Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 03. 12:13
Előzmény: #67759  Sehmet
Ő válaszolt egy kérdésre, amit neked tettem föl.
Sehmet
Sehmet 2025. 03. 03. 12:11
Előzmény: #67753  Dehogynincs
Mi van? Sehmet én vagyok! :)
Murdoch 2025. 03. 03. 12:11
Előzmény: #67753  Dehogynincs
Akkor szenvedj tovább eltartott kisujjal:
https://www.szabadeuropa.hu/a/sajat-biztosatol-is-elhatarolodott-az-europai-bizottsag-az-ukran-gabonavalsag-kapcsan/32574759.html
"Az Európai Unió tavasszal úgy döntött, hogy öt, Ukrajnával szomszédos ország – Magyarország, Bulgária, Románia, Lengyelország és Szlovákia – területén szeptember 15-ig tilos a szabadkereskedelmi megállapodás keretében beérkező ukrán gabonát értékesíteni"
Gabonaszállítás tekintetében szomszédos országokként kezelik, de pörögj még rajta.
Sehmet
Sehmet 2025. 03. 03. 12:10

Makaróni készül a harmadik világháborúra. Végső megoldásként brit és francia haderőt kívánnak bevetni az ukrán fronton. Nevetséges az a kisfiú, Babri mama már megint szabadjára engedte! :)
.
https://www.portfolio.hu/global/20250303/kiderultek-az-europai-beketerv-legfontosabb-reszletei-ezzel-minden-megvaltozhat-ukrajnaban-744931
HPeter76
HPeter76 2025. 03. 03. 12:05
Előzmény: #67755  HPeter76
Megvásárol, kihagyja az oldalt Ezt monták a saját ukrán lakosok. Érdekes megvásárot kimaradt.
HPeter76
HPeter76 2025. 03. 03. 12:03
Előzmény: #67754  HPeter76
Őt egy   embernek tekintik, bocs kimaradt
HPeter76
HPeter76 2025. 03. 03. 12:01
Előzmény: #67751  Murdoch
Ez az egész már kezdettől túl lett LIHEGVE (Én az bíztos nem áldoztam volna fel azé a nyavajás Területekért az országot,EMBEREKET) Olyan nagy területe van Ukránoknak, mint egy 2. Oroszország. Így volt vele tele leszek támogatással-azokért meg tudok adni,ha győzelem bekövetkezik. Máig nem értem Eusok mért "utánozták" az Amcsikat SÚLYOS TERHEKET VENNI A VÁLUKRA!!-Ítt is az érvényes Te beszéltél rá vállald el ennek terheit (Hagyta magát Zelike,ott Ukránoknál Őt egy embernek tekintik Láttam azt a videót AZONNAL LETÍLTOTTÁK (Véletlenül egy ukrán polgár videón elmondta, 1 perces videdó volt(na persze valahol ez is bizonyíték,lemásolhatták Amcsiknak,látták-e? -nem tudom) Mondom Nektek,hogy mert ilyet nyílatkozni kb. 45 éves Hölgy (Féltek ott sokan ezért kinyírhatják) Na akkor nagyon elkondolkodtam!!
 Mennyien halnak meg egy HIÚ ÁBRÁND MIATT!! ma már csak kaserol (mentegetőzik) Külön észjárás kell nekem ehhez """Zelikét"""" megfejtsem.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 03. 11:58
Előzmény: #67751  Murdoch
Sehmetnek tetszik lenni?
#67623 szárazföldön !
"engedjük be – Lengyelország, Magyarország, Szlovákia, Bulgária, Románia, tehát akik szomszédosak Ukrajnával – szárazföldön azt a gabonát, amit eddig tengeren szállítottak el Ukrajnából"
Mivel magyarázod azt, hogy Tóthkomlóst ("H"-val) nem tartod pitiánernek?
HPeter76
HPeter76 2025. 03. 03. 11:39
Előzmény: #67750  HPeter76
El ne feljtsük már zsidókat pénzre válogaták le (irány a gázkamra)Nagyapáméknak kocsmájuk volt Tőlük hordták a bort,sok más árukat!! (Már szocira váltottak, de sok árú ott maradt,Őket betíltották,mert kulákok) Én soha nem halllottam tőlük rossz kereskedők voltak a zsidók!! Közepesen módosak voltak(nem kiemeledően) Persze sokan voltak belőlük kereskedelmet végeztek! Bocs.
Murdoch 2025. 03. 03. 11:35
Előzmény: #67748  Dehogynincs
Teljesen jól mondta, hiába lihegsz egy háború közepette egy ilyen pitiáner dolgon. Még az EU-s sokszor szomszédos országként hivatkozik rá, annak ellenére, hogy nincs közös politikai határ. Csak hát van egy nyitott Fekete-tenger.
HPeter76
HPeter76 2025. 03. 03. 11:28
Előzmény: #67733  Murdoch
ja Igen a győzelemre állót KELL MEG KÉRDEZNI abszolut kivel védenébe magát Ott ukrajnába (Területeket harcolt ki magának!!!  Az a helyeze Zelike ezt aztán nem ismeri ell!! Azonnal vágóhídra menne,nem volt kötelező harcolni az Oroszok ellen még,ha bármennyi magas támogatás élvezője volt is(ítt is kilóg a lóláb.hatalmat megtartani volt az elsőrangó feladat (Mit hívatkozott ez az ember a ""szabadságra"" ott lévé orosz lakosok félve menekültek onnan,nem akarták ezzel a náci ""emberrel"" megnehezíteni a sorsukat!! (Mondhatnék én új zsidót is személyiségére) Nagyon embertelen játékos (persze nyakig a pácban persze,hogy beajálja az ÁSVÁNYKINCSEKET,NAGYON IS MEGÉEDEMLI LEHÚZNÁM/LEVENNÉM JOBBAN!!  -
..
-na meg a másik:Bájdenék mért beszélték rá Usa Támogatása (JalevInek allatt  „tüzelj és felejtsd el” rendszerű páncéltörő rakéta, ... ) Mert támogatásból tartotta fel a harcot AZ IGAZ, Bájdenék is nagy területeket reméltek az Ukránoktól (hát nem fogják nekünk bevallani) Szóval Ők se különbül bántak volna az Ukránokkal,ha győztek volna.De tudja ez a Zelikei is! 2. világháború zsidókat csúnyára leválogatták,no és Ő azért érdemel nagyobb támogatást (gondolta magába) 
Rotel 2025. 03. 03. 11:24
Előzmény: #67707  Ingarian

Ha ez a harmatgyenge amatőr ellenzék hagyja akkor igen.
Ha van eszük az egészségügyet, a korrupciót, a gazdaság VALÓS helyzetét domborítják ki ami a ZEMBEREKET érinti.
Az EU-tól pénzt nem nagyon fogunk kapni, gazdaságunk meg enélkül csak vegetál. Osztogatni így csak hitelből lehet.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 03. 11:22
Előzmény: #67746  Sehmet
Hogy zártad le magadban, ha egyáltalán lezártad, Ukrajna és Bulgária szomszédosságát?
#67623 #67622 #67620
gazmber 2025. 03. 03. 11:07
Előzmény: törölt hozzászólás
az mondjuk 'viccnek nem lenne a legjobb', ha, - ahogy a trumpli fia mondta az usa elkezdene pityunnak segítséget nyújtani... na abból tényleg nem tudni mi kerekedhetne ki (?) szvsz 
Sehmet
Sehmet 2025. 03. 03. 11:05
Előzmény: #67705  Ingarian
Ez EU-nak nem is volt nagyon védelmi képessége, Európa védelmét a transzatlanti NATO-n, azon belül az amerikai fegyverzet és hadsereg biztosította. Persze, van olyan is Belgiumban, hogy Szövetséges Hatalmak Európai Legfelsőbb Tanácsa, aztán Európai Egyesített Erőinek Főparancsnoksága,  (RC North) Brunssum (Hollandia) Északi Regionális Főparancsnoksága szintén Hollandiában, Olaszországban pedig a Déli Regionális Főparancsnokság, de a NATO katonai szervezetének vezérkara amerikai. 
.
Az Európai Unió - és elődje - már sok évtizede próbál önálló védelmi politikát folytatni és önálló hadsereget létrehozni, de nincs hozzá sem elég akaratuk, sem elég pénzük és emiatt elég fegyverzetük, de ezt az USA sem nagyon támogatja.
.
Az európai biztonság- és védelempolitika (EBVP) -  European Security and Defence Policy – ESDP - a Lisszaboni Szerződés hatálybalépését követően közös biztonság- és védelempolitika, angolul Common Security and Defence Policy – CSDP) kiindulópontját a Maastrichti Szerződés jelentette, amely az intézményesített közös kül- és biztonságpolitika (KKBP) útnak indítása mellett kilátásba helyezte a közös védelem irányába mutató európai védelmi együttműködés lehetőségét. Maastricht – a védelmi területet érintő másik fontos újításként – funkcionális kapcsolatot teremtett az EU és a Nyugat-Európai Unió (NYEU) között: a továbbiakban az EU felkérhette a NYEU-t a védelmi jellegű következményekkel járó uniós döntések végrehajtásában való részvételre. Az EBVP/KBVP máig érvényes alapelveinek lefektetésére a NYEU 1992-es petersbergi miniszteri értekezletén került sor. Az itt elfogadott határozatok egyértelműen elkülönítették a kollektív védelmi és a válságkezelési, válságmegelőzési, béketeremtő és humanitárius funkciókat. Ezzel megerősítést nyert, hogy a kollektív védelemmel összefüggő kérdések a NATO felelősségi körébe tartoznak, amelyhez a NYEU saját eszközeivel és tagállamai szövetségesi kötelezettségei alapján is hozzájárul. Az európai kontinens válságkezelési és megelőzési, béketeremtő és humanitárius jellegű feladatainak ellátásában azonban a NYEU saját hatáskörben is tevékenykedhet. Ez utóbbiak képezik az ún. „petersbergi feladatokat”. Vagyis az Európai Uniónak csak a békefenntartásban lehet hatásköre és feladata. A dél-szláv háborúban az ENSZ békefenntartói kék sapkáját zöldre cserélték, így lettek európai békefenntartók.
.
Igaz ugyan, hogy a KBVP működését a Lisszaboni Szerződés V. címe (Az Unió külső tevékenységére vonatkozó általános rendelkezések és a közös kül- és biztonságpolitikára vonatkozó különös rendelkezések), 2. fejezete (A közös kül- és biztonságpolitikára vonatkozó különös rendelkezések) és 2. szakasza ismerteti (főként az 1., 10., 11., 13. és 14. jegyzőkönyvekben részletesen), de az Európai Külügyi- és Biztonságpolitika Főképviselői tisztség és az Európai Védelmi Alap létrehozásán kívül csak békefenntartó missziókig telt idáig az EU-tól, a petersbergi feladatok keretében.
gazmber 2025. 03. 03. 11:04
Előzmény: #67732  gazmber
ebben a helyzetben persze Z is ki akarta mondatni trumpliékkal, hogy a muszka az agresszor és pityun a rossz fiú, ezt meg a trumpli nem volt hajlandó kimandani... mert akkor a 'vlagyimirrel, hogy fogok megegyezni...'... stb. aztán lett ami lett... szvsz
Törölt felhasználó 2025. 03. 03. 11:02
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2025. 03. 03. 11:00
Törölt hozzászólás
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 03. 10:39
Előzmény: #67741  Murdoch

Zsolt90 melyik európai országból fog emigrálni?
Néha/gyakran szoktam tévedni  is. Most például Magyarországra gondoltam, de hirtelenjében nem tudok a háborúban álló Ukrajnán kívül olyan európai országot mondani, ahonnan gondot okozna a kivándorlás.
Murdoch 2025. 03. 03. 10:31
Előzmény: #67738  Dehogynincs
Sőt még korábban is.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Russian_Americans
Többek közt Harrison Ford, DiCaprio, Peter Falk stb. felmenői is oroszok voltak, mostantól nehogy nézzétek a filmjeiket, mert maga Putyin fog kimászni a TV-ből.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók