A LE JARDIN II projektből még 46 eladó lakás van, de még igazából alig kezdték el... Ne felejtsük, hogy a DH mikor is ment 1000-ig? :) A lakópark építése és értékesítése után...hátha ide is csurran cseppen
Igen, igaz, de a bérek brutál mód emelkedtem és nem tudom, hogy az üzemeltetés költsége mennyire tudta ezt lekövetni...én az új részvényszámmal pesszimistán 15-20 forintos EPS-t várnék első félévre, optimistán 25-30Ft de most nem olyan a hangulatom :D
viszont a 2024-es éves jelentés 34,6Ft eps mutat. Eszerint az a minimum, hogy valahol 360-410Ft között legyen, hacsak nem költötték szét magukat. Az ingatlanpiaci rally miatt azt gondolom, hogy ez az EPS jóval magasabb is lehet (10-20%), de fene tudja. Kellene az a jelentés.
Itt sztem valamilyen szinten igaza van mindenkinek! Nem kommunikálnak, valós funda, munka nem visszaellenőrizhető! A befektetőket szarba veszik, transzparencia ide-oda, de inkább sehova! Kommunikáció már a nullát se közelíti meg, értékelhetetlen. Ennek ellenére úgy fest, hogy ezt direkt csinálják... a cég termel az tuti! A honlapjukon megfogalmazott célok egy nagy hablaty...., leszarják. Adják-veszik egymás közt a pakkokat, hogy átláthatatlan legyen a történet. De ezt csak addig csinálhatják, amíg hagyjuk. Hiszem, hogy egyszer eljön nekik a felismerés pillanata, hogy valamit tényleg kéne tenni, ha már leírtuk, hogy ez a stratégiai cél, eddig és ne tovább... amúgy lehet bombázni a befektetői kapcsolattartót, hogy mire fel kéne tartani egy olyan papírt, ami ellentétesen mozog a nemzetközi piaccal (persze hátrafele....).
Annyit tennék hozzá, hogy látom a kommentjeidből, hogy te sem hiszel teljesen benne, amivel győzködsz! Ez azért van, amit leírtam, hogy egyáltalán nem tiszta a fundás kép. Vajon miért nincs elemzőházi célár? Nem tudok veled vitatkozni a fundás oldalról és nem is akarok, mivel nem is átlátható. Nem véletlen, hogy kimondottan technikai részről közelítek és ott is lépésről lépésre! Van hosszú céláram is, "waterloo-s"! Szerintem egyszer fel is tettem. Még nem sérült, de hagyjuk, legyen mit cikizni a clubba...:))
Na igen csakhogy az elemzőházak komoly cégekkel foglalkoznak és jelenleg a tőzsdei transzparencia alapján az AKKO minden más mint komoly. Meg is látszik az árfolyamán. Azt mondjuk megjegyezém, hogy roppant nehéz emelkedni ezen az illikvid piacon ha közben az egyik nagytulaj felülről milliószám szeretne szabadulni a pakkjáról.
Egyébként nagyon nem értek veled most egyet...itt alapvetően az a probléma, hogy hagyják a kisbefektetőkre, hogy árazzanak be valamit amiről nem igazán tudják mennyit ér... Régóta csinálod, Te is tudod, hogy a kisbüfik sokszor félreáraznak, főleg, ha úgymond kétségek között hagyják Őket...ekekből a félreáraztásokból szokott lenni egy-egy nagyobb emelkedés (vagy esés) jelentésnél A magyar piac elég kicsi, befektetési kóúltúra nem nagyon van, inkább kockázatkerülő a magyar ember, mert nem úszkálnak a pénzben...szóval itthon a transzparencia többet számít mint a funda, Duna House jó példa...ott aztán sokminden nincs...ha egyik nap bezárna, sokminden nem lenne amit el tudnának adni...mégis teljesen korrekten viselkednek a befektetőkkel nem igazán érzel átverés szagot sem...és jól túl is árazta a piac...Egy elemzőház beböfögné, hogy ez 550-et ér, hamar megindulna
Azért nem nehéz kitalálni, hacsak az épületek és telkek meg miegymást összeadjuk kijön a jelenlegi kapituláció...és akkor a NEO még nem is lett számolva
A probléma csak az vele, hogy a fundára nagyon hiszékenyek vagyunk! Elhisszük amit a tv-ben hírekben hallunk és tudomásul vesszük a cég közleményeit is, amit saját érdekünk szerint értelmezünk! Fel se merül bennünk, hogy mi az igazság a háttérben, vagy esetleg miről hallgatnak, vagy nem tájékoztatnak! Így az összefüggések könnyen adhatnak hamis, vagy téves képet! Én nem foglalkozom behatóan a fundával, éppen ezek miatt, de nem is szidom és szólom le! A technika elemzés, de hosszabb távon csak egyszerűen az árfolyam a charton, ránézésre is látszik, hogy mikor van bibi azzal a fundával! Az akko ellaposodott fundás várakozásai, hiába teljesülnének már, annál sokkal több kell, hogy vissza tudjon emelkedni a 400-s szintre! Ja és persze ennél sokkal magasabb cél dukálna már...., sok sok idő! hmm Szóval a régi funda/hír, szart sem ér már, jóval nagyobbat kellene villantani már! Ez viszont még nem funda, csak vágyakozások és spekuláció... "Kézzelfogható tények kellenek!!!!!"
Akko fórum