En azt gondoltam a Teslaba viszik majd be, hogy legyen egy jo nagy reszveny kibocsajtas. Es lehessen meg jobban vallalat erteket teremteni a semmibol, vagy inkabb megtamasztani.De ez igy meg jobb…
2016-17 kornyeken azon gondolkodtam egy nagyobb osszeggel megprobalom a Tesla-t es ha minden jol megy abbol befizetek egy urutazasra a SpaceX-en. Olyan 2025-30 korul… akkoriban 250k USD volt a retur jegy ara. Nem tettem meg sajnos. Pedig mostanra meglenne a jegy ara. Ha jol szamolom 10k USD boven eleg lett volna a befekteteshez es meg maradt is volna. Csak azert nem tettem, mert nem biztam abban, hogy akkora autogyar lesz belole, mint ahogyan most van arazva. Es nem is lett, de az arazas megvan. Persze nem lett volna idegrendszerem vegignezni, ahogyan pesti lakasok ara megy el es jon vissza egyik evrol a masikra, foleg az elmult 5 evben
Elég nagy keveredés van a fejemben. Ma voltam egy előadáson, a mesterséges intelligencia volt a téma. Az előadó el volt olvadva, ez a jövő. A második elmondta, kiket fog kiütni az állásából. A harmadik már arról beszélt, hogyan nem fognak éhen halni , akik elvesztették munkahelyüket. Végül a közgazdász elmondta, hogy az AI ba fektetett pénz 1-2%-a térül meg, és akkora a konkurencia, hogy ez csak romlani fog.
és kit csinál? :) Csak hogy on topic is legyek. BREAKING: SpaceX and xAI are reportedly in talks to merge before an IPO this year with a valuation that could exceed a $1.5 trillion, per Reuters.
Nem igazan ertek ezzel egyet. Az elmult 1 ev arfolyama nem azt tukrozi, hogy a litiumnak annyi. Sem a banyaszok, sem a litium arabol nem tudok arra kovetkeztetni, hogy itt 2-3-5 even belul annyi lesz, hogy nem tudjak hova tenni. Ha jol emlekszem a szamitasaimra, akkor most alul van arazva a ceg, ha a jovobeli kitermelest veszem figyelembe. Engem meglepett a gyors aremelkedes, mint minden mas femben is. Ezek szerint csak nincs eleg belole. Ha most talaltak litiumot, az egyaltalan nem azt jelenti, hogy ki is fogjak banyaszni. Jol hangzik a sajtoban, hogy mit es mennyit talaltak, de mire vegigfutnak a folyamatok, mar nem biztos, hogy erdemes lesz kibanyaszni. Erdekes tema, bar a litiumnal keveset foglalkoztam. Abban igazad van, hogy vannak veszelyek, de nincs olyan uzleti modell, amiben nincs kockazat. En pl eleg durva koltseg emelkedesekre szamitok a banyaszoknal. Legalabb is ha marad a jelenlegi arszint a termekekben. Es pont az az erdekes a litiumban, hogy van belole sok, megy is a termeles sok helyen. Viszont ha lehet hinni a forecastok-nak, mar ebben az evben tulkereslet lesz belole. Es amiket en olvastam, azok meg a kinai banya leallitas elottiek voltak. Az egyik legjobban fejlodo kereslet az ipari energia tarolo akukbol lesz. Mennyisegre meg nem ez a meghatarozo, de ha jol emlekszem ez billenti at a merleg nyelvet a kereslet fele
Gyakorlatilag már hazai / külföldi elemző - mindenki a rézről beszél. Olyasmi mind amikor 2-3 éve sokan a fizikai ezüstről beszéltek. Bár évek voltak mire igazán beindult....Jó lenne egy korrekció, hogy el lehessen indítani egy befektetést benne.
Senkit nem akarok bántani, mindenki a saját szerencséjének kovácsa. Csak nézem szegény Rray barátunk kapálózását, aki várja a tanácsot, mit tegyen. A LAC mozgása már alá volt támasztva grafikonnal, AI -val, aztán kiderült, hogy az AI aszerint adja a választ, amit hallani akarnál. Csak jól kell kérdezni. Csak arra akarok rávilágítani, hogy aki egy fórum alapján akar kereskedni, az nehogy csalódott legyen, ha megfizeti a tanulópénzt.
Folyamatosan jönnek a hírek, hogy óriási lítium lelőhelyeket találtak, mikor lebökték az ásót. Eddig senki nem kereste ezt az ásványt, mert volt belőle elég. Kínaiak több bányát leállítottak, a picike ár miatt. A LAC még egy deka lítiumot sem termelt ki, még az is előfordulhat, hogy mire elindulnak, már másból készítik az akkumulátorokat. Csak azért volt a nagy öröm, mert kaptak támogatást, de ..... Ennek ellenére bármilyen ára lehet a részvénynek, látjuk a coinoknál is. Az ár és érték már köszönő viszonyban sincs a mai világban. P/E nem számít.
Attol jobban erzed magad, vagy jobban alszol, ha ide beirod egy nagyobb eses utan, hogy akkor most mi van? Vagy annak orulsz, ha masnak kara keletkezik? Csak kerdezem, hogy tanuljak…
Csak azért kérdeztem, mert tanulni szeretnék. Volt itt a LAC-ban egy állítólagos 5,8 -as szint, de volt az 5,5 -ös szint állítólagos támaszként. Aztán tudomány ide, grafikon oda, úgy megy át rajta, mint forró kés a vajon. Mivel én nem vagyok szakértő, mit szólnak ehhez, akik értenek hozzá? Természetesen azt azért tudom, hogy a jövőbe senki nem lát. Az viszont csalóka, mikor kijelentik, hogy ez így lesz.
A LAC-al nincs semmi baj. A bánya nyitás előtt és az első tonna anyag előállítása után már beárazza a piac a megfelelő árat. Az árgaranciának semmi értelme nincs a LAC esetén, amelynek van 20 évre szerződése a GM-el. 2030-ig a Li-ból hiány lesz. Még akkor is, ha a Naion akkuk széles körben befutnak (van esélye az új kutatási eredmények alapján).
"Ha viszont LAC innen -4%-ról fordulna ma zöldbe, az elég forgítós
gyertya lenne és meg lenne erősítve frankón az emelkedő trend... a
kérdés, mennyi lesz itt a vevő..." És most?
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.