értem, az hogy a niggerek felgyújtották fél amerikát, meg most a Teslák elleni terrorizmus, meg a Trump elleni két merénylet, az lófasz. mindet szlávaukrajnizós agymosott zombik csinálják.
Én nem tudok róla, hogy Bidenék ilyen erőszakosan akarták volna külföldön terjeszteni az akármilyen ideológiájukat. Ez erőszakos viselkedés, a sokadik módja Trumpék erőszakoskodásának, agressziójának.
És akkor mi van, hát nem értem. Trump véget akar vetni az abnormalitásnak, nem muszáj mögé beállni. Csak akkor ne köss üzletet az amerikai kormánnyal. Nem kell túlaggódni, az usában is fél perc alatt átgondolták egyesek a dolgot. https://m.hvg.hu/elet/20250206_donald-trump-google-sokszinusegi-program-torles Eddig a demokraták terjesztették a hamis ideologiákat világszerte, most visszaleng az inga, nincs itt látnivaló.
Te tényleg nem érted. Én nem akarok lecserélni semmit. Csak annyit mondtam, hogy ha például elektromos autókból lesz egyre több, akkor az nem egyszerű plusz energiaforrásként jelenik meg, hanem akkor kevesebb olajra, gázra van szükség, mert kevesebb benzibbel, diesellel menő kocsi lesz. Amúgy a hőerőművek pont azt teszik, gázból vagy olajból állítanak elő elektromos áramot. Ha meg visszajönnek az atomerőművek például, akkor gázból, olajból annyival is kevesebb kell. Ha még mindig nem érted, nem tudok rajtad segíteni.
Te a szénhidrogéneket akarod lecserélni áramra. Csakhogy a szénhidrogének energiaforrások, míg az áram nem. Azt valamiből elő kell állítani. Méghozzá a többszörösét, mint amit eddig használtunk. Atomenergia leállítva, szénhidrogének legnagyobb és legolcsóbb forrása papíron leállítva (Kína köszöni szépen). Haderőfejlesztés beindul óriás hitelből. Mit ajánlasz az EKB-nak? Tanácstalanok. :)
Amiket leírtál mindegyikhez marha sok áram kell. Nemcsak a lakosságnak, de a vállalatoknak különösen. Az AI mindenütt lesz, nemcsak az USA-ban. Dermesztő mennyiségű energia kellene, de nincs. Itt tévednek nagyot akik máshogy hiszik.
Ez még továbbra is marad ugyanaz, más országok belügyeibe beavatkozás, ez egy zsarolás. Ha Biden csinált volna ilyet, a magadfajta teljesen ki lenne kadava.
Nem beszéltem a német gazdaságról általában, csak azokról a dolgokról, amiket P. említett és rámutattam az állításai hülyeségeire. Nem állítottam "kerek-perec", hogy nincs az EU-ban az AI miatt elektromos áram fogyasztás, hanem csak annyit, hogy az AI működést kiszolgáló szerverek leginkább az USÁban vannak. Miért nem csodálkozom, hogy sose érted meg pontosan, amiket olvasol!
Akiknek nem megy az értő olvasás: "A követségi levelet olyan cégek kapták meg, amelyeknek van szerződésük amerikai állami szervekkel, és erre hivatkozva kérik tőlük azt, hogy ne tartsanak fenn olyan programokat, amelyek az amerikai diszkriminációellenes törvényekbe ütköznek." Ha nem tetszik, mondják fel a szerződéseket, hajrá, sok sikert.
És pl. a német gazdaságot meg majd akksikról működteted? Az is megvan, hogy a németek leállították az atomerőműveket és a francia atomerőművek által termelt áramot veszik? Egyébként, mert ugye kerekperec nálad az eu-ban nincs AI: https://www.ecb.europa.eu/press/economic-bulletin/focus/2025/html/ecb.ebbox202502_03~8eba688e29.en.html És itt jönnek képbe a kritikus ásványok is, mondjuk nikkel a francia gyarmati területekről ugyebár.
Ha elektromos autó, akkor nem kell benzin, meg gázolaj. Ha elektromos fűtés, akkor nem kell gázfűtés. Az AI-nál a szerverek, adatbázisok működéséhez kell sok áram, azok meg leginkább az USÁban vannak.
OROSZ-UKRÁN háború