Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2023. 09. 13. 19:36

https://www.portfolio.hu/global/20230913/megszolalt-az-orosz-vedelmi-miniszter-friss-katonakat-es-fegyvereket-kuldenek-a-frontra-639569
Volt tavaszi és nyári orosz hadjárat és a csapatok ellentámadásban vesznek részt, nagy mókamester ez a Sojgu :)
Törölt felhasználó 2023. 09. 13. 19:28

Ki gondolta volna egy éve, hogy az oroszok tengeralattjárót is elvesztenek az ukrajnai háborúban?
Moszkva - a zászlóshajó 
Minszk -  desszanthajó
Rostov na Donu - diesel-elektromos kilo osztályú tengeralattjáró
Alakul a buli a tengerfenéken!
Törölt felhasználó 2023. 09. 13. 18:29
Előzmény: #48897  berlini
Köszönöm, hogy válaszra méltattál !
'Putyin mi a célja és miért támadott:' , amiket mondott (ha tényleg mondta és tényleg akkor) ez miatt nem támadnak meg egy országot, ezt gondolom te is érzed, hogy ennél sokkal több oka volt.Igen, oroszbarát kormányt akartak, gondolom azért mert rengeteg gazdasági megállapodás volt a két ország között, ami komoly orosz költségekkel járt és ezt Zelenszkij fel akarta rúgni.Finnek: Az, hogy mit mond Medvegyev az egy dolog, mert kell lenni egy embernek, aki nagyokat mond, hogy odafigyeljenek, mos ő az udvari bohóc, van ilyen, de ezeket senki nem veszi komolyan.Nem kockáztatnak még egyet, értem, csak akkor miért pont most a háború 'közepén', neked ez nem érdekes ?
'Nos, az hogy most az oroszok meggyengültek az nem jelenti azt, hogy 10-20 év múlva nem erősödnek meg és  kapnak kedvet egy semleges Skandináviára.', ezt nem kommentelem, nagyon gyenge érv.
Ázsia : Igen, nyomásgyakorlás megy, de nem mentek el addig, ameddig Zelenszkij, ezért nincsenek megtámadva sem és nem ölik egymást halomra.
Írhattam volna több véleményt is, de nincs kedvem ilyen hosszan fecsegni, mert utána biztosan beleköt valaki valamilyen félreértelmezhető mondatfoszlányomba. :)
Én egy mondatokban szeretek fórumozgatni, kérdezz-felelek formában, hogy ne legyenek félreérthető dolgok, tudod, csak szigorúan 1 biten...
berlini
berlini 2023. 09. 13. 17:54
Előzmény: #48885  Törölt felhasználó
"Nem tudjuk pontosan (legalább is én 1 biten), hogy miért vonultak Kijev alá, mit akartak elérni."
2022 február 24.-én a támadás napján elmondta Putyin mi a célja és miért támadott:
- ukrán nép nincsen
- ukrajna egy szovjet kreálmány
- az ukrán vezetés fasiszta
Kijevet el akarták foglalni pár nap alatt és egy oroszbarát bábkormányt ültetni az ukránokra.
Ukrajnára mint egy cáribirodalmi tartományra tekintenek, amelynek nincs joga saját szuverén politikát folytatni"
Ezt a svéd és finn csatlakozást nem elemezném, mert még a finneket rettegést értem valahogy, de a svédekét nem."
A minap Putler haverja megemlitette, hogy Finnország létét leninnek köszönheti. 
Pár orosz-finn háború után a finnek nem kockáztatnak még egyet. 
A svédeknek sem egyszerű. 
200 éves semlegességet feladni nem egyszerű, de egy kiszámithatattlan oroszország mint szomszéd......
"Mekkora esély volt arra, hogy egy kivéreztetett hadsereg megtámadja a finneket (vagy főképp a svédeket) ? Vagy úgy lettek volna vele, ha az ukránoknál nem sikerült, akkor megpróbáljuk a finnekkel ?"
Nos, az hogy most az oroszok meggyengültek az nem jelenti azt, hogy 10-20 év múlva nem erősödnek meg és  kapnak kedvet egy semleges Skandináviára. 
Svédországnak múgy anyagilag is megéri. Semlegesként nagyobb , drágább hadsereget kell fenntartania.
"Miért nem az ázsiai volt szovjet államokkal 'szívóznak'.
Ki mondta hogy nem szivóznak?
Folyamatosan megy a nyomásgyakorlás még olyan relative nagy országok esetében is mint Kazahstán.
Az egész orosz vezérfonala az, hogy ők a régi szép időket, a cári birodalmat akarják helreállitani.
Az oroszok tényleg komolyan gondolják, hogy Oroszország az a népek százainak boldog hazája, aki nem oroszként nem érzi jól magát az orosz konföderációban, az terrorista, fasiszta, USA ügynök stb.
Sehmet
Sehmet 2023. 09. 13. 17:31
"Egy New York Times-nak nyilatkozó forrás elmondta, hogy Oroszországnak valószínűleg sikerült a háború előtti szintet meghaladó mértékben kiterjesztenie a rakétagyártást annak ellenére, hogy az Ukrajna elleni invázióra válaszul súlyos szankciókat kapott a nyakába."
.
https://www.portfolio.hu/global/20230913/totalis-kudarcot-vallottak-a-nyugati-szankciok-tobb-raketat-gyartanak-az-oroszok-mint-a-haboru-elott-639541
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 09. 13. 17:26
Előzmény: #48880  Törölt felhasználó
A végén lehet béke. De a végén biztos nem lesz azonnali béke. Orbán azonnali tűzszüneti szorgalmazása már elég régóta tart. Talán egy éve. Az azonnali tűzszünet időpontja viszont most lenne ebben  a pillanatban. Nagy tételben merek fogadni arra, hogy ma már nem lesz azonnali tűzszünet-
Törölt felhasználó 2023. 09. 13. 17:01
Előzmény: #48890  hamutarto

És te ezt honnan tudod ?
Benne vagy az orosz vezérkarban és egyben a nyugati gondolkodók táborában ?
Vagy honnan ?
Törölt felhasználó 2023. 09. 13. 16:59
Előzmény: #48889  berlini

De, szeretném megérteni !
Elmagyarázod ?
berlini
berlini 2023. 09. 13. 16:33
Előzmény: #48891  Murdoch
Mint mindig, most is tévedsz.
Azt remélik, hogyha belépnek nem kell bepiszkitani a kezüket.
Murdoch 2023. 09. 13. 16:28
Előzmény: #48889  berlini
Én mondjuk értem, megy pénz majd a kasszába, meg innentől a lágyszívű svédeknek is muszáj lesz bepiszkítani a kezüket.
hamutarto 2023. 09. 13. 16:28
"Mekkora esély volt arra, hogy egy kivéreztetett hadsereg megtámadja a finneket (vagy főképp a svédeket) ?" Nagyon esélyesnek gondolják, mert az orosz vezérkar ugyan úgy gondolkodik, mint a II.vh idején. A kőbalta is hatékony fegyver lehet, ha az emberáldozat nem számít.(primitív fanatizmus) Sok lúd disznót győz. Lásdd a mostani események folyamát. A nyugat nem így gondolkodik, ha valahol nem számít az ember áldozat, azzal szemben csak vesztes lehet a világ kúltúráltabb része. Ily módon az oroszok nyerésre állnak!
berlini
berlini 2023. 09. 13. 16:17
úgysem fogod érteni, ha azt sem érted, hogy Svédország miért akar NATO tag lenni.
Törölt felhasználó 2023. 09. 13. 15:55
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Fenyegetőzik a Nyugat – De minek?Ahogy várható volt, a nyugati vezetők részéről széles körű ellenzés, fenyegetőzés kísérte a csúcstalálkozót.
Arra buzdítjuk a KNDK-t, hogy tartsa be a korábban tett ígéreteit, mely szerint nem fognak fegyvert eladni Oroszországnak!” -
mondta Adrienne Watson amerikai nemzetbiztonsági szóvivő.
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Hahaha, jogos kérdés! 🙏🕊️
Törölt felhasználó 2023. 09. 13. 13:46
Előzmény: #48886  Törölt felhasználó
😄😄😄
Törölt felhasználó 2023. 09. 13. 13:39
Előzmény: #48884  Törölt felhasználó

off.
Ja, ja...
Egyszer rég az óperencián túl, még a covid idején, sétálok az utcán (nekem kellett volna felvenni maszkot, a futóknak és kerékpározóknak nem, értem...), mint tudjuk a sétálók különösen veszélyesek voltak és találkozok egy bácsival, aki rám szól, hogy vegyek fel maszkot, benyúltam a zsebembe és adtam neki egyet és mondtam, hogy vegye fel ő ezt is és akkor ugyan ott vagyunk, mintha én vettem volna fel.
Ennyi a gyerekmesém erről...
on.
Törölt felhasználó 2023. 09. 13. 13:31
Előzmény: #48881  Törölt felhasználó

Nem tudjuk pontosan (legalább is én 1 biten), hogy miért vonultak Kijev alá, mit akartak elérni.
Most ne a mindenféle szakértők véleményét nézzük, hanem a tényleges okra lennék kíváncsi, ami ezt kiváltotta.
Ezt a svéd és finn csatlakozást nem elemezném, mert még a finneket rettegést értem valahogy, de a svédekét nem.
És miért éppen most, amikor írod, hogy azért tart a háború még, hogy elvegyék az oroszok kedvét, stb.
Mekkora esély volt arra, hogy egy kivéreztetett hadsereg megtámadja a finneket (vagy főképp a svédeket) ?
Vagy úgy lettek volna vele, ha az ukránoknál nem sikerült, akkor megpróbáljuk a finnekkel ?
Miért nem az ázsiai volt szovjet államokkal 'szívóznak'.
Szóval lenne nekem nagyon sok kérdésem, hogy megértsem ezt az egészet...
Törölt felhasználó 2023. 09. 13. 13:30
Előzmény: #48873  Törölt felhasználó
Hivatásos rettegők. Az ilyenek jártak annak idején szkafanderben, 8 ismétlő oltással. 😄😄
Törölt felhasználó 2023. 09. 13. 13:28
👍😄😄
Murdoch 2023. 09. 13. 13:08
Előzmény: #48881  Törölt felhasználó
Iraknál meg ugye nem volt szankció, nehogy elrontsák a yenkik kedvét. NATO meg egyúttal póráz, jó példa Ausztria, ők azt csinálnak és mondanak, amit akarnak.
https://privatbankar.hu/cikkek/makro/a-csehek-beintenek-zelenszkijnek.html
Törölt felhasználó 2023. 09. 13. 13:01

Kevered a kockázatot és az érzelmeket.
Az orosz agresszió valós kockázat, amit kezelni kell és jól láthatóan a világ országai többféle módon kezelik: Támogatják Ukrajnát, mert az orosz fenyegetettség egy leamortizált hadsereggel kisebb és előre is mutat, mert láthatja az agresszor Oroszország, hogy mire számíthat legközelebb
Szankciókat is ide lehet sorolni, hogy elvegye a kedvüket a további hasonló akcióktól, gyengítik a jelenlegi pozíciókat
Jelentős hadiipari fejlesztéseket hajtanak végre saját hadseregeiknél, megemelik a hadi kiadásokat
Belépnek a NATO-ba (Finnország semlegességének feladása a legjobb példa, de érkeznek a svédek is)

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek