Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
minort 2022. 10. 23. 11:35
gazmber 2022. 10. 23. 11:14
Előzmény: #23378  LVN

én se értem mi ezzel a gond?
vszeg ahol töltötték is sorba kellett állni, de vélhetően a tengerek, óceánok időjárására, a biztonságos átkelésre tekintettel egyszerre, 'konvojban' érkezhettek, így most itt is várakozni kell...ez szimplán logisztika ... a lényeg pityun feldughatja magának a gázát a 3.14csájába, mert máshová úgy se fogja tudni - egy jódarabig...(?) ☺ szvsz
LVN 2022. 10. 23. 10:49
Előzmény: #23376  Sehmet
Igen, ez örömhír. Azt jelzi, nincs gázhiány. Ha nagy lenne a baj, akkor tudnák bepumpálni. Viszont így a gáz ára esik, mint a kő. Persze csak azoknak, akiknek a kurmánya nem intézett jó magas áron orosz gázt.
Amúgy meg gondolom minden oroszbérenc habzó szájjal éljenez a mestereinek ilyenekre:
https://www.reddit.com/r/ukraine/comments/ybbqxy/russian_state_media_is_calling_for_drowning_and/
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 23. 10:43
Előzmény: #23374  kjanek
Nem aggódnak, csak informálnak. A rokonaimnak hála Isten nincs miért aggódniuk, 1947 óta volt idejük maguknak olyan egzisztenciát teremteni, amely mellett nem kell aggódniuk, de sokan vannak, akiknek kell, mert innen nem látszik, hogy ott sincs mindenkinek kolbászból a kerítése.
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 23. 10:39
"Több tucat, cseppfolyósított földgázt (LNG) szállító hajó kering Spanyolország partjainál, nem tudnak kikötni.
A Spanyolország partjainál keringő több tucat, cseppfolyósított földgázt (LNG) szállító hajó miatt az ország hálózatüzemeltetői arra a rendkívüli helyzetre figyelmeztettek, hogy fel kell függeszteniük a rakodást. Európa energiaellátási gondokkal küzd, mivel Oroszország fokozatosan visszafogta a gáz áramlását a térségbe, miután a Nyugat szankciókat vezetett be Oroszország ukrajnai inváziója miatt. A régiónak alternatív ellátási lehetőségeket kellett találnia, beleértve az LNG-t. A szuperhűtött üzemanyagból azonban több szállítmány érkezett, mint amennyi kapacitás van a feldolgozására. A hajók érkezése rávilágított Európa kapacitásának hiányára: a tengeri üzemanyagot gázzá alakító üzemek működésük határára jutottak. Ha a lemaradást nem orvosolják, a hajók elkezdhetnek Európán kívüli alternatív kikötőt keresni rakományuknak.
Több mint 35 LNG-vel megrakott hajó sodródik Spanyolország és a Földközi-tenger körül, csak a cádizi öbölnél legalább nyolc hajó horgonyzott le – közölték hétfőn kereskedők, elemzők és a helyzetet ismerő LNG-terminálok forrásai. A Reuters szerint Spanyolország ezen a héten mindössze hat helyet kínál újragázosító termináljain a rakományok számára, ami kevesebb mint ötöde a partjainál sorban álló hajóknak. Az országnak összesen hat terminálja van. A spanyol Enagas nemzeti gázhálózat-üzemeltető közölte, hogy a termináljainak túlkapacitása miatt lehet, hogy vissza kell utasítania az LNG-szállítmányokat. Hozzátette, hogy az ország újragázosító üzemeiben várhatóan legalább november első hetéig fennmarad a magas kihasználtsági szint. Más európai országok közelében is horgonyoznak LNG-hajók, ami azt jelentheti, hogy további tucatnyi hajó várakozik."
https://index.hu/kulfold/2022/10/18/europa-energia-veszelyhelyzet-gazellatas-foldgaz-szallitmany-hajo-spanyolorszag/
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 10. 23. 10:36
Előzmény: #23343  user01
Ebben igazad van, de a te hozzászólásod után írtam ugyan, de nem válaszként, hanem új hozzászólásként.
Most megint beírom, hogy az Orbán-imádók és a Gyurcsány-imádók más topicban szeressék egymást.
kjanek
kjanek 2022. 10. 23. 10:28
Előzmény: #23371  Sehmet
Ne hagyd abba, mesélj még. :D Németben élő rokonaidnak, nyugodtan szólj ha annyira aggódnak a csúnya Németországban, akkor ballagjanak ide Orbán országába a kánaánba. :) 
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 23. 10:25
Előzmény: #23356  Dehogynincs
Igen, Ferinek is volt. Piaszaga. :)
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 23. 10:24
Előzmény: #23359  user01
Látom, még mindig nem tudod mit jelent a kollaboráns szó. :) Pedig annak megértése csak 1 bites feladat. Próbáld meg, szerintem sikerül! :)
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 23. 10:22
Előzmény: #23369  kjanek
Ilyen hozzászólásra egy kis replika, anyai nagyanyai ágon főnemesi felmenőim vannak, akik Ausztriában, Németországban és Svájcban olyan épületekben laknak, amilyent még nem is láttál, és én a főépületekben szoktam lakni, ha elmegyek hozzájuk. De az én családi házam sem kicsi. Szóval ne írj és ne feltételezz butaságokat, mert nem ismered a körülményeimet! Most is csak családi okok miatt nem vagyok hétvégi wellessezésen in Österreich, oder in Sárvár. :)
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 23. 10:18
Előzmény: #23356  Dehogynincs
Más ország sem kezdte el, mert az nem úgy megy, ahogyan az 1 bitesek elgondolják, ugyanis legalább 10 év kell, ha megfelelő feltételek vannak hozzá. Gyurcsány miért nem kezdte el diverzifikálni a gáz- és kőolajbeszerzést ahelyett, hogy Totó kutyájával nyalogattatta Putyint? Egyébként nem igaz, hogy nem kezdte el a diverzifikálás előkészítését, ugyanis a keleti nyítás - többek között - erről is szólt. Meg aztán a többi ország ugyanúgy "nem kezdte el" az orosz olajfüggőségről történő leválást. A Krímet két nappal később annektálták az oroszok, hogy az USA támogatásával 2014 február 21.-én felállt a Jacenyuk vezette ukrán kormány. Nem kellett volna az oroszok bevételét növelő szankciókat alkalmazni, mert a más nyersanyagra és személyekre kivetett szankciók eredményeként drágult az olaj és a gáz, ugyanis az oroszok azon hozták be a kieső bevételeket, ami annyira jól sikerült, hogy egy év alatt két év bevételét hozták, mint korábban, és ezzel még jobban hozzájárult az agyatlan, USA érdekeit kiszolgáló Nyugat-Európa az orosz háborúhoz, közben pedig majd meg kell nézni a telet. A Németországban élő rokonaim és barátaim mondják, hogy ha nem változik semmi, akkor leáll az üvegipar, stb. - ezzel együtt az autógyártás, stb.
kjanek
kjanek 2022. 10. 23. 10:09
Előzmény: #23367  Sehmet
Hatvanpusztai birtok avatóra kaptál meghívót? Gondolom a cselédházban lesztek majd elszállásolva, a helyeteken.
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 23. 10:08
Előzmény: #23357  berlini

Annak ismerete is alapképzettségnek számít, hogy miért robbant ki a háború, miért volt az az amerikai helyettes külügyér a Majdan téri forradalom idején, és miért tárgyalt az Amerika-barát ukrán kormány létrehozásáról, ami aztán "be is jött", 2014 február 21.-én, és az ukránok miért nem voltak hajlandók betartani a Minszki Egyezményeket, mit csinált a nyíltan náci Azov Gárda 2014 után és mi történt Donbasszban, valamint miért provokálták az orosz és a magyar nemzetiségeket a nyelvtörvénnyel, valamint miért zaklatták a magyar nemzetiség civil szervezeteit.
Nekem csak ne javasolj "önképzést", az éppen hogy rátok férne, mivel ilyen és hasonló témával gyakran foglalkozom, nyugati szaklapokat olvasok, stb. Ha én is csak olyan egyszerűen gondolkodnék, mint az ék, akkor addig jutnék el, ameddig már február 24.-én eljutottam, hogy Oroszország az "agresszor" és Ukrajna megtámadott, de amúgy semmit nem értenék az egészből.
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 23. 09:58
Előzmény: #23360  janosvitez
A Nyugatifényből származó szivárványos provokációra nem reagálok, mert az olyan közel van a valósághoz, mint Makó Jeruzsálemhez, és annyi igazság van benne, mint lyukban a sajt. :)
De mesélj te pedig arról, hogy miért kapta Apró elvtárs 1956 után a Szemlőhegyi úti villát, hogyan lett Gyurcsány a kapitalizmus és a burzsoázia ellen harcoló országos KISZ vezérből Apró kis segítséggel milliárdos, hogyan szerezte meg fillérekért a MOTIM-ot, aztán mesélj még Bige, Leisztinger és a többi vörösbáró milliárdjairól, és arról is, miért halt el a Fenyő gyilkossággal gyanúsított Gyárfás Tamás ügye akkor, amikor Horn volt a miniszterelnök és Kuncze a belügyminiszter, stb.! Aztán arról is ejthetnél egy-két szót, hogy mi történt a privatizációkor, hogyan mentette át politikai hatalmát gazdasági hatalommá a kommunista nomenklatúra a rendszerváltoztatás után, hogyan szerezte meg az összes médium feletti rendelkezést 1990 után, kinek adták el a pártvagyont, köztük a médiumokat. És - most éppen aktuális - kiket hozatott be Gyurcsány szétverni a Fidesz nagygyűlését 2006 október 23.-án, és mit is vallott be Feri a véletlenül kiszivárogtatott, sajátjainak szánt öszödi beszédében. Azt is magyarázd meg, hogy Gyurcsányt a világ vezető közgazdászai miért sorolták a világ elmúlt 100 évének legrosszabb vezetői közé, és hogyan tette tönkre a gazdaságot a Medgyessy- és Gyurcsány-kormány, hogyan lett a 2002-es 4,1 %-os GDP arányos költségvetési hiányból 2006-ra 10 %-os, és hogyan lett az 50 %-os GDP arányos államadósságból 2010-re 80 % feletti államadósság, stb. És arról is mesélhetnél, hogy a bolsi utódpártok, akik szellemi és vagyoni utódai voltak a kommunista elődpártoknak (MDP, MSZMP), hogyan őrizték meg a bolsi hagyományokat!
LVN 2022. 10. 23. 09:50
Előzmény: #23365  LVN
Tehát négy fizetett fidesznyik troll van a fórumon. Vagy ennyi klónja van egynek. 
LVN 2022. 10. 22. 22:06
Előzmény: #23363  euler
Sajnos ezt tényként lehet kezelni már vagy 10 éve
euler
euler 2022. 10. 22. 19:21
Előzmény: #23360  janosvitez
"Arra a kérdésre, hogy lehet, hogy zsarolják Orbánt, azt mondta, „így van”, szerinte a kormányfő valamilyen módon elvesztette a képességét, hogy autonóm módon viselkedjen Putyinnal és az orosz vezetéssel, nem szabad ember Oroszország viszonylatában. 
Ennek okát nem tudta megmondani, de a szabadságának elvesztése világosan látszik."
Sz. Bíró Zoltán: Putyin valamivel zsarolja Orbánt
LVN 2022. 10. 22. 18:35
Előzmény: #23361  LVN

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek