Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 03. 27. 20:53
Előzmény: #8634  emerald
A nagyrészének valószínűleg annyira hiányzik ez a háború mint neked vagy nekem. Néztem tegnap egy két videót, ilyen 16nak kinéző de max 18 éves gyereket szednek ki a tankból az ukránok. Továbbra is állítom hogy ha putyin félretenné valaki, akkor jelentősen mérséklődne a helyzet. És az sem feltétlenül tetszik hogy tönkreteszik az orosz (meg az európai) embereket a szankciók. De valahogy rá kell őket kényszeríteni, hogy fejezzék be. Félretenni putyint, békét kötni, szanckiókat feloldani. Ennek kellene következnie minél előbb. De ehhez vagy az kell, hogy félretegyék, vagy visszavegyen a kívánalmakból, mert az egyértelműsítették az ukránok hogy területet nem fognak feladni. Viszont a NATO-hoz nem ragaszkodnak, na most putyinon lenne a sor, hogy ő is engedjen. Ha elfogadnák azt hogy se nato, se donbass, semmi akkor el sem kezdték volna ezt a háborút az ukránok
gazmber 2022. 03. 27. 20:51
Előzmény: #8626  Törölt felhasználó
megy itt megint a terelés és relativizálás a fülkés/muszka trollok vezetésével, pl. egy állitólagos de vszeg a muszkák által gyártott fakevideó körül - amin lábon lőnek 'ruszkikat' (?) miközben, bizonyára a muszkák öltöztek be ukrán ruhába, és az ukránokra meg muszka ruhákat adtak, majd gyártottak az 'internet népének' egy remek fakecuccot... (?) mennyi ilyet csinálhattak már...(?) sőt otthon is azt adják be a bégetőknek, hogy az ukrán sereg rombolja földig saját városaikat, népüket (akik most a dombaszba menekülnek) hogy azok nehogy a 'békefenntartók' kezére kerüljenek....(?)  szvsz
Murdoch 2022. 03. 27. 20:46
Előzmény: #8636  csuloktata
Azért ott sem náci mindenki, jellemzően bátran védik a hazájukat, ezért nem lehet őket hibáztatni. 
Törölt felhasználó 2022. 03. 27. 20:46
Előzmény: #8632  8193
Ebben igazad van. Azt nem kérdőjelezem meg, hogy háborús bűn-e. 
De hogy érthető-e, azt én úgy gondolom hogy igen. Minthogy a haláltábor megtisztítása is az. Azért a túlnyomó többségnél erre elszakadt volna a cérna.
csuloktata 2022. 03. 27. 20:44
Előzmény: #8635  csuloktata

Egyszerűen felháborító, hogy a Lengyel "barátaink" ezt az UKRÁN MOCSKOS NÁCI HORDÁT támogatja.
Kárpátalján az UKRÁN NÁCI HORDA MAGYAR ELLENES POGROMRA KÉSZÜL.
Lengyel "barátaink" közben Kalinyingrád bevételére készülnek. és a magyarokat szidják.
csuloktata 2022. 03. 27. 20:39

NÁCI UKRÁN ÁLLATOK!
Háborús bűncselekmény a a közkatonák kínzása és kamera előtti lábon lövése.
Látható, hogy előtte szétverték a fejét is!
Azt a ruszki média nem fogja bemutatni?
emerald 2022. 03. 27. 20:38
Előzmény: #8629  Törölt felhasználó
Nezd, én sosem kedveltem az oroszokat. Öt-hat éves kislányként azt hallgattam a nagyanyámtól hogy az oroszok addig erőszakolták a nőket, amíg míg meleg volt a testük. Pedig már nem éltek. Meg azt, ha mégegyszer háború lenne, Ő inkább öngyilkos lesz előtte.
-------
DE!
Ma már úgy látom, egyéni sorsok, egyéni tragédiák vannak. Ráadásul mindkét oldalon.
Az a kiskatona akit oda vezényeltek kiképzésre.....mi a fenét tehet róla?!
Nincs oroszok, meg ukránok.....emberek vannak. Orosz emberek is, polgárok szenvednek és még fognak is még jobban, önhibájukon kívül. Ugye aki kiment tüntetni Moszkvában az ment 15év börtönbe! Te ezt vállalnád.....?! Mert párezer embert összefogdostak. Ezek most mind börtönben vannak.
------
Azért az ukránok az elmúlt években keményen háborúztak és irtották a szakadár területeket. A szándékosan felgyujtott épület, ahonnan nem engedték ki az embereket, nőket gyerekeket.....?! Valami kétszáz embert...nos, az nem volt felháborító?!
------
Tragédia van! Mindkét oldalon. Jó lenne ha bármi áron megeggyeznének. Mert ez az emberek érdeke. Csak sajnos nem az számít! Mindkét oldalon a pénz, a hatalmat befojásoló tőke érdekei miatt halnak meg gyerekek, nők, férfiak-akik szintén valaki gyermekei......:((((
Nincs igazság....., én sajnálok minden emberi életet és minden fájdalmat, amit holmi polikai manipulációk miatt kell elviselni bárkinek is!
8193 2022. 03. 27. 20:36
Előzmény: #8631  Törölt felhasználó
Pont ezért nem szabadna az ukránoknak felvenni ezt a kesztyűt. Ezekkel az akciókkal csak belecsúsznak abba az erkölcsi fekete lyukba, amiből az oroszok egyébként 30 évig (1 generáció) tuti nem jönnek ki.
Jelenleg az ukránokról az a kép él, hogy egy hős, hazaszerető nép, egy szimpatikus vezetővel, a világ 90%-a szimpatizál velük, és bízik benne, hogy sikeres lesz a honvédő harcuk.
De ha jönnek az ilyen felvételek, akkor a világ 90%-a hamar átáll majd az "egyik kutya másik eb" véleményre, és onnantól kezdve az ukránok is csak vesztesei lehetnek ennek a háborúnak.
8193 2022. 03. 27. 20:29
Előzmény: #8628  tanrek
Igy van. Nem szabad elkezdeni keresni, az önbíràskodás határait, mert erre nincs jó válasz (Kis verés belefér? Esetleg egy lábonlövés? Vagy akkor már egy tarkónlövés?)
Mondanék egy közismert példát: amikor az  amerikaiak felszabadították a dachaui haláltábort, annyira felháborodtak az ott látott állapotokon, hogy ott helyben kivégezték az összes német katonát, akik egyébként előtte megadták magukat.
Érthető-e, menthető-e, erkölcsileg igazolható-e amit tettek? Talán igen.
De hogy háborús bűn volt, az határozott igen.
Törölt felhasználó 2022. 03. 27. 20:28
És nem vagyok én semmilyen gyűlöletkeltő meg a háborús propaganda szószólója! Azt viszont remélem, hogyha képtelenek az oroszok értelmes kompromisszumokra(márpedig azok), akkor meg tudják védeni magukat, és kisöprik őket az országbukból! Mert nagyon megvisel és felháborít hogy porig rombolnak egy szomszédos országot, és kedvtelésből/részegen/parancsra öldösik a civileket/állatokat/gyerekeket. Tönkretesznek mindenféle infrastruktúrát meg kultúrát ami az ukránokkal kapcsolatos! Már az ukrán könyveket égetik el! Gyerekeket deportálnak más országba? Hol vagyunk? 1943ban? És ők náciznak? Meg atombombával fenyegetőznek? Csernobilnál 10.000 hektár erdő ég, lehet imádkozni! 
Na de visszaveszek, mert látom ez kicsapja a biztosítékot pár embernél.
emerald 2022. 03. 27. 20:21
Előzmény: #8612  8193
Azt hiszem a háború kihozza minden emberből a legrosszabb oldalát.
Ami persze további erőszakot szül. 
-----
Köszönöm hogy jelezted ne nézzem meg! Leírva is szörnyű.
Törölt felhasználó 2022. 03. 27. 20:19
Félreértés ne essék, nem normális dolog! Viszont ez az a kategória szerintem ami számomra érthető az események tudatában. 
Ez is rossz az igaz! De ezt ne hasonlítsuk már össze azzal amit az oroszok csinálnak! Itt pár embernek eldurrant az agya hogy ölik a társait/családját/népét! Nem tudatos népirtás zajlik, mint a másik oldalon!
tanrek 2022. 03. 27. 20:14
Előzmény: #8627  Törölt felhasználó
Hadi foglyot lábon lőni nem védekezés....
Törölt felhasználó 2022. 03. 27. 20:12
Morál :D ha betörnek a házadba, meg akarnak ölni, te meg lábonlövöd a betörőt, gondolom akkor is magadat tartod hibásnak.
De gondolom te nem is védekeznél, hanem meghívnád egy sörre ugye?:)
Törölt felhasználó 2022. 03. 27. 20:10
Előzmény: #8623  Murdoch
Gyűlöletbeszéd? Hogy nem sajnálom hogy lábonlövik azokat akik nőket erőszakolnak meg, civileket lőnek agyon, meg emberek életét teszik tönkre? Elnézést, több kormánymédiát kellene néznem hogy ne jussanak eszembe ilyen hülyeségek
tanrek 2022. 03. 27. 20:08
Előzmény: #8616  Törölt felhasználó
Kérdeztem már korábban is, hátha majd most...
Ha az történne a jelenlegi helyzetben, amit te szeretnél, holnap mire ébrednénk? Tényleg érdekel.
Plusz arra is kíváncsi vagyok, hogy miért van az, hogy az oroszok minden cselekedetére eszedbe jut neked valami ukránok által elkövetett szörnyűség. Amit persze nem vonok kétségbe, és nem is érzem indokoltnak, de akkor is érdekel, hogy a hozzászólásaidban fellelhető mintázatot mivel magyarázod...
Törölt felhasználó 2022. 03. 27. 20:03
Előzmény: #8623  Murdoch
határos
azt hiszem nem erölködöm tovabb moralizalassal ahol nincs moral 
Murdoch 2022. 03. 27. 20:01
Előzmény: #8622  Törölt felhasználó
Sejthető volt a hozzászólások alapján, mondjuk nálam ez már a gyűlöletbeszéd kategória. 
Törölt felhasználó 2022. 03. 27. 19:58
Előzmény: törölt hozzászólás
kösz
gazdagon ala is tamasztottad amit allitottam
semmi személyeskedes sem volt a hsz-emben csak helyzetertekeles es velemeny 
persze ettöl meg nincs ketsegem h a jollyjoker szemelyeskedes kartya alkalmasint barmire rahuzhato
gazmber 2022. 03. 27. 19:53
Törölt hozzászólás

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek