Lehet rosszul fogalmaztam, a névérték is érdekes, de a kapitalizációt is kell figyelni, a deltánál is lehet többszörös az rv érték a névértékének de kapitalizáció alapján már nem annyira túlárazott ha az árbevételt is figyeljük. Itt is és a deltánál is viszont nagy árbevétel növekedés lehet ezt is figyelni kell. Persze az árbevétel lehet nagy ha az eredmény 0 :D
Ez nem matek, hanem tény. De szvsz én azt mondom, hogy ha a háborús pánikra alatt nem bszták be 500Ft-ra, akkor már most sem fogják. Ez egy illikvid papír, tehát ha belerántanak, akkor plafonra megy egy pillanat alatt.
tőkét emeltek névértéken, aminek jó részét kiszórták 1e-9e között (tömés, másnéven közkéznövelés, sokszor láttuk már ezt kispapíroknál a BÉT-en). - most jön a következő kör 1030-on, és még van lehetőségük 12-13 mió darabra. kérdés, hogy ezeket is ki akarják majd szórni, mert akkor az eltart majd egy darabig. ha ezeket már nem, na akkor van esély itt bármilyen komolyabb emelkedésre.
Ha kiszórták az új részvényeket, megszűnik az eladói nyomás szerintem,és emelkednie kell. Már csak azért is, mert itt nagyon kevesen ülnek plusszban. Akik el akarták adni bukóban, már megtehették.
vetted volna a fáradtságot, hogy megnézd a céget, akkor ekkora marhaságot sem írnál. másrészt a felrántást/tömést marha gyorsan lezavarták (sokaknak ez fáj a legjobban), ergo olyan, hogy itt éveking élvezik a nyereséget nincs, hiszen kb névérték + 3-5% forog most a papír. ezt meg ne nevezzük nyerőnek 8%-os infláció mellett. de amúgy osztom a gondolatot. ha példát keresünk, ott az Autowallis, ahol 1 évig tömtek, vagy az OPUS, ahol szvsz mai napig, vagy Delta, ahol 78 filléres papírokat adják 45Ft-on és 100-ra várják a népek.
Nálam a NAP Nyrt. tevékenysége mint az egyik legnagyobb legális pénzlehúzás szerepel. Nem messze tőlem 10x akkora napelemparkot telepítettek, azt sem tudom kik, nemhogy a BÉT-re mentek volna. A képlet egyszerűnek tűnik: csinálj egy NYRt.-t valamilyen jól hangzó, mostanában divatos tevékenységgel, megfejelve mindenféle növekedési igéretekkel. Egy részvény kerüljön neked 1000 Ft-ba. Egy kis marketing és befektetői várakozások után rögtön 8000 Ft majd 10 000 Ft-ért kereskednek a kibocsájtott 5%- részvénycsomaggal. Most már 10x annyit ér a céged, realizáld a nyereséged, lassan adogasd el a részvényeid. Amíg névérték felett vagy van haszon télire. Most már a többszörösét beszedted a befektetésednek, hogy lesz tovább már mindegy. A továbbiakban megtartod a céget, névérték körül eltengődik. Invesztálni? Minek? Mész új lehetőségeket keresni. Aki a NAP-ba invesztál az B. A :L:E.K
Csak azért nem dobom bukóba, mert amilyen szerencsém van, rá 2 hétre megindulna. Kezd érdekes lenni, mit művelnek ezzel a papírral. Tőkeemelés 1030-on,árfolyam meg alatta. Itt valami már tényleg bűzlik....
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf