szigorúan daytrade tippem főleg azon fórumtársaknak, akik pár néhány hónapja már megtapasztalták: tegnap NUAI hozott 13%-ot délután és mai is van még tér benne felfelé. Vicces, hogy USAR is tudot adni szolid 2%-ot (kicsit korán szálltam be), ezeket ma is nézem. NFA
TACO: Trump beszarik, olaj 60$. korlátozott TACO: belső tüntetések támogatása, korlátozott légicsapások katonai célpontokra, majd Trump bejelenti a győzelmet és megkezdődnek a tárgyalások: olaj 90$
BREAKING: President Trump says a "massive Armada" is heading to Iran and "like with Venezuela, it is ready, willing, and able to fulfill its mission."
"Time is running out, make a deal, the next attack will be far worse," Trump says https://x.com/KobeissiLetter/status/2016487517877682348?s=20
PDYN: a sokadik air force szerzodesi tervezet, szamok nelkuli szerzodeses hir... van eleg ujszulott, akik meg nem eltek at 3-4 ugyanilyen semmitmondo hirt az elmult evekbol, igy +30% pre
Picit drága egy flottát mozgatni pusztán politikai nyomásgyakorláshoz. Gombot nem nyomok, mert pénzfeldobással ugyanúgy el tudod dönteni kb. annyit ér :-)
ja igen: a felfelé irányban a kitermeléssel kapcsolatos optimizmus a mozgatórugóm, gazdasági jó híreket szeretnék, nem az újabb háborút szeretném természetesen. Köszi a figyelmeztető mínuszt, nem voltam egyértelmű.
Ami ma nálam fókuszban van, és eddig itt nem olvastam róla: Indonesia Energy Corp Ltd, INDO (NYSE). Kis olajkitermelö, ma nyilatkozik Atlantic Cityben a saját Kruh Block olajmezőjén a fúrt kutak aktuális állásáról. Nagyon volatilis és most felfelé ment, tegnap 4,70 USD- zárt. Ha jót mond és a friss kutak üzemkész állapotba kerültek, akkor nagyon megindul majd min 8 dollárig vagy még tovább. Igen háború-pszichózisos részvény, ha péntek éjjel az Abraham Lincoln csoport netán meghúzná a ravaszt, akor ez robbanni fog. Ha mindkettő dolog teljesül pár napon belül... 2022 március elején amikor az orkok elkezdték szétlőni Ukrajnát, felugrott 87 dollárra. Ha mégsem lesz kitermelést megkezdő vagy a közeli hír, akkor instant eshet 30%-ot. Én 3 dodó alatt vettem. Az esés egyelőre nem fog lemenni a "szokásos" 2,75 USD sávba szerintem ekkor sem, amíg hétvégéig kiderül hogy lesz-e Iránra casapás. Mindenesetre bízok a felfelé irányban, de a mai hírek nagyon fontosak lesznek rövid távra, figyelni kell. Jó 2 éve trédelem, ma reggel 0 avaiable share for short volt de ez iis gyorsan változhat.
Szia János, valami gondolatok az ezüstről? Kerestem az Ezüst topikban, de nem láttam hozzászólásodat. Korábban nagyon sokszor írtad, hogy az arany/ezüst arány mennyire el van tolódva és ebben rendezős lesz, ez most megy éppen végbe? https://www.macrotrends.net/1441/gold-to-silver-ratio Ezüst korrekció biztos lesz, meddig várod le egy nagyobb korrekció esetén?
ez is egy lehetőség, de inkább adtam el belőle jó haszonnal a lefordulásnál. Megvárom, merre megy. Biztosan láttad, hogy nem USD hanem EUR árat írtam (NOVOB, XGAT)
Az építőipar fordulópont előtt áll – és vele együtt a megrekedt lakásépítési szektor is, ami hozzájárult a városokban a bérleti díjak emelkedéséhez. Erre a következtetésre jut a Német Gazdaságkutató Intézet (DIW) új tanulmánya, amelyet a Német Hírügynökség birtokába jutott. A tanulmány szerint a németországi építési volumen 2026-ban öt év után először reálértéken fog növekedni – 1,7 százalékkal. 2027-re 3,4 százalékos növekedést prognosztizálnak. A fő hajtóerő a középítés, amely az utakba és hidakba történő több milliárd eurós kormányzati beruházásokból profitál, míg az iroda- és gyárépületek magánépítése továbbra is gyenge a gazdasági visszaesés fényében. Egy reménysugár a feszült lakáspiac számára „Úgy tűnik, hogy az építési ciklus mélypontja átléptük” – írja a tanulmány szerzője, Laura Pagenhardt. A fellendülést elsősorban az építési árak és a kamatlábak stabilizálódása, valamint az infrastruktúrára és a klímasemlegességre szánt speciális alapok beruházásai vezérlik. A DIW arra számít, hogy az állami mélyépítési építési volumen idén közel tíz százalékkal fog növekedni. A lakásépítések is újra fellendülnek a válságos évek után. A Német Gazdaságkutató Intézet (DIW) 2,4 százalékos építési volumennövekedést prognosztizál 2026-ra, majd 2027-re 6,1 százalékos erős növekedést. Az építési volumen magában foglalja mind az új építésű beruházásokat, mind a felújításokat. Az ukrajnai háborút követően az építőipar válságba sodródott a meredeken emelkedő kamatlábak és költségek miatt. A magánlakások tulajdonosai már nem engedhették meg maguknak a saját házaikat, a befektetők pedig elhalasztották építési projektjeiket. Ez fokozta a nyomást a lakáspiacokon, különösen a városokban, ahol a bérleti díjak 2025 végén több mint négy százalékkal emelkedtek – kétszer olyan gyorsan, mint az inflációs ráta. A megnövekedett építési tevékenység általában megkönnyíti a lakáshoz jutást. Az építőipari válság, amely az ingatlanpiaci fellendülés 2022-es vége óta tart, a német gazdasági stagnálás egyik oka. Az építőipar fellendülése ezért ösztönözné a gazdaságot. A DIW (Német Gazdaságkutató Intézet) szerint az építőipari volumen várhatóan 2027-ben először meghaladja a 600 milliárd eurót, ami Németország gazdasági teljesítményének közel egynyolcadát teszi ki. Az emelkedő árak kockázata A DIW azonban kockázatot lát abban, hogy a több milliárd eurós állami támogatások „indokolatlan áremelkedésekhez” vezethetnek az építőiparban. „Ha a számos beruházás a magasan specializált építőipari vállalatokat kapacitásuk határaira kényszeríti, ez tovább fokozhatja az áremelkedést és lassíthatja a lendületet” – mondja Martin Gornig, a tanulmány társszerzője. Annak érdekében, hogy az emelkedő árak ne erodálják az állami beruházásokat, sürgősen növelni kell az építőiparban a közelmúltban csökkenő termelékenységet, például a politikai döntéshozók és a vállalkozások kezdeményezésein keresztül. Egy munkacsoport létrehozását szorgalmazza az állami beruházások koordinálására.
Egy emelkedő csatornában mozog. Én nem beszélnék behalt kitörésről. 60 USD-nél lejebb nem várnám, nálam ez a csatorna alja, amit egy leszúrásssal akár teljesíthet is 1-2 napon belül.
A fő pakkom mérete miatt nem adom veszem, kisebb darabszámmal napizok. Várom azt a stabilizálódást, ami megfelelő alapja lehet egy hosszabb távú emelkedésnek. Első negyedévre várnám, a projekt előrehaladottsága valamint a cég megfelelő pénzügyi helyzetére alapozva. Ebbe már 1 alatti árfolyam már nem nagyon fér bele. Természetesen a nemzetközi, szektort uraló hangulatot nem tudja kizárni ELBM, épp ezért is lenne szükséges 1-tol távolabb 1,2-1,3 környéken megragadni, bázist építeni egy picit hosszabb időre, ahonnan támadható majd a 2 feletti árfolyam szint.
Az előző körben 44 Eur alatt szálltam be és 53 környékén adogattam is. Én 46,5 környékén jelenleg újra beszállnék, de az még odébb van, majd akkor újratervezek, rossz általános hangulatban mehet akár az alá is. Az sem tuti hogy lejön eddig, ami számomra biztosnak tűnik: hogy közép / hosszabb távra jnagy eséllyel jó lesz, vagyis nekem ez most nem daytrade
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.