Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 09. 13:37
Előzmény: #68194  Warior
A vörös hadsereg az ndk-t is megszállta.
Bizonyára azért voltak ott évtizedekig, mert nem kellett nekik.
Sokat éltem megszállt országban és a szovjetektől és a szovjetekről csak jó dolgot hallottam. (hivatalosan)
Az már az én hibám, hogy a tetteikre is figyeltem.
Pédául Csehszlovákia megszállása 1968-ban.
Azt csak később tudtam meg, hogy nem csak az ndk-ba és Csehszlovákiába telepítettek atomfegyvereket, hanem hozzánk is.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 09. 13:28
Előzmény: #68174  Warior
Megtaláltam más név alatt is
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10236765623427415&set=a.10204718373506196&type=3
Olyan linket adj meg, ahol maga Putyin mondta!
Mi abban a meglepő. hogy a neten bárki bármit beírhat úgy, hogy egy politikus szájába adja?
Ezt szándékosan vagy akarattal tekinted tiszta forrásnak?
Sehmet
Sehmet 2025. 03. 09. 13:21
„Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban Ruszin-Szendi azt az álláspontot képviseli, hogy bár Oroszország az agresszor, a Nyugat politikája is hozzájárult a konfliktushoz, mert Moszkva nem érezte magát biztonságban.   
Egy tavaly novemberi interjúban Ruszin-Szendi azt mondta, hogy Oroszország szempontjából a biztonság egy pufferzónával lenne garantált, de a Nyugat egyre közelebb ment Oroszországhoz. Szerinte nem biztos, hogy rossz ötlet lett volna Oroszországot is bevenni a NATO-ba.  
Ugyanebben az interjúban azt is mondta, hogy Putyin nem akarja megtámadni Európát, és a Biden-adminisztráció az oka annak, hogy Ukrajna vezetése nem egyezett meg az oroszokkal, mert az amerikaiak ezt kérték az ukránoktól.   
Ruszin-Szendi szerint Zelenszkij ukrán elnöknek nem érdeke a béke, mert ha most béke lesz, az ukrán emberek felelősségre vonják majd a veszteségekért. Szerinte Oroszországnak nem érdeke Ukrajna megsemmisítése, hanem az, hogy Ukrajna ne legyen NATO tagja, és Kijevben oroszbarát vezetés legyen.   Ruszin-Szendi szerint a megoldás az lenne, hogy „álljon meg az öldöklés”, ezzel az Orbán-kormány álláspontját osztja.”
.
https://www.okoshir.hu/2025/02/15/ruszin-szendi-romulusz-a-tisza-part-kongresszusan-palyafutas-es-szakertoi-szerep/
Murdoch 2025. 03. 09. 13:13
Előzmény: #68191  Phylaxa
Állj. Az a kérdés, hogy egy védelmi szervezet miért bombázott, vagy szállt meg és osztott fel úgy ahogy egy szuverén országot. Jugoszlávia orosz érdekszféra volt, tuti nem ujjongtak neki az oroszok és a yenkiknek is óvatosnak kellett lennie.
https://m.mult-kor.hu/20131007_aggodott_a_cia_a_delszlav_haboru_idejen_moszkva_miatt
Másrészt valahogy úgy érzem hogy a világ szinte összes problémája PONT az ex szovjet érdekszférára esnek, Ukrajna, Grúznia, Moldova, stb. Érteném a 95-ös délszláv etnikai történetet is, ha előtte egy évvel a több százezres, milliós ruandai népirtásra meg nem tojt volna ezerrel a nyugat.
Az EU viselkedése meg eléggé összetett. Anno belinkeltem, hogy Zé az angolokkal is ledealezte ám az ukrán nyersanyagokat, a franciáknak is kellene. Csak a németek meg a franciák éppen csatáznak a háttérben, hogy ki legyen a kontinens góréja. Sose lesz itt valódi egység. 
Megjegyzem te magad írsz a nato terjeszkedésről, hát pont ez a baja az oroszoknak, hogy miért is, mert nem ez volt a deal anno. Azt is belinkeltem. Csak a yenkik szeretnek olyan dolgokra hivatkozni pölö, hogy ők a szovjetekkel állapodtak meg, nem az oroszokkal, így mea culpa, így jártatok. 
Warior 2025. 03. 09. 13:10
Az ukránok 80%-a támogatja Zelenszkijt, és készek a győzelemig harcolni, a maradék 20% pedig Ukrajnában él.
Warior 2025. 03. 09. 12:45
Előzmény: #68181  Dehogynincs
Teljesen mindegy,hogy ki írta. Normálisan gondolkodó ember megérti a lényegét. 
Igazából miért is kellene az oroszoknak németország.Még Lengyelországot megértem. 
Csak hát ugye míg Europa ezt a baromságot kantálja, addig Kallas Oroszország felosztásáról és nyersanyagainak elosztásáról hadovál.Most akkor ki akar megtámadni kit? 
NYugat ezt beismeri és közli,semmi új a nap alatt.Oroszoktól hallottál ilyet? 
Európa vezetése, bohócok gyülekezete.
Fegyverkeznek!!! amiből ha lesz valami 10-15 év Tudod hol lesz addigra Európa népessége, ha így haladnak ezen az úton? Gondolom ezt nem kell elmondani.Európának vége! 
Csak hát mint mindig a történelemben,kik fognak rendet teremteni Európában? NA kik? 
Oroszok és USA . 
Murdoch 2025. 03. 09. 12:34
Előzmény: #68190  Feherlo
Persze lehet a levegőbe kamuzni is. Globális orosz dezinformáció, miközben a mainstream média, a milliárdos felhasználószámú közösségi oldalak nyugati kézben vannak? Gyermekded mese, hát erről beszélt Vance Münchenben. No de szerencse a tech cégek átálltak, még egy darabig azért erőlködhettek míg borítja Trump nap mint nap az asztalotokat.
Phylaxa 2025. 03. 09. 12:34
Előzmény: #68190  Feherlo
Tudod hogyan lehet védekezni a dezinformáció ellen? Igazságokat kellene közölni a valóságról és nem marketingelni a "mi eltávolodunk a gonosztól" ideológiát, megpecsételni mindenkit, aki a valóságról mer beszélni. Talán ezzel kellene kezdeni és nem megosztani a tömegeket, hogy "utánunk" a vízözön.
Phylaxa 2025. 03. 09. 12:27
Előzmény: #68189  Murdoch
Szerintem az az oroszok tudtával történt. Semmiképpen nem hasonlítanám ahhoz, hogy a NATO nekimenne az oroszoknak vagy fordítva. Ha megnézed a kontinens valamikori orosz édekeltségeit, akkor a legtöbbjük helyzete már "tiszta", sőt nagy részük már a NATO tagja. Ez az ukrán "helyzet" a kivétel és ebben már az oroszok katonailag is benne vannak. "Nem adják" oda úgy, ahogy volt.

AZ EU-t megértem abból a szempontból, hogy marketinggel és ijesztget, miszerint az oroszok megtámadják őket. Állati nagy hitelt kell majd felvenni rendszeresen, ha a GDP-ket szinten akarják tartani a világgal való kereskedelem ilyen mértékű csökkentése révén. De az, hogy katonailag megtámadják Oroszországot, ahhoz katona is kellene, ami nyilván nem lesz. Az pedig, hogy ők majd elkezdik lőni az oroszokat orosz területen, egyértelműen a "nukleáris rendezés" felé tolja majd a hülyeséget, ami nyilván megszűnik majd, ha kihal mindenki.
Feherlo 2025. 03. 09. 12:21
Előzmény: #68165  Murdoch
Ezek a kotelezo tenyek
Persze lehet hinni abban, hogy az oroszok szuksegszeruen magasabb rendu cuvilizacio es emiatt emberfeletti dolgora kepesek, csak ez nem igaz, amit az is bizonyit, hogy Putyin az Europabol szarmazo euro csilliardokbol nem az orosz nep fejlodeset oldotta meg, hanem ellovoldozi az ukran sztyeppen
Az orosz dezinformacios halozatok nem vicc, hanem korunk legnagyobb globalis fenyegetese, a hatekonysagat pedig ez a forum is bizonyitja, ahol az oroszok altal az elmult evszazadikban rendszeresen megnyomoritott magyarsag tagjai azt probaljak bizonygatni, hogy az oroszok mekkora jo fejek
Murdoch 2025. 03. 09. 12:07
Előzmény: #68186  Phylaxa
Ne viccelj, Jugoszlávia lebombázása milyen jellegű védekezés volt?
Murdoch 2025. 03. 09. 12:04
Előzmény: #68185  Dehogynincs

https://en.wikipedia.org/wiki/2007_Munich_speech_of_Vladimir_Putin
Ott vannak a hivatkozások, a YT-on is fent van. Az egyik fő lényeg az volt, hogy tele volt a hócipő a nato terjeszkedéssel és a yenki világuralmi törekvésekkel. És mit csináltak? Rá egy évre belebegtették Ukrajna NATO tagságát. 
És most mit fogsz vele kezdeni? Keresel a szövegben egy vesszőhibát és arra fogsz hivatkozni? Megjegyzem tökmindegy, a mostani yenki adminisztráció úgy is ledózerolja ezt a kedvetekre való álszent burkot, jönnek a fájdalmas, ámde tapintható tények.
Phylaxa 2025. 03. 09. 12:03
Előzmény: #68166  Sehmet
Maximálisan egyetértek és örülök neki, hogy belátta, így nem oldódik meg a probléma.
Phylaxa 2025. 03. 09. 12:00
Előzmény: #68165  Murdoch
"Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy oké, hogy 5 év múlva feláll egy európai haderő, de majd ezzel mennek neki az oroszoknak és a szövetségeseiknek? "

Miért mennének neki? A NATO védelmi szövetség. Nyilván ki fog derülni, hogy az oroszok mit alakítanak a jövőbeni békében. Ha van esze mindenkinek, akkor senki nem megy neki senkinek. Ukrajna ügyét kellene a helyére tenni és élni tovább békében.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 09. 11:53
Előzmény: #68183  Murdoch
Kérek legalább 1 helyet az 1001-ből!
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 09. 11:51
Előzmény: #68182  Murdoch
Nagyon gyengén adsz a számba olyan állításokat, amiket nem tettem.
Miből gondolod, hogy nem ismerem ezt a trollmódszert?
Murdoch 2025. 03. 09. 11:49
Előzmény: #68181  Dehogynincs
A 2007-es beszéde, ami meg elérhető 1001 helyen, viszont nem érdekel, pedig konkrétan az egész háborús helyzetet kiváltó okokról beszél. 15 évvel korábban.
Murdoch 2025. 03. 09. 11:47
Előzmény: #68175  Dehogynincs
Németország kb. ötöde migráns, vagy migrációs hátterű, sok városban lassan a lakosság 40-50%-át teszik ki. Ebben a tekintetben a németeknek kampec. Az, hogy ehhez még beáramlott néhány millió nem dolgozó menekült, az csak segít a helyzeten. Persze ez is Putyin bűne, pláne a szíreket tekintve, véletlenül sem Merkelé, ha valakinek meg nem tetszik, azt lenácizzuk, kirekesztjük lsd AFD. 
Nagyon gyengén csúsztatsz, vicces.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 09. 11:39
Előzmény: #68178  Eisenburgprofesszor
Nekem már első látásra gyanús volt. Warior dobta be, aki most is szorgosan írogatja az orosz propagandát és nem érzi úgy, hogy adós a linkkel.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek