Az is simán benne van, hogy alulról visszateszteli a trendcsatorna alját aztán megy szépen lefelé. Az biztos, hogy 270-280-nál én mindent viszek át USD-be amim mozgatható.
Az usd nál ha nem így jön be ez a chart akkor nagy pofára esés lesz belőle.Simán lejöhet 270 re és lehet az lesz az új árazása .Nem mindenki bukna rajta !
NDX daytrade Azonosithato egy 5 subhullamos emelekdes, amit egyelore a (a of ii) hullamnak lehet sejteni. Most egy (b) visszahuzodas lenne logikus a supporthoz. . https://imgur.com/a/phv5EZi
Egyetértek, én ezzel teljesen kiszálltam. Jelenleg semmilyen körülmény nem indokolja számomra, hogy a VAL 4.3mrd cégértékre ráígérjenek 5.8mrd-ot. Ez teljesen ellentmond az utóbbi hónapok felelős gazdálkodásának.
DOW daytrade Ugy viselkedik, mintha egy nagy oldalazo haromszogbol torne ki felfele, mint wave(v), es bar nem latom hogy szamzhato a wave(iv) oldalazo alakzat, de a kitores talan mar a (4) submicro hullamban tart. . https://imgur.com/a/vBGArI7
Ez időtáv kérdése, hogy meddig nézed vissza a chartot. Ha előre nézek: Trump gyengíteni akarja a dollárt minden áron, hogy az USA finanszírozható maradjon. Másik oldalról: a választási eredmény függvényében a forint még erősödhet is. Ha ezt a kettőt összevetem akkor a dolláros befektetéseknek bizony az árfolyam kiegyenlítéséhez elég magas hozamot kell produkálni dollárban.
Inkabb nem azt kell nezni az USDHUF charton, hogy az emelkedo csatorna melyik oldalan van eppen mostanaban? Ha ennek barmi hatasa van a Brazil olaj temara. Ahol amugy, eszement magas a kamatszint, epp a masik szelsosegben van, 13%. Merre varhato innen, ha FED csokkent, es merre megy varhatoan a tozsde olyankor?
RIG es VAL Eddig a piac igen jol fofgadta az akviziciot. Talan tenyleg felgyrosul a RIG: egyreszt mert VAL alig hozott ujabb adossagot, (700m$), igy aztan a relativ adossag szinte felezett a dupla arbevetel miatt. Masreszt a deppwater furasban szinte total monopoliuma lett, amit ki lehet hasznalni. Brazil, Guayana, Surinam, Namibia.
Az éves dollár alapú hozam hasonlítása a HUF hozamhoz nem veszi ki magát jól éppen most. Ha megnézed az utóbbi 1 év USDHUF alakulását akkor bizony dollár alapú befektetésekben igencsak magas hozamot kellett produkálni a HUF ellenében. Pláne ha pl osztaléknál levonom az USA levonásokat (PBR-nél ez nem játszik).
NDX daytrade Eleg vilagos, hogy felfele 25.520-at kell attorni, lefele meg a mai aljat, hogy megerositest kapjunk a varhato iranyra. Itt egyelore a lefele a valoszinubb. , https://imgur.com/a/7KsFQJQ
PBR-ben erdemes kozeptavban gondolkodni. Az elemzoi konszenzus nagyon eros 2026ra: arbevetelben 90Mrd-->100Mrd (nagyreszt volumen novekedes miatt), es a profitban 3.65-->4.25$/sh. A 14$ PBRA arfolyam mellett ez 14/4.25=3.5 Hol kapsz olyan reszvenyt, ami 3.5 ev alatt meghozza profitban az arat? (en a preferred-et veszem) . Es az osztalek varhato osszege 2025ben 1.70$/sh korul lesz, az a mostani PBRA=14$ mellett 12%, es kb. +10%-al tobb lesz, szoval ugy 1.90$/sh jovore. Ekkora eves hozamot meg HUF-ban sem kapni sehol. . Igen, ha az SPY beszakad, akkor magaval ranthatja a vilag osszes reszvenyet, PBR-t is. Ezert ha erzekelem, a bukasi riziko megno mint mostanaban, maris megyek cash pozicioba. En tul vagyok azon a koron/voros vonalon, ahol mar nem engedhetek meg bukast magamnak. Sokkal ovatosabb vagyok mint normalis korban, nagy biztonsagra torekszem. Ezt nem kell kovetni. i Bemasolom az egyik elemzoi elofizetesemet a PBR-rol: . https://imgur.com/a/ER9qn7S
Kedves János! PBR-t több éve megszakítás nélkül tartom. Tudnál segíteni egy beírással, hogy szerinted mikor is lenne a legjobb alkalom az eladásra? Erre a hétre is prognosztizáltál egy lehetséges kiszállást\csökkentést. Köszönöm, ha nyitva marad ez a téma mostanság…!
1)RIG innentol valoban a dominans tengeri olajfuro orias lesz a VAL felvasarlasaval, mindenki mas apro ceg marad ebben a mufajban. Kepesek lesznek arat emelni, megkerulhetetlen lesz a RIG minden tengeri olajkutatasi projektben szoba kerul, mindenhol a foldgolyon. . 2)VAL reszvenyesek is jol jartak, a reszveny 60-->75$ ugrott, mert minden VAL reszveny helyett adnak igen baratsagos 15.2 db RIG reszvenyt. . 3)El fog tartani 2026 masodik feleig, mire megvalosul. Adidg marad egy keves bizonytalansag. De a piac+mozgas valoszinuleg mar meg-elolegezi az akviziciot, es remelhetoen marad a pozitiv trend.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.