Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2025. 05. 11. 07:48
Törölt hozzászólás
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 05. 11. 07:42
Előzmény: #70978  tom122
Azt a tűzszünetet fitymálod, amit tavaly Orbán még szorgalmazott. #70976
tom122 2025. 05. 11. 07:31
Mondjuk egy tűzszünetnek szerintem sincsen semmi értelme,Zelenszkij arra használná,hogy még jobban felfegyverezze Ukrajnát,ha meg belemegy abba,hogy ne kapjon fegyvereket a fegyverszünet alatt ,akkor az oroszok jutnának előnyhöz, mert ott meg dübörögne a fegyvergyártás. Sokkal több értelme lenne, ha felállítanának tárgyaló küldöttséget és elkezdnének végre egymással tárgyalni a békekötés feltételeiről. Mert ez az idióta üzengetés egymásnak nem fog békét hozni.Mindenesetre Zelenszkijnek nincsen sok ideje,csak idő kérdése, hogy mikor jön nyugaton egy szélsőjobbos irányváltás,úgy mint Romániában.Az idő, egyértelműén az oroszoknak dolgozik.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 05. 11. 07:04
Előzmény: #70975  Istvan78
Placi82-őt lehet ekézni, de nekem semmi bajom nincs a "ha jól tudom" kezdetű gondolatkmenetekkel.
Egy csomó dolgot eleve nem tudunk és nem is tudhatunk jól, de ha bizonyítani tudjuk, hogy hamis, akkor bizonyíthatjuk, ám ha hamis, akkor még mindig jöhet utána igaz következtetés.
(Példa. Ha jól tudom, a Heisenberg-féle határozatlansági reláció igaz és emiatt a kvantummechanikában nem tudhatjuk egyszerre az elemi részecskék helyét és impulzusát. Ennek ellenére a kvantummechanika akkor is izgalmas, ha nem izgat föl mindenkit. )
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 05. 11. 06:54
Itt az oroszbarátok azt a tűzszünetet fitymálják, amit tavaly Orbán még szorgalmazott.
https://www.facebook.com/reel/558992073450727
Hogy most mit akar Orbán azon túl, hogy egyszerre nyalja Putyin és Trump fenekét, azt nem tudom.
Istvan78 2025. 05. 11. 00:15
Előzmény: #70969  Placi82
"Ha jól tudom..? "
Ha nem tudsz valamit biztosan, miért építesz rá következtetéseket? Én meg, ha jól tudom, csak területátadás van tiltva.
Istvan78 2025. 05. 11. 00:11
Előzmény: #70962  Murdoch
Azért akar tűzszünetet, mert folytatni akarja a háborút? Ha magatokra maradtok, egyre nagyobb hazugságokkal és hülyeségekkel szórakoztatjátok egymást.
Törölt felhasználó 2025. 05. 10. 23:22
Törölt hozzászólás
the_outsider 2025. 05. 10. 21:59

Azért valahogyan az is jellemző, hogy diktatúrákban, vagy azok felé utazó társadalmakban a primitív, suttyó, de akár nevezhetjük tahónak is, megnyilatkozások is a kormány fő propagandájához tartoznak (:ismérv!).      
Lásd nálunk például Kocsis Máté vagy Menczer Tamás primitívsége, akiket páros lábbal rúgnának ki egy normális kormányban. Nálunk pedig ők a kormány legfőbb szócsövei.                
"Obszcén szavakkal utasította el Európa béketerveit Dmitrij Medvegyev, ..."         

https://www.portfolio.hu/global/20250510/olyan-velemenyt-mondott-a-tuzszuneti-javaslatrol-oroszorszag-eros-embere-amit-senki-nem-fog-megkoszonni-760243
Murdoch 2025. 05. 10. 21:52
Előzmény: #70970  Placi82
Hát pont ezaz. A franciák-angolok 'fél órája' még szárazföldi haderő miatt lobbiztak, hogy lenyomják az oroszokat, de most meg legyen tűzszünet. Oké, ki veszi be... Szóval akkor bukó van, próbálnak meglógni az ügyből... Nem fog menni, előbb kellett volna gondolkodni.
Placi82 2025. 05. 10. 21:45
Előzmény: #70968  vigkrisz
London, Párizs,  Varso, Kanada, etc se állítja le a fegyver és penzszallítasokat...szerintem 
De azért legyen fegyverszunet mig feltöltik az Ukrán raktarakat??? 
Hat erre kivancsi leszek, hogy ki az a balek aki ebbe így belemegy.... 
Lehet... Van rá minimális esély, de elég  kevés. 
Placi82 2025. 05. 10. 21:41
Előzmény: #70967  vigkrisz
Nem győzöm elege hangsúlyozni írásbeli beketerv kellene.. Az Oroszok deklaraltak már mit akarnak. Akkor jöjjön most már 3 év múlva egy ukrán  beketerv, és kezdodjek az alku.....
Az nem. Fog menni könyörgöm, hogy 4 oblatot agjak fel és Krimet is.... Értem hogy ez a mainstream propaganda, de attól a rogvalosag most nem ez... 
Továbbá tiltva van jogilag per pillanat az Oroszokkal bekerol tárgyalni, mert a HAZAÁRULÁS minősített esete Ukrajnában.. Ha jól tudom..? 
Akkor minek is így a tuzszunet??? Addig menjen a 10 milliárd euró és a fegyverszallitmanyok... 
Hát ebből nem lesz béketárgyalás. Mint mondtam a Compiegnei fegyverszunet egyezmény tanulmányozás, visszamenőleg a pun háborús fegyverszunetek ig... 
Hogy is voltak azok..... 
vigkrisz 2025. 05. 10. 21:32

Trump leállítja a fegyverszállításokat - LOL, az orkszopperek megint bánatosak lesznek
"A New York Times amerikai kongresszusi forrásra hivatkozva arról számol be, hogy az USA engedélyezte 125 nagy hatótávolságú tüzérségi rakéta (MAS II, M142 HIMARS stb.) és 100 Patriot elfogó rakéták átszállítását Németországból Ukrajnába."
vigkrisz 2025. 05. 10. 21:24
Előzmény: #70950  vigkrisz
Murdoch 2025. 05. 10. 21:20
Előzmény: #70964  the_outsider
"A BBC Orosz Szolgálata", oké lol :):):) Miközben az oroszok 6-8-10x-es tüzérségi fölényben vannak. Hihető... 
Placi82 2025. 05. 10. 21:09
Előzmény: #70950  vigkrisz
Adtam egy mínuszt pedig nem szoktam. Bocsi... Egy kis történelmi kitekintes. Mi a a fegyverszunet. És mi az értelme és jelentősége. Nézzük az első világháborút lezaro Compiegne-i fegyverszünet et amit a híres vasúti kocsiban írták alá.
Ott a Németek elfogadtak tulajdonképpen mindent amit a Franciák és az Angolok  szovetsegesek követeltek. A németeknek a Rajna vonalatol 30 kmre vissza kellett vonulni, demarkacios terület lett. További  területeket kellett átadni,  amik ráadásul echte német területek voltak, kártérítést kellett fizetni a győztesnek, és azonnali hatállyal át kellett adnia effektive minden fegyverzezez és leszerelni a hadsereget... . Aztán ide citalhatom a második VH végén bekovetkezo fegyverszünetet is. De kb visszamehetunk a Pun-Római fegyverszunetekig és  haborokig. 
A jellemzoje, hogy van egy győztes fél és egy vesztes fél.... Ennek van árnyalatai amikor nem olyan szinten alazázák a másik felét mint anno  a szovetsegesek a Németeket, vannak "lightosabb" fegyverszunetek is. Először a béke alapjait kellene lefektetni... 
4 megyevel, oblastal, státuszaval mi legyen, Krímel mi legyen? 
Mi lesz a szankciókkal és a 300 Mrd lenyult orosz devizatartalekkal? , van e egyáltalán esély a az Ukrán fél részéről bekerol tárgyalni,? hisz pont a Z és a nép partja által uralt parlament hozta az a törvényt amit talán az alkotmányba is beemeltek, tehát elég erős egy dolog, hogy aki az Oroszokkal és Putyinnal tárgyal az hazaárulo...!!!!!!!!!!! 
Kapishe? Tetszenek emlékezni??? Én így emlékszem, hogy ez Z utasítása!!!!
Ergo mostazért legyen 30 napos fegyverszunet, hogy London és Parizs, és a neoliberális tőkés  urak rendezzék sorsaikat és további gyors milliardokkal és megtobb fegyverrel támogassák az Ukránokat 30 nap alatt?? 
Hát ha mindentől függetlenül felülről nézzük akkor ez nem túl jó üzlet az Oroszoknak.... 
Olvastam, hogy a az Oroszok a vagy komoly ukrán  békét tervet, vagy legalább. 30 nap alatti tuzszunet alatt tilos legyen a fegyverszallitas az ukránoknak. 
De hát pont  ez a cél.... Azaz, hogy 
Rendezzék a elegedetlenkedo  ukrán népet, megerősítések Z poziciojat, fegyverszallitast felpogesssek, aztán 30 nap múlva felallnak tárgyaló asztaltól , vagy amikor a" London City utasítja őket a felallasra hogy példaul   " alkotmányukban tiltva van a akár 1cm2 ukrán föld átadása," "
és kezdődik minden elolrol..... 
Szoval érdemes lenne mondjuk legalább az első és második Világháború  tűzszünet alapjait, és diktatumait atolvasni, hogy tisztában legyünk azzal mikor, van tuzszunet. 
Senki se köt hosszabb tuzszunet  azért hogy az ellenfelet a proxy  szövetségesei a nagytokesei meg további  10 milliárd eurokkal és megtobb  fegyverrel támogassák és újra erőre kapjanak.  Ugye ez azért megvan? 
Azért felülről racionálisan nézve elég nonszensz és eletszerutlenul abszurd  amit mondtok. 
Tudod mit nem kellet volna például a zaporizsnyei atometomuvet lőni, meg szerencse hogy jó vastag betonacel kupola vedte a a reaktor blokkokat és még sorolhatnam, hogy mi volt felesleges volt ebben a háborúban, akár az azt megelozo előzményeket... 
De maradjunk annyiban hogy a Compigene fegyverszunettol  Pun haborokig való fegyverszunetek tanulmányozást Nektek.!!! Értelmezni az alapokat. 
Ez az egész egy marketing fogás hogy EU népet, mely már unja banánt, további áldozatokra sarkalljak.  És Trump féle is mutassak hogy látod látod...... 
De azért altlátni ezt a szitut egy bizonyos IQ felett. 
Jó lenne ha ez komoly lenne, mármint a béke törekvés, de én inkább azt látom, hogy zavar van az" erőben ", és csak azt a célt szolgálja szerintem hogy idot nyerjenek , és Z-t és  csapatat és elitjet, feltuningopva pénzzel paripaval és posztoval, újult erővel neki esni  az oroszoknak, és a háborúnak...... 
És valószínű ezt tudják az amcsik, oroszok, Kínaiak, Indiaiak, és az Izraeliek, etc...Hisz komoly országoknak komoly hírszerzési is van..... 
A mainstream mediamunkatarsak meg au átlag prolikat, akarom mondani egyszerű polgarokat, mivel etetik az már  más tészta.... 😉

the_outsider 2025. 05. 10. 21:07

Ja, itt még nem volt. Az öreg és hazug trottyos lázálmát és álmai megvalósításának 2022-es elindítását igazán megünnepelheti a sok háborút támogató náci. putyin apátoktól szeretettel.     

https://www.portfolio.hu/global/20250505/rekordmagasra-rugott-az-orosz-hadsereg-haborus-vesztesege-758849
Törölt felhasználó 2025. 05. 10. 21:02
Törölt hozzászólás
Murdoch 2025. 05. 10. 20:59
Előzmény: #70961  Zedisdead
Bármit csinál a tag, a feje felett a kard, neki az a cél, hogy a végtelenségig menjen a balhé, szvsz.
Zedisdead 2025. 05. 10. 20:54
Előzmény: #70956  GrizzlyG
Miről beszél ez a fasz, nem azért küld halálba havi 30 ezret a jobbágyait, hogy visszajöjjön a KKK? 
Krim, Kubán, Kurszk, mindig ukrán volt és lesz! Ha minden második ukrán férfi meghal akkor is. 
Szálasi elszégyelné magát mellette, ekkora nemzetmentő még ő sem volt.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek