Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Argordon péntek, 20:43
Előzmény: #77397  keeper
Annyi hazugsagot osszehordtal ebben, nem is tudom mindet vegigvenni. Honnan szeded ezeket a suletlensegeket, 
hol lesz az iden 3% gdp novekedes az oroszoknal? Jo ha 0.9-re behazudjak majd.
Hol epul mar a Sziberia ereje 2? Meg meg sem egyeztek rola, nemhogy epitenek.
keeper péntek, 19:55
Előzmény: #77381  Istvan78

Állítólag volt valami ukrán ellentámadás arrafelé, visszafoglalták a b@dit a város szélen, utána Z lerohant és szelfizett egyet vele, mielőtt jött volna a légicsapás. GYŐZELEM! De az is lehet, hogy az egész csak AI generated, náluk már semmit sem lehet tudni a Pokrovszk fake fail után.
Én mi a  helyzet Myrnohrad-dal? Ja bocs, csak 2 nap múlva fogják megadni magukat, kicsit előreszaladtam. :)
keeper péntek, 19:49
Előzmény: #77360  Istvan78
Bocs, de én nem mondom évek óta, mert csak most jöttem...régen(2022-23) az oroszokat úgy elkenték az ukránok egy ellentámadással, hogy majdnem az egész DB-ból kiszorultak, illetve Hersont is elvesztették, ez így igaz, de ma már más a helyzet, szerintem neked is illene ezt elismeri, de bánom is én, 6hónap-1 év múlva úgyis egyértelmű lesz a helyzet.
 "Ja, látszik ez az átgyaloglás a 3 év alatti 1-2% területfoglalásból... "
Mint írtam, a jelen helyzetről beszélek, nem a 3 évvel ezelőttiről, ahogy régen a finnek ellen is elt@knyolt a vörös hadsereg(iszonyat veszteségeket szenvedtek), de a végén azért belejöttek, most is ez van.
"Már nem a hagyományos tüzérségen múlik elsősorban a haladás, hanem a drónoktól. Az ukrán gyengeségekkel foglalkozol csak, de az orosz oldal gyengeségeivel nem, ez nem látszik objektív elemzésnek."
Szerintem világosan leírtam a problémát(vagy helyzetet) a korábbi kommentben  a drónokkal kapcsolatban, ha nem tudod feldolgozni az nem az én problémám.
Várom továbbá az orosz hadsereg (jelenlegi) gyengeségeiről szóló értekezésedet, mert arról még mindig nincs semmi, pedig tényleg leírhatnád mire gondolsz, hogy nagy semmin kívül másról is lehessen vitázni.
keeper péntek, 19:35
Előzmény: #77378  Istvan78

Tehát katonailag nulla érvet tudtál felsorakoztatni.
Azért az vedd figyelembe, hogy a II.VH idején totális háború volt, teljes hadigazdasággal, teljesen más katonai és politikai körülmények között,  jelenleg az oroszok csak a gazdasági erejük ~7%-át fordítják a háborúra és 3% GDP növekedést produkálnak még így is.
Emellett Ukrajna már régen csődben van, a lakosok fele külföldön ~1.3 millió hallott(Ukrajna által is megerősítve) jelentős mennyiségű sebesült, energiaszektor infrastruktúra lenullázva, a gazdaság és az ipar romokban, de igen tuti frankón nyerésre állnak.
Nem mellesleg 2014 és 2022 között a donbasszi régiót egy erődrendszerré alakították át, úgyh kissé lassan ment az oroszoknak az előrehaladás (még a szovjet időkből is voltak a városok alatt erődrendszerek szóval összetett volt a probléma), ráadásul a NATO és az európai országok pénzzel fegyverrel, hírszerzési információkkal látják el Ukrajnát, tehát az oroszok nem csak Ukrajnával háborúznak, hanem közvetetten az egész Nyugattal. Az, hogy az oroszok még nem lőttek le egy AWACS gépet sem, csak az ő türelmükön múlt, ami rohamosan fogy.
Hidd el az a kihasított 10% 1 éven belül igencsak meg fog növekedni.
Az oligarcháknak meg lett üzenve, már 2014-ben, hogy ne fektessenek be Nyugaton, mert nem biztonságos , nem fogadták meg a tanácsot, meg is szívták, ez van. Az, hogy az oligarcháknak nem tetszik, hogy a bevételük x%-kal csökken, nem tudom, hogy milyen hatással van a háború menetére, de konvergálhat a nullához.
A katonák zsoldja nyilván gond, de legalább kifizetik, nem úgy, mint ukrán testvéreik, akik még az elesett katonák után is felveszik a zsoldot, mert nem viszik fel őket az elhunytak listájára vagy épp MIA státuszba kerülnek, így a rokonoknak nem kell kifizetni a járadékot. De emiatt sem kell aggódnod, ha az oroszok nem tudnának fizetni, akkor majd Kína kifizeti helyettük azt a kis aprópénzt, sőt küld még pár millió katonát is grátisz.
Az olaj és gáz exporton sem nem kell aggódni, épül már a szibéria ereje 2, illetve Pakisztánba és Indiába is vezeték lesz, úgyh meg lesz oldva. Ha mégis nagy baj lenne vele, te leszel az első, aki megtudja a tankolásnál és a boltokban.
smallinv péntek, 18:26
Előzmény: #77392  SBob
Várjál, jön hamarosan a fórum jogásza és ír rá egy Btk.-t.
Robben péntek, 18:25
Előzmény: #77348  Istvan78
semmennyit sem utaltam az oroszoknak ÉS nem is fogok, tudod miért?
mert nem vagyok szláv és semmi közöm két szláv nép háborújához! semleges vagyok és az is maradok!
ti viszont itt sajnáltatjátok az ukr felet és vádoljátok az oroszokat pedig elfelejtitek, hogy orosz fél nem akart háborút, hanem 21 őszén legalább hatszor kért tárgyalást Biden papiéktól hogy vegyék figyelembe a biztonsági igényeit és NE lépjék át az általa meghatározott vörös vonalat, mert nem fog mindent eltűrni.
de szándékosan nem tárgyaltak vele mert várták, hogy legyen csak háború azaz támadjon!
megtette - majd jött 22 nyarán az isztambuli rtárgyalás ahol békésen lezárhatták volna sokkal kevesebb ember és területi veszteséggel a az ügyet az ukránok, de hazaáruló vezetőjük, Z elnök  -engedve a brit nyomásnak - elutasította az orosz békejobbot!
ezek a szikár tények! O Viktor is, mi is előre megmondtuk, ukr fél ezt a háborút NEM nyerheti meg, de nem hittétek el és támogatjátok őket..
és msot oda jutott ukr fél, hogy az összeomlás szélén áll, tehát:
illene küldned gyorsan a pénzutalásaidat a kedves ukr puszihaverjaidnak, mert nagy bajban vannak!, ennyi
és szégyellhetitek magatokat, hogy mégsem utaltok nekik semmit! szégyen a köbön!
smallinv péntek, 18:24
Előzmény: #77389  Istvan78

Jelentgetni is ostoba szokás...
:))
Robben péntek, 18:15
Előzmény: #77346  Istvan78
"Az oroszok ideológiája az, hogy szembenállnak a Nyugattal, a "nyugati fertővel", így az EU-val is szembenállnak, hibrid háborút folytatnak ellenük, bomlasztják az EU-t, ahol tudják"    -- már megintlátszik, hogy nem tudod összefüggésükben elemezni a történéseket, tehát: az orosz fél ma már valóban bekeményített az EU-val szemben, DE ez csak 2014 óta van így! Hát xx-szer leírtuk, hogy nem az orosz fél kerítette be magát Nato-támaszpontokkal lopakodva az elmúlt évtizedekben, hanem kedves nyugati barátaid tették ezt a Nato mögé bújva! orosz fél megunta hogy hülyére vették, és szívatták ukr puszipajtásaid az orosz kisebbséget (a mygarral is ezt teszik a mai napig is), és kénytelen volt odacsapni három éve! azóta valóban egy adok-kapok megy, de ezt az egészet nem ororsz fél kezdte hanem az imádott nyugatod, amikor 2014-től kezdve lopkadodva felfegyverezte a bábkormánya révén Ukrajnát!
"A "brüsszeli bürokratáknak" nincs hatalmuk, hiába akar Leye akármit, ha a tagállamok miniszterelnökei, főleg a nagy államoké mást akarnak."
megint kiderült, hogy mennyire naív és manipulált a gondolkodásod, és mennyire nem érted épp a lényeget: hiszen pont csak a bürokratáknak van hatalmuk, úgy, hogy a 27 tagállamelnök és kormányfői közül legalább 20-22 tehát a döntő többség, régen le van kötelezve és a háttérből zsarolva van, és vagy kilóra meg van véve azon lobbicsoport bábjaként, amely Biden papit is mozgatta! konkrét példa erre, amint Biden papi Scholz jelenlétében egy sajtótájon beígéret hogy "véget fogunk vetni az északi áramlat 2-nek", amire Scholcz pusziaverod annyit sem mondott hogy "hoppá" - pedig német nemzeti érdek volt, hogy az a gázvezeték működjön és elodázza a német ipar  hanyatlását - azért meg se mukkant Scholz, mert ő is egy épp olyan ócska kis német hazaáruló (és az utódja Balck Rockból jött Merz is az), aki nem a német nemzeti érdeket, hanem az amerikai háttérhatalom és fegyverlobbi érdekeit képviselve vezette Németországot, picinyem!
SBob péntek, 17:49
a sértegetést pedig ebben az esetben is te kezdted. Persze lehet, hogy ezt te nem érzékeled, de tény, hogy egy veled ellentétes véleményre - ami ráadásul nem is vélemény volt, hanem egy chstGPT-től idézett állítás, amit betettem az általad írottak cáfolataként - azt írtad, hogy valami .RU oldalon olvastam. Ez a másik lenézése. Nem bánnám, ha tudnék oroszul, de sajnos nem. Ez olyan mintha én egy írásodat azzal intézném el, hogy azt biztosan egy DK-s fórumon hallottad. Érted, hogy miről írok? 
SBob péntek, 17:34
Előzmény: #77390  SBob
neked biztosan elég annyi magyarázatként, hogy a chatGPT is csupán "orosz propaganda". Éppen ezen dolgok miatt gondolom rólad azt, amit írta. Elnézést, ha megbántottam volna az érzékeny lelkedet. De nem gondolom, hogy érzékeny lenne a lelked, mivel mást, neked nem tetsző véleménye miatt rendre becsmérelsz.
SBob péntek, 17:31
véleményem szerint nem az én érvem fogyott el, hanem a tied lett cáfolva. A chatGPT pedig biztosan annyira ostoba, hogy csupán orosz adatokból dolgozik :) .
Istvan78 péntek, 17:23
Előzmény: #77386  SBob
Remélem, tiltanak. Tudom, ha nagy a frusztráció, ha elfogynak az érvek, mindig jön a személyeskedés. Én nem mondom rád, hogy ostoba vagy, de azt igen, oroszbarát vagy és nagyban félretájékozott, egyoldalú.
SBob péntek, 17:22
Előzmény: #77387  Istvan78
értem István...
Istvan78 péntek, 17:19
Előzmény: #77384  SBob
Az orosz tartalékokról az oroszok írhatnak legtöbbet, mégpedig hazugságot leginkább. A ChatGPT pedig beemeli az "elemzésébe" az oroszok dezinformációit.
SBob péntek, 17:09
Előzmény: #77382  Istvan78
azért, mert te magad ostoba ember vagy, nem mindenki más is az.
Argordon péntek, 17:09
Előzmény: #77376  Placi82
Na ebbol a hszedbol is az jon le, hogy mentalisan nalad vmi nagyon nincs rendben. Folyton dicsoited magad, mintha ezzel akarnad kompenzalni azt amit valojaban tudat alatt te is tudsz. Fingod nincs a dolgok valosagos allasarol. Nezz ra a 10eves RUB/USD chartra.
https://www.xe.com/currencycharts/?from=RUB&to=USD&view=10Y
Valojaban a rubel most elegge felulertekelt az elozo evekhez kepest, ez is azt okozza hogy az otthon elkoltheto, exportbol szarmazo rubelbevetelek marhara lecsokkentek, a haborus koltsegek pedig egyre nonek. Ures a kassza. Nem veletlen hogy a ruszki adminisztraciobol volt aki mar pedzegette hogy min. 20-30%-os rubelleertekelesre lenne szukseg. Mindennel probalkoznak hogy valahogy viz felett maradjanak meg egy ideig. Sok sikert a zsenialis otletedhez, tegyed minden penzed rubelbe! :)
SBob péntek, 17:08
Előzmény: #77382  Istvan78
ezt a chatGPT írta. Én csak idéztem. Te is be tudod írni, ha akarod. ( "orosz államadósság" és jött a válasz )
SBob péntek, 17:06
Előzmény: #77378  Istvan78
"Fő Adatok:
  • Államadósság (GDP arányában): Körülbelül 19-20% (2023-2024 becslés).
  • Külső Államadósság: ~290-293 milliárd dollár (2024 közepén). 
Trendek:
  • Csökkenő Külső Adósság: A külső adósság 18 éves mélypontra esett, a magánszektor és a kormány is csökkentette dollár- és eurókitettségét.
  • Növekvő Belső Adósság: A költségvetési hiány és a kiadások (pl. a háború) miatt a belső adósság (rubelben denominált) növekszik.
  • Olajbevételek Főszerepe: A magas energiárak jelentősen hozzájárultak a külső adósság csökkentéséhez. 
Összességében Oroszország elmozdul a nyugati devizáktól, és bár a belső adósság nő, a gazdaság stabilitását a GDP-hez viszonyított alacsony teljes adósság és a csökkenő devizakitettség jelzi. "
Istvan78 péntek, 17:06
Előzmény: #77380  SBob
Hiteles linkkel meg tudod támasztani ezt vagy higgyük el neked, amit valami .RU szájton olvastál?
Istvan78 péntek, 17:04
Előzmény: #77377  keeper
Kupjanszknál mi a helyzet a "független" forrásaid szerint?

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek