Finoman próbálok fogalmazni...,a lőtéri kutyát sem érdekli a jelentés. Gyuri bátyó és sleppjének giga üzletét akasztottuk meg a lengyelekkel karöltve. Ha tetszik ha nem, ki kell egyezni, addig itt semmi sem lesz😉
Ameddig itt ilyen részvény darabszám van, kb.750 millió, és nem fizetnek osztalékot, addig itt ez a nyereség lófing. Egy részvényre 7ft jut, az kibaszottul gyenge, egyenlő a nullával. Itt a TITÁSZ, TIGÁZ sem sokat segít majd azzal az évi 10 milliárdos p,ussz nettó nyereségével , még akkor is a lófitty kategória lesz ennyi részvénnyel. Ez az árfolyam nagyon nehezen fog felmenni 300, még inkább 400 felé. Ennyi részvénnyel ez a holding kuka kategória.
Egyenlőre a jelentés óta 1 ember van itt aki tényeket ír, számol, a legtöbben fossák a sz@rt. Ez a hozzáállás az aminek változnia kellene. Vegyétek észre a pozitív fordulatokat.
A 100-ból még 50 milliárd ÉCS volt hátra 09.30-val, azaz ha ez kikerül, az magában jelentős ugrás lesz, ezért is magasabb jóval az EBIDTA értéke (az 2022-re könnyen belelérhet a beígért 40-60-as sávba) az egész holdingra számítva. Ez (sajátos ÉCS) ugye az (építő)iparhoz kapcsolódik, ezzel egy ideig, mint húzóágazat kell számolni, bár a legjobban politika függő szegmens (könnyen lehet nyerőből vesztes ágazat pár éven belül, de szerencsére van aspiráns a helyére). Ahogy mondtam, az idegenforgalom - nyár ide v. oda - nem fog ebben az időszakban pénzt hozni, nem beszélve a felújításokból eredő ÉCS-re, itt - ha nem lesz újabb nagy havária - 2022. lehet egy hatalmas fordulat. Az élelmiszeripar a hitelállomány ellenére úgy néz ki, hogy 2021-ben elkezdi termelni már az értékelhető nyereséget is. Energetika most alakul újra, innen valószínűleg jelentős eredmény ugrás várható - akár már jövőre -, ha kiforrott érkezők jönnek pár hónapon belül. Feltételezhetően a megvásárolt vagyon egy részét még hitel (kötvény) sem fogja terhelni. Igaz, ezek a hitelek az anya szempontjából lesznek relevánsok, csak visszaosztják majd azokra a leányokra, amelyek érdekében felmerülnek. Az eladott vagyonelemek (Mátra, 4ig, CIG, Euro General, stb.) ellenértékei is valószínűleg ide lesznek legfőképp beforgatva. Persze, mindenki úgy tálalja, ahogy láttatni szeretné, de szerencsére a helyzet folyamatosan javul.
Ipari divízió: 101 mrd árbevétel, 18 mrd ebitda, 6 mrd ebit, 20 mrd eredmény. Ez alapján Q3-ban 40 mrd árbevétel volt. Ha ez folytatódik Q4-re is akkor 140-160 Mrd-re juthatunk év végén. Az eredményesség viszont kiemelkedő erre én sem számoltam. Év végére 19,2Mrd-t vártam, de ennél látszik hogy valószínű kicsit több lesz. Összességében szerintem nincs meglepetés hozta a jó számokat az építőipar. Elérte ezt úgy hogy a Wamsler gyengélkedik. FONTOS: MM + RKORD szerződésállomány 2020.09.30-án: 252+160 Mrd = 412 Mrd. Ez elég komoly. 09.30-óta még több mint 30 mrd megbízás ehhez hozzájön. (ezek a nyilvánosak egyébként valószínű ennél még több). Mező: Én 44.6 Mrd árbevételre számítottam, 45,8 Mrd-lett. EBITDA-ra én 5.2-őt számoltam, 4.6 Mrd lett, az EBIT 2.3 előrejelzés helyett 2 Mrd. Nagyjából hozta amire számoltam. Az eredményesség azonban jobb lett: H2-ben még 0-ás volt most 406 millió plusz. Itt év végére nagyságrendileg 60 Mrd árbevétel lehet. Ez jelentős növekedés az előző évhez képest (41 mrd volt) Turizmus: Ez jobban sikerült mint amire számítottam: 10 mrd árbevétel helyett 14.4 Mrd lett. EBITDA -2.6 mrd helyett +500millió. Ez elég jó irány. Az eredmény még így is -2.5 Mrd de ez a jelen helyzetben érthető. Összességében: Az equlior elemzésében az optimista előrejelzés opus árbevételre 161 mrd volt teljes 2020-as évre. Ehhez képest ezt már most átléptük 1 mrd-vel. Év végére én 215-230 mrd-re számítok. Valamint ők az optimista EBIT-re kalkuláltak -800 milliót. Ehhez képest az EBIT jelenleg majdnem +10 mrd. Szóval az Equilor előrejelzését JELENTŐSEN túlszárnyalta már most a csoport.
hát, nem erre fogunk koccintani. ekkora cégnek 3Mrd-ért kár dolgozni. szétfolyik a pénz. A Mi Gázembergunk mindenhol zseniálisan gyarapszik, csak az Nyrt-jében nem. Eladni nem kell, de örömre sincs ok.
NEW OPUS GLOBAL