Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pamutt hétfő, 08:55
Előzmény: #100938  rice001
És nem normális, hogy ez feleannyit ér mint a Rába...
IstiSan
IstiSan hétfő, 08:54
Sokan itt pozitívumot vizionálnak a vizsgálattal.
Pedig egy vizsgálódás nem pozitív szó.
Van 1800-on is eladó most. 1860 hétezer vevő (most vették le 680-ra). Kíváncsi vagyok, hogy kirántsák-e nyitásra.
Hamar 1800 alatt leszünk ma és az nem pozitív. Meglett a hírbeárazás.
rice001 hétfő, 08:53
Előzmény: #100936  tschi-

iÉn sem tudom, hogy pontosan hány %a lehet, csak leírtam, hogy ha igazak a hírek, akkor bőven nagy tulaj a cégben az állam.
G COM Magántőkealap (38,93%), KZF Vagyonkezelő Zrt. (12,12%) és iG TECH Invest Kft. (1,71%)
Ha az IG COMba állami pénzek vannak akkor közel 39% az állami tulajdon.
Ezen kívül még az állam 25%ban tulajdonos az N7ben és telekommunikációban is 37%-os tulajdonos. Ez a tuti amit hivatalosan ismerünk. 
Jászai még a hadiipari cégben is tulajdonos 47%ban: Az a kérdés, hogy ki áll a magántőkealap mögött.
Lehet az állam, de lehet más befektető is. Ha a tőkealapok mögött nem az állam áll, akkor miért írogatták, hogy állami pénzekkel segítették a 4IG-ét?
Ha állami pénzek állnak akkor viszont százalékosan akár 40% feletti tulajdona is lehet az államnak, mert pl. az átvett n7 cégeiban maradt 25% és a tőkealapon keresztül a maradék 75%nak a 47%-is az övé, ami 35,25% és együtt már 50,25% ha a 4IGben tulajdonos 39%ban a fennmaradó 75%nak az 53%-ának a 39%-aq is az övé, ami 15,5%. Tehát az átadott n7ben ha a tőkealapok államiak (mert azt írták, hogy az állam adta rá a pénzt) akkor összesen az államé maradt 25%+35,25%+15,5% ami összesen 75,75%!!!
Tehát ha az állam adta a pénzt az N7 75,75%ban állami maradt!!!
Én ezt mondom már több hónapja. Ezért lesz megegyezés, persze sározzák majd a régi szerződéseket meg átalakítják, mert politikai tőkét akarnak belőle kovácsolni.
paprikasjano hétfő, 08:40
Ha egy sima teherautó gyár raba tudott duplázni egy általános hírre , ez most lehet lefelé veszi az irányt a bedobott infora de aztán , ha minden ok márpedig miért ne lenne amcsi arab török tulaj nem fog mást engedni akkor pl 1600-6k is lehetne 
tschi- hétfő, 08:06
Előzmény: #100928  rice001
Szerintem nincs az államnak 40%-a, az iG COM Magántőkealap 38,93%-ban tulajdonos. Úgy gondolom, hogy a Magyar Államnak a Rheinmetallhoz hasonló nagyságrendű tulajdoni hanyada lehet valójában (25-30% között). 
Csak pontosítás miatt írtam :)
Kvkrisztian
Kvkrisztian vasárnap, 22:03
Előzmény: #100934  IF
Igen, ez így logikus !
Az átvilágításra biztos van meghatározva egy nem nyilvános, belső határidő - én 30 napra tippelnék - az érintett minisztériumok számára. És erre az időpontra már szerintem nemcsak a vizsgálatuk eredményét, hanem a minisztériumok módosítási javaslatait is tálalniuk kell. Ezek alapján, kormányüles(ek) keretében - már együtt - döntenek a jövőbeni együttműködés kereteiről, ill h ezt h kommunikálják a számukra legelőnyösebb formában kifelé.
És így már tiszta lesz az út a SAFE- nek is, és nem egy bizonytalan felhasználási környezetbe érkezik.
IF vasárnap, 18:19
Atvilagitas utan jon a Safe! 
cclarinet vasárnap, 14:42
Az elmúlt időszak erről szólt, hogy az állami megrendelések szerződéseit átnézik, állami cégeket és állami pénzből működtetett intézményeket vizsgálnak át pl. színházak, operaház, iskolák, tankerületi központok, kórházak stb...... úgy néz ki, hogy csak most került sorra a 4ig. Maga a vizsgálat híre szerintem inkább pozitív, erre várt szerintem sok részvényes, hogy történjen már valami. Plusz pozitívum benn,hogy nem feljelentték vagy nem a frissen létrehozott Nemzeti Vagyonvisszaszerzési Hivatalt küldik vizsgálódni, hanem a kormány belső körei, legfőbb minisztériumai nézik át a szerződéseket és tulajdonosi struktúrákat. Nem egy szivar szobás megállapodás akarnak mutatni a szavazók felé. Biztosan lesz valami csavar a vizsgálat végén én úgy gondolom, hogy nem hiába van ilyen alacsonyan az árfolyam, a többi neres tőzsdei céget nem ütötték meg ennyire. Például ami ezen a héten is történt, ha a Tisza kormány nem értene egyet a cseheknek eladott Rába részesedéssel kapcsolatban akkor már minden média tele lenne, hogy lám lám ezért nem szabad egy Neres cegre bízni a magyar vagyont, mert csak elkótyavetyélik, de nem ez történt, sehol nem volt egy negatív hír a tranzakció lezárásáról. Mindenkinek kitartást és sok sikert! 
sgerry79 vasárnap, 12:34
Én is megosztom a gondolataimat veletek, jó pár narratíva elhangzott már. Hátha láttok benne fantáziát.
Szerintem az rögtön tudható, volt, hogy itt komoly vizsgálatok lesznek, ebben nincs semmi meglepő. Ez szerintem is jó hír, hogy vége lesz a bizonytalanságnak, akár pro, akár kontra. Szerintem a legfontosabb, hogy az eddigi vizsgálódások alapján szerintem az mindneki  számára kiderült, hogy a magántőkealapokon keresztül az állam is tulajdonos. Ez a Tisza-kormány részére azonnal jól kommunikálható, hogy "visszaszerezte" az államnak a tulajdonát, anélkül, hogy bármi is történt volna, csak láthatóvá letté téve a tulajdonosi háló. Nyilván a kommunikációba fontos lesz, hogy büntetést is kapjon a cég, pár milliárd a cégnek belefér, az átlagember meg nem tudja értelmezni már a szám nagyságát. Mindneki boldog, nem? Az emberek megkapták elszámoltatást, a cég meg tud továbbmenni. Az állami tulajdonrész mellé biztos, hogy egy kis tulajdonosi struktúra átrendeződés lesz és szerintem egy aranyrészvényt kaphatna az állam, így garantálva a felügyeltet is. Folytatódhatna a növekedés, rengeteg céget és tudást vásároltak már össze, nem hiszem, hogy ezt értelme lenne hagyni összedőlni. Innen továbbgondolva, ha 3-7 éves időtávon növekszik a cég akkor az állam nagyon szépen tud majd outolni belőle sokszor nyereséggel és ezt az összeget a választások idején a szavazókra tudják majd költeni. Ez az én fikcióm :D
1791akipoV vasárnap, 11:35
A politikai vagdalkozást, a sejtetést kihasználva remélték, hogy egyre kedvezőbb pozíciót foghatnak, a 4IG pedig tette a dolgát (és közben sült egy kicsit a saját zsírján)... meg persze volt fontosabb is. MP-ék biztosan nézték, hogy a sakktáblán ki mit lép, ki kit vesz le... picit irányba is tették a nagyok, hogy melyik mezőre NEM kéne rálépni. A SAFE is még kérdéses, hogy hogyan... gondolom ez is a folyamat része. Lavíroznia kell és valamilyen szinten a 4IG-vel, ezért is van nyilatkozatstop. És a pánikot sem ússzuk meg szvsz.
Bigkt vasárnap, 11:25
Előzmény: #100920  sonos
Szerintem egyszerűen bevásároltak már rendesen az árfolyam rombolás után, és most szóltak, hogy stop, sok pénzünk van benne, nem szabad tovább rombolni.
boomax vasárnap, 11:00
A kormány lassan kezdi kapiskálni: a 4iG nem egy lecsupaszítható NER-cég, hanem egy olyan stratégiai iparág, amelyben maga az állam is jelentős tulajdonnal bír. A kérdés tehát már nem az, hogy átvilágítják-e, hanem hogy mikor váltanak tulajdonosi szemléletre. Amíg a kormány üldözi, fenyegeti, hajszolja a 4iG-t – addig az árfolyam is bizonytalan marad. De ha egyszer rájönnek, hogy a saját vagyonukat óvják, és a profit, az értékteremtés kerül a fókuszba – onnantól a 4iG új csúcsokra lőhet. 💪🚀
rice001 vasárnap, 10:13
Előzmény: #100926  1791akipoV

Én a kormányváltás óta azt mondtam, hogy komoly vizsgálat lesz. Gyakorlatilag ez pozitív hír.
Eddig azt mondták, hogy az összes szerződés semmis, meg NER cég, meg NATOn kívüli ország is tulajdonos, stb. (Piacbefolyásolás miatt még vizsgálat is folyhatna ellenük, mert 1 tőzsdei cégről nem beszélhettek volna így) Most valószínű rájöttek, hogy a 4IGben nagy az állami tulajdon és ha szeretnék a hazai hadiipart fejleszteni, akkor ahogy azt a szakértő elemzők is mondták, itthon megkerülhetetlen.
Telekommunikáció már jól és nyereségesen működik, ahogy az informatika is. 
EUs pénzek miatt az informatika még jobban fog teljesíteni a következő években.
Hadiiparban pedig annyi a megrendelés, hogy nem győzik a cégek és majd a 4IGnél is hatalmas felfutás lesz. Ha a kormány segítő itthon lesznek a nagy fejlesztések, ha nem valószínű több fejlesztést külföldre visznek.
Egyedül az űripar kérdéses, de azt meg valamiért USA is nagyon támogatja és valószínű az EU is, mert a Hold körüli műhold program irányítását másképp nem kaphatta volna meg a cég.
Sok ország és nagy világcég cég van a 4IG mögött. Az a kérdés, hogy a kormány, hogy lavírozik.
Ha a megkötött szerződések 60%-át majd lehívja az árfolyam szárnyalni fog.
A kormány érdeke az, hogy az állami befektetések, minél többet érjenek. A cégben kb. 40% tulaj az állam, csak Jászainak adták az irányítói jogokat és 6,5% kamatot fizet az állam befektetése után.
Azt nem értem mi tartott 4 hónapig??? Eddig mit csináltak? 
BigD21 vasárnap, 10:01
Sziasztok!
Azon gondolkodtam, hogy már 2023-ban úgy gondolta Magyar Péter, hogy sok pénzt fektet a 4iG-ba, mert nagy potenciált lát a vállalatban!
Be is vásárolt, nem keveset! 
Persze, mikor kellemetlen helyzetbe került, eladta nagy haszonnal. Most, hogy eladási áron (olcsóbban) újra vehet bőven!
Szent meggyőződésem, hogy naggyá akarja, naggyá teszi ezt a vállalatot, hisz benne, tudja, hogy mire lehet képes!
Miért mondta volna, hogy mindenki fogja be, majd akkor szólaljon meg, mikor KELL!
És akkor fog “kelleni”, mikor megvolt az ellenőrzés és onnantól mehet a tánc!!!!
A napnál is világosabb!!!
1791akipoV vasárnap, 09:33
Előzmény: #100893  nyugdijas64
Akik csütörtökön elkezdték venni, húzták fel tudhattak róla és ezt használták ki és hogy pozitív a hír... igen hosszú távon lehet DE ez és főleg a RÁBÁ-nál ami volt nem arra enged következtetni, hogy a felfelénél akartak időben ott lenni. Szerintem a hét első felében kapaszkodni kell és nem arra amerre mindannyian szeretnénk. Tudtuk hogy lesz ilyen, a vizsgálat meg kell hogy megtörténjen. Kitartást mindenkinek.
sprint53 vasárnap, 09:11
Előzmény: #100922  IF
Egyetértek !
Csaba75 vasárnap, 09:04
Èn wzt tartom racionális folytatásnak:
meglévő szerződés → átvilágítás → költségek racionalizálása → esetleges túlköltések kiszűrése → szerződés finomítása → együttműködés folytatása.
IF vasárnap, 07:49
Előzmény: #100912  FTZS
Hatalmasat kaszaltam tavaly Rabaval, AI-t megkerdeztem elotte, nem volt biztato amit irt.... sot!... 
IF vasárnap, 07:47
Előzmény: #100921  sprint53
Sokan lennenek bajban 20 evre visszamenoleg! A kormany szimpatizansok kozott is! Amugy teljesen rendben van, hogy egy ilyen ceget kozelebbrol meg akarnak vizsgalni. Egy kicsi,  allamhoz kotheto pozicional es szerzodeskotes elott egy nemzetbiztonsagi ellenorzes teljesen megszokott eljarasrend. Inkabb pozitvumkent itelem meg a mostani folyamatot.
sprint53 szombat, 21:53
Előzmény: #100915  BellaVita
Vissza kellene nézni, a kb.20-évvel ezelőtti támogatásokat, amit Bige-és a többi akkori nagy kegyelt kapott !

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek