Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch 2025. 12. 17. 08:46
Előzmény: #77713  Dehogynincs
Ez a te mantrád. Az oroszok megelégedtek volna bábkormányokkal, mint ahogy az usa is erre törekszik az érdekszférájában. Krím amúgy is oroszlakta, ha mondjuk francialakta lett volna, akkor 1 nanosecundum alatt volna népszavazás a hovatartozásról, de mivel orosz, ez kizárt, mert az oroszokat gyengíteni kell, nem erősíteni. Az, hogy a lakosságot ez hogy érinti, a demokratikus európád nagy ívben leszarja, mint mindenütt. A területi/szuverenitásos aggódásod pedig a mesebeli rizsa, engem ezzel ne etess légyszi. Majd akkor esetleg, ha ugyanennyi karakterszámmal kiállsz bármelyik ország szuverenitásáért, legyen az Venezuela, Új-Kaledónia, a szétlopott afrikai országok stb. Vagy a skót függetlenség elnyomása.  Vagy hogy miért is lopta szét az ukrán rezsim még háborúban is a saját népét. Addig az egész egy galaxis méretű képmutatás, csak a ruszofóbiád kétes önigazolása.
Murdoch 2025. 12. 17. 08:38
Előzmény: #77718  bigyula
Ugye viccelsz? Az angolok, franciák, németek folyamatosan szállítják a fegyvereket, az orosz mélységi területek elleni csapásokért is nyilván az ukrán csúcstechnika a felelős. És utána odamennének jóemberkedni az orosz határhoz. Hihető. Gondolom akkor az sem gond, hogy mondjuk 800k orosz-kínai-koreai stb. katona is befészkeli magát valamelyik nato ország határához.
bigyula 2025. 12. 17. 08:00
"Oroszország gyakorlatilag azonnal elutasította a legújabb európai-ukrán-amerikai béketervet, arra hivatkozva, hogy teljesen kizárják, hogy európai NATO-katonák tartózkodjanak Ukrajnában a háború lezárása után."
.
Nem értem, hogy mi a baja Putyinnak a NATO békefenntartó erőkkel, mivel a NATO - az oroszokkal ellentétben - a megalakulása óta nem indított területszerző háborút. Ráadásul pont Putyin növelte az orosz-NATO határokat jelentősen, ahol szintén NATO katonák vannak/lehetnek a határokon.
andras-80 2025. 12. 17. 07:59
Előzmény: #77715  Dehogynincs
Jaj, ne etess egy ruszkiimádót. Ők nem trollok, hanem egyszerű emberkék, akiknek putyinka meg a ruszkik a példaképük. 
andras-80 2025. 12. 17. 07:58
Előzmény: #77701  Placi82
Na és mi van Fogarasi Árpád kocsordi atombunkerével!? Ő már több évtizede megmondta! Szóval mindenkinél okosabb, még nálad is! 🤣
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 12. 17. 07:57
Előzmény: #77703  Placi82
#77681-ben írtad, hogy istenhívő vagy.
Nem azt kérem, hogy bizonyítsd be, van isten.
De magyarázd el, miért nem éri el isten, hogy az oroszokat békén hagyják és ne ráncigálják a bajszukat!
Miért teremtette isten egyáltalán a "kozmopolita liberálisokat".  Ha már megteremtette őket, miért hagyja, hogy színes forradalmakat finanszírozzanak?
Miért etetett hullákat az oroszokkal és az ukránokkal (holodomor)?
bigyula 2025. 12. 17. 07:51
Előzmény: #77713  Dehogynincs
"Az elfoglalt területek növelése (akár Ukrajna teljes kapitulációjáig) az oroszok célja"
.
Így van. Ezt Putyin is írásba adta korábban, amikor arra hivatkozott, hogy ősi orosz föld Ukrajna területe. Aki ezt vitatja, az Putyin érvelését vitatja.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 12. 17. 07:49
Előzmény: #77707  Murdoch
Véresre koptatod a billentyűzetedet azért, hogy nem a területek növelése a cél.
Ezzel szemben az orosz birodalom elfogalta a Krímet, a Donbasz egy részét és olyan területekre is igényt tart, amelyeket el sem foglalt.
A véresre koptatás ellenszere az, hogy nem feltétlenül sokszor kell sületlenséget írni, hanem helyette inkább valós érveket.
Az elfoglalt területek növelése (akár Ukrajna teljes kapitulációjáig) az oroszok célja.
Az orosz ideológiák papíron jól mutatnak. Nem vagyok túlságosan járatos a fasizmus ideológiájában, de a fasizmusért is sokan rajongtak és vélhetően az is jobban mutatott papíron mint a gyakorlatban.
Egyébként a demokrácia is ilyen, de hibái ellenére sincs nála jobb.
Shortelek 2025. 12. 17. 07:26
Előzmény: #77709  bigyula
A világ jobban járna trampli és putyler nélkûl, persze van még más is, de azok még csak ugatnak egyelõre.
Shortelek 2025. 12. 17. 07:24
Előzmény: #77703  Placi82
"Én amondó vagyok. 
Ruszkikat békén kell hagyni. "
Sôt, egyenesen önként mondjanak le màs országok a szuverenitásukrol, ha a terrorista putylernek kedve szottyan terjrszkedni, gondolom te is tárt karokkal várnád a ruszkit mint orbánék csak ne kelljen háborúzni. Muszka II VH.  amerikai segítséggel tudták átvészelni, a németeknek rengeteg ellenségük volt már, egyébként simán beverték volna a vruszkit, ha a musxkát nem támogatná kína, é. korea már letérdelt volna, ennyitvavte erôs muszkádról, nem ajánkanám nekik, hovy belekössenek az EU- ba meft rohadtul pórul járnának. Kevesebb ruszki propaganda olvasáat ajánlanék.
GrizzlyG
GrizzlyG 2025. 12. 17. 07:11
Előzmény: #77697  FeherTibi
Ez nem sodródás... Ez a narratíva, az uszító propaganda előre meg volt írva. 
Az európai beszélő fejek, mind csak bábuk a sakktáblán. Forgatókönyv szerint történik minden. 
bigyula 2025. 12. 17. 07:03
"Az elnök felszólította Venezuelát arra is, hogy adja át az Egyesült Államoknak azokat az olajkészleteket, földterületeket és egyéb vagyontárgyakat, amelyeket állítása szerint korábban "elloptak" Amerikától."
.
Na, csak kiderül, hogy trumpli és putyin megállapodtak: Venezuela az USA-é, Ukrajna meg az oroszoké.
tom122 2025. 12. 17. 00:16
Előzmény: #77695  Dehogynincs
Nem , az oroszok és ukránok nem háború pártiak,ők egymással harcolnak,azok a háború pártiak akik kivülről támogatják,hogy ez a háború minél tovább tartson.
Murdoch 2025. 12. 16. 22:46
Előzmény: #77700  Dehogynincs
Na és? Háborúk/konfliktusok vannak a fél világban, ettől még Izrael nem foglalja el a Közel-Keletet, az USA latin-amerikát és így tovább. Mindenki helyezkedik, mondjuk nálad véresre koptathatja a klaviatúrát az ember, hogy mi volt az oroszok tekintetében a kiváltó ok. Hát nem a területek növelése, az van nekik bőven. Mindegy, majd 5-10 év múlva megírják a valós okokat. Ja, és rossz hírem van a putyini mondás alapja ez:
"Aki húszévesen nem kommunista, annak nincs szíve, aki harmincévesen kommunista, annak nincs esze." 
És elvileg nem más mondta, mint a Nobel-díjas G.B. Shaw, aki erősen rajongott az akkori orosz ideológiákért. Valahol megértem, most lassan a fél világ termőföldjei, nyersanyagai maroknyi kézben lesznek, lásd Ukrajna, na ennek sem lesz jó vége.
Placi82 2025. 12. 16. 22:37
Felhomalyositasnak vége. Akinek van esze, utána néz és elgondolkodik, és reménykedik  a legjobbakban, hogy minden rendbe lesz, de  azért inkább. tartsa  szárazon a puskaport.
Készítsetek veszforgatokonyvet milyen globális  esemenynel, mit csinálnátok. Főleg a családosok.
A többi meg úgyis menthetetlen, csak nyelik a moslékot amit eléjük öntenek mint a kismalacok. De a malacok végső  sorsa nekem nem tetszik. 
Joccakat uraim. 
FeherTibi 2025. 12. 16. 22:36
Előzmény: #77704  Placi82
Nem lesz pénze az EU-nak Oroszország ellen támadnia. Esetleg ostobán megpróbálkozik, kap 1-2 rakétát, és leáll. Nem a mostani háború, hanem a pár évvel későbbi esetleges összeurópai vezethetne el a 3. világháborúhoz, de addigra Oroszország is megerősödik, és erős szövetségesek lehetnek mögötte. Európa egyedül lehet, és talán támadni se mer. Az is kérdés, hogy Oroszországnak mennyi és milyen szövetségese lesz pár év mulva.
Placi82 2025. 12. 16. 22:29
Előzmény: #77702  FeherTibi
Akkor nyisd ki a szemed. Trump kifelé megy az atlanti szovetsegbol.
Túl drága világ csendorenek lenni, a petro dollár rendszer már elveszett. Vegleg!!! 
Innentől ezért már  csak a költség van a világ csendorsegel!! Lóvé, és haszon nincs. 
Csak szólok.
Ezért röhögök a propagandistakon. Gazdasag és geopolitikai összefüggések látása nem igen megy. Ergo  szívás a jelenlegi szitu. Felejtsd el USA vedernyot. 
Placi82 2025. 12. 16. 22:24
Előzmény: #77700  Dehogynincs
Én amondó vagyok. 
Ruszkikat békén kell hagyni. Nem kell rancigalni a bajszukat. 
2000 óta teljhatalmu elnök Putyin, egy atomhatalom. Te nem untad volna meg a kozmopolitia  liberálisok által finanszírozott  színes forradalmakat, a határai menti országokban?? 
Dehogynem. 
De egyiket csinálták a másik után. Soroljam?? 
Na, akkor hagyjuk. 
Történelmileg az oroszokat minnel jobban ütik, annál jobban edződnek mint az acél. Aki  ezt nem érti és tudja, az h.lye történelemből. 
Sztalingrad ostromanal a saját hullaikat is megettek, de kitartottak. Mondj meg egy népet az EU ban aki erre képes lenne. Egyedül az Ukrán nép. Ők olyan kemények mint az Oroszok. Az EU meg egy szivárvány zászlós szépelgők gyülekezete 
Biztos, hogy EU gyozne? 
Én nem hiszem.......
FeherTibi 2025. 12. 16. 22:16
Előzmény: #77701  Placi82
Ezt a háborút talán nem viszik el addig, hogy kitörjön a 3. világháború.
Trumpnak lesz annyi lélekjelenléte, hogy az utolsó pillanatban megállitsa a folyamatot. Igy is bármikor keresztbe tud tenni Európának. Illetve bármikor lebombázza Európa megadott részeit, de reméljük erre nem kerül sor. Trump nem fogja hagyni, hogy Európa megtámadja Oroszországot
Placi82 2025. 12. 16. 22:08
Előzmény: #77697  FeherTibi
Akkor ne nézz utána hogy már a harmadvonalbeli Zuckerberg Kauai szigeten mit épített, Thiel és különböző Fund menedzserek, bankaroktol meg Új - Zelandon atombiztos luxus bunkekeket...  Titoktartas mellett.... Khmmm. Így fel van túrva Auckland tág  környéke mint valami vakondturas, a föld alatt. 
És miért harmadvonalbeli ék mondtam ezeket??? mert oda már lejut az első vonalbekiektol a hírek. 
Ha nem hiszed járj utána. 
Én utána jártam, utána néztem, sose lesz annyi pénzem, hogy értelmes  atombunkert csináljak.....
Ugyhogy, ez van. 
Na drukkoojatok hogy odaadja idióta, befenyitett Belgium a Ruszkik vagyonát az Ukranoknak hogy abból lojjek majd Oroszokat. Finom lesz, meg ami utána jön az is, hogy b. sszák meg. 
Na nezhetsz utána ezeknek is... 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek