Topiknyitó: Lorne_Malvo 2020. 05. 25. 21:13

Wizz Air részvényesek topikja  

Üdv!
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Csaba75 2026. 04. 29. 12:47
114 dollár az olaj ez egyre rosszabb.
A legnagyobb baj hogy ez a szarházi hokifejű miatt szív az egèsz világ.
Blokkolni kellene az amerikai árukat.
Ha nem lenne blokad az iráni szorosban akkor nem lenne a hormuziba sem.
Ezt már irán többször is jelezte
A kibasz...irán nukleáris anyag miatt mièrt kell a világkereskedelmet gallyra vágni?
OSZLOPOS 2026. 04. 29. 11:19
technikailag a napi chartban könnyen kirajzolódhat egy nagy dupla fenék. Általában időben is szimetrikus, de nem feltétel. Ha az, akkor még 2 hét totyorgás lesz itt, és irány a 13.5.
FeherTibi 2026. 04. 29. 00:49
Előzmény: #4377  Garajc
Köszönöm !
Én tényleg tőzsdézem, teszek be pénzt a részvényekbe, Wizzair részvényt is vettem, amivel mínuszba kerültem.
Csak azért írom, mert szerintem több más topickban van néhány hang ember, akik össze vissza irogatnak, befektetés és tapasztalat nélkül 
Garajc 2026. 04. 28. 20:10
Előzmény: #4374  FeherTibi
Tibi! Nem vagyok normális, hogy utánanéztem a kérdésednek, de tessék. Csak NEKED, csak MOST!:
.
Izrael tavaly kábé bő 1millió utas (ha jól emlékszem 1,2millió) volt a 68 millió Wizz utasból. Ha nincs háború és felturbozzák az izraeli bázist (3 év múlva 10 röpülő, napi 60 járat), akkor lehet 3-4% a teljes utasforgalomból. (van pénzük az izraelieknek és a konkurencia pedig drága, azaz nem lenne rossz, persze az izraeli működés drágább (izraeli személyzet, biztosítási és biztonsági felár, stb.)
.
Ukrajnával 6millió utassal terveztek hosszútávon még a háború előtt (nem írja, hogy mikorra goldolták ezt elérni). 2026 januárjában ez volt a terv: 15 géppel mennének most vissza (5millió üléshely) és hét év alatt 50 röpülőre (15millió ülés kapacitás) bővítenének. (2021-ben 5000 járatot üzemeltettek, azaz kábé bő 1misi utas lehetett. Bár Váradi azt mondja, hogy volt az közel 1,5misi is.). Azaz mondjuk 7 év múlva ha lenne bő 100millió utasa a Wizz-nek akkor összesen, akkor olyan 10-13% lenne talán az ukrán részesedés belőle. 
.
Oroszország: "Nyilván, mi Oroszországból is üzemeltünk annak idején, de ez annak a függvénye, hogy Oroszország milyen formában, milyen szinten nyit vissza. Jelen pillanatban európai légitársaságok nem repülhetnek Oroszországba, ha ez megváltozik, akkor mérlegelni fogjuk a helyzetet." - Váradi (2026. január)
.
Magyarország: Budapest 18 gép és 9,1millió székkapacitás + Debrecen (itt talán 1 gép van) (2026), 7,4millió utas (2025)
.
Olaszország: 6 bázis, 24 reptér, 27millió székkapacitás (2026), 19millió utas (2025)
.
Spanyolország: 16 reptér (2 bázis), 10millió utas (2025)
.
Lengyelország: 12 reptér, 43 bázisolt röpülő, 65ezer járat, 14millió utas (2025)
.
Románia: 6 bázis, 14 reptér, 14,5millió utas (2025)
.
Egyesült Királyság: 3 bázis, 7 reptér, 14millió utas (2025)
.
Németország: 10 reptér, 7,6millió utas (2025)
.
Balkán: Horváto.: 4 reptér; Szerbia: 2 reptér, Bosznia: 3 reptér, Szlovénia: 1 reptér; Montenegró: 1 reptér; Makedónia: 2 reptér; Koszovó: 1 reptér; Albánia: 1 reptér; Bulgária: 4 reptér; Görögo.: 12 reptér; Ciprus: 2 reptér; Töröko.: 4 reptér; Moldova: 1 reptér
.
És persze van még egy rakát másik ország is, de azok már nem nagyok jellemzően...
FeherTibi 2026. 04. 28. 18:14
Előzmény: #4375  Garajc
Garajc 2026. 04. 28. 17:47
Véget ért a móka mára, zárul Garajc mókatára:
.
Z: 867.5 GBp; +5.5 GBp; +0.64%
FeherTibi 2026. 04. 28. 17:35
Előzmény: #4373  Garajc
azt tudom, hogy az izraeli egy fontos piaca a Wizzairnek, de mennyire fontos ?
Mondjuk a Wizzair bevételének 5 %-a köthető Izraelhez ?
Illetve ha az orosz - ukrán háború véget ér, akkor az Ukrajnából jövő bevétel hány százaléka lehet a Wizzair bevételének ? 10 % ? Melyik lenne a nagyobb piac, az izraeli vagy az ukrán ?
A többi piac, pl. angol, spanyol, stb. mekkora ? Orosz piac is lenne, ha véget ér a háború ?
Garajc 2026. 04. 28. 17:20
Izrael engedett a Wizz-nek
.
Egy tárcaközi bizottság hivatalosan jóváhagyta a Wizz Air izraeli központját, így az ugyanazon feltételeket élvezheti, és domináns szereplővé válhat a csúcsidőszakokban. A magyar légitársaság továbbra is külföldi vállalatként működhet, így nem vonatkoznak rá az izraeli vállalatokra vonatkozó szigorúbb szabályozások, például a biztonsági intézkedések és az El Al-lal való együttműködés, amely nemcsak rivális, hanem biztonsági szolgáltatásokat is nyújt a légitársaságoknak Izraelben.
.
Az állam azonban követelményeket is szabott: többségében izraeliekből álló csapatokat kellett alkalmazni, rendszeres járatokat kell üzemeltetni a Ben Gurion repülőtérről Eilatba, és az egyik fő követelmény az volt, hogy vészhelyzet esetén is repüljenek Izraelbe. Úgy tűnik azonban, hogy ez utóbbi követelmény még akkor sem fogja megállítani a lépést, ha a Wizz Air elutasítja azt. A Közlekedési Minisztérium hajlandó rugalmas lenni a kérdésben, azon a véleményen alapulva, hogy még háborús időszakok esetén is a vállalat rutinszerű működése, valamint az izraeli jelenlétnek a viteldíjakra gyakorolt ​​hatása a legfontosabb normál időkben.
.
https://en.globes.co.il/en/article-israel-drops-key-demand-on-wizz-air-hub-1001541230
Garajc 2026. 04. 28. 16:44
Előzmény: #4371  Garajc
Válszolt Irán Donnie-nak: Egy nagy lópikulát!
.
Az iráni hadsereg szerint az Egyesült Államokkal és Izraellel vívott háborúnak még nincs vége. 
.
Mohammad Akraminia, az iráni hadsereg szóvivője kedden kijelentette, hogy Irán a jelenlegi tűzszünet ellenére továbbra is hadban áll az Egyesült Államokkal és Izraellel. Azt is kijelentette, hogy a hadsereg „célpontállományát, kiképzését és felszerelését korszerűsítették” – írja az Iran International.
.
Akraminia hozzátette, hogy a Hormuzi-szoros keleti részét az iráni hadsereg, míg a nyugati részét az Iszlám Forradalmi Gárda ellenőrzi. Figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok és Izrael „új eszközökkel, módszerekkel és színterekkel” fog szembesülni, ha úgy döntenek, hogy újraindítják a csapásokat Irán ellen.
Garajc 2026. 04. 28. 15:46
Donnie már megint tweetelt egyet!
.
"Iran has just informed us that they are in a 'State of Collapse.' They want us to 'Open the Hormuz Strait,' as soon as possible, as they try to figure out their leadership situation (Which I believe they will be able to do!)," /Donnie/ 
Garajc 2026. 04. 28. 15:39
Kitart növekedési stratégiája mellett a Wizz Air a nehézségek között is
.
https://airportal.hu/kitart-novekedesi-strategiaja-mellett-a-wizz-air-a-nehezsegek-kozott-is/
Garajc 2026. 04. 28. 13:34
Előzmény: #4362  Flyer
Hümm-hümm! Hümmögök akkori gondolataimon. Tény, hogy én arra gondoltam, hogy mostanra így vagy úgy, de pont kerül az egész végére. Hát még pont nincs. Tehát nekem (egyelőre) nincs igazam! Ez már biztos!
.
Donnie-ra rátérve: Politikailag ebben a konfliktusban még nem nyert, de nem is veszített. Katonailag mondhatjuk, hogy nyert, de ez akkor vezet eredményre, ha azt az eredményt politikai és gazdasági előnyökre is tudja váltani. Különben meg csak tört-zúzott egy sort. Politikai eredményei gyakorlatilag nincsenek, míg a gazdasági része meg eléggé vegyes. 
» Negatív: magas üzemanyagár az USA-ban, magasabb infláció, magasabb kamatok, alacsonyabb növekedés. »» belpolitikailag nem jó neki
» Pozitív: Kifekteti a versenytársait (Ázsia, Eu, India, arab országok); Kínát is károsítja, de úgy látszik, hogy Kína készült; közvetlenül az USA gazdaságára nézve: nagyobb olajbevétel (olaj mennyiségben és olajárban is), ebből több adóbevétel, a világnak továbbra is szüksége van dollárra az olajvásárláshoz, így amerikai kötvényeket kell venniük, ami csökkenti a hozamokat; továbbá a világ országai most még jobban függnek az USA-tól, mert máshonnan nehezen tudnának elegendő olajat beszerezni. 
» Hosszútávon morálisan és mint szövetséges rontott a saját megítélésén, és gyanítom, hogy a világ elindul abba az irányba, hogy egyre jobban leváljon az olajról és így az USA-ról.
.
Szóval: Hümm-hümm!
5000 2026. 04. 28. 13:12
Előzmény: #4365  Csaba75
Szerintem még az se kell.
Nyugalom kell.
Magas olajnál max magasabb jegyárak lesznek
Spekumaci
Spekumaci 2026. 04. 28. 13:12
Előzmény: #4365  Csaba75
Azóta azért egy picit erősödött a forint.
Csaba75 2026. 04. 28. 13:04
Előzmény: #4364  Spekumaci
Ahogy az olaj visszaáll 80 dollárra ez a papír 6 ezer mert ennyi volt háború előtt is most.
Nem kell 1-2 év
Spekumaci
Spekumaci 2026. 04. 28. 13:00
Előzmény: #4356  Plafon
Jókat írsz, és ezek a problémák ugyan úgy, sőt még jobban érintik a konkurens légitársaságokat. Előbb utóbb valamelyik éhes cápa rájön, hogy a wizz relatív jobb vétel és attól már indulhat emelkedés valamely jelentőt követően. A jó hírek hirtelen tobbzódását én is elég valószínűtlennek látom, de 1-2 éves időtávban már azokra számítok. Kockázatos a papír és pont ezért szeretnék prémiumot keresni rajta. Én most havi szinten veszem és kivárom azt az 1-2 évet. 
5000 2026. 04. 28. 12:46
Előzmény: #4362  Flyer
Szerintem is már rég veszített, egyébként a nemzetközi sajtó is ezt mondja.
Érdeklődve várom, hogy mikor fogadják el az iráni ajánlatot, remélem még a héten.
USA benzin ár megy tovább fel, mondhatja Trump, hogy hamarosan lemegy, ha most drága.
Ráadásul egyre szarabbul áll., szerintem lépni kell.
Flyer 2026. 04. 28. 12:43
Előzmény: #4134  Garajc
2 hete írtad, hogy ha a mai napig nem tud Trump megállapodni Iránnal, akkor veszített. Ezek szerint Trump veszített.
5000 2026. 04. 28. 12:42
Előzmény: #4356  Plafon
Én se gondolom, hogy komoly kerozin hiány lenne majd.
Azt is kétlem, hogy emiatt ne foglalna valaki.
A jelenlegi nyári számok alapján csúcsszezon jön.

Topik gazda

Lorne_Malvo
Lorne_Malvo
4 1 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek