meg diktatúra volt, a legfelső pártszervektől, politikai politikai bizottságoktól (amelyek csak Moszkva jóváhagyásával változhattak) ment lefelé a kontroll a párt által a társadalom minden szegletébe. Akkor is volt KGST és Varsói szerződés, amelynek a határozatait végre kellett hajtani. Nem úgy mint most, hogy Orbán 10 évig ellenáll, azt csinál, amit akar, aztán elkezdődik valami megrendszabályozás, de még mindig hatalmon van. Nézzük a cseh 69-at. Pár hónap alatt eltörölték a kezdődő reformot hadseregekkel.
István! Próbáld újra átgondolni. Biztosan hallottál már régen a halmazelméletről. Azt írtam -ahogyan idéztél is-, hogy az oroszok nem avatkoztak be olyan direkt módon... Tehát beavatkoztak, csupán nem olyan direkt módon, mint jelenleg Brüsszel teszi azt. Az állítás tartalmán persze lehet vitatkozni, én így érzem. Viszont neked ezt nem sikerült felfognod és szajkózod, miszerint én azt állítottam, hogy nem szóltak bele. Sikerült megérteni, vagy magyarázzam még szájbarágósabban?
Szíriában nem az volt a lényeg, hogy az oroszok támadták az ISISt, hanem az, hogy bevédték Asszadot, a tömeggyilkos diktatúráját MINDEN katonai csoport ellen. Örülök, hogy segíthettem. . Egyébként meg katonai beavatkozásokról beszéltem, amelyek az orosz érdekeket védték. A ketonai beavatkozás lehet területi terjeszkedés célzatú, de lehet olyan is, amelyik az orosz gazdasági terjeszkedést támogatja olyan kormányok megsegítésével, amelyek segítik az oroszokat. Örülök, hogy segíthettem. Remélem, látod már a sötét alagutadban az alagút végén megcsillanó fényt.
Az nyilvánvaló, hogy jön fel Kína és erősödik a szélsőjjobb a nyugati világban, Trumppal és Orbánnal az élen, de ez utóbbiról könnyen kiderülhet, hogy egy műló hullám volt csak, nem egy világrend váltás. Trump maholnap eltűnik a képből, jönnek vissza a demokraták, az EU-ban meg a száljobb erősödés megtorpan, majd elkezd az inga visszafelé lengeni. Inga lengések mindig is voltak, nem kell felfújni őket, habár a széljobbosak szeretnék ezt a mostani széljobb erősödést egy százéves történelmi változásnak látni. Hitler is azt hitte eljött az ő világrendje, aztán nem az lett.
Nincs semmiféle 500 milliárd Amerika felé fizetésről szó, ne hazudozz! Az Ukrajnának adott támogatások Ukrajna védelmét szolgálták, azt, hogy ne foglalhassa el Oroszország az országot. . Egyébként meg a támogatások döntő része adomány volt és nem hitel. . " Európai Unió (EU)Az EU és tagállamai összesített támogatása 2022 februárja óta meghaladta a 193 milliárd eurót.
Megoszlás: Az összesített uniós támogatás körülbelül 65%-a adomány vagy természetbeni juttatás (például fegyverzet, humanitárius segély), míg 35%-a kedvezményes hitel.
Hitelek: A makropénzügyi támogatások (MFA) nagy része hitel. Például a 2024–2027 közötti időszakra szóló 50 milliárd eurós Ukraine Facility keretből 33 milliárd euró hitel és 17 milliárd euró vissza nem térítendő támogatás.
Új fejlemények: 2026 elején az Európai Parlament jóváhagyott egy újabb, 90 milliárd eurós hitelcsomagot Ukrajna számára.
Egyesült Államok (USA) Az USA esetében a támogatások szerkezete eltérő, mivel a hangsúly a katonai eszközökön van.
Katonai segély: A fegyverszállítások és a katonai kiképzés szinte kivétel nélkül adományok (például a PDA – Presidential Drawdown Authority keretében).
Gazdasági támogatás: Korábban a költségvetési támogatások nagy része is adomány volt, de 2024-ben jogszabályi változás történt: azóta a közvetlen gazdasági segélyek egy részét hitelként kell nyújtani.
G7-hitelek: Az USA részt vesz a G7-ek 50 milliárd dolláros hitelprogramjában is, amelyet a befagyasztott orosz vagyon profitjából törlesztenek majd; ebből az USA 20 milliárd dollár hitelt vállalt" Ne hazudozz!
Tudod pityuka, innen látszik, hogy lövésed nincs, hogy miről szóltak azok a háborúk, legalább vedd a fáradtságot és olvasd végig a wikipédiát, ha már mást nem. Azért gondolom, nem gond, hogy csak például Csecsenföldön és Szíriában és a többi helyen az Al-kaida, Iszlám állam és hasonló fundamentalisták ellen harcoltak az oroszok. Gondolom te a Basayev-nek meg hasonló állatoknak drukkoltál...mellesleg Kadirov is átállt az oroszokhoz, amikor már látta, hogy a CIA átbaszta és rájuk szabadították a terroristákat... Azért, hogy Örményországban megvédték az örményeket egy békefenntartó műveletben, nehogy szétrúgják a seggüket az azeriek, ne nevezd már aggresszív terjeszkedésnek, mert eldobom az agyamat. Hát komolyan mondom már felszod az agyamat a tudatlanságoddal.
Európa hirtelen rájött, hogy elcseszte az elmúlt három évtizedet. Tojt mindenre, haderők leépítve, társadalmak felhigítva, úgy akarnak harcba menni az oroszokkal, hogy még azt sem tudják hogy éppen nők vagy férfiak. Hát ez így nem fog menni. Most átmentek az európai vezetők valami tébolyult és valóságtagadó állapotba, mert rájöttek hogy a világ nagy része nem veszi komolyan ezt az Európát. Papolnak a demokráciáról, közben már jönnek a radikális föderalizmussal, hogy áttolják mindenkin a pénzügyi elit akaratát. Hát ez a hajó alighanem elment, Rubiot meghallgatva nagy a kontraszt a tavalyi Vance beszéd után, alighanem nyitva hagyta az ajtót hogy észheztérjen Európa. Hát ezzel a vezetőkkel nem fog menni, szvsz. Az egészben az a vicc, hogy jelenleg az Eu-nak négy ellensége van már, USA, Kína, oroszok és a saját választópolgárai. Érdekes csata lesz.
"Nem "oroszgyűlölet" van itt, hanem a putyini rendszert és annak
agresszív terjeszkedését itéljük el. Persze nektek előnyös, ha
félremagyarázzátok a dolgot." A klasszikus mondtad: "Kérdezzük meg az indiánokat, hogy mi a véleményük a felvetéseddel kapcsolatban." Nem oroszgyűlület, azért muszkázik itt minden idióta mi? Minden tiszteletem az orosz és a kínai elnöknek, mert nap, mint nap a hozzád hasonló mentalitású európai meg amerikai vezetőkkel kell tárgyalniuk, akik olyan sötétek, mint az éjszaka, ami ráadásul még hihetelen mértékű arroganciával is párosul. Én azon csodálkozom, hogy még ennyivel megúszták a nyugati politikusok, de még mindig azt hiszik, hogy a türelem, amit tanúsítanak az oroszok és a kínaiak az a gyengeség jele. Pár héten belül - kapsz gondolkodási időt - azért majd magyarázd már meg, hogy miért akarja az "amerikai rendszer" agresszívan porig bombázni Iránt? És miért terjeszkedik mindenhol a világon? Emlékeztetlek, hogy jelenleg Trump mottója "Peace through strength." https://en.wikipedia.org/wiki/Peace_through_strength https://youtu.be/Fp-y1YbEiuM 5:45 Trump: "Most importantly we are feared by the enemies, all over the globe they fear us...." "Akitől félnek maga is fél. Senki sem képes a szorongás árnyéka nélkül rettegést kelteni." (Seneca)
És akkor még nem is írtad, hogy egy évvel ezelőtt Ukrajna az USA-val is aláírt egy jó kis dealt, amiben 500 milliárd dollárt kell fizetnie az USA felé, az eddigi háborús segélyekért cserébe (és azóta már egy év eltelt) és még erre jönnek rá a 50%-os lecsippentések a bevételekből szintén az USA-nak. https://meduza.io/en/feature/2025/02/26/the-u-s-and-ukraine-have-finalized-a-natural-resources-deal-here-are-its-key-terms https://nationalinterest.org/blog/energy-world/the-ukraine-mineral-resources-agreement-a-strategic-partnership-in-progress És akkor még nem beszéltünk az IMF hitelekről, illetve azokról a milliárdokról, amivel az EU támogatta őket + az ingyen fegyverek. Ezeket mind vissza kell fizetniük. Ukrajnát kizsigerelték, az ott élő emberek jól rászabtak ez a nagy valóság, akárhogy is szépíti a sajtó, meg bárki. Csináltak belőle egy csicska (elnézést a kifejezésért) országot, mint a görögökből, akiket a németek tartanak lélegeztetőgépen kötvényvásárlással kb. 2010-óta. Az ott élő emberek generációkon keresztül fizethetik vissza a hitelt és a kamatait, kb rabszolgák lettek a saját hazájukban. Így dolgozik a háttérhatalom.. jó reggelt...
OROSZ-UKRÁN háború