Szerintem torvenyes. Maganszemelyek kozotti kolcsonszerzodes ugyvedi vagy kozjegyzoi ellenjegyzessel, de lehet, eleg ra ket tanu, ugyveddel egyeztetnek elotte.
Ugy tudom elkepzelni, hogy ugyved ellenjegyez egy kolcsonszerzodest, amiben valakitol kolcsonveszel x idore y db reszvenyt z eves kamattal. A berbeado attranszferalja a szamladra a reszvenyeket, eladod, x ideig tied a kp az eladasbol, de a kolcson futamidejenek vegen vissza kell venned a papirokat piaci aron es kamatostul vissza kell adnod a kolcsonbeadonak.
Matematikából még fejlődnöd kell!!!Igazatok van: Minek firkálok én ide,amikor rajtatok a szemellenző és csak azt látjátok,amit szeretnétek,nem a tényeket
Igen, az probléma. Ugyan létezik egy kitétel az SZJA törvényben arra, hogy különleges esetben lehet értékpapírt kitranszferálni feltörés nélkül, de az itt szerintem sehogy sem alkalmazható. Amit meg lehet tenni, az az ha átkötöd normál értékpapírszámlára.
Eddig nem elt vele. Nem tudom, hogy lehetne megoldani, mert TBSZ szamlara vettem tavaly novemberben a papirokat, onnan meg feltores nelkul nem tudom kitranszferalni oket...
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995