Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2023. 11. 27. 22:38
Előzmény: #51957  Törölt felhasználó
😀😀😀
Törölt felhasználó 2023. 11. 27. 22:37
Előzmény: #51958  Placi82

Placi82 kedd, 23:55 Előzmény: #51794  Zsombéki #51797 
Az orosz tartalékok egy része volt csak külföldön, de látom akkora már a zavar a számokkal és adatokkal, hogy szerintem pihenj le, csak vergődsz, holnap tiszta fejjel visszaolvasod magad nem leszel boldog!" Jaja. Tényleg ma megittam egy két  pohár whiskyt, havonta   max1-2 alkalommal. 
.
Piásan nem kell fórumozni ;) Összehord mindenfélét az ember, aztán a felére nem emlékszik, a másik fele miatt meg elszégyelli magát.
Placi82 2023. 11. 27. 22:28
Előzmény: #51957  Törölt felhasználó
Nem ittam. Ritkán iszok. És az egészet nem értem amit írtál. 
Törölt felhasználó 2023. 11. 27. 22:14
Előzmény: #51955  Placi82

Ma is ittál? Viszkire gondolok, mint legutóbb, vagy ma más a gyorsító?
Van egy jó ukrán anyag, lehet ismered: az uzsgyi!
Placi82 2023. 11. 27. 22:11
Előzmény: #51953  Murdoch
😀😀😀
Placi82 2023. 11. 27. 22:10
Előzmény: #51951  Törölt felhasználó
"Ha az agresszor jutalmat kap, akkor soha nem lesz vége."
Párszor elofordult ez mar a történelemben. Lásd Amerika most. Gazdasági gyarmat birodalma, latin Amerika, és Ázsia egyes részei. Vagy a Brit birodalom, ahol az első és második Búr háborúban, hogy megszerezzek a gyémánt és aranybanyakat, irtottak a Búrokat, sőt koncentrációs táborokban zárták a nőket gyerekeket, és halomra eheztettek őket, hogy megtorjek a regionális Búr hadsereg katonáit. Az már külön érdekesség hogy a Brit birodalomban igaz korábban napi tucatjával  akasztottak fel a gyerekeket mert loptak élelmiszert. Mert hiába volt a világ birodalom, és hatalmas gyarmattartó csak egy szűk elit élt jól a többség szegény volt. Na mindegy. Szóval volt pár évszázad a napjainkig amikor az erosebb agresszorok jártak jol. 
2) "Vannak orosz nemzetiségű ismerősök Ukrajnában" nekem meg Kárpátaljaiak. A férfiak(épitőipar) már másfél éve nem tudnak hazamenni, mert félnek, és nem az Oroszoktol..... (akik vagy 600 km el arrébb vannak) . És akkor ez mit mutat?? . Amúgy hogy érzik magukat az ismerőseid, a most Ukrajnában Orosz nemzetisegukent. Vagy csak oroszul beszélnek? Mert Z. is csak oroszul tudott anno, ha jól emlékszem,( volt erről egy cikk) .Amúgy most akkor végül lesz választás a tavasszal, vagy nem.? Lemaradtam.
Törölt felhasználó 2023. 11. 27. 21:15

Németek kiállnak Ukrajna mellett!
"And this is a survey in Germany.
Should Germany continue military assistance to Ukraine?
▪️Yes - 66%
▪️No - 34%"
Murdoch 2023. 11. 27. 21:08
Előzmény: #51950  hamutarto
'te egy elmebeteg vagy'.
Megírtam, ahogy kérted.
Murdoch 2023. 11. 27. 21:07
Előzmény: #51941  berlini
Pont ezt mondom már vagy egy éve, hogy a yenkik nem szívjóságból tartanak ki, bárhogy is kozmetikáztok. Amire most utalok, illetve merem remélni, hogy Trump kisöpri a jelenlegi ballib förtelmet és háború helyett inkább az újjáépítésre fókuszál. Fegyverlobbi emelett pörögni fog, a fél világ fegyverkezik. Csak majd nem a frontra megy, hanem raktárakba.
Törölt felhasználó 2023. 11. 27. 21:02
Előzmény: #51949  Placi82

A megoldás:
1) Ruszkik haza
2) Kárpótlás fizetése az ukránok részére
3) Putler börtönbe
.
Ha az agresszor jutalmat kap, akkor soha nem lesz vége.
Az oroszok szeretnek ott élni, szeretik Ukrajnát, mert nem élnek elnyomásban, mint oroszországban.
Vannak orosz nemzetiségű ismerősök Ukrajnában a tavaly elfoglalt területeken éltek, nem mentek el oroszországba, mert féltek akkor nem tudnak visszajönni, kivárták a felszabadítást, ukrán földön, a pincében meghúzva magukat!
hamutarto 2023. 11. 27. 20:26
Előzmény: #51948  Placi82
Remélem, majd valaki meírja helyettem, hogy te egy elmebeteg vagy.
Placi82 2023. 11. 27. 20:07
A megoldas
1) Ukrajna így se úgyse csatlakozhat a NATO hoz, ha fegyveres konfliktusba áll. Beke kell, és utana NATO csatlakozás. 
2) Oroszoknak át kell engedni azt a pár megyét, na nem örökbe, ha autonómia legyen. Mit fog csinálni Ukrajna 8 - 9 millió ott élő orosz kisebbségi el, aki gyűlöli a Kijevi vezetést. Mind ki akarják irtani, vagy mit akarnak, velük? Így kezdődik a robbantasos lazadasos terrorizmus. Tiszta Baszk föld 2 lesz. 
3) Ukrajna vezetés helyében elkezdenem nézni a saját népem, és hazám érdekeit, mert az USA csak addig penzeli. Amíg érdekeit szolgálja. Az ukrán fiatalok  per pillanat, ha kinyitjak a határokat, el fognak húzni,mert a háború előtt is reménytelen gazdasági helyzetű ország volt, de a háborús adossagokert cserébe kb mindent oda kell majd adni. És mindezt miért? Inkább kértek volna az Oroszok tol 20 Mrd usd t a 4 megyéért, és örök életre ingyen gázt. Ez kb annyi mint az északi áramlat ara, amit az ukrán USA tandem felrobbantott. Szóval ki bírták volna fizetni. Nincs haboru, csak gazdasági jolet. Hú   tényleg szornyen gondolom. Igaz fiúk? Az utolsó ukranig is vívni kell ezt a háborút szerintetek, hogy az "Oroszok orrára koppintsanak." Meg pár vörös vonalat atlep az usa, ahogy idáig folyamatosan, aztán még mi is megtapasztaljuk mi is magasztos háborút. Az már nem fotelhuszatkodas. Az egy mocskos dolog. Na ha nincs több kérdés akkor én offolok, mert unom. 
Placi82 2023. 11. 27. 19:49
Előzmény: #51943  the_outsider
Jaja. Igazad is lenne. Csak hát vannak előzmények, és érdekek. Mit keresett USA Irakban? Mit keresett Afganisztánban, ahol humanitárius válság van és menekülnek az emberek ide az EU ban, mert éheznek, és nincs 1tal rizsuk vacsorára. Aztán itt meg radikalizalodnak, és haragszanak  a fehér emberre.
Vagy hol volt Izrael 1920 előtt? És igazuk van hogy  reagálnak, a hamaszos eseményekre? Szerintem jogos. Az nem jogos, hogy többen haltak meg civilek, mint az orosz ukrán háborúban összesen a civilek az már megint nem jogos. Mexikó visszaveheti Kaliforniat, mert elrabolta tőle az USA? Nem jogos! Pedig már több latin amerikai el ott mint angol szász. Akkor?? Hogy kinek van igaza, az csak nézőpont kérdése. A történelem erre tanít. Holnap az Oroszok Kínával együtt rakétákat telepítenek Venezuellaba, vagy Kubába. Igény lenne rá. Csak fosnak az USA reakcióját, és ezért nem merik. Ja értem!!  Akkor ne csináljunk jó és gonosz harcát, mint egy óvodás kislány. Mind tudjuk, hogy erősebb kutya b. szik elv van a világban . Most az USA érdekei vannak, de az nem feltétlenül egyezik a világ sok országának az érdekeivel. Vagy szofisztikusabban Quod licet jovi, non licet bovi. 
Placi82 2023. 11. 27. 19:34
Előzmény: #51939  Törölt felhasználó
Deportalas? Jesszusom. Ukrán állampolgárságú, orosz kisebbséghez tartozó gyerekek. Szarrá lőttek Donyecket, Luhanszkot, mint szakadar megyeket, már a háború előtt is. Noniná, hogy mikor kitort a háború, és véletlenül az elteritett ukrán, orosz raketak lakóházakba a csapodtak, akkor ott már a civilek nem voltak biztonságban. Aki az orosz kisebbséghez tartozott, azok biztos a russzofobb hangulatban az ukránok hoz menekitettek a gyerekeket.?? ICC pedig persze hogy eljárást indít ukrán felejelentesre. De ez nem döntés. Ha én azt mondom holnap a rendőrségen, feljelentelek hogy te engem ekkor és ekkor megloptal akkor eljárást indítanak. Aztán kiderul, hogy te egész nap dolgoztál, és van rá 10 tanud, akkor meg szüntetik. ICC, ukrán feljelentesre nyomoz, az megvan?  Ítélet nincs. Aztán ha kiderul, hogy az több százezer ukrán gyerek az orosz kisebbséghez tartozik, akkor az kit érdekel már!! Igaz?? Szerinted hol vannak az orosz kisebbségu szülők gyerekei??? Ukrajnában?? Mikor az apjuk a donyecki regionális hadseregben harcol ellenük?? Te ezt csinalanad? Oda vinned a gyerekeidet, akikkel harcban állsz? Ne viccelj már.! Ez nonszensz. Én sok mindenre nem reagálok. De ez a gyerek deportalast te tényleg elhiszed?? 
Placi82 2023. 11. 27. 19:20
Előzmény: #51940  Törölt felhasználó
1) Mit szólsz a koszovói konfliktushoz? . Alban kisebbség Orosz kisebbség) autonómiát követelt. Aztan a Szerbek (ukránok) ennek ellenaltak. Lett belőle egy véres konfliktus, ahol az albánok (Oroszország) fegyverrel támogatta a koszovoiakat, a a Szerbek ellen. Aztán a NATO az autonómiát kovetelo Koszovói  (orosz kissebbseg) szeparatukus törekvéseit támogatta! Ohh wait!! Akkor hogy van ez. Érdekek vannak. Így volt amióta történelmet írnak. USA mely területeket szerezte el a szomszedaitol? Fel tudod sorolni? Sokat. Hány helyen a avatkozott be mikor hol volt az érdeke? Ez a fekete fehér világnézet. A jók és a gonosz birodalma, gyerekeknek, es tájékozatlanoknak való esti mese. Igaz ok alkotják a társadalom nagy részét. Gondolkodok nem igy nézik a világot. 
stolz
stolz 2023. 11. 27. 19:07
Előzmény: #51938  Placi82
Persze, hogy otthagyták a tárgyalóasztal, mert USA odaszólt...egyébként már nem húzzák sokáig az ukránok. Még ez a tél és beköszönt végre az áldott béke...
Törölt felhasználó 2023. 11. 27. 19:04
Előzmény: #51943  the_outsider
Remekül, logikusan vázoltad a helyzetet, nagy kár, hogy amilyen összeszedetten leírtad, annyira nem fogják érteni azok, akiknek nagyon kellene! + 1
the_outsider 2023. 11. 27. 18:04
Ugye milyen tévhitben élt szegény putyin, hiszen a Krím miatt már eleve területi vitái voltak Ukrajnának. Teljesen feleslegesen küldte a halálba oroszok tízezreit (v. százezreit(?), ha a jövőt is nézzük), fenyegette meg a világot a III. vh. lehetőségével,  pedig milyen egyszerű ez az egész.  
OK. ő a fotelból, lezsírozott birodalmi irányítási rendszerrel, sok megvezethető helyi  nacionalistával, meg külföldi(=közvetlenül nem érintett) agyamenttel, mondhatni döcögve, de az ideológiát elhintve, még sokáig nyomhatja a delíriumos lázálmát. Egy-két ottani helyi kritikusnak meg még mindig vannak szellőzési lehetőségei a tizedikről kitekintve (távolabbiaknak meg ott a novicsok). Teljesen korrekt.  
putyin háborújáért egy személyben putyin a felelős. Miatta robbant ki. Vannak támogatói, de ő volt aki egy személyben döntött az elindításáról, mert dönthetett volna másképpen is, de az nem ő lett volna.  
Lehet itt orkozni, muszkázni v. akár hoholozni, de ez mind az igazi felelős elfedése.
berlini
berlini 2023. 11. 27. 18:02
Milyen bizonyitott tényről beszélsz?
Az oroszok tavaly mrciusban ragaszkodtak a 4 részben elfoglalt megye és krim megtartásához. (Orosz alkotmány szerint még az is Oroszország része, amit se márciusban se azóta nem foglaltak el.)
Ezek a tények.
A többi orosz propaganda.
berlini
berlini 2023. 11. 27. 17:58
Előzmény: #51930  Murdoch
Nem kell leforditanod itt semmit.
Inkább azt kellene megmagyaráznod, hogy most akkor az az igaz, hogy trump győzelme esetén nincs több fegyverszállitás (ahogyan ezt belengetted) vagy hogy a fegyverlobbi miatt mégis.
Sok minden történhet jövőre.
De igérd meg, hogy nem két homlokegyenesen ellentétes várakozást hirdetsz egyidejűleg.
Illetőleg, ha az "nincs több fegyver Ukrajnának" várakozásod nem jön be, akkor azt nem azzal fogod magyarázni, hogy az USA a főgonosz.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek