Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Shortelek 2025. 03. 11. 10:16
Előzmény: törölt hozzászólás
Az ukrán katona nem Z  - ért harcol hanem a hazájáért, tudom ezt nektek nehéz megértenetek.
Törölt felhasználó 2025. 03. 11. 08:54
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2025. 03. 11. 08:50
Törölt hozzászólás
Ingarian
Ingarian 2025. 03. 11. 04:50
Előzmény: #68408  Placi82
Nem vagyok liberális, csak annyira, amennyi egy normál demokráciában szerintem teljesen szükséges és normális. Jobboldali értékrendet vallok, persze nem azt a kifacsarodott trumpista orbánista, putyinista vonalat. Idáig jutottunk ebből nagy balhé lesz ebben biztos vagyok. Moszkva-Washington tengely és a "szabad Amerika" ül és néz. Nincs tapasztalatuk az Orbán féle autokratákkal. Egyébként arról a hazugságról írtam, hogy nem volt ukrán nép. Viszont ha egy egész halvány rálátásotok lenne a XVIII. század előtti történelemre, (nagy részeteknek nincs amint látszik) tudhatnátok, hogy a nemzet fogalma nem nagyon létezett a középkorban és az újkor nagy részében. Senki le sem sz@ta ki milyen nép.
the_outsider 2025. 03. 11. 01:28
Előzmény: #68415  Murdoch

Csak a fórumról fogsz távozni, vagy a multiverzum egy másik univerzumába transzportálod át a materiális konfigurációdat?   
Hiányozni fogsz, de talán valóban így lesz mindegyikőnknek a legjobb
Murdoch 2025. 03. 10. 21:19
Előzmény: #68414  bigyula
Mert Z. idióta volt? Ez nálatok a demokrácia? Oké, eddig is tudtam, de ebből az orwelli őrületből én mondjuk nem kérek.
bigyula 2025. 03. 10. 20:56
Előzmény: #68413  Murdoch
Szerintem ezt trumplinak fogják megköszönni az ukránok.
Murdoch 2025. 03. 10. 20:48
Előzmény: #68343  Murdoch
https://kyivindependent.com/ukraine-considers-kursk-withdrawal-amid-fears-of-encirclement-of-10-000-troops-telegraph-reports/
"A source in President Volodymyr Zelensky's office told Time that operations in the Kursk region have been most affected by the recent halt in intelligence sharing from the United States."
Megérte hepciáskodni, pár tízezer ukrán katona biztos elesett a semmiért.
HPeter76
HPeter76 2025. 03. 10. 18:40
Előzmény: #68408  Placi82
Vegyes népség ragsorba, nem tudom ma ez mennyire realizálódik,Tudod mindég a tudás alpú társadalom az első, kicsi voltam kulákozták nagyapámékat, irány a tanácsháza,helyre tették őket szegényeket verték a 28 kh földért,na meg a vítézi rangért. 1. világháború szakaszvezető, volt ítt is elég felhajtás,én meg azt se tudtam milyen szó az a kulák(mi mögé bújnak,bocs hivalkodnak.
HPeter76
HPeter76 2025. 03. 10. 18:27
Előzmény: #68410  HPeter76
googléztam JÁTÉKNAK VÉGE. Euba a nagy csókolózás vezetők körébe,az sem tart örökké. :::)))
HPeter76
HPeter76 2025. 03. 10. 18:23
Előzmény: #68409  Messzersmitt
Persze JÁRJONAK 5* Magyarokat ne hagyná ott hasztalanul.
Messzersmitt 2025. 03. 10. 18:21
Előzmény: #68329  Istvan78

Nem, ez valóság.
Zselé nem fogta fel, vagy nem akarta felfogni, hogy egy atomhatalommal nem lehet packázni, még akkor sem ha a deep state US mögötte áll, EU-s megvett ügyintézőkkel együtt.
Most Trump (orosz KGB ügynök, természetesen), megértette ezt lassan vele - game over...
Mindenki jobban jár, ha befejeződik a háború, de legjobban az ukránok!
Placi82 2025. 03. 10. 18:07
Előzmény: #68398  Ingarian
Kozakokat bírom. Olvastam is róluk vagy 30 éve. Szabad nép volt. Kb olyanok mint anno a Hajduk. Na de azért a Hajdusagot se nevezném nemzetnek. Amúgy meg zsoldert, hol a tatárok, hol törökök, hol pedig a Magyarok ellen is harcoltak, de a svédek ellen és a svédek mellett is talán.? És hol az Oroszok, hol a litvanok, hol a Lengyelek fogadták fel őket, ezust rubelert, vagy aranytallerért. Akiket felsoroltal pont kb Hajdu katonák hőskorában akik anno  Bocskai idején éltek. Még az analogia is ugyan az, sőt  idokorszak is stimmel.. Szóval ez így igen kevés alap az érvelesedhez. Hisz a hajdusagra nem alapozzuk a Magyar nemzeteti ontudatot, és létet.
Kozakok  szabad általában Don vidékre megszokott Ukrán Rutén, Orosz! Lengyel és egyéb szláv népek, kik szabadon éltek ott es vezetőt választották Szó szerint választották. Hettmant? . .( Amúgy sokan Lengyelországból menekültek.) Mint a szabad hajduk szabad parasztok(jobbagyok) kik katonadkodtak.. 
Haza nem mehettek a Kozakok,(volt orosz ukrán, lengyel jobbágyok) mert a foldesur kancsukaval várta volna őket, és az bizony halálos kivégzés mód. 
Aztán orosz cari hadero kiemelt és relatíve szabad harci  egysége lett. 
Jó harcosok, azaz "vad kozakok" 
Sokszor fellazadtak a Car ellen, de megbekeltek mindig és a  Romanovok leghusegesebb katonai lettek.!!!!!!!!!? Például ha kozakok közé vágtad volna a Romanovokat aljas módon kommunista  kivegzojet Jakov Jurovszkijt, akkor darabokra tépik. 
Először is azért tépik darabokra  mert kivégezte az Orosz  cari csaladot, másodsorban mert a kozakok nem szivleltek a zsidókat.  Mondjuk az  Oroszok se nagyon. Ezért utasították ki az akkori cari Orosz birodalom. legnyugatibb végébe, a mostani Nyugat Ukrajnába az orosz zsidókat tömegével.. . .... 
Szóval, a ha a hősi kozakokat akik tényleg bátor hősi katonák voltak akarod a liberális tudatodba  beilleszteni, kicsit nehéz lesz. Mert antiszemitak voltak picit. 
Sőt amikor Bandera, aki tényleg szerette volna a az Ukrán hőskent a nemzeti tudatot és létet megteremteni, ő se volt éppen "neoliberális barát" hogy finoman fogalmazzak.😉 
Szóval óvatosan, avval, mit próbálsz történelmileg kihozni ....mert komoly antiszemitizmusba utkozol, ami nem eppen illik vagy illeszkedett bele abba amit ki akarsz liberális érdekek mentén kihozzni... 
Főleg ebben a témában, Ukrán vonalon... 
Szóval keress másik történelmi  vonalat. 
Az én történelmi tudasom próbára teheted, mert én nem Wikipédiazok se chatGpzek, hanem fejből mondom, mert olyat mondok, és tudok amik ezekben a mesterséges inteligenciakban amit használtok stikában, ((hogy villogjanak itt sokan a fórumon,))se tud, és nincsenek bennne ezek az adatok. . És mégis  nekem van igazam😉. 
HPeter76
HPeter76 2025. 03. 10. 17:56
Előzmény: #68405  HPeter76
Trumpi szőke ezt már közölte, kellene az olcsó olaj Putyintól- (Olcsó olaj=több kocsikat tudnak eladni,csak egy péda)
 -Úgy veszed nem rossz ez a gondolkodás.Sőt amit vesz az Oroszoktól tovább adja, nevezem más rászoruló országnak (na nem lehúzza Őket, dupla üzlet.  -Sajnos nálunk meg az Árréseket nem tudják mederbe rakni!!
 Sokan semmiből is meggazdagodnak.
 KINÁLATOT MEGTÖBBSZÖRÖZI(OLYAN TARTALÉK FELHALMAZÁS!! Trumpi Elmélet. Nagyapáméknak kocsma,bolt -> hu földön futóvá tették Őket!!!!!!!!!!!!!!!!4
HPeter76
HPeter76 2025. 03. 10. 17:38
Előzmény: #68403  Shortelek
nem nagyon értek ehhez,nincs ott rokonom,igaz van ítt közel hozám azonos kvalításu magyar Ukrán,hozta a családját, mutatta milyen jó állnak, bementem hozzá. ja nem kinált meg semmivel. ::)))) Zelikét nem kedveli.
 Volt a munkahelyemen is magyar Ukrán,balos haverjaim kikezdték, irigyelték,mért hozta át a ott letöltött éveket,Bocs mért ismerik el a más országban letöltött munkaviszonyát. -nézd már mondom,piszkálják Ő meg tűri..  Ennyit tudok Ukrajniából..Mikor volt ez 20 éve De megsem kérdezték(magyar kollegái) ott tényleg nagy a kilátástalanság!!!???? Áhh mi sem vagyuk még a rokonainkkal,magyar a magyarral sem olyan nagyon KITARTÓK!! Tudom én kevesen vallák be maguknak.Hej hej  pedig Összetartásnak nincs párja,sőt jövedelmezőbb (Akár Eus képviseleti színten,na aztán ott a legjobban(Ellenzék még ott is lejáratja O,V. nem is akárhogyan!! Eus Nagy Vezetőink (Wéber szakálas,Ursula kedves hölgy,hu ezt az országot legkönnyebb megosztani,hiszen ítt előttünk szembe mennek egymással!! Többi ország nézi bolondok ezek!! Ítt járatják le egymást!!! -Hallgatni arany,mondja/tartja a közmondás. Mert ez felesleges szvsz visszaköszön az magától is,ha nem teljesít jó OBI. O.V. 2026-ban.(választás) 
HPeter76
HPeter76 2025. 03. 10. 17:12
Előzmény: #68403  Shortelek
áhh sokat lelkizek, Isten megáldjon BENETEKET. Jó lett az Otikám 3140 db nem nagyon kötök már, még szerencse Brókerbotránynak 2015 nem estem áldozatul egy Szabolcsi srác volt a Brókerem Hungáriánál
 fektettem be (Át tettem a Otp alosztályhoz CSÁNYI PAPÁHOZ.) 
 Na megjegyzem már reggel jó gyerek horda a kaját, napi menűt,mondom neki Te,hogy észrevételezed a 
 kitöltő lapokat,ha O.V. kiküldi: Hu én magunkért harcolok,nem a migránsokért,stb.  De még fogom megkérdezni sokaktól(vanak nekem Óhh balos barátaim is..)Ő Tőlük kérdeztem mik azok az Ukránok: Határvidéknek nevezték régen úgy,úgy sok nemzetíség,na nagyon kicsiszolódtak. Dehát Zeliki becsapot közéjük,Ukrán mindenbe az első. Többi meg le van sza@@@va ((nem beszélve házaikra ki vigyázz rá,erről is hallgatnak,marad a állami aparátusé.áhh ""tisztogatás"" folyik ott,marhára nem tetszik nekik aki nem Ukrán eredetű)) 
 NAGYON KÖSZÖNÖM MEGISMERTÉL. ölellek. kézfogás. SZERVUSZ.néha van kedvem írni.
HPeter76
HPeter76 2025. 03. 10. 16:50
Előzmény: #68401  tokos.
Hát én nem tudom,hogy tud aludni az Elon Musk (nem lennék a helyébe az biztos,akkor Ő se nézi az embereket semmibe,már az Usa népe mondjuk kívétel.Műholdat beajálani,Őt is rávettek,rászeddték rendesen Bájdenék (farc se tudja szerződés,hogy lett beállítva) Minap
 még lelkismeretfurdalás érzet. Folyon a pénzcsap,de rá.ránk nézve ne legyen terhelő Űzlet az emberiség ellen MI EZ!!!!!!!!!!!!!!  Mentse magát amedig lehet.
Shortelek 2025. 03. 10. 16:43
Előzmény: #68402  HPeter76
Albikám értesz te ehhez?
HPeter76
HPeter76 2025. 03. 10. 16:41
ne kötekedjetek nem olvasok utánatok,az lesz. Aztán mi az hogy Usa csábító ajánlatai TEGYE (Ő nem jött volna senki,de senki nem foglalkozott volna ezzel,magasan lesz.sz.rták volna-> LEGKÖZELEBB NEM HÁBORÚZNAK,KÖVETKEZMÉNYEIKET HÁBORÚKAT VISELŐ ORSZÁGAK KELL VISELNI &LEVONNI A KÖVETKEZMÉNYEKET, MOST MI VAN SENKIT NEM ÉRDEKEL MACRON FÉLE BÉKEFENNTARTÁS, NEM IS TUDOM RENGETEG ORSZÁG KATONÁIT IMPORTÁLNAK UKIKHOZ,KATONÁKAT. KI FIZETI!!?????? FIZETI???? -Na háborús feleknek kellene!!!! 2-t egyenlő részben (nem volt múszáj harolni.({add oda a területet,amit követelnek tőled,mosom kezeim})ott levő oroszok többi nemzetíségüeknek agy esélyt (Zelinncki méltóságos Úr. "Ki fizeti a révészt" (révész átkelést kezelő) Mondhatom továbbjutásnak is! EBBE AZTÁN MINDEN BENNE VAN*  ""meg agresszor, meg hódító háború,no meg SZABADSÁGHARC"" -közbe megy a csicskáztatás,úgy hazafikat,mint beválogatott EMBEREKET""" Megérte ez vacak területeket védeni,ide vagy oda kerülnek, Mit védtek ezek az Ukik: Tele van az ország jó előre Usa Demokraták,Eus libsik által felvásárolt területekkel.  Zelike mögött azok bújnak meg(ne félj azok nem hurolkodtak el) Sőt a most megválasztott Kancellár Fidrik Merz Atomfegyveről tárgyal Franciákkal.  Kölségvetés lazítása,ja ez megbukott^^ Jelzem ez a Fidrik M. igen nagy tulajdonosi körrel bír az ukiknál. Sololhatnák még több oligarchákat!!! Még béke sincs, meg már kérik Tőlünk a lóvét, előre hitelbe.
tokos. 2025. 03. 10. 16:11
Előzmény: #68392  Lou70
Gyanítom, hogy a tankok elmennek szinte finomító nélkül is. Akár egy könnyebb nyersolajjal, vagy kondenzátummal egyenesen a tartályba töltve. Feltételezem legalábbis, hogy háborús helyzetre tervezték, nem 100-as, krakkolt, izomerizált, alkilált, kénmentesített, stb. motorbenzin kell beléjük. De persze tévedhetek is. Régebben az orosz traktorok is elpöfögtek mindennel. Nagy üzlet volt ez egyeseknek.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek