Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 09. 18:48
A Zelenszkij-rejtély, avagy vogon elégia
https://parameter.sk/1214570/a-zelenszkij-rejtely-avagy-vogon-elegia/
"a nyugati világnak, ahogy eddig ismertük és ahogy sokáig becsültük, vége. A politikai hőmérsékletet és nyomást egy olyan eseménysor fokozta forrpontig, amely tele van várakozásokat meghazudtoló s elsőre megmagyarázhatatlan epizódokkal.
...
A botrányoknak általában van pozitív hozadékuk, most sem maradt el. Ahogy a 2022-es invázió (nagyon későn, de mégiscsak) ráébresztette Nyugat-Európát, hogy elboldogul az orosz fosszilis energiahordozók nélkül – a gazdasági bajai más miatt vannak –, úgy most végre, nagyon későn, nyolcvan, de legalább harmincöt év után mégiscsak ráébredt arra, hogy nem számíthat az USA-védőernyőre, és katonailag meg kell állnia saját lábán.
Ami a konkrét ügyet illeti, a nyugati szövetségi rendszer Egyesült Államok nélküli része teljes egyetértésben kiállt Zelenszkij mellett, akivel Washingtonban méltatlanul elbántak, noha igaza volt. ...
Összefoglalva: ennyi józan észnek és várakozásoknak ellentmondó fordulat, ilyen sűrűségben nem felel meg annak, amit az emberi s ezen belül a politikusi viselkedés szabályairól tudunk, még akkor sem, ha Trump láthatóan le akar zárni egy korszakot a globális politikában.
Az eseményekről sok mindenkinek jutottak eszébe történelmi párhuzamok, nekem is München meg a Molotov-Ribbentrop paktum. De ugyanígy gondolhatnék 1914-re is, amikor különféle birodalmak rosszul mérték föl erejüket, és még nagyobbak akartak lenni, a világ tengere felforrt, majd tömérdek szenvedés után az öt indító birodalomból háromnak befellegzett.
tom122 2025. 03. 09. 18:47
Előzmény: #68232  Dehogynincs
Azért Ukrajna nem annyira kicsi és a lakossága sem annyira kevés,2022 ben még egyezkedett volna Z de szóltak neki,hogy ne tegye,a nyugat segít, folytassa a háborút.Persze ,gondolom Putyin túl sokat akart szokása szerint  ,így nem igazán volt vonzó az orosz ajánlat.Ha pár évvel korábban rohanja le Ukrajnát,amikor még nem fegyverezte fel a nyugat,akkor valószínűleg sima ügy lett volna.De szerintem az utolsó pillanatig bízott Putyin abban,hogy megegyik a nyugattal ,Ukrajnával kapcsolatban,és csak azután hozta meg a végső döntést,miután kiderült,hogy a nyugat nem akar egyezkedni vele.
HPeter76
HPeter76 2025. 03. 09. 18:44
Előzmény: #68230  Dehogynincs
Én nem szeretem a "kétszínű" embereket. Általánoságba prsze,hogy békét mondasz(de hiszen ezzel közel se azonos, nevezem polítikai nézet) no meg én nem minősítettelek..hol mondtak már ilyet se, egyik se másik
LETESZIK A FEGYVERT Eusok mem szégyellik csókolgatni egymást,mérhetetlen háborús kiadásokra.
 -Mit gondolsz megtartják Örökre a fegyvereket(hát persze hogy nem, céljaikatat neked feltárják!! Óvakodjunk egymás becsmérlésétől. Majd akkor essél hanyat hazánkba a  véleménynyújtó,adó képviselet betölti szerepét.  röv. ennyi.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 09. 18:40
Előzmény: #68234  Phylaxa
Megkérlek, hogy írd le, mit vontam kétségbe és mit tisztáztunk!
Phylaxa 2025. 03. 09. 18:39
Előzmény: #68231  ronaldinyo
Még nem hallottam róla, hogy súlytalanságban hogy működik a szaporodás, ezért inkább azt gyanítom, hogy a csősz is csak széttárja a kezeit és sóhajt egyet. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 09. 18:37
Váratlanul visszavonulót fújt Elon Musk
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20250309/varatlanul-visszavonulot-fujt-elon-musk-746471
Elon Musk határozottan kijelentette, hogy a Starlink szolgáltatást soha nem kapcsolnák ki Ukrajnában, függetlenül az esetleges nézeteltérésektől. Korábban éppen ezt pedzegette.
"Soha nem tennénk ilyet, és nem használnánk zsarolási eszközként"
_________ zsarol _________
Továbbra is zsarolja az oroszokat azzal, hogy hírszerzési támogatást ad Ukrajnának.
Lehet, hogy Trumpnak van terve a 24 órán belüli békére, de lassan már a beiktatása utáni második hónap is letelik.
Phylaxa 2025. 03. 09. 18:34
Előzmény: #68227  Dehogynincs
Nyugi, létezel. Van véleményed. Ez a lényeg. AZ, hogy nem tudod befolyásolni a dolgokat, hát vagyunk így páran. Ennyit tehetünk, hogy leírjuk, aztán a nagyfiúk majd eldöntik.
Phylaxa 2025. 03. 09. 18:32
Előzmény: #68227  Dehogynincs
"Hogyan szeretném leállítani az oroszokat?
Már többször írtam, hogy csak az erő nyelvén értenek és megszegik azokat a szerződéseket, amiket aláírnak."

Akkor viszont pontosan neked szólt amit írtam. Miért vontad kétségbe? Végre tisztáztuk.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 09. 18:30
Előzmény: #68228  tom122
A nukleáris fegyverek arra jók, hogy elvegyék a kedvedet (elrettenj) az atomháborútól.
Igazából a hagyományos fegyverek is erre jók, de az oroszok hozzászoktak ahhoz, hogy a kisebb népek tisztelik a túlerőt, a hagyományos fegyverek túlerejét.
2022-ben elszámították magukat.
ronaldinyo
ronaldinyo 2025. 03. 09. 18:29
akkor van vége a háborunak ha mindenki letenné a fegyvert,de nem fogja ezért folytatodnak örökké a háboruk.de mégsem fognak-mert közben szól a csősz és mindenkit elzavar innen a földről kár erőlködni-már késő bánat ebgondolat az emberiség nem tanul.és ezért el is bukott.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 09. 18:26
Előzmény: #68226  Phylaxa
Hagyd! Joga van azt hinni, hogy tolom a háborút.
Hihet a lapos Földben is. A butaság nem büntetendő.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 09. 18:23
Előzmény: #68223  tom122
tom122 #68216
"Vagyis USA úgy dobott le egy atombombát egy másik országra,hogy az az USA-t ténylegesen nem is támadta,vagyis magát az országot."
Csak most jössz az okkal, de az hamis állítás, hogy Japán nem támadta meg az usá-t.
Perl Harbor idején még nem készült el az atombomba.
A kapitulációt viszont hasonlóan látjuk, akár helyesen látjuk, akár nem.
tom122 2025. 03. 09. 18:21
Előzmény: #68218  Dehogynincs
Jó,de egy atomháború nem arról szólna, hogy megúszod teljes mértékben,hanem,hogy megsemmisíted az ellenfeleidet.És gondolom vannak olyan atom fegyverek is amelyek kisebb hatósugárú körben okoznak csak szennyezést és az elrettentés elsősorban a cél és nem a megsemmisítés.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 09. 18:16
Előzmény: #68222  Phylaxa
Hogyan szeretném leállítani az oroszokat?
Már többször írtam, hogy csak az erő nyelvén értenek és megszegik azokat a szerződéseket, amiket aláírnak.
A háború előtt Svédországot és Finnországot sem akarták az oroszok a nato-ban, most mégis mindkettő ott van.
Ukrajnát anélkül támadták meg az oroszok, hogy az ukránok rátámadtak volna Oroszországra.
Én semmiképpen nem akarom jutalmazni az oroszokat sem a Krím annektálásáért, sem pedig azért, hogy területeket hasítottak ki Ukrajnából.
Igazából nem sokat számít, mit gondolok az egészről, sőt az sem, hogy egyáltalán létezem-e.
Phylaxa 2025. 03. 09. 18:10
Előzmény: #68224  HPeter76
Péter!

Akkor már nem jönne semmi. Teljesen máson gondolkodnának a túlélők, amíg egyáltalán tudnának gondolkodni. De csak azt képzeld el, hogy eltűnnének a méhek.... inkább ne is gondolj bele!
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 09. 18:08
Előzmény: #68221  bigyula
Így van. A leolvadás előtt volt gőzrobbanás és termikus robbanás.
HPeter76
HPeter76 2025. 03. 09. 18:00
Előzmény: #68222  Phylaxa
Na csak akkor jönnének a SZIGORÍTÁSOK ARZENÁLJA,HA ILYEN "DEHOGYIS" FÉLÉK HÁBORÚ MELLÉ ÁLLNÁNAK. TI AKARTÁTOK.. ROSSZ MÉG BELEGONDOLNI IS. Persze külföldi édeket mindég többre tartoták
 saját hazájuktól.
tom122 2025. 03. 09. 17:59
Előzmény: #68220  bigyula
Jó, hogy tudod,hogy ki olvasott több történelem könyvet el ,kettönk közül:))
Én, minden esetre nem tudom :)
De mivel  Pearl Harborra hivatkoztál az atombomba bevetésével kapcsolatban,igy azért van egy sejtésem.
Az én szerény történelmi ismereteim szerint,azonben,nem a fenti volt az ok,hanem az,hogy a japánok nem akarták elfogadni a feltétel nélküli kapitulációt,na meg az amcsik jelezni akarták a szoivjeteknek,hogy ki is a fönök,nem mellesleg nem kevés pénzbe került a bomba előállítása, így igazolni akarták annak szükségszerűséget.
Persze lehet,hogy szimplán csak az utóbbi volt a fő motívum azok számára akik a végső döntést meghozták.Minden esetre nem volt katonailag indokolt a bevetése.
Annyi előnye volt a történetnek,hogy kialakult egy hidegháborús patt helyzet a Szovjetunió és az USA között,ahol az atombomba elsősorban elrettentést szolgált.
Jelenleg már annyi országnak van atombombája, hogy már csak idő kérdése, és lehet rendelni a Temurol is :) Kicsi lessz,oco lessz és persze nem fog működni :)
Phylaxa 2025. 03. 09. 17:32
Előzmény: #68212  Dehogynincs
Legutóbb? Egyszer vetettek be és azóta sem. Egyébként a hidrogén bomba vinne mindent, de gyorsan abbahagyták hálistennek. Bírom, amikor az atomfegyverről értekeznek az emberek. Nincs mit beszélni róla. Azzal van vége mindennek. Képzeld el magad (én már megtettem), amint nem pusztulsz el azonnal, hanem egy kis ideig túl éled. Mit érezhetnénk? Biztosan nem azt, ahogy addig láttuk a világot.

Nézd én nem tudom, hogy hogyan szeretnéd leállítani az oroszokat, én csak annyit mondtam, hogy ha valaki megtámadja őket ők hetente írják, hogy védekezni fognak. Ugyanúgy, mint a háború előtt állandóan mondták, hogy nem akarják Ukrajnát a NATO-ban. Akkor sem érdekelt senkit, most sem érdekel senkit. No az egy kicsit nagyobbat fog szólni, akkor már nem fogunk itt írogatni. Ne történjen meg!

Én nem tudom, hogy te egyáltalán mit gondolsz erről az egészről, számomra tehát nem derült ki, nem konkrét véleményedre reagáltam, mert az nincs. Ne vedd magadra, azért is írtam, ha erre gondolsz, akkor nekem ez a véleményem, ha nem, akkor is. :)
bigyula 2025. 03. 09. 17:21
Előzmény: #68218  Dehogynincs
Csernobilban nem történt atomrobbanás.
.
Reaktor leolvadás volt az USA-ban is.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek