Mivel nem nagyon van informacionk arrol hogy mennyit is ér a 4ig, ezert megkerdeztembtole, HA KIVESSZÜK A POLITIKAI KOCKAZATOT, AKKOR MENNYI LENNE A RESZVENY FAIR VALUE-JA Megadtam neki a 4800 Ft-os beker arat, hogy Relim is megnyugodjon egy picit:) A VALASZ Ha teljesen kivesszük a politikai kockázatot, akkor a 4iG-t szerintem nem a jelenlegi kb. 600–650 milliárd Ft-os tőzsdei értéken árazná a piac, hanem inkább 900–1 300 milliárd Ft körül. �Trading Economics · 1A számítás egyszerűsítve:Kb. 290 millió részvény van forgalomban. �StockAnalysis · 1A csoport éves EBITDA-ja 2025-ben kb. 278 milliárd Ft volt, és a hitelminősítő szerint 2027-re akár 330 milliárd Ft felett is lehet. �StockAnalysis · 1A jelenlegi vállalatérték (EV) kb. 1,9 billió Ft, miközben a piaci kapitalizáció csak kb. 600–650 milliárd Ft, ami azt mutatja, hogy a magas adósság és a politikai bizonytalanság erősen nyomja az árfolyamot. �StockAnalysis · 1Ha a 4iG-t úgy kezelné a piac, mint egy normál regionális telekom-technológiai céget, akkor szerintem a fair érték: Konzervatív: 3 200–3 800 Ft Reális: 4 000–5 000 Ft Optimista: 5 500–6 500 Ft Ami érdekes: a te 4 800 Ft-os bekerülési árad éppen ebbe a "politikai kockázat nélküli, normál piaci értékelés" tartományba esik.Ez nem azt jelenti, hogy holnap visszamegy 4 800-ra. A piac jelenleg nem a cég eszközeit vagy EBITDA-ját árazza, hanem azt a kérdést, hogy az új kormány milyen feltételekkel engedi tovább működni a korábbi állami projektek jelentős részét.Ha nekem kellene egyetlen számot mondanom a 4iG politikai kockázat nélküli fair értékére, akkor 4 500 Ft körüli árfolyamot mondanék. Ez nagyon közel van a te bekerülési áradhoz, és nagyjából 1,3 billió Ft-os piaci kapitalizációt jelentene. Ez magasabb lenne a jelenlegi értéknél, de még nem lenne extrém egy ekkora telekom–IT–védelmi csoport esetében. �Trading Economics · 2 Remelem egy kicsit megnyugszanak tole a kede, de lyek! Mivel a 4ig tovabbra is reszben allami tulajdon en meg tovabbra is azt gondolom bogy megegyezes lesz! A kerdes a mikor? Ehhez kell a turelem! Valoszinu nem holnap es holnaputan de hamarosan! Emiatt nem eros a veteli oldal! Egyre kevesbb papir elado ezerr Nyonjak lefele az arat mert valaki vasarolni akar, hiszen szisztematikusan nyomja le at arat sokan irtak hogy nyar vegig tartjak! Ha eldontotted hogy aug vegig tartod akkor ne posttolj 2 percenkent hogy ez a szar csak esni tud, mert ezzel gerjeszted a forumot, ha pedig elurakodik a panik, akkor mindig lesz 1-2olyan ember aki ezt kihasznalja es nyomja le az arolyamot! Ezt hasznaljak ki a swing traderek, emiatt nem sikerult a 2400 attorese , es ezert vagyunk ujra 1870en. Ne magadban eldontotted az idotavot vagy a celarat akkor legyel addig turelemmel, ha nem adod el a papirt, akkor el fog fogyni az elado mennyiseg, ami feljebb fogja hajtani az arat! Na nezed, panikolsz, eladod hogy lejjebb visstavedd, akkor te is akarva akaratlanul nyomod le az arat, hiaba ahitozol rola hogy menjen fel, mert nem fog. A cegnel dolgoznak, a kormanynal dolgoznak, mi meg csak sopankodunk! Elhihetitek nekem sem tetszik amit latok 4db budai csaladi haz egett el itt az elmult fel evben! Ricenek ledig meg joval tobb! Mi kisrészvényesek 1 dologgal tudunk segiteni jelen helyzetben, az pedig a TÜRELEM
Lehetne itt mondani sokmindent,de 1:semmi értelme már 2:megbántani senkit se akarok!Ami történt,az megtörtént,vonja le mindenki a következtetéseket,meg viselje most a következményeket is!Én ma eldöntettem,egy hónapig rá se nézek erre a fostengerre se ami itt megy 4ig fronton már,az biztos!Meg semmire se!Idegeskedni nem fogok!Jó éjszakát!
Több attitűd létezik. Van, aki nem emel szót, van, aki befektetőként megszólal. A véleménynyilvánítás szabad, nevezd bárminek. Szétcsúszást nem érzek. Van akinek ezek szerint elfogadható, hogy Jászai, aki dolgozik folyamatosan ahogy írod, félrevezette a befektetőket februári nyilatkozatával, hogy semmi gond nincs, ha kormányváltás lenne. Ezek után mosolyogni kellene a managementre? Biztos van, aki szemet huny. Mi nem! Nincs gond? Pár ember szerint van, ha átolvassuk a fórumot. 1870 Ft a NER korábbi üdvöskéje. 2 opciót látok: - alkalmatlan arra, hogy 2 hónapra ilyen pozícióban előrelásson, (sok általunk nem vagy későn megtudható információ birtokában), ami nem ártana - vagy csak simán mellébeszélt. Ezt döntse el mindenki maga. Milyen tőzsdei cég az, ami 60%-ot esik 6 hónap alatt? Nevezzük diplomatikusan formálódónak. Várjuk a nyár végi 4 ezer Ft-ot. Azonban már felmerült, hogy melyik nyár lesz az? A holding nyilatkozták megkerülhetetlen, mert kitől rendelne a Honvédség döntő többségében? Azonban az árfolyammanipulációra utaló jelek, hogy nem jutottak el a kivizsgálási őrületben a felügyelet elé pl? Sokan látjuk, milyen a könyv naponta többször is. Ha pedig akarat nincs SRV-re, annak is van egy üzenete. Olvasatomban minél olcsóbban venni. Most pedig ez folyik🙂
Ezt most talaltam a 4iG oldalán:“Gerőfi Szilárd 36 év aktív katonai szolgálat után védelmi és katonai digitalizációs szakmai vezetőként korábban csatlakozott a 4iG SDT-hez. Katonai pályafutása alatt szolgált az EUFOR szarajevói missziójában törzsfőnökként, a Honvéd Vezérkar Infokommunikációs és Információvédelmi csoportfőnökeként, valamint vezető beosztásokat töltött be NATO és az EU katonai szervezeteiben. Villamosmérnöki és katonai mérnöki végzettségét, széles körű szakmai tapasztalatát a 4iG SDT védelmi digitalizáció, valamint az informatikai és kiberbiztonsági rendszereinek fejlesztése és működtetése terén kamatoztathatja a jövőben. Tömböl László több mint négy évtizedes katonai és védelmi ipari tapasztalatával a 4iG SDT vezérigazgatói főtanácsadójaként csatlakozik a vállalathoz. 2009–2010 között a Honvéd Vezérkar főnökeként a Magyar Honvédség stratégiai irányításáért és NATO/EU szintű képviseletéért felelt. Korábban a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának első parancsnokaként kulcsszerepet játszott az új parancsnoki struktúra kialakításában. Nemzeti hadfelszerelési igazgatóként és kormánybiztosként a Zrínyi 2026 haderőfejlesztési program légierő- és légvédelmi projektjeinek koordinációját irányította. Szolgálatát számos nemzetközi elismeréssel jutalmazták, egyebek mellett a francia Becsületrenddel, a német Arany Becsületkereszttel és az olasz köztársaság lovagi címével. Kilián Nándor légügyi főtanácsadóként csatlakozik a 4iG SDT vezetéshez, repülési, hadműveleti tapasztalata és repülésbiztonsági szakértelme jelentős hozzáadott értéket képvisel a vállalatcsoport számára. Több mint négy évtizedes szolgálati időt követően vezérőrnagyi rendfokozatban szerelt le a Magyar Honvédségtől. Katonai pályafutása során többek között a kecskeméti MH 59. „Szentgyörgyi Dezső” Repülőbázis parancsnoka, valamint a Magyar Honvédség Parancsnoksága légierő haderőnemi szemlélője volt, valamint diplomáciai beosztásban katonai és légügyi attaséként képviselte hazánkat több skandináv országban.” Nekem úgy tűnik, hogy ezek alapján a 4iG-ban elég prominens katonák is jelentős szerepet töltenek be és kapocsként szolgálhatnak a védelmi minisztérium és a cég között. Tömbök László jelen is volt a múltkori brazil megállapodás aláírásánál.https://www.facebook.com/share/p/1HqJqM97Qq/?mibextid=wwXIfr
Nem kell megvedenem Katat, de engedjétek meg kerlek. 20k + darabbal beragadva 2xxxx bekerrel, nem tudsz korrigalni, csak ha 20 misit betolsz. Az ha eppen nincs a ferzsebben akkor nyilvan marad az elkeseredes. Ami neha jobb kibeszelve. Engedjétek ha ugy gondolja, beirja. En magam reszerol annyit tettem minimal bukoban adtam el ma, ha lentebb megy ott tudjak majd venni. Ez is probalkozas, es messze nem 20k + darabbal szorakozom. De azert bosszanto ami itt megy november ota, na.
Csak azt a csapatot szidom akik itt játszanak az árfolyammal . És ezt már elég sok ember leírta itt . Ez a teljesen logikátlan árfolyam mozgás egy vicc . Az OPUS is NER és többet emelkedett mint ez , a RÁBA szintén . Mintha erre a részvényen átok lenne.
A "szétcsúszóknak" egy kis emlékeztető olvasmány. https://index.hu/gazdasag/2026/05/29/4ig-penzugyi-eredmeny-novekedes-akvizicio-kotvenykibocsatas-tavkozles-uripar-vedelmi-ipar/
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.