Arra tippelek, hogy a 2023. év után járó, 2024-ben megszavazott osztalékot egy 2025-ös fordulónappal 2025-ben fizetik majd ki. Talán még az idei közgyűlés előtt... Visszamenőleg nem lehet fordulónap.
Bocs ha kerdezel jo lenne ha igazolnad a reszvenyesi jog állásod . Ettol fuggetlenul valaszoltunk de ha megtenned hogy felhivsz 06209537078 egyszerubb lenne
A BÉT-en lévő kibocsátók felügyeleti szerve az MNB. Bejelentés tehető velük kapcsolatban az info@mnb.hu címen. Szerintem erre nincs űrlap. Egy levélben megfogalmaztam a NAP Nyrt.-vel kapcsolatos problémáimat. Ők majd kivizsgálják törvényes-e , hogy 7 hónapja nem adta ki a NAP a közleményt az osztalék kifizetéséről.
köszi a választ. ja hát végülis a közgyűlés csak felhatalmazta az igazgatóságot, hogy az osztalékfizetési fordulónapot meghatározza, valóban nem vállalt erre vonatkozóan határidőt, de előbb utóbb csak jön az a közlemény...
Szerintem a GSParknál volt már hasonló, hogy csak okt-nov. körül fizették ki az osztalékot, de előtte nyáron volt egy fordulónap, és azt előre lehetett már tudni. Meg talán a MOLnál, amikor bevárták ezzel az “alapítványi törvényt”, és amiatt csak augusztus környékén fizettek… Az igazgatóságnak kell erről gondoskodnia (végrehajtani a közgyűlési döntést…), a részvényesek felhatalmazták őket, hogy az Ig. határozza meg a fordulónapot és tegye közzé… És gondoskodnia kell a kifizetésről. Úgy tudom, hogy sajnos nincs erre törvényi határidő, hogy “x időn belül ki kell fizetni”, és az alapszabályukban sem láttam ilyet (általában másoknál szerintem 1-2 hét szokott lenni.) MNB mellett talán a BÉT felé is meg lehetne piszkálni a sztorit, de valószínűleg azt mondják majd, hogy ez céges dolog, nincs erre konkrét és kötelező szabályuk, a részvényesek bombázzák az igazgatóságot a kérdéssel. Ha Ig. nem reagál, akkor végső esetben szerintem lehet küldeni egy e-mailt akár a portfolio/economix/vg-nek is, hogy nem reagál a cég és még nem tudni semmit az osztalékfizetésről. Talán az újságírói kérdés miatt reagálnak-lépnek valamit közleményben, ha nem akarnak cikkeket. :)
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf