Szerintem Japán még háborúzott. Kínában szinte biztos, de valószínűleg másfelé. Nem lett volna béke, ha nem győzik le. Egyes katonák még 30 évvel később is tartották a frontot ott, qjol elfelejtettek szolni nekik, hogy vége.
Szerintem Japán még háborúzott. Kínában szinte biztos, de valószínűleg másfelé. Nem lett volna béke, ha nem győzik le. Egyes katonák még 30 évvel később is tartották a frontot ott, qjol elfelejtettek szolni nekik, hogy vége.
Még egy gondolat. Az nem biztos, hogy mindenkinek sikerül megérteni a párhuzamot. A világ tele van barmokkal. Beülnek részegen a kocsikba, mennek eszetlenül, és még lehetne sorolni. Te vezetsz egy buszt, mögötted egy csomó utassal, akikért felelős vagy. Kanyar, záróvonal, és a saját sávodban megjeleni előtted egy kamion. Nincs joga ott lenni, megsértette a szabályokat, az a sáv a “tiéd”. Mit teszel? Nekimész frontálisan, vagy megpróbálod elkerülni, vagy legalábbis minimalizálni a veszteséget valamilyen módon? Senki nem tagadja, hogy Putyin egy barom. Azt sem, hogy abban a sávban van, ahol semmi keresnivalója sincs. Egy másik kérdés, hogy mit tett Zelenszkij, hogy minimalizálja a veszteséget? Mit várhatunk egy embertől, aki annyi kompromisszmra sem képes, hogy felhúzzon egy öltönyt, ha erre a tárgyalópartnerei megkérik? Nem vagyok Trump nagy híve, de valószínűleg nem véletlen, hogy Trump azt teszi, amit, amíg Zelenszkijnek lesz fegyvere semmi sem lesz drága neki, milliók veszhetnek oda. Trump üzletember, megnézi mibe tesznek pénzt, mi jön belőle vissza. És nyilván ebben benne van, hogy Musk a ritkaföldfémekben érdekelt, nem a fegyverekben.
Nincs kezed? https://hvg.hu/vilag/20080306_ukrajna_nato "Nyugat-barát Viktor Juscsenko államfő és Julija Timosenko kormányfő aláírta Ukrajna csatlakozási kérelmét a NATO "tagsági cselekvési tervéhez"."
Jó és miért kellett volna partra szállni Japánban 1945-ben? Semmi sem indokolta Japán területének az elfoglalását ,megszállását. Ezt szerintem csak utólag találták ki indoknak,elvégre mégsem mondhatták azt,hogy qva sok pénzbe került a bomba előállítása, ezért kellett használni na meg azt sem hogy a haver Szovjetuniónak akartak üzenni, mondjuk ez utóbbi is szerintem csak utólag jött indoknak.
"Lehet, hogy Trumpnak van terve a 24 órán belüli békére, de lassan már a beiktatása utáni második hónap is letelik." Mondjuk a háborúpártiak, beleértve a Biden adminisztrációt és az EU-t, a három év alatt csak egy gigantikus eszkalációt hoztak össze, recesszóba döntve a gazdaságokat. Meg kirobbantották a háborút. Azt hiszem sokan, főleg az ukránok, hálásak lehetnek Trumpnak, hogy MÁR itt tart a történet, de ugye még ezt is foggal-körömmel próbálják gátolni a globalisták. Musknak meg köze nincs a hírszerzéshez, az már rég lekapcsolva, de mindegy.
Hasonlóan érdemes lenne kiszámolni, hány ukrán életet ér meg két megye. Megkérdezni közben azokat is, akiknek a gyerekének, vagy az apjának kifordították a belét a fronton.
Megszegte a szerződéseket? A budapesti memorandumot, amit az usa nem is ratifikált? És hogy Ukrajna semlegességet vállalt? De az gondolom szintén dühít, hogy az usa is megszegett pár ilyet és őket is le akarod nyomni erővel, ja nem.
Nekem még azt tanították, hogy kiszámolták, mennyi áldozatot jelentene egy partraszállás, és mennyit egy atombomba. A második egy nagyságrenddel kevesebb volt. A tanárom egyébként azt mondta annak idején hogy a másodikra már nem volt szükség, az az oroszoknak szólt. Ebben nem vagyok teljesen biztos, mivel Japán sem azonnal dobta be a törölközőt Hirosima után.
Másik lehetőség győzelem""" hu ez nagyon,nagyon SOKBA KERÜLT,ENNYIT BEÁLDOZNI!!!!AZZAL IS SZÍVNÁK. Tanúljunk meg hosszútávon gondolkodni. Azonnali nagy siker olyan NINCS. -ÁLDOZATOKAT,TÖBB TÖBB KIADÁSOKAT EREDMÉNYEZ** HÁBORÚ NEM JÁTÉK.
Konkrétan arra gondoltam,hogy az atombomba ledobásakor nem volt az USA területe közvetlen támadás alatt.Perl Harbor 1941 az atombomba ledobása meg 1945.Az atombomba ledobásával nem USA területeket védett Amerika.Az orosz területek viszont jelenleg közvetlen támadás alatt vannak és nem csak az ukránok által hanem a nyugat is aktívan részt vesz abban, segítve az ukránokat.
Az első mondatoddal egyetértek. 2022-ben Putyin megindította a háborút. Lehetett volna békésen kapitulálni, de ehelyett Z. belevitte Ukrajnát a "háborús védekezésbe". Itt sokan és sokszor elszámították magukat. A történelem ilyen. Nem lehet visszatekerni az időt. A trianoni békediktátum is ilyen volt. Az 1848-as szabadságharctól vagy a 1867-es kiegyezéstől kezdve tehettünk volna magyar szempontból jobb ajánlatot. Évtizedeink voltak rá.
Azt írtad, hogy az erő nyelvén gondolod a megoldást. Én nem. Sőt, racionálisnak gondolom az oroszokat, tehát tárgyalóképesnek. Addig fogják folytatni az "ukrán státusz rendezését", amíg mások az erő nyelvén akarják megoldani a problémát.
OROSZ-UKRÁN háború