Topiknyitó: Törölt felhasználó 2021. 03. 17. 11:18

ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI  

"A közös listát állító pártok vállalják, hogy csak olyan embereket indítanak képviselőjelöltként, akik nem vettek részt korrupciós bűncselekményben, és nem játszottak össze a Fidesszel.
Mind a 106 körzetben közös jelöltekkel, közös miniszterelnök-jelölttel, közös programmal és már közös listával indulnak, és azt ígérik, az Orbán-rendszert lebontva megadják „a nemzetnek mindazt, amit a rendszerváltáskor megígértek neki: szabadságot és jólétet”.
. .Figyelembe véve ,hogy az ellenzéki összefogás legerősebb pártja a DK,amelyet Gyurcsány Ferenc alapított,hogy általa,újra hatalomra kerüljön vagy közvetlenül vagy közvetetten,így egyértelmű,hogy a következő választás arról fog szólni,hogy vissza kerül-e újra a hatalomba Gyurcsány Ferenc.Ami a korrupció mentességet illeti az elég nevetségesen hangzik így,hiszen Gyurcsány sem a kétkezi munkájának vagy a szellemi tudásának köszönheti,hogy milliárdos lett ...........
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2021. 07. 15. 23:18
Előzmény: #1637  gépnarancs
#1640
Vagyonosodási vizsgálatot nem szokás nem ismert vagyon után elrendelni csak úgy politikai szóbeszéd alapján.Ez a stilus a Rákosi elvtárs érájában volt szokás.Kizárólag ismert vagyont lehet megvizsgálni,hogy honnan volt rá fedezet.
globaltrend 2021. 07. 15. 21:30
Előzmény: #1638  signal2
#1639

semmi sem kínos - ellenkezőleg: tudomásul kell venni hogy demokrácia van és azt is, hogy aki elveszíti a választást, az, most figyelj!!: éppen a vesztesnek, neked, nektek roppant kínos az hogy elvesztettétek sorozatban a választásokat és jobb kimagyarázás meg ötlet híján ismételgetitek unásig, 100 ezredszer ezt a jogállamiságozást -  ez a pótcselekvésetek egyik lejárt lemez és panelje!és hát értem én, roppant kínos a számodra az is, hogy nagyvezéretek ezt mondta a parlamentben: "a felhatalmazási törvény vitáján: "Azért küzdünk, hogy hazánk maradjon szabad, demokratikus jogállam, azt nem lehet elvenni valami más ürügyén"
saját magatokat röhögtetitek ki és amttoljátok be sorozatban!!!
és a jogászok: dehogy tépik a hajukat!!! akik tépik, azok a vesztes pártok jogászai, köztük te is!
és most erre én mit mondjak? azt tudom mondani, értem én hogy savaynú nektek a szőlő, de ez van..veszíteni is tudni kell, nem? legalábbis a fair play szabályai szerint!...
signal2
signal2 2021. 07. 15. 19:10
Előzmény: #1634  globaltrend
#1638
Neked biztos unalmas (=kínos), ettől még tény, a jogászok meg tépik a hajukat.
gépnarancs
gépnarancs 2021. 07. 15. 19:07
Előzmény: #1633  Törölt felhasználó
#1637
Én nem vagyok komcsibarát, de azért nézzünk rá erre a programra kicsit jobban.
Vagyonosodási vizsgálat: téged érdekel-e, hogy miért nincs szegény Viktornak pénze, miközben van? Érdekelne-e, hogy lett a magyar cukkerberg a maga 70-es iq-jával ilyen burzsuj a pénzünkből? Szerintem erre jó a vizsgálódás, ami ma nem történhetne meg. Persze a NAV ma is odacsap, ahová mondják neki, úgyhogy szerintem nem erről van szó, hogy ettől kellene tartani, mert ez most is létezik. Kolompárék most is melléd költözhetnek.Na még egy adó: 38 új adó született 2010 óta. Lakáscélú megtakarítások támogatása nem azt jelenti mint a mostani csak satöbbi osztogatás. Megtakarítás támogatása, benne van a nevében. A GYES és családi pótlék emelésével kapcsolatos megjegyzésed remélem, csak vicc volt, de szarul sikerült. A számolatlan purdé különben most kap sok támogatást. Itt leakadok ha nem bánod.
gépnarancs
gépnarancs 2021. 07. 15. 18:59
Előzmény: #1635  koitopikgazda
#1636
mi kellene a sikerhez a te elképzelésed szerint?
koitopikgazda
koitopikgazda 2021. 07. 15. 18:57
#1635

amíg az a cél hogy leváltsák viktort és utána megállt a tudomány addig ennek nem lesz sikere.
figyeld meg ha azt mondanám hogyha engem 2/3 al megválasztanak akkor én a lölö pénzét
elvenném gazdagok adója címmel ,és szétosztanám egyenlő arányban a 10 millió magyar ember között.
figyeld meg rögtön megnyerném a választást.
a bizalmat megkapnám és megcsinálnám akármilyen akadály is jönne szembe.
persze a Kennedyt mindenki ismeri :D
globaltrend 2021. 07. 15. 18:51
Előzmény: #1631  signal2
#1634
hagyjuk már ezt a rém unalmas "jogállamozást"!2010 ben még a régi választási törv. szerint létrejött egy kétharmados új többségminden joga megvolt ahhoz hogy alkotmányozzon, meg is tetteaz ú, azóta is érvényben lévő alaptörvény 100% ig legitimen és jogszerűen jött létresőt mi több, azóta az azt eegyébként folyamtosan fikázó orbán ellenzéke is 100% ig legitimálta hiszen 2010 óta folymatosn résztvesz a parlamenti munkában, felveszik a pártjai az államtól a költségtérítéseket, indultak minden önkormányzati és parlameni választáson és a képviselői fizetéseiket is felveszik
de most jön a java!!:
ezt a jogállamiság-kérdést megebszélhetnéd előbb a nagyvezéretekkel, merthogy ő ezt másképp látta egy évvel ezelőtt!!!!vagyis bocs, de te légből kapott ökörségeket írkáltál itt most is, olvasd csak el alább az idézet végén, hogy mit mondott a nagyvezéretek?!:2020.03.23 Orbán Viktor azért kért szót hétfőn az Országgyűlés előtt, mert 12 napja hirdették ki a veszélyhelyzetet, ami miatt rendkívüli jogrend lépett életbe, amely 15 napra adott lehetőséget a kormánynak különleges intézkedések bevezetésére.
A kormányfő arról beszélt, hogy az Ázsiában kitört járvány megállíthatatlannak bizonyult, az egész emberiség teljes megfeszített munkája ellenére sem várható, hogy ez a vírus rövid időn belül gyógyítható lesz, pontosabban tömegesen elérhető lesz a kifejleszteni tervezett vakcina.
Szerinte a dolgok szokásos rendjében Magyarországon sem lett volna lehetséges, hogy a kormány megszervezze a kollektív védelmet. Orbán szerint a békeidőben érvényes szabályok mellett nem tudtak volna hatékony járványügyi és gazdasági intézkedéseket hozni. A veszélyhelyzeti jogrend hatalmazza fel a kormányt és eszközöket is ad ahhoz, hogy megvédje Magyarországot.
Megismételve körülbelül az operatív törzs előtti délelőtti beszédét a parlamentben, Orbán Viktor beszámolt a jelen helyzetről, a fertőzöttek számáról, a védőfelszerelésekről, az egészségügyi és a rendvédelmi állomány létszámáról, az eddigi és az újabb gazdaságmentő intézkedésekről.
Orbán Viktor szerint most mindenkinek felelőssége van. "A politikai széthúzás és a politikai viták helyett elérkezett az összefogás ideje."
Elsőként Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke reagált az Országgyűlés hétfői rendkívüli ülésén a miniszterelnök szavaira.
A WHO január 7-én jelentette be hivatalosan, hogy egy új, fertőző vírussal állunk szemben – mondta Gyurcsány Ferenc. Szerinte nem biztos, hogy azoknak van igaza, akik azokat kritizálják, akik szerint itt valami rosszul történt az elmúlt 10 hét során az erre a rendkívüli helyzetre való felkészülésben.
"Akik a frontvonalban vannak, úgy érzik, magukra vannak hagyva." Gyurcsány szerint nincsen rendben, hogy ők azt hallják, hogy egyébként minden rendben van. "Azért küzdünk, hogy hazánk maradjon szabad, demokratikus jogállam, azt nem lehet elvenni valami más ürügyén. Valamikor ennek is vége lesz. Ezen dolgozunk. Nem lehet a bajt arra használni, hogy éppen azt nem őrizzük meg, amire egyébként felesküdtünk" – mondta Gyurcsány.
"https://magyarnarancs.hu/belpol/orban-viktor-orszaggyules-marcius-23-128040
Törölt felhasználó 2021. 07. 15. 17:59
Előzmény: #1629  signal2
#1633
Átfutottam ezt a Momentumos programot, de nem kellett volna. Tényleg nem véletlenül sertepertélt az ávósleszármazott Bauer a Momentum környékén. A "programot" olvasva minden ex-szdsz-es, meg kommunista megnyalná mind a 10 ujját. Aszongya, hogy: "Visszahozzuk a vagyonosodási vizsgálat intézményét" - ez csak arra volt jó, hogy szénné szivassa a hatalom, akit kipécézett magának. A komcsi időkben kb. mindenki rettegett az Apehtól, mert nem adóhivatal volt, hanem a hatalom kinyújtott "ökle". Most sokkal korrektebbek, nem az adócsalót látják az állampolgárban, hanem az adófizetőt, akit nem bacogatnak, hanem segítenek. Aztán: " az ingatlanberuházások után nem kell majd ÁFÁ-t fizetni, amennyiben 10 lakásonként egyet az önkormányzat tulajdonába ad a beruházó." - jujj, de jó lesz ott lakni, ahol megveszed az 50 -100 milliós lakást, az önkori meg melléd költözteti Kolompárékat..."A hajléktalanok helyzetén az „elsőként lakhatást” elv alapján segítünk.... Rászoruló honfitársaink lakhatásának biztosítása után komplex segítséget nyújtunk nekik élethelyzetük rendezésében" - ühüm... "bevezetjük az üreslakásadót."- na, mégegy adó:) "a családdal még nem rendelkező fiatalok otthonhoz jutását is segítsük, újra bevezetjük a lakáscélú megtakarítások támogatását." - ja, lakást minden húszévesnek, mert megérdemli. "Megduplázzuk a GYES és a családi pótlék összegét" - remek ötlet, pénzt munka nélkül, mint a komcsiknál." "A gyermekszám szerinti kompenzációt a mindenki számára folyósított családi pótlékba vezetjük át, így minden nagycsalád számára azonos segítséget jelent majd a támogatás."- aki kidolgozza  a belét, az is annyit kap, mint aki számolatlanul ontja a purdékat, bravó. Ja, és még egy + adót is kap a nyakába 1MFt/hó felett." Laptopot vagy tabletet biztosítunk minden 10 évnél idősebb tanulónak," - én egy EV-t (electric vehicle)is adnék, hamár:))) "Magyarország-részvényt...A magyar állampolgárok alanyi jogon részesednek a Tőkealapból," érted, nem megveszik a részvényt, hanem ajándékba kapják. Még pár gyögyszem:" 35 éves kor felett bárki kivehet fél év szabadságot"  "5 évente 3 hónapnyi fizetett szabadság",  "Az álláskeresők támogatására karriercentrumokat hozunk létre".(ennek a balfék fegyőrnek nem szóltak, h munkaerőhiány van?:)" az alacsonyabb nyugdíjak felzárkóztatására koncentrálunk, amelyet előre lefektetett szabályok szerint differenciált nyugdíjemeléssel érünk el"- tehát aki lex@rta a befizetést, majd többet kap, hogy ugyanolyan jól éljen, mint aki tisztességgel fizette a járulékot. " A legkevesebbet keresők számára bérkiegészítő adójóváírást vezetünk be, és a személyi jövedelemadót kétkulcsossá alakítjuk"- ok, akkor vissza a 90-es évekbe, mindenki minimálbéren bejelentve, a többit zsebbe. Aki húzza az igát, és jobban keres, azt meg nyomjuk a víz alá. "A fiatalokat és időseket egyaránt támogatjuk abban, hogy aktívabb életet éljenek, ezért többek között szociális uszodabérlettel..."-legalább lesz hol mosni a szennyest a kisebbségnek, meg üríthetik hetente a medencéket, mert vki belesz...t. "Bevezetjük a testmozgás orvosi receptre történő felírását,"- ezen már csak röhögni tudtam:)
Komcsi kiáltvány 2.(az 1 karigerié) Lassan ott tartok, h befogom az orrom, és húzok egy x-et a fideszre.
bigyula 2021. 07. 15. 17:13
Előzmény: #1627  globaltrend
#1632
Egyébként még azzal sem vagy tisztában, hogy mikor jött létre az EU. :)
.
"Az Európai Unió (röviden EU) gazdasági és politikai egyesülés, melyet 27 európai ország alkot. A regionális integráció iránt elkötelezett szervezet 1993. november 1-jével jött létre az 1992. február 7-én aláírt maastrichti szerződéssel az Európai Gazdasági Közösség 12 tagországából."
signal2
signal2 2021. 07. 15. 17:01
Előzmény: #1622  globaltrend
#1631
Sorry, de nincs jogállam. Ahogy 1 nap alatt senkivel meg nem vitatott, előkész-tetlen, pongyolán megfogalmazott, a jogszbaályalkotásról szóló törvény követelméyneit nem teljesítő, személyre szabot törvényeket hoznak, az nem jogállam. A jogállam azt jelenti, hogy joguralom van. Nálunk a hatalom uralja a jogot, saját játékszerének tekinti. 
Feltételezem, érted azt, hogy "lejjebb kell csavarni". A propaganda egy bármilyen üzenet véleményformáló céllal történő, széles réteghez, hosszú időn keresztül történő terjesztése, egyszerű, nem magyarázott üzeneteken keresztül. Jelenleg kb évi 200 mrd Ft közpénzből zajlik propaganda Magyarországon. Hejj, milyen béremelést kaphatnénak ebből a tanárok és az ápolók!
bigyula 2021. 07. 15. 16:53
Előzmény: #1628  globaltrend
#1630
Ja, az 1850-es években meg még állami cenzúra is volt... :) Mátyás korában meg nem volt sajtó... :)
.
Szóval nem tudsz ilyen említeni, csak nem vallod be. :)
signal2
signal2 2021. 07. 15. 16:53
Előzmény: #1621  SirDMR
#1629
Tehát harmadszor is: nem lózungokat írtam, hanem konkrét, nyilvánosan hozzáférhető közpénzlenyúlásokat. És ez csak egy kis szelet. Emellett rémgyenge és alulfinansz.rozott az oktatás, károsan sok a propaganda, a támogatásokra épülő vállalkozói réteg teljesen versenyképtelen, infrastruktúra gyenge, jogbiztonság 0, az állam kisajátítva, sport úgyszintén. Te pedig gyakorlatilag csak adózásra vonatkozóan vagy kíváncsi konkrét értékekre, holott 2010 óta egyedül a FIDESZ-nek nincs programja. Ennyire kifacsart nem lehet már a gondolkodásod, hogy egyik oldatól a legapróbb részleteket is elvárod, miközben a kis kedvenced semmit sem köt az orrodra, és azzal semmi bajod. Nagyon furcsa kérdéseket teszel fel. pl "Mennyi lesz a TAO? Mit várnak a TAO emelésétől? Mit kezdenek az esetlegesen összecuccoló cégek okozta munkanélküliséggel?" - nem tudom ismert-e számodra az információ, de 2010-ben 16%-ról 19%-ra emelkedett az átlalános TAO. A nagy cégek ezzel adóztak. Sőt, egy rakás szektor még különadót is kapott a nyakába, rémlik? És egy sem cuccolt el! Akkor mia a kérdésed? Megint az van, hoyg amikor a fidesz csinálta, akkor az szerinted oké volt, most hogy másról feltételezed, hoyg csinálni fogja, kapkodva kérdéseket teszel fel. Vicces gyerek...
Egyébként pedig olvasgass:
https://ujmagyarorszag.momentum.hu/wp-content/uploads/2021/03/Momentum_U%CC%81j_Magyarorsza%CC%81g_Terv_2022_web_fin2.pdf
"A bérkiegészítő adójóváírás keretében a nettó bérek a legkevesebbet keresők bére – a minimálbér szintjéig, részmunkaidő esetében arányosan – a kereset 15%-ával egészülnek ki. A minimálbér fölött enyhébb mértékben növeljük a havi keresetet, a dolgozók legkevesebbet kereső harmadát segítve. Az 1 millió forint feletti havi jövedelmekre egy második, 25%-os adókulcsot vezetünk be, amely mindössze a keresetek felső 5%-át érinti. Az általános kulcs 15% marad."
"A nagy cégek, elsősorban a multinacionális vállalatok közteherviselését erősítve 12%-ra emeljük a társasági adót" (én inkább a kétkulcsosat hoznám vissza)
"Megtartjuk a családi adókedvezmény rendszerét, azonban igazságosabbá tesszük azt, megszüntetve a gyermekszám szerinti aránytalan különbségtételt"
.
https://kilencvenkilenc.hu/gazdasagpolitika/
"Progresszív jövedelemadót vezetünk be: az alacsonyabb jövedelműek helyzetét jelentősen javítjuk, és nagyobb hozzájárulást kérünk azoktól, akik havi 1 millió forintnál jobban keresnek."
.https://dkp.hu/uploads/docs/10/13/soma.pdf
"Csökkenteni szükséges az SZJA általános kulcsát, ugyanakkor a havi egymilló forint fölötti jövedelemkre magasabb adókulcsot, a háromillió forint feletti havi keresetek esetén magas összegű különadót kell bevezetni."
"Célzottan csökkenteni szükséges az ÁFÁ-t az alapvető élelmiszerek, az internetszolgáltatás és a megújuló energia esetében"
.
Szóval arra számíthatsz, hogy 2 kulcsos SZJA lesz, adójóváírással, és 1 millió felett lép be a második kulcs. ÁFA nem változik, TAO talkán kicsit emelkedik (én jobban emelném, szerintem nonszensz, hogy a nyugati multik 9% leadózásával cipelhetik ki a nyereséget).
Egyedül a fidesznek nincs számonkérhető programja...
globaltrend 2021. 07. 15. 16:48
Előzmény: #1627  globaltrend
#1628
egyébként pontosítsunk: nem 85-90, hanem lényegében 99,9 % -a volt a sajtónak a kormány befolyása alatt 1989-90 ben, a májusi választásig!
globaltrend 2021. 07. 15. 16:47
Előzmény: #1624  bigyula
#1627

"Mondj még egy olyan EU-s országot, ahol a média 85-90%-a a kormány befolyása alatt van"
ilyen volt Magyarország 1989-90 ben , pontosabban az első szsbad választásig, ami 90 májusában volt
és mi történt, ki is nyerte a választást??
hát nem az Mszmp, maradjunk annyiban! - pedig akkor még a szovjet csapatok is bent voltak, meg más ország csapatai pedig nem lettek behíva
a többi felvetésed szóra sem érdemes, annyira színvonaltalan és komolytalan!  :-)
bigyula 2021. 07. 15. 16:44
Előzmény: #1625  Törölt felhasználó
#1626
Nem az volt az állítás, amire célozgatsz. Sajnos a fideszesek elméjével komoly problémák vannak, mert sokan azt hiszik, hogy a választók 2/3-a rájuk szavazott. Meg hogy a 50% alatti eredmény, az többség.
Törölt felhasználó 2021. 07. 15. 16:40
Előzmény: #1624  bigyula
#1625
Azért a pártokkal kellene összehasonlítani azt,hogy kire mennyien szavaztak,a Fidesz brutálisan behúzta azt a választást,hála Gyurcsány elvtárséknak.
bigyula 2021. 07. 15. 16:33
Előzmény: #1622  globaltrend
#1624
"bocsi de 2008 ban a választáson résztvettek többsége a fideszre szavazott"
.
Ezt honnan vetted? "Urban legend"?
.
Listás szavazatok: 2 608 086 (47,36%)
Levélszavazatok: 216 120 (96,24%)
Összesen: 2 824 206 (49.27%)
.
Sehol sem látom a "többséget". Valamint nagyon gyanús, hogy levélszavazatokat szinte csak a fityesz kapott...
.
Mondj még egy olyan EU-s országot, ahol a média 85-90%-a a kormány befolyása alatt van (gyakorlatilag közpénzből működik)!
rockmaster 2021. 07. 15. 16:25
#1623

"Helyreigazításra kötelezték a közmédiát a DK-s polgármesterről szóló tudósításuk miatt"
"Az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 5 napon belül főműsoridőben, a 19:30 órás Híradóban az alábbi közleményt kell leadniuk:„A Híradó 2021.március 18-i egyik adásában valótlanul állítottuk, hogy a kerületi polgármester, Szaniszló Sándor döntése volt a fel nem használt kínai vakcinák elszállíttatása Budapest XVIII.kerületében. A fel nem használt kínai vakcinák begyűjtését a Fővárosi Oltási Munkacsoport vezetője kezdeményezte, e döntésbe beleszólása a kerületi polgármesternek nem volt, facebook posztjában az elszállítás tényéről tájékoztatta a lakosságot.”
Már rég be kellett volna tiltani ezt az MTVA-KESMA förmedvényt!
Ennyire ártalmas közmédia még a komcsi időkben sem volt!
globaltrend 2021. 07. 15. 16:21
Előzmény: #1611  signal2
#1622

mindenki figyeljen, mert signalnak ezt a gyermeteg miniprogramját  lefordítjuk arra a rögvalóságra, ami bekövetkezne egy kormányváltás esetén:
"helyre kell hozni a jogállamot," - erre a másik oldal azt mondja, hogy jelenleg is jogállam van, tehát ez szerintük már alapból egy óriási hazugság (bocsi de 2008 ban a választáson résztvettek többsége a fideszre szavazott)!!
" lejjebb kell csavarni a propagandát" - soha sehol a világon nincs egy rendszerben sem oylan hatalom, amely ne folytatna propagandát a saját érdekében (hivatalos és nem pejoratív neve ennek kormányzati kommunikáció, hiszen ha és vagyok a polgármester vagy min elnök, el kell tudnom juttatni a néphez az infokat hogy mit miért teszünk - tehát ez egy ócska nagy buta hazugság, mehet a kukába! mert irreális!
"modernizálni kell az oktatást" - tudjuk ez a hazafias nevelés megszüntetése lenne és az lmbtq propaganda beengedése az iskolákba, + óraszámcsökkentés, hogy még kevésbé tanuljanak meg a gyerekek olvasni stb. (angolszász modell átvétele azaz liberálsi iskola melynek eredméyne, hogy a nyugati állami oktatás pl. a francia is egy rakáés szart nem ér, az átlegmagyar állami ált iskoláséhoz képest egy mai francia állami iskolás általános műveltségi szintje a béka segge alatt van, ez sokszoros saját személyes tapasztalat, nem mese) - tehát köszi de ebből sem kér az átlagmagyar!,  
az infrastruktúráról írt hablaty pedig szóra sem érdemes hiszen látjuk, hogy Karácson pl. Bp.-ten semmit sem épít, csak hazudozik arról hogy nincs pénze, persze, hiszen a 22-es választási kampányra igyekeznek ellopni és eltéríteni minél több pénzt (már zuglói polgármesterként is ezt tette, azért szereelt ott le úgy, hogy az újraválasztásra esélye sem volt..
SirDMR
SirDMR 2021. 07. 15. 15:59
Előzmény: #1607  signal2
#1621
Akkor itt a lehetőség, kérlek avass be a következőkbe, mert én akárhogy próbálom szűrni a kormánypropagandát, nem találom a hiteles dokumentumokat, programokat, nagy nyilvánosság előtt elmondott konkrétumokat. 
Mekkora SZJA kulcsokkal kell számolnunk, milyen bérszintekkel?
Mennyi lesz a TAO? Mit várnak a TAO emelésétől? Mit kezdenek az esetlegesen összecuccoló cégek okozta munkanélküliséggel? Segélyezés?
Lesz-e alapjövedelem? Mennyi? Mi a fedezet?
Mennyi lesz ÁFA? Alacsonyabb ÁFA kulcsok megmaradnak-e?
Közmunkát megtartják-e?
Családi adókedvemény kérdése húsbavágó legtöbb családnál, illene elmondani, mennyi is lenne az annyi.
CSOK kérdése. Diákhitelek kérdése, törlesztési moratórium kérdése.
Mit értenek azon, hogy fizessenek a gazdagok? Megadóztatni az adózott jövedelemből munkával nagy nehezen megszerzett ingatlant és vagyont? Mennyi lenne az annyi?
Komolyan ha valaki tudja az egzakt számokat a Zorbán lop és mennie kell lőzungokon kívül az írja már be ide. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek